ihracatklubusorulari

Friday, September 22, 2006

18

Re: [ihracatklubu] "SAMPLE" Ödemesindeki Mantıklı Yol
Ancak 3 adet örneğin tutarı 1200 USD
HUKUKSAL BIR SORU
DEGERLI ARKADASLAR ,HUKUKSAL KONUDA BIR SORUM OLACAK , SAYET YARDIMI OLABILECEK ARKADASLAR OLURSA SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM.YURTDISINDA CALISTIGIMIZ BIR ACENTE , BIZDEN KAYNAKLANMAYAN BIR SEBEP YUZUNDEN BIZE FATURA KESTI VE BUNU ODEMEMIZI ISTEDI. TABIKI ODENMEDI BU FATURA VE FIRMA BIZI BULGARISTANDA MAHKEMEYE VERECEGINI VE BAHSE KONU TUTARI ODEMEMIZI ISTEDI.ARADAN 2 SENE GIBI BIR SURE GECTI USTUNDEN VE GECTIGIMIZ HAFTA BIR AVUKAT BU KONU HAKKINDA ARADI VE ILGILI MAHKEMEYI KARSI TARAFIN KAZANDIGINI VE PARAYI TAHSIL ETMEK ICIN ANLASALIM DEDI.BU KONUDA NELER YAPILABILIR ACABA..YARDIMLARINIZA SIMDIDEN TESEKKUR EDERIMSAGLICAKLA KALINSAYGILARIMLATURGUT MOZAK / MASS

Re: [ihracatklubu] HUKUKSAL BIR SORU
Merhaba Turgut Bey,
Verdiginiz bilgiler isiginda sunlari soyleyebilirim:
1) Bulgaristan mahkemesinde verilen karar Turkiye'de bir hukum ifade etmez. Yani bu karar ile sirketinize karsi bir icrai islem baslatilamaz. Bunun icin Turkiye'de tenfiz davasi acilmasi gerekir.
2) Su asamada hicbir sey yapmayin, kimseye de para odemeyin. Turk mahkemelerinden alinmis bir karar olmadikca odeme yapmayacaginizi soyleyin.
3) Ayrica Bulgar mahkemesinden size hicbir tebligat gelmemesi de ilginc. Normal kosullarda Bulgaristanda dava acildiginda dava dilekcesinin size usulune uygun bir sekilde teblig edilmesi gerekirdi. Boyle bir tebligat almadiysaniz ve eger Turkiye'de tenfiz davasi acilirsa bu hususu dile getirdiginiz takdirde (savunma hakkina riayet edilmemesi) Turk Mahkemesi karari tenfiz etmez.
Neyse fazla hukuki ve teknik konulara girmeyeyim. Ek sorunuz olursa cevaplandirayim. Iyi calismalar.Av. Hakan GURAKSU

Re: HUKUKSAL BIR SORU
Merhababiraz geç olacak ama bilgi bilgidir, öğrenmenin zamanıda olmamalı derim bu konuda vaktinizi alacağımHukuk bilgim yok ama bugüne yaşadığım olaylardan esinlenerek özellikle Avukat arkadaşımızdan gösterdiği sabıra dayanarak bende bu konuda TAHKİM KURULU benzeri Bulgaristan Mahkemesinden birinde davaaçılması durumunda alınacak karara uymak zorunluluğu doğmaz mı? diye sorabilirmiyim.Ama ilginç olan ANLAŞALIM denmesi saygılarımlaEnver ÇITAK

İşlem gören antrepo ve uçak şirketleri aşağıdaki gibidir. Türk Hava Yolları normal çalışmasına kendi antreposunda başlamıştır.MNG Antrepoda ise MNG kargoları haricinde UPS ve Emirates kargolarının kabulüne bugünden itibaren başlanılacaktır.
Diğer uçak şirketlerinin çalışma durumları henüz kesinlik kazanmamıştır.
Re: [ihracatklubu] "SAMPLE" Ödemesindeki Mantıklı Yol
Merhaba
Oncelikle CIF fiyatinin uzerine %30 ilave ettiler diyorsunuz. Bu numunelerin normal EXW fiyatına DHL masrafini ilave edip cikan tutari ilave etmeliler.Sizin CIF.USD.1.200.- lık tutarda USD.300.- kadar DHL masrafi tutuyor.Gelecek malın agirlik ve paketleme detaylarini bilmiyorum ama biraz fazla geldi.
DHL gonderilerinde gonderenin odemesi , alıcının odemesinden daha hesaplı oluyor. Maalesef her iki halde de yani siz DHL malı teslim edince odeseniz de, onlara havale gonderseniz de KALITENIN nasıl oldugunu odeme yapmadan anlama imkanınız yok. Daha Ornek mal asamasinda tedirginsiniz,ya gelen ornegi begenir (ki genelde ornekleri super olur) ve arkasından buyuk siparis verirseniz ve cok daha buyuk meblagi pesin odeme yaparken gelecek malın kalitesinden nasıl emin olacaksınız? Akreditif ile odeseniz de ayni sorun olacaktır.Ama orada Survey isterseniz o zaman olabilir.

Kısaca ,sadece malın gelmesini garantiye alabilmek icin DHL in servisinde ısrar edebilirsiniz ama Satici taninmis buyuk bir fabrika olursa sanirim mallarını gonderirler muhakkak,pek fazla yapacak bir şey yok.
Yada orada tanidiginiz baska bir Cin firmasi yada Turk vatandas varsa,onlari devreye sokabilirsiniz.
Saygılar

Re: [ihracatklubu] "SAMPLE" Ödemesindeki Mantıklı Yol
Niyazi Bey
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim .Çinde bir türk arkadaşla mail yoluyla tanıştık kendisi çince biliyor ondan bu tür konularda yardım rica ettim.Niyazi bey "Survey" sistenini açıklayabilirmisiniz.Avantajı nedir?
Saygılarımla
Not:Çinden mal getirtmek isteyen arkadaşlar olursa sizin örneklerinizin de kalitesinden ve gönderildiğinden emin olmak konusunda arkadaş uygun bir ücret karşılığında yardımcı olabilecek sanırım .Bu tür bir desteğe ihtiyacı olan arkaşlar varsa lütfen benle nexttrade2001@... dan temas kursunlar
BANKA YAZISI VE DRAFT DÜZENLENİLMESİ !!
Merhabalar,
Banka avalli ihracat için belli bir miktar peşinat gonderilmiş. banka için "bill of exchane" hazırlanırken tutar mal bedeli neyse onun üzerinde mi olmalı ? yoksa verilen peşinat düşülüp kalan tutar mı yazılmalı eger kalan tutar yazılacak sa bu sefer fatura üzerindeki tutar ve draftaki tutar farklı olacak ? Nerede ve ne şekilde gösteril meli ve düzenlenmeli ?

Saygılar
Cumali
herkese selamlar,

Ameria menşeli bir firma bizden offical letter diye bir şey istedi örnegi olan ve mahiyeti hakkında bilgisi olanlardan yardım teşekkrüler. selamlar
Re: [ihracatklubu] "SAMPLE" Ödemesindeki Mantıklı Yol

Rica ederim,eminim boyle daha rahat edeceksiniz.Ama tabi parayı($.1.200) kime gonderecesiniz? bu arkadas nerede oturuyor? sizin firma nerede? malum Cin, bizden 7-8 kat buyuk bir ulke. Survey (gozetim) sirketleri(aklıma gelen SGS,Lloyds vs),bir nevi uluslararasi bilirkişi gibidir ama teknik ozellikleri de vardir.Ornegin Kömür ithal edeceksiniz veya demir,malın yuklenmesi sırasında istenilen şartlara uyup uymadıgını,miktarını,vs(alıcının taleplerine gore) gozler,tespit eder ve rapor tutarlar (ki bu raporları genelde LC de istenir alıcı tarafından) ve malın istenilen evsafta ve miktarda olmasını temin ederler bunun karşılıgı da bir ucret alırlar. Bu tur sirketleri secerken,hem satıcının hem de alıcının ulkesinde subeleri bulunan şirketleri secmekte buyuk yarar vardır.
Umarım az da olsa faydalı olabildim.
Re: [ihracatklubu] Official Letter
Sayın Sezgin Bey, Official letter resmi yazı demek fakat ne için istendigini yazarsaniz arkadaslar yardim etmeye calisir. Samet Andac
Re: [ihracatklubu] Official Letter
Sezgin bey birde şu linkte bir örnek var
http://www.isp.msu.edu/jcmu/SAMPLE_BANK_OFFICIAL_LETTER.htm Saygılar
Re: [ihracatklubu] Official Letter
Sezgin Bey
Ne olduğunu bende tam anlamadım ama "Google da "Grafik taramasını seçer" ve Official letter yazarsanız bazı örnekler geliyor ve anladığım kadarıyla siz eğer firmaya "Biz .. firmasının distiribitörüyüz dediyseniz ,amerikan firması sizden bu bu bayilik anlaşmasının örneğini istemiş olabilir
Saygılar
Serhat
BANKA YAZISI VE DRAFT DÜZENLENİLMESİ !!
yurt disi pazarlama yollari ? Merhaba,
Yurt disi pazarlama konusunda onerebileceginiz farkli bir yol var ise paylasmanizi rica edecegim..
Sigara tupu diye adlandirilan , icine nihai tuketicinin kucuk bir aletle tutun doldurarak bidigimiz sigara gibi kullandigi bir urunu yurt disinda pazarlamak istiyorum. Farkli bir urun olmasindan dolayı olusan taleplere cokta kolay ulasamiyorum. B2B sitelerini kullanmis olmama ragmen musteri bulmakta cok zorlaniyorum.. Bu tarz urunleri yurt disinda pazarlamanin veya bu urunun alicilarina ulasmanin farkli yollari varmidir ? ihracat pazarlama alaninda kendini gelistirmek isteyen biri olarak yardim alabilecegim onerdiginiz kaynak veya kaynaklar var ise lutfen onuda bildiriniz.
Bu konudaki cevaplarinizi bekliyorum..
Simdiden herkese tesekkur ederim.
Turan Kanmaz
Re: [ihracatklubu] yurt disi pazarlama yollari ?

http://www.arabul.com/search.aspx?keyword=d%u0131%u015F%20ticaret bu linki tiklayin ,burada dis ticaret danismanlik sirketleri var onlar ile irtibata gecerseniz size gerekli bilgileri verirler ayrica ilk defa ihracat yapacaksaniz bu tur danisman sirketlerden yardim almaniz cok yararli olacaktir.
Re: [ihracatklubu] BANKA YAZISI VE DRAFT DÜZENLENİLMESİ !!
merhaba,
darft üzerine pesinat dusuldukten sonraki kalan tutar yaz1l1r. faturada da mal bedeli belirtildikten sonra pesinat kismi cikartilarak net gonderilecek tutar belirtilir.
fatura bedeli ve draft boylece tutarli olur...
EUR.1 ve tercihli mense?
Merhabalar,Size Romanya'ya yapmak uzere oldugumuz ihracatta EUR.1 belgesi icin gereken "Tercihli Mense Statusune Sahip Urunlere Ilıskin Tedarikci Beyani" ile ilgili yasamis oldugumuz problemle ilgili olarakyaziyorum.Gumruk musavirimiz ve Ticaret Odasi'ndan ogrendigimiz kadariyla Romanya ve/veya Bulgaristan'a ihracat yapabilmek icin, EUR.1 belgesi duzenlenmesi ve EUR.1 icin de adi gecen tedarikci beyani formu(Satin alinip ihrac edilen her esya icin) verilmesi gerekmekteymis. Daha onceki ihracatlarimizda, kendi urunumuzun yani sira ithal ettigimiz ticari mali ihrac ederken ihracat beyannamesi acilmasiislemi sirasinda, ithal edilen mallar icin giris beyannamelerini vermemiz yeterken simdi yetmiyor. Diyelim ki biz bu mallari bir tedarikciden aliyoruz, bizim tedarikcimiz ise bir suru baska tedarikciden aliyor ise, bizim tedarikcimizin herbir tedarikciden menselerini kanitlayici belge sunmasini isteyip bize iletmesi, bizimde EUR.1 talebi sirasinda ilgili birime iletmemiz gerekiyormus.Daha onceki ihracatlarimizdaki ithal ettigimiz urun kendi urunumuzun yani sira 3.ulke urunuydu ve bunu giris beyannamesi ile ispat etmemiz yetiyordu da, 3.ulke esyasi olmadigini ve EUR.1 e konu oldugunu ispatta ayni giris beyannamesi niye yeterli gelmiyor, bunu anlamak cok zor geliyor. Tercihli mense kavramina biraz yabanci olmamdan olabilir. Boyle bir uygulamanin nedeni nedir bilen var midir? Islemi nasil kolaylastirabiliriz? Ithalat yaparken bu matbu formu onaylatsak ve gerekirse ekinde onayli liste alirsak bunu uzun sure kullanabilir miyiz? (Her ihracatta farkli urun kombinasyonlarini yukleme ihtimalini goz onunde bulundurmamiz gerekir)Cevaplariniz icin simdiden tesekkulerHüma KocamanNatas Civi San.Tic.A.S.
Re: [ihracatklubu] Re: HUKUKSAL BIR SORU
Merhaba,
Kisaca cevap vereyim. Yabaci bir ulkenin yerel mahkemesinde verilen karar ile tahkim mahkemesi tarafindan verilen karara Turkiye'de uyma zorunlulugu ancak Türk Mahkemesi tarafindan verilecek tenfiz karari ile mumkun olur. Ancak aleyhine karar verilen tarafin o ulkede malvarligi varsa, tabiki bu hukum icra edilir. Yani Turk sirketinin Bulgaristanda malvarligi varsa karar Bulgaristanda icra edilir.
Re: [ihracatklubu] Re: HUKUKSAL BIR SORU

Avukat Bey'in de belirttigi gibi, dava asamasinda sizin haberinizin olmamasi soru isareti olusturuyor...Gerek Bulgaristan mahkemesi dava açarken gerek se Tahkim mahkemelerinde dava açilmasi ve sonuçlanincaya kadarki süreçte illaki size tebligat gelmesi gerekirdi.. Özellikle Tahkime gidildiginde özellikle üzerinde durulan konu taraflarin birbiriyle iletisim kurmasi... Dava açilmis aleyhinizesonuçlanmis ama sizin haberiniz yok... Bu kadar belirsizlikte aklima su soru geliyor, acaba karsi taraf zararini tahsil etmek bir tür blöf mü yapiyor.. dava açtik kazandik hadi gelin anlasalim.... davayi kazandilarsa neden anlasmak istiyorlar? Madem anlasabileceklerdi neden davanin sonuçlanmasini beklediler? biraz mantiksiz gibi...Açikcasi ben bir dava açilip sonuçlandirilmis olma durumunun gerçekligikonusunda süpheliyim.... bir döküman gönderseler bile bunun gerçekligini arastirmak gerekir...iyi çalismalar...
RE:bilgi talebi
Arkadaslar; Yurtdisindan yapacagimiz ithalatla ilgili olarak, satici firma bizden LOI adli belge istiyor.
Bu belge konusunda bilgisi olan varmi, yardimlariniz icin ÅŸimdiden cok tesekkurler.
idris celik

Transit ticaret anlaşması
Sn ArkadaşlarTürkiyede yerleşik bir A firmasından, x ülkesinden temin edeceği bir malı yurda sokmadan transit ticaretile satın alıp y ülkesindeki bir firmaya satacağım. A firması ile yapacağım sözleşmesinin hazırlanmasındayararlanmak üzere örnek sözleşmeye ihtiyacım var.İlginiz için teşekkürler.Metin ERGEN
RE: [ihracatklubu] Transit ticaret anlasmasi
Metin Bey Merhaba,Naçizane bir önerim olacak. Belki siz bu konuya zaten dikkat edersiniz. Alış sözleşmesiyle satış sözleşmesi arasında paralellik sağlamanızda fayda var. Satış sözleşmenizde istenip de alış sözleşmeniz de garanti altına alınamamış her şart üzerinize alacağınız risk anlamına geliyor. Mümkünse satışta kullanacağınız sözleşme metnini alış sözleşmesine dönüştürün. Hatta yapabildiğiniz kadar şartları ağırlaştırarak. Yine de arada farklar olursa, bu farklardan kaynaklanabilecek risklere dikkat edipgerekli önlemleri alın.Size bir örnek sözleşme gönderiyorum. İşin özelliğine göre sadeleştirip kullanabilirsiniz. Sonunda nasıl olsa tarafların bu maddelerüzerinde uzlaşması gerekiyor. Sözleşmeler konusunda gruptaki eski mesajları incelerseniz örnek sözleşmelerin bulunduğu adreslere ulaşabilirsiniz.Selamlar, Yücel Tümay
Re: [ihracatklubu] Re: HUKUKSAL BIR SORU
TURGUT Bey,
Ek olarak belirtmek isterimki iki şirket arasında yapılan ticaretde bir anlaşma yapılmış olması gerekiyor.Yani o acenta ile aranızda yazılı bir sozleşme gerekiyor. Şayet bu sözleşmede yetkili mahkeme Bulgar mahkemeleridir ibaresi var ise oradaki mahkeme geçerli olacaktır. Şayet yok ise uluslar arası ticaret kuralları gereğince yetkili kurumlar aracılığı ile mahkeme aça bilir. Veya Turkiyede açıcakları bir dava sizi etkiler onun dışında şuan bir sorun gorunmuyor.
Herkese iyi Çalışmalar!
Pakistan'daki tedarikçimizin bir başka müşterisine sattığı mallarını müşterinin parayı ödeyememesinden dolayı biz aldık. Ancak biz bu malları aldığımızda mallar Türkiye'de idi ve millileşmişti. Acenta bize malların CIF bedelinin %1 ini devlete ödeyerek malları alabileceğimizi söyledi. Fakat şu aşamada gümrük, mallar millileştiği için artık almanın mümkün olmadığını söylüyor. 6 aylık LC ile aldığımız mallardan 5 konteynırın ordinosu alınmıştır (Toplam 7 konteynır). Bu durumda neler yapabiliriz? Firmamız serbest bölgede faaliyet gösteriyor, serbest bölgeye çekebilir miyiz malları? Başka seçeneğimiz var mı?
Yardım edebilirseniz çok sevinirim
-- Ugur Yilmaz
Günaydın.
Bence açık olmayan bazı noktalar var.
EĞER MALLAR MİLLİLEŞTİ ise gümrüğün bu konu ile ilgisi lkalmamıştır.
Çünkü MİLLİLEŞMEK demek, bir mükellefin rejim beyan ederek vergi, resim ve harçları ödemek sureti ile malı serbest dolaşıma sokmasıdır.
Bu işlemden sonra söz konusu malların, yurt dışındaki ihracatçı ve gümrük idaresi ile bir ilgisi kalmaz.
Mali hükümler esastır.İthalatı yapan şirket ya da kişi bu malları fatura ederek devredebilir.
Ancak, bu malların henüz gümrük işlemleri tamamlanmamışsa o zaman konu çok farklıdır.
Saygılarımla,
Feyzan Yüksel
Re: RE:bilgi talebi
Merhaba Idris Bey,Size aşağıda bir LOI ( Letter of Intent) yani niyet mektubu ornegi gonderiyorum.Umarim isinize yarar.Saygilar,ELif O.-----------------------------------------------------------------To be completed on Buyer's Letterhead)LETTER OF INTENT (LOI)Date:To:We, (name of Company), hereby confirm with full legal and corporate responsibility and under penalty of perjury that we are ready, willing and able to enter into a contract for the purchase of the followingcommodity as specified below and that funding is available including any import/export permits needed to fulfil this purchase; Commodity:Origin:Specifications:Packaging:Total quantity:Quantity per month:Destination Port:Terms of delivery:Payment: Irrevocable, Transferable Letter of Credit, for the entirecontractvalue of USD________ issued or confirmed by a Prime Western Bankacceptable to us and 100% payable at sight against shipping documents.Documents:1. Clean on Board Bill of Lading marked "Freight Prepaid".2. Certificate of weight and quantity issued by SGS or alternative at the loading port.3. Certificate of Origin.4. Phytosanitary Certificate.5. Commercial invoices.6. Packing list.Procedures:1. Buyer submits LOI allowing soft probe or LOI & BCL.2. Seller issues FCO.3. Buyer returns signed and stamped FCO.4. Seller issues Contract with full banking.5. Buyer and Seller sign and exchange contracts.6. Seller provides Proof of Product.7. Buyer's Bank opens Letter of Credit.8. Shipment commences as per contract.Buyers InformationCompany Name / Address:City / Zip / Country:Company Tel / Fax:Legal Representative:Name / Title:Buyer's Bank Co-ordinatesBank Name /Address:City / Zip / Country:Bank Tel / Fax:Bank Telex / Swift Code:Bank Officers Name / Title / Direct Tel / Fax:Account Name / Number:Confirming Bank Co-ordinatesBanks Name /Address:City / Zip / Country:International Trade Department Tel / Fax:We understand that any and all offer and/or contracts are subject to successful Seller verification of funds availability. We hereby give our written permission for the Seller to conduct a soft probe of our account and that our Bank has been informed to this effect.Signature:Printed Name: (Corporate stamp)Title:NOTE: All requested information must be provided in full.

Re: [ihracatklubu] Önemli bir sorun
Sayın Uğur Bey,Firmanız Serbest Bölge'de faaliyet gösterdiği için malları alamayacağınızı söylemişlerdir. Mallar millileştiği için, Türkiye sınırları içindeki firmalar ancak %1 CIF bedeli vererek malı teslim alabilirler. Siz, Türkiye Gümrük Sınırlarında olmadığınız için malı alamamış olabilirsiniz. Eğer Türkiye Gümrüklü Bölgesinde başka bir firmanız varsa, işlemleri onun üzerinden yapıp, daha sonra Serbest Bölgeye ihraç edebilirsiniz.Yine de işlemi yapacak olan Gümrükçünüz ile irtibata geçerek detaylı bilgiyi de alabilirsiniz.Saygılarımla, Adem YÜKSEL Nursan Elektrik Donanım Sanayi ve Ticaret A.Ş.Herkese iyi Çalışmalar!
Pakistan'daki tedarikçimizin bir başka müşterisine sattığı mallarını müşterinin parayı ödeyememesinden dolayı biz aldık. Ancak biz bu malları aldığımızda mallar Türkiye'de idi ve millileşmişti.
Acenta bize malların CIF bedelinin %1 ini devlete ödeyerek malları alabileceğimizi söyledi. Fakat şu aşamada gümrük, mallar millileştiği için artık almanın mümkün olmadığını söylüyor. 6 aylık LC ile aldığımız mallardan 5 konteynırın ordinosu alınmıştır (Toplam 7 konteynır). Bu durumda neler yapabiliriz? Firmamız serbest bölgede faaliyet gösteriyor, serbest bölgeye çekebilir miyiz malları? Başka seçeneğimiz var mı?
Yardım edebilirseniz çok sevinirim
-- Ugur Yilmaz

AHL YANGININDAN ETKİLENEN FİRMALARIN ZARARLARININ TELAFİSİ İLE İLGİLİ OLARAK, S SİSTEM LOJİSTİK HİZMETLER A.Ş. DUYURUSU...



Sayın Müşterilerimiz,
24.05.2006 tarihinde Atatürk Havalimanı Kargo (C) Terminali’nde çıkan yangında, Antrepomuzun da içinde bulunduğu bütün antrepolar yanmıştır. Hasar tesbit işlemleri devam etmektedir.
Antrepomuzda kargosu bulunan şahıs veya kurumların eşyaları ile ilgili olarak takip etmeleri gerekli olan prosedür ve evraklar aşağıda açıklanmaktadır:
1. Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü’nden eşyanın S Sistem antrepoda bulunduğunu gösterir tüm gümrük evraklarının tasdikli birer örneklerinin alınması.
2. Konşimento’nun yada ordinonun bir örneği.
3. Eşya faturasının ve taşıma ırsaliyesinin bir örneği.
4. Eşya nakliye sigorta poliçesinin bir örneği.
5. Varsa S Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş.nin kesmiş bulunduğu fatura.
Yukarıdaki belgelerle birlikte Sigorta Şirketinize veya aşağıda irtibat numaraları ve adresi yazılı olan S Sistem personeline başvurmanız rica olunur.
İrtibat Kişileri ve Telefon Numaraları:
Tel: 0212-549 77 38
Burçin Can (Dahili: 127)
Olcay Yüksekler (Dahili:143)
Zühre Konuk (Dahili:140)
Adres:
İkitelli, Organize Sanayi Bölgesi, Turgut Özal Cad, No:130
Küçükçekmece-İstanbul
S Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş

Re: [ihracatklubu] Önemli bir sorun
UGUR BEY,
EGER MALLARIN TASIŞ( TASFIYE IŞLETMELERİ) E "SATIS KARARI" YAZISI GITTIYSE ARTIK %1 ODEYIP MALLARINIZI CEKMENIZ ICIN COK GEC DEMEKTIR. BU KONUYU GUMRUKCUNUZUN IYI TAKIP ETMESI GEREKIR.
SAYGILARIMLA,
YESIM GEDIZ
Re: [ihracatklubu] Önemli bir sorun
DAHA ACIK YAZMAK GEREKIRSE..SATIS KARARI YAZISI MALLARIN BULUNDUGU GUMRUK MUDURLUGUNDEN TASFIYE ISLETMELERI MUDURLUGUNE GONDERILIR. GUMRUKCUNUZ GUMRUK MUDURLUGUNDEN TAKIP EDEBILIR.
SAYGILAR,
YESIM GEDIZREEBOK TURKEYIMPORT EXECUTIVE
ITHALAT ILE ILGILI BIR SORUN
Herkese iyi Calismalar,
Su anda ithalatla ilgilenen bir firmayiz. Karsi tarafla senelik olarak antlasmalar yapiyoruz. Ama bazi mallarda problemler cikiyor ve karsi taraf bunu almak istemiyor. Bundan sonra yapacagimiz antlasmalar icin bozuk mallarin iadeleri konusunda nasil bir antlasma yada yol izlemeliiyiz ? Bilgi verirseniz bu konu hakkinda oldukca sevinirim .
Herkese tekrardan iyi calismalar.
Ahmet Ayrikcil
tir firmalari
Herkese Merhaba,
Bizler Ingilterede satis ve pazarlama ile ugrasiyoruz. Kayseriden mobilya ithal etmek istiyoruz, yani turkiyeden ihracat olucak. Onerebileceginiz tir firmalari var mi?
Saygilarimla,
Tolga Peker
Merhaba,
Almanya'dan, Temsilcisi olduğumuz bir firmadan, Lufthansa ile, "prepaid" olarak, 34'kg lık bir koli Katalog yollamışlar. Bunları daha önce hep PTT yolu ile yollarlardı ve biz de Topkapı'dan alırdık. Bunu nereden ve nasıl çekebiliriz ve bize ne masraf açar ?

Bilgi verebileceklere şimdiden teşekkürler...
Re: [ihracatklubu] Lufthansa ile Katalog Kargo
Merhaba,
Oncelikle Lufthansa Cargo Ordino servisinden ordino ucretini odeyip evraklarinizi alacaksiniz, daha sonra buna gumruk binasinda beyanname doldurduktan sonra eger gumruk vergisine tabi ise sanirim oyle olmasi gerek vergi islemini tamamladiktan sonra tekrar Sistem Antreponun yangindan zarar gormesi sebebi ile su an nerede ikame ediliyorsa o antrepoya giderek ardiye ucretini de odedikten sonra islemleriniz tamamlanmis olacak ve hemen antrepodan kargonuzu cekebilirsiniz.

iyi calismalar
ihsan Ozev
EKONOMİDE OCAK-MAYIS DÖNEMİ VE YIL SONU EKLENTİLERİ
http://www.metinkulunk.com/makaleler-detay.asp?MID=40
2006 yılına ilişkin ekonomi değerlendirmelerinde Mayıs ayının bir kırılma noktası olarak görüleceği aşikar. Mayıs ayı ortalarında tüm dünyayı etkisi altına alan ve mali piyasaları savuran dalgalanmanın asıl sebebi, ABD Merkez Bankası FED’in “enflasyon yükseliyor” endişesiyle faiz artırımına devam etmesi. ABD faizleri artırdıkça, gelişmekte olan ülkelerdeki mali piyasalar ile petrol, altın, demir-çelik gibi emtia piyasalarına dağılmış olan fonlar ABD’ye dönüyorlar.
10 Mayıs’ta FED’in faizleri % 5’e çıkarmasının hemen ardından, önce Türkiye’deki piyasalar daha sonra dünya genelindeki piyasalar dalgalanmaya başladı. Bunlar olurken emtia fiyatları da değer kaybetti. Örneğin, altının onsu 725 dolara kadar çıkmışken 640-650 dolar aralığına geriledi. Bu süreçte İMKB yaklaşık % 14, YTL ise % 17 değer kaybetti. Bu hareketin temel sebebi ABD faizlerinin yükselişi kaynaklı döviz çıkışıydı. Özellikle kısa vadeli fonlardan bir kısmı, ellerindeki devlet tahvillerini ve borsa portföylerini bozarak ülke dışına çıkarken, Mayıs ayı içinde yurtdışına çıkan döviz miktarı 9 milyar doları buldu.
Türkiye’nin dalgalanmadan daha fazla etkilenmesinde birkaç sebep etkiliydi. Bunların başında Nisan ayında enflasyon hedefinden sapma olması ve bunu öngöremeyen Merkez Bankası’nın 27 Nisan’da faizleri % 13,25’e indirmesi geliyordu. Pek çok kişi Türkiye’nin yüksek cari açığını asıl sebep olarak öne sürürken, Türkiye ile hemen hemen aynı anda ve yine büyük oranda dalgalanmaya maruz kalan Endonezya’nın cari açık bir yana dış ticaret fazlası vermesi, bununla birlikte yine Türkiye ile benzer bir faiz indirimine gitmiş olması, aslında meselenin kısa vadeli yabancı fonların risk primi-getiri algılamalarıyla ilgili olduğunu düşündürüyor. Fakat, cari açık bunu güçlendiren bir etki yapıyor.
Bunu belirttikten sonra kriz öncesi son ekonomik verilere, ve beklentilerdeki kriz sonrası değişmelere değinelim.
Nisan ayında enflasyon, üretici fiyatlarında % 1,94, tüketici fiyatlarında % 1,34 artarak, TÜFE’yi yıllık bazda % 8,83’e çıkararak, 2006 yılı sonu hedefi olan % 5’ten biraz daha uzaklaştırdı. Nisan enflasyonunun yüksek çıkmasında petrol fiyatlarındaki artış ve iç piyasadaki bazı mevsimsel etkilerdi. Fakat son yaşanan dalgalanmada YTL’nin değer kaybetmiş olması enflasyonla mücadeleyi biraz daha zorlaştıracak. Nitekim, IMF de bir açıklama yaparak enflasyonda yıl sonu hedefi olan % 5’in üzerine çıkılmasının muhtemel olduğunu belirtti.
Ödemeler dengesi cephesinde, açıklanan Mart ayı rakamları cari açığın yıl sonunda 30 milyar doları aşabileceğini gösteriyor. Mart sonu itibariyle son bir yıllık cari açık 25,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Piyasalar dalgalanırken, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan cari açığın milli gelire oranında 2006 yılı sonu için konulan % 5,7’lik hedefin revize edilerek % 7’ye çıkarılacağını bildirdi.
Büyüme oranına bakıldığında 2006 ilk çeyrek rakamları henüz açıklanmamış olsa da, öncü gösterge olarak tanımlanan sanayi üretimi, yılın ilk ayındaki düşüşün ardından, Şubat ayında % 5,9 oranında, Mart ayında ise % 8,9 oranında arttı. Bu rakamlar yıl sonu için konulan % 5’lik hedef ulaşılabileceğini gösteriyor. Mayıs’ta başlayan ve devam eden dalgalanmanın büyüme rakamlarına olumsuz bir etki yapması bu aşamada beklenmiyor. Fakat döviz ve faiz yukarı yönlü hareketini devam ettirirse, kredi hacmi daralacağı için büyüme oranları da zarar görebilir.

En olumsuz görünen göstergelerden birini de işsizlik rakamları oluşturuyor. Son açıklanan Şubat 2006 rakamlarına göre işsizlik oranı % 11,9. Bu yüksek sayılması gereken bir rakam. Fakat tablodaki olumsuzluğa karşın, kentlerde, 2004 yılında yaratılan istihdam oranı 556 bin, 2005 yılında ise 723 bin kişi oldu. Bu, ekonominin ciddi oranda istihdam yaratabildiğini fakat, tarım kesimi istihdamındaki azalma nedeniyle bu rakamın genele yansıyamadığını gösteriyor.
Türkiye’nin toplam kamu net borç stoku 2005 yılında 271,5 milyar YTL olarak gerçekleşti. Bu rakamın milli gelire oranı % 55,8 oldu. 2004’ten 2005’e geçişte borcun milli gelire oranı ise % 63,5’ten % 55,8 geriledi. Böylece 2001 yılında borcun milli gelire oranı % 90,5 seviyesine çıkmışken günümüze gelindiğinde krizin izleri tamamen silinmiş ve kriz öncesi duruma dönülmüş oldu.
Türkiye’ye doğrudan yabancı sermaye girişine baktığımızda, istikrarın etkisi açıkça görülmektedir. 2002 yılında 1,1 milyar dolarlık net doğrudan yatırım varken bu rakam yıllar itibariyle artmış ve 2005 yılında 9,6 milyar dolara ulaşmıştır. 2006’nın ilk çeyreğinde gelen doğrudan yabancı yatırım 1 milyar doları geçmiştir, fakat Telsim’in satışı gibi özelleştirme ve satışlardan beklenen büyük paralar henüz bu rakam içinde yoktur. Sıcak para tabir edilen kısa vadeli yabancı sermaye girişinde, son 3 yılın toplamının 90 milyar doları bulduğu görülmektedir. Bu paranın yaklaşık 60 milyar doları son çıkışlara rağmen halen ülke içindedir.
Bu aşamada aslında yıl sonuna ilişkin beklentileri yönlendirecek olan gelişmenin Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları olduğu söylenebilir. Eğer enflasyonun Nisan ayındaki yüksekliği Mayıs ve Haziran’da da devam ederek yükselen bir trende dönüşürse, bu, piyasalardaki bozulmanın kalıcı bir takım etkileri olacağını gösterecek. Yatırımcıların yıl sonu beklentileri de buna göre şekillenecek.
Fakat enflasyon makul düzeyde artarsa, kurun en azından yatay seyredebileceği beklentisi oluşacak ve makro göstergelerdeki etkilenme düşük düzeyde kalacaktır. Hatta piyasadaki bu gelişmeler, döviz bu seviyelerde kalmak kaydıyla özellikle ihracatçılar için olumlu sonuçlar doğurabilecektir.
Enflasyon
Nisan 2006 (%)
Son 12 Ay (%)
ÜFE
1,94
4,96
TÜFE
1,34
8,83

Büyüme
Oran (%)
Sanayi Üretim Artışı
(Mart 2006)
2,9
GSMH Artışı
7,6

Dış Ticaret
Nisan 2006
Ocak-Nisan 2006
İhracat
5,75 milyar dolar
24,18 milyar dolar
İthalat
10,95 milyar dolar
40,31 milyar dolar
Dış Ticaret Dengesi
-3,46 milyar dolar
-11,95 milyar dolar



Cari Denge – Mart 2006
-25,5 milyar dolar


Faiz
Nisan 2006
Mayıs 2006
TCMB (kısa vadeli)
% 13,25
% 13,25
Bono Faizleri (09.04.2008 vadeli)
% 13,5
% 16,5

TRANSİT TİCARET HAKKINDA ACİL BİLGİ TALEBİ
Transit ticaret konusunda çok fazla tecrübem yok. Yapacağımız bir ticari operasyon için, aklıma takılan aşağıdaki konularda bilgi alışverişi yapmak istiyorum. Klasik yöntemlerde bilgimiz ve tecrübemiz vardır. Ancak aşağıda bahsettiğim konularda bilgilerimi tazelemek, yanlış veya eksik bildiğim konuları güncellemek istiyorum. Bilgisi ve bu konularda belgeleri olan arkadaşların benimle bunları paylaşmalarını rica ediyorum. Eğer bilmem ve dikkat etmem gereken başka konular da varsa lütfen bunları da belirtiniz.Bilgi gönderecek arkadaşların benim email adresime (badboyheaven@...) bilgi göndermelerini rica ediyorum.Konu: Brezilya ve Arjantin ülkelerinden İtalya’da bir aracı daha olmak üzere, İsrail’deki aracımız vasıtasıyla Irak’a mal satışı.Akreditifi Açacak Olan: Akreditifi açacak olan Irak hükümetidir.İstekler: Eğer mümkün olursa faturaların şişkin gösterilerek diğer aracıların memnun edilmesi.Konum: Şirket olmaksızın, sadece potansiyel vergi numarası ile, bir aracı olarak Transit Ticaret Formu hazırlatılarak işlemler başlatılıp sürdürülmek istenmektedir. Eğer bu mümkün olmazsa kişifirması veya Ltd şirket kurularak işlemler sürdürülmek istenmektedir. Ancak mecburiyet olmaması durumunda ilk birkaç komisyon işlemi serbest yapılmak istenmektedir.Sorular:1. Bu aşamada;a. Bizim komisyonumuzu garanti altına almak üzere yapılması gereken işlemler nelerdir? Düzenlenmesi gereken evraklar nelerdir?b. İsrail’deki aracı, kendi komisyonu ve Irak’taki diğer aracıların komisyonlarını “Order Payment” yöntemi ile almak istemektedir. Bunu biz nasıl gerçekleştireceğiz, nasıl bir evrak tanzim etmemiz gerekmektedir?c. Bu durumda NC-ND hazırlamamız gerekmekte midir?d. Alıcılardan ben LOI + BCL isteyeceğim. Bundan sonra, bana gelen LOI + BCL’ye göre kendi (bana veya benim firmama ait) LOI + BCL mi hazırlayacağım, yoksa alıcının LOI + BCL’sini, satıcı ilebenim komisyon anlaşmamı (IFPA) yaptıktan sonra direkt olarak satıcıya mı göndereceğim? Çünkü ben aracı olarak bana ait BCL hazırlamam çok mantıksız ve imkansızdır. 40 milyon dolarlık mal satışı için ben bu paraya karşılık bir BCL nasıl hazırlayabilirim veya hazırlatabilirim?e. Bu durumda POP ve POF istemem gerekir mi?f. Ben, komisyonumu nasıl ayarlayacağım? Yani komisyon sözleşmesini yapacağım, evrak değiş tokuşunu yapacağım, ancak bana bu paranın transferi nasıl olacak? Alıcının, benim komisyonmiktarımı bilmeden bir evrak tanzimi yapmam mümkün olabilir mi? Nasıl ve ne gibi bir evrak tanzim etmem gerekir?g. Bana gelen prosedürler çizelgesinde şöyle bir yazı var:“The Payment for the Goods of first vessel is to be made by FFDLC(fully funded documentary L/C) irrevocable, transferable, confirmed, divisible, operative, unconditional, for the total contract, payable 100% at sight against shipping/delivery documents.” FFDLC (Fully Funded Documentary Letter of Credit) nedir ve ne gibi işlemi temsil eder? h. Benden akreditif örneği istendi. Bunu ben nasıl isteyebilirim? Neticede arada bir başkası var.i. Ben bir müşteri buldum. Benimle yapılacak olan sözleşmelere nasıl bir madde eklemeliyim ki, mesela 2 sene boyunca aynı kişilerce ve kurumlarca yapılacak satın almalarda benim komisyonum garantialtında olabilsin.j. Bankaca düzenlenecek olan transit ticaret formunun düzenlenebilmesi için benim sunmam gereken belgeler nelerdir? Firma sahibi olmadan veya firma sahibi olarak..k. Türkiye kambiyo mevzuatına göre; 300.000 USD gibi bir komisyon söz konusu olsa, bu parayı ülkemize getirtmek için ne gibi işlemler gerekir? Devletin bu para üzerindeki vergisel tasarrufları nelerdir? Sanıyorum % 20 gibi bir gelir vergisi söz konusu. En azından ilk seferdeki ticaret, daha sonraki yapacağımız yatırımlar (tesis kurma) için çok önemli olduğundan, kanunlar dahilinde en azvergi ile paranın ülkemize transferini nasıl sağlayabiliriz? l. Transferable bir L/C hazırlatılacak (FFDLC). Ancak bu L/C’nin transferi kaç kişi üzerinden geçebilir? Yani eğer transfer edilebilir akreditif tek kişiye transfer edilebiliyor ise, İsrail’deki aracı ve ben, İtalya’daki aracı ile komisyon sözleşmesi yaptıktan sonra transfer edilebilir L/C’yi bu İtalyan üzerine mi yaptırtacağım? Biz de bir Payment Order ile İtalyan’a bağlanmış mı olacağız? Bir de bu durumların analizini, benim en az masraf ile yapmam gerektiğini düşünerek yapalım. Çünkü 40 milyon dolarlık birmal bedeli için bankaca açılacak akreditif ücreti çok büyük bir paradır ve bizim komisyonumuzu dahi aşar.Alıcı > İsrail’deki Aracı > Ben > İtalya’daki Aracı > Üreticim. Transit ticaret ile ilgili bilgi alabileceğimiz; kişiler, kurumlar, website adresleri var mıdır? n. Varsa elinizde, bütün haklarımızı garanti altına alacak;LOI , BCL , NC-ND , IFPA , ICPO , FCO , POP , POF , S / P (Sales / Purchase Contract) , PBG örnekleri var mıdır? Bunları bana gönderebilir misiniz? Bunlardan hangileri, haklarımı ve düzeni korumak üzere benim tarafımdan mutlak surette tanzim edilerek alıcıya ve satıcıya gönderilmelidir?o. Transit ticaret ile ilgili tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mıdır?p. Aşağıdaki, satıcıdan alınan işlerin yürüyüşü mekanizmasına göre, benim komsiyon sözleşmelerim de dahil olmak üzere bu transit ticaretin bu aşamada yürüme mekanizması nasıldır?A. BUYER REQUIRES TO SELLER / BROKER SOFT OFFERB. SELLER/BROKER TRANSMIT WITH MAIL/FAX CONFIRMATION PRICEC. I BEGIN FORMAL PROCEDURES→ SELLER receives : a) LOI/ICPO + Bank references buyer (mail or fax)b) BCL on headed paper of the Bank of the buyer (mail or fax)c) Company profile Buyerd) Document for possible commissions of the buyer/broker (mail or fax)→ SELLER utters :
a) “OK” for receipt you document in order (mail and fax)b) FCO Full Contract offers or Proforma Invoice (mail and fax) orc) Draft Contract (mail and fax)→ SELLER receives:
a) Draft Contract seen again and signed by the Buyer (mail and fax)b) Possible changes (mail and fax)c) Possible request of samples and POP Proof of Products by SGS
→ SELLER utters:
a) Counter signed definitive contract (mail,fax or possible courrier)b) Hard copies (mail, fax and possible courrier )→ SELLER riceives:
a) Copy of the tool of payment already arranged from the Buyer
b)It copies directly through SWIFT of the tool of payment to the suitable account to the Buyer→ SELLER utters:
a) Performance Bond and/or possible POP (on specific necessity)D. Deliveries StartHamdi SoyluSerkant İç ve Dış Ticaret A.Ş.İstanbulE-mail: badboyheaven@...
Re: [ihracatklubu] TRANSİT TİCARET HAKKINDA ACİL BİLGİ TALEBİ
Irak, İsrail'den transit olsa bile mal almıyordu... savaş sonrası bir değişim mi var...
Re: [ihracatklubu] bilgi talebi acil
Benim anladığım; ürünlerinin distribütorluğunu size verebilecekleri,( vereceklerse eğer ) ancak bu konunun kendileri için yeterince açık olmadığı. Ne demek istediğini size bu yazıyı yazan kişiye sormanızı tavsiye ederim. Bizim yorumlarımızla onların demek istediği örtüşmeyebilir.
İyi akşamlar.
Nevşen Güler
İhracat bedeli
Saygı Değer Arkadaşlar,
İtalya'da yerleşik bir ithalatçı firmaya 8 adet mal mukabili ihracat gerçekleştirdik. Ancak ithalatçı firma mal bedellerinin bir kısmını ödemedi. Bu firmaya resmi yollardan ihtarname geçmek istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacımız var. Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Fame Tekstil A.Ş.
Fikret Yılmaz
ACİL BİLGİ TALEBİ - RİCA EDİYORUZ
Aşağıda sözkonusu bilgi içeriğinin ve sponsorship ve Letter of Exclusivity ile ne ifade edildiği, avantaj ve dezavantajları hakkında lütfen bilgi verirseniz çok memnun oluruz. Teşekkürler.We would be very glad to do a business together in Dubai, in this regards, we would like you to have a look at our sponsorship proposal( see attachment). Sponsorship fees will be --------80.000.00 AED per year Government trade license will cost you ---20.000.00AED per year; You will have a guarantee, that your business will be prosperous, as my boss will introduce you with the high people, from who you can get main orders & projects.Or my boss could be your company Exclusive Agent here in Dubai & Doha, where he has good connections with the Government.Thank you very much for your reply.In order to sell your products in legal way here in Dubai, we would like to have a Letter of Exclusivity for Ahmed Fadel Al Mazrooei Airport Equipment Supplies, who will work with your company on behalf of Al Mazrooei Group of Companies.Looking forward to receiving your Letter, until then we remain with our greetings & best regards,the commissions are to Ahmed Fadel Al Mazrooei Airport Equipment Supplies would be 15% of total sale for each order.
Re: ACİL BİLGİ TALEBİ - RİCA EDİYORUZ
VAY VAY VAY,BU ARAPLAR NE KADAR UYANIK OLMUŞ DA HABERIM YOKMUŞ. 100.000 DUBAI LIRASI NE EDER BILEMIYORUM AMA HERHALDE BOYLE BIR RAKAMI ODEMEYI DUSUNMUYORSUNUZDUR UMARIM. BIR DE GARANTIDEN BAHSEDIYOR,NE GARANTISI IMIS BU ACABA? EMINIM "SOZ" DEN ILERI BIR SEY VERMEYECEKLERDIR. AYRICA , BUNU ISTEMEZSENIZ SIZIN EXCLUSIVE AGENT INIZ OLMAYI VE YAPACAGINIZ HER SATISTAN 15% KOMISYON DA MI ISTIYOR? NASIL OLACAK BU? HEM SIZIN TEK YETKILI ACENTANIZ OLACAK VE SIZIN URUNLERINIZI PAZARLAYACAK VE SIZDEN ALIP SATACAK(ARTIK KACA SATARSA),HEM DE AYRICA 15% MI ALACAK? EXCLUSIVITY ANLASMASINI YAPMADAN,SIZI TEMSIL EDECEGI ULKEDE (KI EMININ TUM ARAP ULKELERI,ORTADOGU VE AFRIKA YI DA KAPSAMAK ISTEYECEKLER) , NE KADAR CIRO(YILLIK) YAPMAYI GARANTI EDIYORLAR VE GARANTILERI NEDIR? AKSI TAKDIRDE 1 YIL ILE SINIRLASANIZ BILE ANLASMAYI BIR YIL BOYUNCA SIZE SAYISIZ TEKLIF(IHALE) SARTNAMESI GONDEREBILIRLE R DE SATABILMEYI BASARABILIRLERMI BILEMEM !!! BU TUR TEKLIFLER BIZE DE GELIYOR,BIZIM URUNLERIMIZ BUNLAR, BIZDEN SATIN ALIRSANIZ PERYODIK SEKILDE VE XXXX USD TUTARINI GARANTI EDERSENIZ (TEMNAT MEKTUBU ILE) VERIRIZ,AKSI TAKDIRDE KAYBEDECEK VAKTIMIZ YOK DIYORUZ CUNKI DAHA EVVEL 1-1.5 SENE KAYBETTIK BOYLE BIR FIRMA ILE. AYRICA PETROLDEKI FIYAT ARTISINDAN PARALARI KOYACAK YER BULAMIYORLAR AMA BIZDEN VADELI ISTIYORLARDI.TABII FACTORING SIRMALARI DA KABUL ETMEYINCE,PARAYI GONDERIP SADECE 1 SIPARIS GERCEKLESTIREBILDILER. VALLA BENIM DUSUNCE VE TECRUBELERIM BUNLAR,TABII KI GERISI SIZE KALIYORSAYGILARIMLANIYAZI SOYDANwww.elis.com.tr
NOT. MAKINA DISLI nedir urettikleriniz bilmiyorum ama HAVACILIK ile ilgili Havayollari,Teknik tamir Bakım Merkezleri ise hedefiniz ONCE urettiginiz mamullere
HAVACILIK(AVIATION) ile ilgili standardlari almaniz lazim yoksa bu standardlara uymayan baist bir vida,somun bile kullanilmaz ucaklar da.
Nilgün Hanım'ın aktardığı bilgilerden, bana ikili bir teklif yapıyorlar gibi geldi. Yani, ya size kefil olalım işleri burada siz yürütün, biz de sizi etkili isimlerle tanıştıralım, ya da tek temsilciniz olalım ve % 15 komisyonlaçalışalım demek istiyorlar sanırım.
Faydali bir site buldum, istifadenize arzediyorum:http://www.exportnavigator.com/Ayrica veri tabanimizi 1 ay icinde yenilemis olacagiz. Bilgi taleplerinizi ticarinfo@... adresine beklerim.Saygilarimla,Murat Aygen (Teknik Yardim Uzmani)TiKA
Re: [ihracatklubu] FAYDALI BiR SiTE
TIKA önemli isler yapiyor. Aslinda üyelerimize TIKA'yi tanitan, ve sizden ne tür bilgiler talep edebileceklerine dair, bir mesaj geçebilseniz müteşekkir oluruz. Bu arada TIKA Kirgizistan ofisinin basinda bulunan Doç. Dr. Fahri Solak ile sirketimize danismanlik yaptigi süre boyunca birlikte çalismistik. Buradan hocamın kulagini çinlatalim.

Merhabalar,
Belki basit gelecek ancak bu konularda çok tecrübeli olmadığım için sormak istiyorum.Akreditifli işlemlerde
banka dökümanlardaki her rezerv için ayrı para cezası keser mi yoksa ne kadar hata olursa olsun sabit bir fiyat mı ( örnek 75 dolar ) vardır. Yada 2 hata var mesela.Sadece 1 tanesini mi bildirir yoksa tüm hataları bildirir mi ? Niyazi Bey, özellikle sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar,
Erdem
arkadaslar ,
pembe somon un turkiyeye ithalatında karsılasabilecegim sorunlar nelerdir yada bu konu nun menvzuatına nasıl ulasırım
simdiden tesekkurler
sadi bıyık
Akreditifte kac adet rezerv oldugu onemli degildir.Mesela 4 adet rezerv bulundu ve akreditif tutarı 5000 USD, sizden 5000 USD tahsil edilir ama (dediginiz gibi akreditifte 75 USD Discrepancy bedeliyazıyorsa)karsi bankaya 4925 USD gonderilir.Serpil
RE: [ihracatklubu] Re:Akreditif rezerv

Serpil Hanim,Tesekkürler.Ancak benim sorum geçtigi ihbarnamede bu hatalarin hepsini bildirir mi yoksa sadece 1 tanesini mi bildirir ? Onu düzeltirsiniz bu sefer bir dahaki sefere öbürünü bildirir.Böyleceher defa ceza kesmis olur.Erdem
RE: [ihracatklubu] Re:Akreditif rezerv
Erdem Bey,
Banka bulduğu bütün rezervleri bildirir. Bunları düzeltmek sizin elinizdedir ancak unutmamanız gereken şey, bulunan rezervlerden birini bile düzeltemezseniz malınızı rezervli göndermiş olursunuz.
Re: !!***[Spam]***!! RE: [ihracatklubu] Re:Akreditif rezerv
Ben bu kanıya nereden kapıldım.Banka mesela konşimentodaki l/c numarası yanlış diyor.ertesi hafta adres yanlış diyor. Oysaki bir önceki haftada adres yanlış.demek ki banka bunu farketmedi.
Best Regards,
Erdem ABALIOGLU Customer Represantative
Re: [ihracatklubu] Re:Akreditif rezerv
Erdem Bey
Banka size bütün rezerv nedeni olabilecek hatalar için 1 kez kesim yapabilir. Bu hataları düzeltmenizi bekler veya ister. (toplamda 10 hata var diyelim hepsini 1 defada söyler ve belirtilen miktara 75$ gibi bir para kesilir) Bu parada toplam alacağınız 5.000 $ lık akretififten kesilir.
Ayrıca Eğer toplam meblağ 5.000$ ise akreditif açmaya değmez.
Vesaik Mukabili yaparsınız olur biter.
Gene ayrıca bu tip soruları ve dahasını size ihbarnameyi geçen bankanın DIŞ Ticaret bölümünden uzmanlarına telefon yolu ile sorabilirsiniz. ....
İyi Çalışmalar

MEVZUAT

Balıklar (dondurulmuş)

30.12.2004 / 35920 yazıda; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden alınan 25.11.2004 tarihli, 33240 sayılı yazıdan bahsedilerek; Taze, Soğutulmuş ve Dondurulmuş Su Ürünleri İthalatının Yapılabilecek Gümrük Müdürlüklerinin ve İthalat Kapılarının belirlendiği belirtilmekte olup, bu eşyanın ithalatı sadece aşağıda belirtilen Gümrük Müdürlüklerinden yapılabileceği talimatlandırılmıştır. Adana, Adnan, Ambarlı, Ankara TIR, Antalya, Atatürk, Ayvalık, Bandırma, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Denizli, Derince, Esenboğa, Fethiye, Gemlik, Haydarpaşa, Hopa, Isparta, İpsala, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmir TIR, Kapıkule GAR, Kapıkule TIR, Konya, Marmaris, Mersin, Mersin, Samsun, Tekirdağ Gümrük Müdürlükleri.

Balıklar (dondurulmuş) (03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)

Standardizasyon 2006-5 Tebliğ eki VI/A Sayılı Listede mevcut olup, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi, Dahilde İşleme Rejimi, Gümrük Kontrolü Altında İşleme Rejimi ve Geçici İthalat Rejimi’ne tabi tutulan maddelerin insan sağlığı ve güvenliği, hayvan ve bitki varlığı ve sağlığı yönünden uygunluğu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca tespit edilir. Listede yer alan ürünlerin ithalatında ilgili gümrük idaresince Kontrol Belgesi aranır. Kontrol Belgesi’nin süresi 12 aydır. Bu süreler uzatılamaz. Kontrol Belgelerine istinaden yapılacak ithalat bir defada gerçekleştirilir. Türkiye’de kayıtlı veya tescilli ve Türk bandırasını taşıyan gemilerin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan izin alarak uluslararası sularda veya başka ülkelerin kara sularında, o ülke yetkili birimleriyle yapılan anlaşmalar çerçevesinde yaptıkları avcılık sonucu elde edilen ve ürünlerin avcılığın yapıldığı teknede dondurulması kaydıyla ürünlerin yalnızca canlı, taze veya soğutulmuş olanlarının Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi’ne tabi tutulması halinde, bu ürünler için Kontrol Belgesi aranmaz.(Md.5) Laboratuvarlarda analiz amacıyla kullanılacak olması halinde, ekli taahhütnamenin (Ek VIII) ilgili gümrük idaresine verilmesi durumunda, eşyanın ilgilisine teslimi sırasında Kontrol Belgesi aranmaz. (Md.6)

Balıklar (dondurulmuş) (03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)

27.12.2005 / 33248 yazıda, Gümrük Müfettişi Ayhan IŞIK tarafından hazırlanan 29.07.2005 tarihli 4/509 sayılı Cevaplı Raporun Sonuç bölümünden bahsedilerek, eşya için düzenlenecek Kontrol Belgelerinin geçerlilik sürelerinin farklı olduğu bu itibarla da eşyanın ithali aşamasında beyannamenin 31 nolu kutusunda eşyanın HANGİ AMAÇLA YURDA SOKULACAĞININ mükellef tarafından beyan edilmesinin yapılacak kontroller açısından daha uygun olduğu, belirtilmektedir.

Tüm Alt Pozisyonlar

Dahilde İşleme Rejim Tebliği-İhracat 2005/1 kapsamında değerlendirilerek Gümrük İdarelerince DAHİLDE İŞLEME İZNİ verilemeyeceği (menfi) anılan Tebliğin 14 üncü maddesinde hüküm altına alınmıştır.

Balıklar (dondurulmuş) (03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç):

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 28 inci maddesine istinaden 2002/4480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile mal teslimleri ile hizmet ifalarına uygulanacak KATMA DEĞER VERGİSİ Oranları yayımlanmıştır. Pc Gümrük Külliyatınca yapılan tespitlere göre söz konusu eşyanın II Sayılı Liste kapsamında ve % 8 KDV’ye tabi olduğu düşünülmektedir. Ancak KDV uygulaması, gerek eşyanın kullanıldığı yere ve gerekse ithalatçısına göre değişkenlik gösterdiğinden; eşya bazında uygulanacak KDV oranının kesin tespiti için bahsi geçen BKK ve eki listelerin, istisnalar için ise anılan kanunun 16 ve 17’nci maddelerinin AYRICA İNCELENMESİ tavsiye olunur.

Balıklar, Kabuklu Hayvanlar, Yumuşakçalar ve Suda Yaşayan diğer omurgasız hayvanlar

Tanımı belirtilen EŞYA; Gümrük Yönetmeliğinin 40 no'lu eki Özel Düzenek ve Yapı Gerektiren Eşyalardan KORUNMASI ÖZEL DÜZENEK VE YAPILARA GEREK GÖSTEREN MADDELER (Soğuk Hava Depolarına Alınacak Olanlar) listesinde bulunmakta olup, aynı yönetmeliğin 280'inci Maddesinde; '...eşyanın tabiatlarına ve yapılacak faaliyetin özelliklerine uygun olarak yapılmış bulunan GENEL veya ÖZEL ANTREPOLARA konulabilir.' Hükmü yer almaktadır. Bununla birlikte 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 241/4-e maddesinde; bu tür eşyanın madde hükümlerine aykırı olarak genel amaçlı eşya konulan yerlerde depolanması durumunda Usulsüzlük cezasının dört katı olarak uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.
Re: [ihracatklubu] Re:Akreditif rezerv
Merhabalar,
Vesaiklerde ne kadar rezerv varsa hepsini ithalatçı firmaya bildirirler. Mesela geçen hafta bankam tarafından bana ( ben ithalatçı firmayım )rezerv bildirimi yapıldı ki şöyleydi;
-- Fax Confirmation report: yok ( geminin yola çıktığını bildirir fax istemiştim ihacatçıdan, bankada bu fax ile ilgili bir belge istiyor bu gönderilmemiş )
-- Insurance Cert: Bankamız emrine düzenlenmemiş
-- Fumigation Cert: Gemi adı olarak sadece ( XXXXX ) yazılı ( aktarmalı olduğu için 2 gemi var ve sadece bir tanesini belirtmişler ) Gördüğünüz üzere L/C metnine aykırı her ne var ise bildiriyorlar, bunu bildirelim bunu bildirmeyelim gibi birşey söz konusu olamaz. Eğer yanılmıyorsam konulan rezerv sayısı kadar değilde, rezervli evrak sayısı kadar kesinti yapılıyor. Mesela discrepancy bedeli olarak 50USD kesiyorlar ve sizin faturanızda ve B/L de rezerv var. Kesilen 100 USD olur. Yanlış biliyorsam lütfen bilenler düzeltsin. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Best Regards,Miss Nevsen GulerForeign Trade Responsible
Re: [ihracatklubu] İhracat bedeli
Merhaba Fikret Bey,
Italyan firmaya ihtarnameyi Italyan bir avukat vasitasi ile cekmeniz firma uzerinde etkili olabilir. Ancak kisisel tecrubem ihtarnamelerin pek etkili olmadigi yonunde. Hukuki bakimdan ihtarname, borclunun temerrude dusmesi sonucunu dogurur. Boylece borclunun ihtarnameyi teblig aldigi tarihten itibaren faiz isteme hakkiniz olur. Borclunun ihtarnameye cevap vermemesi durumunda -ki uygulamada genelde boyle olur- dava acmaktan baska careniz kalmaz.
Italyan firmasi ile ne kadar bir suredir calisiyorsunuz? Tahsilat taleplerinize nasil cevap veriyorlar? Finansal sikinti icinde olduklarini mi soyluyorlar? Yoksa taleplerinizi cevapsiz mi birakiyorlar? Firmanin odememe gerekcesine gore ihtarname cekilmesi yararli olabilir. Ancak tahsilat talebinize hic yanit vermiyorlarsa buyuk ihtimalle ihtarnameye de cevap vermeyeceklerdir. Boyle bir durumda da ihtarname icin bosuna masraf yapilmis olabilir.
Iyi calismalar.
Re: [ihracatklubu] akreditif rezerv tespiti
Merhabalar
Diger arkadaslarin verdigi bilgiler de dogrudur.Anladigim,siz ihracatcisiniz ve akreditif size acildi.
Burada onemli olan,sizin bankanizin size bildirecegi(vesaikleri inceleyip bulduklari rezervleri once size bildirmeliler ve kesinlikle yazili onayiniz olmadan rezervli olarak evraklari muhabire gondermemeliler).
Bankaniz evraklari inceleyip bulduklari uygunsuzluklari size bildirirler (ki bu rezervlerin tamamını 1 kerede bildirirler) ve siz;
a)duzeltilebilecek olanlari duzeltip uygun vesaik vermis olursunuz.
ornegin. Ceki listesinde Turkce mal yanimi yazmisinizdir.Hemen dogrusunu yapar ve bankaya iletirsiniz.Banka sirf para almak icin rezervli gondermez cunki onlar her ne kadar alici icin de garantor iseler de (amir banka ile birlikte) sonunda kendi musterisini olabildigince korumak durumundadirlar ve de ICC geregi sizin talimatiniz olmadan rezervli gondermezler (tabii vesaikleri incelem suresi icinde cevap vermeniz lazim,yoksa sizden cevap alamadilar diye de sureyi geciremez bu sefer sizden cevap gelmedigi icin rezervli gonderirler).
b) eger rezervi duzeltemeyecekseniz;
b1: alicidab akreditif degisikligi isteyip rezerv durumunu ortadan kaldirabilirsiniz AMA bunu bankaya vesaiki teslim etmeden ,malı yuklemeden yapmaniz gerek cunki
degisiklik yapilmazsa alicinin eline koz verirsiniz.yada sure az oldugu icin sorun cikar.
b2: yada mecburen rezervli gonderimi kabul edip Allah'a dua edeceksiniz ki bu şikki
tavsiye etmem cunki Deve yi saglam kaziga bagla sonra bana emanet et der genelde,
degil mi?
Arkadaslar boyle afaki konularda ne yazsak boş,bize detayli bilgi verilmez ise tavsiyelerimizin işe yarayip yaramayacagindna emin olamiyoruz.
Ama sorunu bilirsek (yani rezerv konusunu) daha iyi NOKTA atışı yapabiliriz diye düşünüyorum.
Saygilarimla
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Re: [ihracatklubu] akreditif rezerv tespiti
Erdem Bey merhaba, 2001 yılına kadar biz bankacılar bulduğumuz her rezerv başına komisyon tahsilatı yapardık ancak globalleşen dünyaya ayak uydurabilmek için artık ''set döküman başına'' discrepancy fee kesintisi yapılmaktadır. Yalnız burda dikkat edilmesi gereken husus ''partial shipment'' ibaresi bulunan l/c işlemlerinde her set başına ayrı ayrı discrepancy fee kesintisi yapılır. yani 5 set dokuman gelmişse ve l/c de $75.- discrepancy fee kesinitisi ibaresi varsa 5x75 = $375.- dicrepancy fee kesintisi yapılır. diğer taraftan bir set dökümanda ister 1 tane ister 1000 tane rezerv bulunsun sadece $75.- kesinti olur.diğer taraftan bankalar inceledikleri l/c evraklarında buldukları tüm rezervleri müşterilerine ve vesaiki gönderen bankaya bildirmek zorundadırlar.umarım faydalı olabilmişimdir.saygılarımla,
RE: [ihracatklubu] BCL ve FCO belgeleri hakkinda,
Degerli arkadaslar;
Satıcı firma tarafından, firmamizdan talep edilen BCL "Bank comfort letter" ve FCO "Full Cooperate Offer to supply material" belgeleri hakkında elinde ornek dokumani olan arkadaslartan yardim talep etmekteyim. selam ve vsaygilarimla, idris celik
Re: [ihracatklubu] BCL ve FCO belgeleri hakkinda,
İdris Bey,BCL, talep ettiğiniz ürünün bedelini karşılayabilecek finansal gücünüzü satıcıya gösteren bankanız tarafından hazırlanacak olan belgedir. FCO ise satıcının size vereceği son ve resmi tekliftir. bu teklifte belirttiği fiyata ve özelliklere haiz malı size temin edeceğini garanti eden belgedir. Ugur PeksenYenilmez Group

Re: [ihracatklubu] akreditif rezerv tespiti

merhabalar,
ithalatçinin bankasi buldugu her vesaikteki ( parçali gönderimlerde her bir vesaik gönderimi için herbir fatura bedeli üzerinden) rezerv için usd75 keser aksi akreditif metninde belirtilmemisse. fakat rezervin kaçtane bulundugu önemli degil.bankaniza vesaikleri mümkün oldugunca erken teslim etmeniz ve dogabilecek rezervleri duzeltmek icin kendinize vakit b1rakmalisiniz..vesaikleri duzgun gondermen1z1n yan1 s1ra zaman1nda da gondermeniz gerekiyor.birde akreditif metnine dikkat edin bazi bankalar rezervli olmasada akreditif metninin disinda fazladan gonderilen herbir evrak icin belli ucretler kesiyorlar.
MERHABALAR,
İHRACAT EVRAKLARINDAN B/L DOLDURULURKEN BANKA OLDUGU ICIN CONSIGNEE KISMINA ALICI BANKASI NOTIFY KISMINA DA ALICI ISMI YAZIYORUM. PEKI HANGI DURUMLARDA BU KONSIMENTONUN ARKASININ TARAFIMDAN CIRO EDILMESI GEREKIR. AKREDITIFLER DE MI YOKSA HER VESAIK TE MI ? VE DE ZORUNLU MUDUR BU ? (bankam cvp veremiyor !!)
Cumali
Sayin Grup Uyeleri ,Almanya daki bir musterimize ihracat yaptik. Musterinin Austria ve Germany olarak iki firmasi var. Mallar tamamen Almanya ya gidiyor ve musteri burda Austria ya gidecek mallari Austria ya gonderiyor.; biz beyanname ve ilgili butun evraklari Austria ve Germany olarak hazirliyoruz ve bu sekilde musteriye ulastiriliyor ancak musteri order formunu bu kez hatali duzenlendiginden Austria orderi Germany evraklarinda belirtildi ve bu sekilde beyannamelerde acildi.Simdi musteri A.TR ve ilgili diger evraklari revisesinin yapilmasini istiyor. Invoice ve Packinglist leri revise edebilyoruz ancak A.TR yi yapamiyoruz ve bunu defalarca kendilerine anlattik ama mutlaka revise A.TRalmak istiyor.Sorumuz soyle : A.TR de koli adeti ve ilgili agirlik vb. detaylar revise edilebilir mi ? eger mumkunse nasil bir yol izlememiz gerekiyor. ( Austria A.TR sinde 1 koli 5 koli olmaliydi , Germany de ise 31 koli 27 koliolmaliydi )Yukarida ki problemimize yardimci olabilir misiniz ?Umariz problemi aciklayabilmisizdir !!!Ilginiz icin simdiden tesekkurler ve iyi calismalarMesut
Re: [ihracatklubu] Revise A.TR !!!
mesut bey merhaba,
ihracattan sonra beyanname uzerınde alıcı değişikliği ve ulke degısıklıgı yapılabılır.
oncelıkle malın almanyada gumruklenıp gumruklenmedıgı yanı butun atr nın gumruk işinin yapılıp yapılmadıgı onemlıdır. ızlenecek prosedur;
1) atr belgesı gerı gelecek gumrukleme yapıldı ıse dusum lu olarak gumrukleme yapılmadı ıse tamamı gerı gelecek.
2)iligili ihracatcılar bırlıgınden malın bırkısmının avusturya ya satıldıgının kabul edıldıgı musterı yazısı ve yenı fatura ıle alıcı ve ulke degısıklıgı yazsı alınacak.
3)daha sonra bırlık yazıları ıle gumrukte redrese yapılacak alıcı ve ulke degısıklıgı duzeltmesı tamamlanacak.
4)ıto dan eskı atr ıade edılecek eger gumrukten dusum yapılmıs atr ıse 1 atr alınacak kullanılmamıs atr ıse o ıade edılıp yerıne 2 atr belgesı duzenlenecek.
5)en son ıto dan sonradan verılmıstır olarak atr belgelerı yada belgesı gumruk onayı yaptırıp karsı gumruge yollanacak. bu ıslem sıkı takıple 10 ila 15 gun surebılır. kolay gelsın

serdar serttas
Re: [ihracatklubu] b/l ve ciro !!!
Merhaba
Sizin imzaniz gerekmiyor dediginiz Consigne:Banka ve Notify:Alici ismi olmasi durumunda yani.
,Neden ciro etmeniz kanisina kapildiniz? Bu iki hanenin Consignee veya Notify kısminda sizin firmaniz olursa,yani ALICI siz olursaniz sizin imzaniz o zaman gerekli ama dediginiz durumda degil
Saygilar
Niyazi
Re: [ihracatklubu] b/l ve ciro !!!
merhabalar,
ihracat vesaiklerinde konsimentoyu ciro etmenize gerek yok. asl1nda hicbir ihracatta bunu yapman1za gerek yok. consigne kisminda banka yazdigi zaman bankan1n al1c1ya devretmek icin ciro yapmas1 gerekir. mal mukabili islemlerde zaten notify kisminda ithalatci yazdigi icin yine ihracatcinin ciro etmesine gerek yok.
merhaba
Avrupadan yapacagımız 30-40 bin euroluk malzeme ithalatı icin acaba ne kadar ithalat masrafimiz olur ? bilgi verirseniz sevinirim.
Mahmut
RE: . [ihracatklubu] ölçü birimleri
www.biltek.tubitak.gov.tr/
bilim teknik dergisinin internet sayfasi buradan online cevirebilirsiniz.Ayrica, kucuk freeware programlar var, inndir.com, download.arsivi. com gibi sitelerden indirip istediginiz zaman kullanabilirsiniz (measure, converter gibi anahtar kelimelerle aratip bulabilirsiniz)
Saygilarimla
Re: [ihracatklubu] ithalat masrafi
Mahmut Bey Slmr,Biraz detay vermeniz gerekli .. Malzeme cinsi nedir ? Teslim sekliniz nedir ( CIP mi, CPT mi, FCA mi ?Malzeme bedeli pesin mi yoksa vadeli mi odenecek ? vs..vs.Kolay Gelsin,Ozgur TURKMEN
Öncelikle Onur Bey , Adnan Bey ve Yücel Bey'e yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Genelde LBS ndiye bir birimle karşılaşıyorum , acaba bu birimin bizde karşılığı nedir , bir de bakliyat ( nohut - mercimek vs .) fiyatlarını öğrenmek istiyorum .Nereden faydalanabilirim,
Herkese iyi ÇAlışmalar

Osman ALP

Artı Dış Ticaret
Re: [ihracatklubu] acil cevap acil cevap
Merhaba Osman Bey,
1 lb (pound) = 453,59 gr
Fiyatlar konusundahttp://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/sdd6248 (current report'a tıklayın)http://www.fao.org/es/esc/prices/PricesServlet.jsp?lang=enhttp://www.fao.org/es/ESC/en/20953/21023/index.html
KKTC'de ithalat masrafları
Kıbrıs'ta bulunan bir inşaat firmasına TC'den çeşitli inşaat malzemeleri (PVC doğrama kapı pencere v.b.) ihraç edeceğiz. Malın alıcıya kaça malolacağını hesaplamaya çalışıyorum. KKTC'de ithalat yapılırken fiyat istikrar fonu ve %2.2 oranında rıhtım harcı alındığını öğrendim. KKTC'ye ile çalışan arkadaşlar varsa fiili uygulamada ne gibi ek maliyetler çıktığını öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdidenteşekkür ediyorum.Selamlar,Yücel Tümay
ITHALAT MASRAFLARI
Merhaba Arkadaslar;
Italyadan getirecegimiz malzeme hakiki deri,DDU olarak gelecek ,pesinde ve vadeli ayri ayri masrafimiz ne olur? vadeli alimda sanirim kkdv giriyor galiba. 30-40 bin Euro luk bir malzeme ve ilk defa ithalini yapacagiz? O nedenle ithalat nedeniyle olusacak masraf ne kadardir?
Tesekkurler
Mahmut
Re: [ihracatklubu] ithalat masrafı
Merhabalar,
Mal DDU gelecekse aşağıdaki masraflarınız olur.
1. Ordino / Acenta Ücreti ( 30 EUR'dan başlar 100 EUR a kadar size ordino fiyatı verebilirler. Pazarlık gücünüze göre makul bir fiyat alabilirsiniz. )
2. Ardiye ( Malın karadan mı denizden mi geldiği önemli, parsiyel mi ( parsiyelse kaç kilo olduğu ), yoksa komple tır/konteyner yüklemesi olup olmadığı ve tabiki kaçgün antrepoda beklediği. Tüm bu kriterlere göre ardiye fiyatı değişir. )
3. Gümrük komisyoncunuza ödeyeceğiniz hizmet bedeli.
4. Vadeli ise 3% KKDF ( peşinde yok )
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Saygılar,
Nevşen
Arkadaşlar,Çin'e en kısa hat kaç gün?
RE: [ihracatklubu] çin
İSTANBULDAN ,EN KISA ZAMAN YAKLAŞIK 30 GÜN..SELAMLAR
Merahaba;
Ben bu işe yeni başladım sayılır. Size danışmak istediğim konuda şu;
Biz ayçiçek yağı ile uğraşıyoruz ve mallarımızı K.Irak'a satmak istiyoruz. K.Irak'tan müşteri nasıl bulunur?

Şimdiden teşekkürler.. Saygılar

Tolga
Re: [ihracatklubu] k.ırak
selam tolga bey ,kuzey irakta turkiyede ki ihracatcilarin bayiilikleri var ,oradaki talep edenler zaten yanibasinda olan bayiilerden aliyor yani turkiyeden direct ihracat biraz karmasa oluyor ,bu konuyu iyi arastirmanizi oneririm
iyi calismalar...............
Re: [ihracatklubu] k.ırak
Tolga Bey ,
Kuzey Irak ta iş yapmak istiyorsanız , öncelikle bir gidip görmeniz lazım.
Zaho Habur a çok yakın . Orada Organize sanayi bölgesinde müşteri bulma şansınız olur . Orada 1 - 2 gün kalın . Silopiden Zahoya kadar taxi 10 milyon , orada Cemal Otel var , orada konaklayın . yanınızda kürtçe bilen bir tercüman bulundurun .
Ali KUZU
Merhaba Arkadaşlar ,
Ben yurt dışındaki bir firmanın talebini Türkiye'den bir firmadan tedarik ettim.Ben komisyonumu % kaçtan ve hangi şirketten almalıyım?Bu konuda geçerli bir anlaşma metni varsa yollayabilirmisiniz?
Acil Cevap Bekliyorum .

Osman ÖZSON
Artı Pazarlama
Re: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru
alabiliyosan ikisindende al,alabiliyosan %20 al bence.
[ihracatklubu] Kazakistan Hakkında
Merhabalar ,
Değerli paylaşım ve yardımlaşmalardan ötürü öncelikle grup yönetimine ve katılımlarda bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Değerli arkadaşlar inşaat malzemeleri sektörü [ihracatı] için Kazakistan hakkında detaylı bilgileri ve yerleşik firmalarını nereden temin edebilirim ? Tecrübe ve deneyimleri olan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım olacak.
( www.igeme.gov.tr / www.dtm.gov.tr / www.musavirlikler.gov.tr / www.deik.org.tr / www.kosgeb.com.tr / vb. siteler haricinde )
Zen Grup
% 20 bana fazla gibi geldi. %2 bence komisyon için yeterli bir oran ve bu oranın alıcı firmadan tahsil edilmesi daha anlamlı geliyor. Oran çok yüksek olursa iki taraf da kısa vadede komisyoncuyu devre dışı bırakmaya çalışacaktır.
Mehmet Cebeci
www.cebeci.com

Re: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru Osman Bey Merhaba,Komisyon oranlari firma ve ürüne göre degisebiliyor.Teksil firmalarinda en düsük %1 den basladigini biliyorum.Genel itibari ile komisyonlarin rayici%3 ve %8 arasinda belirleniyor.Bir defaligina yüksek almaktansa her satista daha az ama sürekli komisyon sizin için daha uygun olabilir. Eger müsteri ve tedarikçi arasinda önemli bir rol oynuyor sikinti ve problemlerin çözümünde etkili olabiliyorsaniz, komisyon orani ve sürenizi daha iyi bir seviyede saglamaniz da mümkün. Komisyon alacaginiz taraf o ülkenin ticari örfüne göre de degisebiliyor. Bazi ülkeler mal alirken sizin %5 komisyonunuzu bastan kabul ederek maltalep ediyorlar. Türkiyede ise tedarikçilere götürdügünüz müsteriler için tedarikçiler komisyon isteyip istemediginizi bastan soruyorlar, ona göre fiyat belirliyorlar. Yukarida belirttigim müsteri ve tedarikçi arasinda köprü islevinizi devam ettirmediginiz takdirde de sizi aradan çikarmanin yollarini ariyorlar.Bütün bu söylediklerim bir genelleme olabilir ama %90 bütün firmalar için geçerli olabiliyor.Saygilar.Abdullah Zerrar
Re: k.ırak
Herkese verdiği cevaplardan ötürü çok teşekkür ederim :).. İletişim ancak yüzyüze sağlanıyor sanırım. Gitmek şart.. Herkese iyiçalışmalar.
Re: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru
ali sarp bey ................. %20 komisyonmu olur,oldu olacak arkadas ortak olsun bari ..piyasadaki komisyon en fazla %8 dir .
RE: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru
Merhaba arkadaşlar
%2-3 komisyonu alabilirseniz öpüp başınıza koyun bence. %20 yi düşünmek bile komik olmuş bence.
Tarık Bey bence bir ülkeye açılmak için fuarları denemelisiniz. Aşağıda birkaç şehirdeki fuarlara ilişkin linkler var. Katılımcı listesinde Türk firmaları var, muhtemelen devlet desteği vardır bu fuarlara.
http://www.kazbuild.kz/en/2006/
http://www.astanabuild.kz/en/2006/
http://www.atyraubuild.kz/en/2006/
Burada Almatı'daki birkaç firmanın bilgileri var, belki işe yarar.
http://www.escort.kz/cgi-bin/escort/f.pl?r=e-almaty&m=building%20materials
http://www.escort.kz/cgi-bin/escort/f.pl?r=e-almaty&m=build_company
RE: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru
Malın satış fiyatının üzerine %20 prim koyduktan sonra ortaya çıkan fiyata satabilen arkadaş hakkaten büyük bir pazarlamacı yada büyük bir üç kağıtçıdır. Centleri bile büyük problem yapan müşteriler, piyasa fiyatının üstünde %20 daha pahalı olan bir mala gülüp geçer. Ben primle çalışıyorum ve uyguladığım komisyonlar aşağıdadır.
Komisyonlar;Makine vs. tek satışlık işler için : %5, Sürümü olan gıda maddesi, oto yedek parça vs.: %2
Un, toz şeker vs. gibi yüksek miktar fakat düşük fiyatlı mallar için: %1 - %0,5 ve hatta daha aşağısıdır..
Saygılar

Re: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru
ticari mallarda kar sınırı çoğu zaman %10 'un altında...adamların vermeyeceği rakamı hiç isteme! evet deselerde %20 ödemezler!!!... eğer işin çok karlı bir iş olduğunu düşünüyorsan ve kendine %20 gibi bir pay biçebiliyorsan işi ya kendin kotar yada sermayeli bir ortak bul...kısa zamanda zengin olabilirsin))
yazılandan anladığım kadarıyla ticaret gerçekleşmiş yani olmuş ve bitmiş... bu noktada değil %20 komisyon, %2 alırsanız iyi... muhtemelen devre dışı bırakılırsınız..
%20 komisyonla çalışana hiç rastlamadım % 1,5 ile %5 arasında değişiyor aracı komisyonları...
Merhaba Arkadaşlar,

Oncelikle tum arkadaslarima yardimlari icin cok tesekkur ederim . Ben komisyon konusunda bazı bilmek istedigim bilgileri sordum , % 20 yi sadece bana cevap yazan bir akadas yazmis. Asil bana gerekli olan ne tur kontratlar gerekli , kimlerle yapılır , kontrat örnekleri varmi bana bunlar gerekli?
Dunyanin 4 bir yanindan talep geliyor ama bunu komisyona cevirmek icin birseyler yapmam lazim .
Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
***Yardimci olacak arkadaslara ben de cince - hintce - pakistanca - taylandca ceviri faaliyetlerinde yardimci olmak isterim .
Cevaplarinizi ( artipazarlama@... ) özel adresime gonderirseniz cok mutlu olurum.
Tum arkadaslarima iyi calismalar
Osman OZSON
Arti Pazarlama
Re: [ihracatklubu] Çok önemli bir soru

Osman Bey ,komisyon yüzdesinin ve kimden alınacağının en geç satışı bağlama aşamasında belirlenmesi gerek ama sizin durumunuzda alıciya mal bulduğunuza göre alıcıdan almanız uygundur.Yüzdesi ürün cinsine göre ve meblağa göre %1 ile%5 arasında değişir,sizin ürün nedir?
İyi çalışmalar,
Semih Ekiz
Horizon Ltd.

MERHABALAR,
TECRUBELI ARKADASLARIN ALI SARP BEY'E CEVABI (KOMISYON KONTRAT.. SOZLESME VS.)GENEL GRUP UYELERI ICIN DE DEGERLI BIR BILGIDIR. O YUZDEN GRUBA ATMALARI FAYDALI OLUR ZANNEDIYORUM. HEPIMIZ YARARLANABILIRIZ.
SIMDIDEN TESEKKURLER,
YESIM GEDIZ
Merhaba Sevgili Uyeler,Shanghai' den Ithal ettigimiz bir eşyanın, bir kısmını alıp, bir kısmını Maherece iade beyannamesiyle gerigönderdik. Bu işlem bizim için Mahrece İade ; fakat onlar için de böyle algılanması için yapılacak bir düzenleme var mıdır. Konşimentonun üzerine RETURN CARGO ibaresi eklettik, zira O işlem orada ithalat olarak işlem görürse gümrük vergisi ödemek durumunda kalırlar. Acaba fatura da veya hehangi bir dökümanda bu işlemi iade olarak nasıl göstereceğiz.Teşekkürler.OSMAN DURMAZ
RE: [ihracatklubu] Mahrece Iade Fatura
KARŞIYA GÖNDERİLECEK INVOICE ÜZERİNDE DE İADE OLDUĞUNU BELİRTEBİLİRSİNİZ.
merhabalar,Japonya'dan Turkiye ye 125 ton *2 seklinde yuklerimiz gelecektir. Bu konuda kuru yuk taşımacılıgı yapan armator biliyormusunuz ? denizticaret odasının web sayfasında armator listeleri var ama sınıflandırılmış degil.Yardımcı olabilirmisiniz acabaSadık Kocabaşa
DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
BENİM SORUM VADELİ İHRACAT BEDELİNİN KIRDIRILMASI İLE İLGİ ŞÖYLE Kİ;
EXİMBANK KISA VADELİ İHRACAT ALACAKLARI İSKONTO PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE LİBOR + BANKACILIK HİZMET ORANI ÜZERİNDEN KIRDIRMA İMKANI VERİYOR. BUNDA DA KABİLİ RUCU(YANİ KARŞI TARAFIN ÖDEMEMESİ DURUMUNDA SATICIYA DÖNÜŞ),GAYRI KABİLİ RUCU (KARŞI TARAFIN ÖDEMEMESİ DURUMUNDA SATICIYA DÖNÜLMEYEN) ŞEKLİNDE AYIRIYOR. KABİLİ RÜCU DA BANKA AVALLİ POLİÇE YA DA BONO ŞART. GAYRİ KABİLİ RÜCU DA BANKA GARANTİLİ BONO YA DA POLİÇE ŞART. BURADA AVAL İLE GARANTİ FARKI NEDİR? VE AVAL OLMASINA RAĞMEN EXİMBANK TEMİNAT MEKTUBU İSTYİOR BANKA AVALİNİN ÖDEMELERDEKİ DERECESİ NEDİR? AYRICA DAHA ÖNCE HİÇ VADELİ İŞLEM YAPMADIĞIMIZDAN DOLAYI ŞUNU SORMAK İSTİORUM EXİMBANK DİYOR Kİ SEN İHRACATI YAP POLİÇEYİ BENİM ADIMA DÜZENLE BELGELERİ HAZIRLA BAŞVUR ONAY GELİRSE İŞLEM BAŞLAR.GELMEMESİ DURUMUNDA BONO/POLİÇE EXİMBANK ADINA DÜZENLENMESİ NASIL OLUR?
SON OLARAK BİZE MÜŞTERİLERİMİZ DIŞARIDAN VADELİ SATIŞ YAPMAMIZI İSTİYORLAR FAKAT BİZ YANAŞMIYORUZ BU DA KAYIP OLUYOR YERİ GELDİĞİNDE. BU DURUMU LEHİMİZE ÇEVİREBİLECEK ŞEKİLDE VE EVRAKLARI İSKONTO YOLUYLA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ EXİMBANK HARİCİ BİR ALTERNATİF VAR MIDIR?
Sayın grup üyeleri
Asağıdaki web sitesini incelemenizi tavsiye ederim. İhracat ile ilgili çok yararlı ve detaylı bilgi var. Ekte ki dosyada bu siteden alınmıs konsimento türleri ve konsimentoya eklenen ibarelerin acıklamaları var. Yararlı bir site. selamlar Uygar
Site adresi : www.export911.com
Re: [ihracatklubu] BANKA AVAL/BANKA KREDİ FARKI
dediginiz banka avalli yada kabullu policelere,hatta police icermeyen ama tayirli vadeli akreditiflere bankaniz da kredi verebilir.Once bankaniz ile gorusmenizi tavsiye ederim.Ayrica vadeli satis yapip ihracatinizi arttirabilmeniz icin,hem alici hem saticiya bir cok extra masraf getirmeden,vesaik,akreditif vs gibi bircok detayla ugrastirmayan FACTORING sistemi var.Ozellikle Avrupa ve ABD de deki alicilara uygulayip,ihracat beyannameniz ve diger evraklari veripfatura bedelinin 80% krediyi de ipotek vs vermeden aninda kullanabilirsiniz. daha fazla detay icin Factoring (ama bankalarin faktoringleri orn.Deniz faktoring gibi) firmalari ile gorusmeniz ve datyli bilgi edinmenizi tavsiye ederim.iyi sanslar
Niyazi
www.elis.com.tr

Merhaba,
Makinalarda, kesici takımı bağlamak için kullanılan "pens" ler için, taiwan dan numune talep ettim. Numune birkaç farklı çapta ve her çaptan 3-4adet numune olarak getirtilebilir mi? Toplam ürün değeri tak.100 USD nin altında kalmaktadır. Bunları PTT yolu ile getirtebilir miyim? Ya da en düşük maliyet için, mümkünse gümrüğe takılmadan, en uygun getirme yolunu tavsiye edebilir misiniz? (TNT vs)
Şimdiden Teşekkürler,
M.Akif Özyurt
Re: [ihracatklubu] BANKA AVAL/BANKA KREDİ FARKI
SN. AHMET INAN BEY,
Biz de 300,000 - 400,000 usd lik makinaların ihracatını yapıyoruz. Meblağ yuksek olduğu için özellikle Guney Asya ülkelerinden vadeli L/C istiyorlar. İskonto için biz de epey bi araştırma yaptık. Bunlardan www.intesa-soditic.co.uk (Buradan Bulut Bakla beyle görüşebilirsiniz) iyi iskonto veriyor. ama ülke riski bazen çok yuksek olunca fazla da cazibesi kalmıyor. Biz hiç yapmadık ama, ihracat yapacağınız/yaptığınız ülkenin riski düşük ise belki sizin işinize yarayabilir. Ayrıca London Forfaiting Co. Ltd ile de görüşebilirsiniz (0212-3282680 Bayan Yonca Sarp)
Hayırlı işler bol bereketli kazançlar...
Alaattin Ozdemir
0212-5499010
RE: [ihracatklubu] Numune Prosedürü
Merhaba,
Ben bir çok ülkeden uzun zamandan beri deri numunesi getirtmekteyim.Farklı özellikte veya aynı özellikte, özellikleri belirsiz olarak.Bedelleri 200-250 E ya kadar getirttim bugüne kadar.UPS den müşteri numarası alarak karşı firmaya belirttim ve numunelerim UPS ile gümrüğe takılmadan geldi.Fakat dikkat etmeniz gereken bir husus var.Ödemeyi her zaman gönderici yapsın.Alıcı ödemeyi yaptığında 2 katı fiyatlar karşınza çıkar.UPS ile sözleşmeye oturduğunuz da çalışacağınız ülkeler için öncelikli olarak konuşarak pazarlık yoluna gitmenizi tavsiye ediyorum.Etkili oluyor fiyat çünkü. İyi Çalışmalar,
Ayşe Çalışkan
Merhabalar, Çinden Elektronik ürünler ithalat etmek istiyoruz. İthalat için önşartlar olduğunu duydum.Vergi oranları, Garanti ve servis hizmeti verme gibi zorunluluklar hakkında nerden ilgi bulabilirim.Birde Türkiyede olan bir markayı getirdiğim zaman ne tür problemlerle karşılaşabilirim ( mp3-mp4 player , webcam tarzı ürünler.) Saygılar Osman F Çelik Vankim
Merhabalar, Elektronik esyanin ithalatini yapabilmeniz için Sanayi ve Ticaret Bakanligindan bakim onarim ve servis garanti belgesine sahip olmaniz gerek. Türkiye'ye ithal edeceginiz bütün elektronik ürünler ilgili listelerde yer aliyorsa CE belgesine sahip olmali (ve TSE onayı). Ayrica, 2. el elektronik esyanin ithalati yasak.Bu ürünler gümrük vergisinden ya muaf ya da çok düsük oranlarda vergi var. Fakat % 18 KDV, ve varsa ÖTV ödenir.Garanti Belgesi?Herhangi bir ürüne garanti belgesi verebilmeniz için Sanayi Bakanligindan Bakim Onarim ve Servis Garantisi Belgesi alinmasi gerekiyor. Bu belge için gerekli ve daha önce alinmasi gereken bir baska belge de yine ayni Bakanliktan temin edilen Satis Sonrasi Hizmetleri Yeterlilik Belgesi. Bu belge için yetkili Servislerle anlasma gerekli. Iki belgenin de basvurusu Sanayi ve Ticaret Bakanligi Tüketicinin ve Rekabetin Korunmasi Genel Müdürlügüne yapiliyor.http://www.sanayi.gov.tr/webEdit/gozlem.aspx?sayfaNo=267Ayrica,Gerkirse telekomünikasyon kurumundan alinan Onay Belgesi için prosedürler:http://www.tk.gov.tr/tds/Iyi çalismalar,Sükrü KayaInanç Dis Ticaret Hizmetleri Grubu
Re: [ihracatklubu] elektronik ürün ithalatı
Merhabalar,
Vergi oranları ile ilgili gümrüş müşavirinizden bilgi alabilirsiniz. İthalat sırasında gümrüğe marka tescil belgesi ibraz edilmesi gerekiyor olması lazim. Dolayısıyla marka tesciline sahip olmadığınız markalı bir ürünün ithalatını yapamazsınız.
Saygılar
HACCP: TEHLİKE ANALİZİ - KRİTİK KONTROL NOKTALARI SİSTEMİ
Kategori: Kalite Yönetimi Sistemi Okunma: 3 Puan: Henüz oy verilmedi 21 Haziran 2006
ISO 22000: Gıda zincirindeki herhangi bir kuruluş için gıda güvenliği yönetim sistemi gereklilikleri; standardı
HACCP: TEHLİKE ANALİZİ - KRİTİK KONTROL NOKTALARI SİSTEMİ
HAZARD ANALYSIS - CRITICAL CONTROL POINTSANALYSE DES DANGERS – POINTS CRITIQUES POUR LEUR MAITRISE
--------------------------------------------------
ISO 22000: “Gıda zincirindeki herhangi bir kuruluş için gıda güvenliği yönetim sistemi gereklilikleri” standardı “Food safety management systems-Requirements for any organization in the food chain”
“Systèmes de management de la sécurité des denrées alimentaires-Exigences pour tout organisme-appertenant à la chaine alimentaire”-------------------------------
Hazırlayan: Dr Teslime MAHMUTOĞLU (rev. 02; Ekim 2005)
Devami
http://www.biymed.com/depo/haberci/haber_oku.asp?haber=15
Re: [ihracatklubu] Acil Bilgi - Fransa
Merhaba Uygar Bey,
Ihracat Kredi Sigortasi veya ihracat faktoringi yaptirmadiysaniz ve firma gercekten iflas etmis ise yapacak birsey yok..Iflas durumunda alacaginizi iflas masasina kaydettirip uzun bir sure beklemeniz gerekir. Tasfiye sonrasi genellikle de size bir pay dusmez. Eger firma iflas etmedi ise hukuki yollardan alacaginizin takibi yapilabilir.
Acil Bilgi - Fransa
Hakan Bey Bilgi icin tesekkurler. Ortada sigorta factoring yada alacagı garanti eden hic bir uygulama yok.Bana bildirilene göre bu firmanın Türkiyede menkul ve gayrimenkulleri var. ( Arsa – araba vs…) Bu alacaga karslık bunlara haciz koydurtma sansımız varmıdır ? Tesekkurler Uygar
Herkese merhabalar, Gruba; sürekli dış ticaret soruları sorarak yorduğum arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine katıldım. Bilgi ve tecrübelerinizi benle de paylaşırsanız çok sevinirim. Benim bir sorum olacak; yardımlarınızı için şimdiden teşekkür ederim. Biz D.İ.İ.B ile Çin'den ham kumaş ithal ettik, ancak bu kumaşları süresi içinde ihrac edemeyeceğimizi öngördük ve bir kısmını rejim değişikliği yapmaya karar verdik. Kumaşlar Çin menşeli pamuk, kategori 2. Firmamıza çıkan kota miktarı 6 ton. 6 tonluk iki kez ithalat yaptık, üçüncü ithalatı yaptıktan sonra kategori 2 de kota bitti ve bizim 7 ton rejim değişikliği yapmaya çalıştığımız malımız gümrükte kaldı. Malı en kısa sürede çekebileceğimiz alternatifler var mı ? Diğer boyutu da teşvik kapamada bu 7 ton katiye çevrilmiş görünecek mi ? Yaman
Re: [ihracatklubu] Acil Bilgi - Fransa
Uygar Bey, eger Fransa'daki sirkete ait Turkiye'de malvarligi varsa yani bu mallar Fransiz sirket uzerine kayitli ise, bu mallara iliskin ihtiyati tedbir talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili tum bilgi ve belgeleri bir avukat arkadasimiza verdiginiz takdirde size yardimci olacaklardir.
Iyi calismalar.
Re: FAYDALI BiR SiTE
Sayin Gurup uyeleri,Kurumumuz TiKA 2002 yilindan beri ticari enformasyon hizmeti vermektedir. Hizmetten bugune kadar 1000 kadar firma yararlanmistir.Veri tabanimizda 326.000'den fazla Avrasya firmasinin adreslerikayitlidir. Sayin Baskan bu hizmeti cesitlendirmemiz talimati verdi. Ancak butun arastirmalarimiza ragmen bu denli faydali bir baska bilgi kaynagi bulamadik. Buldugum bir veri tabani ise bedava oldugundan sizlere tanitmaktan baska bir sey yapmama gerek kalmadi. Bizi sizlerin yonlendirmenizi istiyoruz. Bilgi merkezimizde daha hangi veri tabani, periyodik yayin, fihrist, harita, almanak, v.b. seylerin bulunasini arzu edersiniz? Vereceginiz fikirleri ticarinfo@... adresine yazmanizi bekliyoruz.Saygilarimla,Murat Aygen (Teknik Yardim Uzmani)TiKA
Arkadaslar mobilya ithalatina yeni vergi gelecegi konusunda soylenti var, bu isin aslini bilen var mi?Oranlar ve ne zamandan itibaren gecerli olacagi..Ilginiz icin tesekkurler.I Vaner OzgurSinodragon
Sayın Üyeler,
Kimya sektorunde faliyet gosteren sirketimiz, Rusya ve Cezayir'de birer adet irtibat ofisi kurmak istemektedir. Bu ulkelerde, devlet tesvigi alarak ofis acilabilir mi? Acilabiliyor ise, nasil bir yol izlenmeli ve nelere dikkat edilmelidir? İlginiz icin simdiden tesekkur eder, iyi calismalar dilerim
Saygılarımla,
Ozan Kiremitcigil
Re: [ihracatklubu] Rusya ve Cezayir'de ofis
Merhaba,
www.musavirlikler.gov.tr adresinden ilgilediginiz ulkeye girerseniz sanirim istediginiz bilgiyi bulabilirsiniz yoksa bile saglikli bilgiyi mail yoluyla musavirlikten alabilrsiniz..
iyi calismalar
RE: [ihracatklubu] Rusya ve Cezayir'de ofis
Sayin Ozan bey,
Rusya daTemsilcilik açmanin belirli sartlari var.Devlet Tesvigi ifadenizi anlayamadim ama Rusya'da açacaginiz sirketinize ait temsilcilik ofisi ticari aktivetiye katilmadigi sürece bir vergi ödemez.Ana sirket adina reklam-tanitim, pazarlama faaliyetlerinde bulunabilir. Temsilcilik açmanin belli bir prosedürü var.birde kayit bedeli ve ayrica masrafi var Temsilciliklerin yaptigi yasal ödemeler.çalisan personelin sosyal vergi ve gelir vergisi,reklam harcamasi varsa reklam vergisi ve amortismana tabii iktisadi kiymetlerin net degeri üzerinden aktif vergisi öderler. Registrasyon süreleri 1veya2veya3yilliktir .secilecek süreye göre kayit ücreti ödenir.
saygilarimla
Tarik Kiliçarslan




Degerli Grup Uyeleri;
El orgusu giyim ve aksesuar ureten firmamizin urunlerini WEB sitemiz araciligi ile goren musterilerimiz urunlerimizden 1 er - 2 ser adet gibi siparis vermek istiyor. Bu talep yogunlukla ABD' den geliyor ve bizim icin adet sorunu olmadigindan dolayi bu taleplerine yanit vermek istiyoruz.
Ancak ortada odeme sorunu var, biliyorsunuz PAYPAL sistemi TR' de sadece banka araciligi ile calisiyor ve isin icine banka girince gene yuklu komisyonlar soz konusu. FEDEX ile gorustuk, ABD de kurduklari sistemi bize de uygulamalarini istedik, yani urun teslimatinda kargo ucreti ile birlikte urunun ucretini de FEDEX aliyor ve ureticiye ulastiriyor. Ancak ciddi suistimallerden dolayi ayni PAYPAL' da oldugu gibi FEDEX de bu hizmeti TR' de durdurmus.
Sizlerden fikir rica ediyorum, yurtdisina bu tur urun gonderenler varsa nasil bir cozum buldunuz ? En dusuk komisyon oranini hangi banka uyguluyor veya bunun baska bir sistemi var midir ?
Simdiden cok tesekkur ediyorum..
Muge Orakcioglu
RE: REJIM DEGISIKLIGI HK.
GÜNAYDIN,
İzinde olmam hasebiyle sorunuza geç cevap veriyorum. 7 ton hammaddeniz için yapılması gerekenler,
Malı en kısa sürede çekebileceğimiz alternatifler var mı ? Tanıdığınız başka bir firma belge alarak ithalat yapsın....... Diğer boyutu da teşvik kapamada bu 7 ton katiye çevrilmiş görünecek mi ?
elinizde kullandığınız bir diib ile tescil ettiğiniz ancak gümrük tarfından kota nedeniyle takılan mamül belge kapsamında görünür. dolayısı ile vergisel yükümlüğünüz tescil tarihi itibari ile doğmuş olur. kurtulmak için beyanname iptali yapın yada mamülü mahrece iade edin.
hiçbir alternatifiniz yok ise belge süresi bitmeden MUTLAKA KAT'İ ithalat yapmalısınız. aksi halde cezalarınız çok ciddi anlamda şişer. ...
mümkün ise ve vergi mukayeseleri açısından değer ise antrepoya alın başka belge alımlarını ve bu belgelerle ithalat yapmayı deneyin. size zaman ve problemin çözümü için imkan sağlayacaktır.
iyi çalışmalar dileriz
Saygılarımızla
Ali GÜVENİN
Re: [ihracatklubu] yardim ricasi
Merhaba Müge Hanim,Aklima gelen bir alternatif, Türkiye'de kredi karti kabul eden gittigidiyor.com gibi siteleri kullanmaniz. Ama bu site % 10 komisyon aliyor.Bir de paypal disindaki alternatiflere baktiniz mi? Google'da "merchant account" seklinde arattiginizda çok site çikiyor. Örnek olarak:http://www.worldpay.com/http://www.2checkout.com/Iyi çalismalar,Sükrü KayaInanç Grup
Acil: Bedelsiz ihracat
Sevgili arkadaslar
Istanbul Havalimanından bu hafta yurt dısına bir müşterimize ziyarete gidecegiz. Ancak yanımızda 2 adet numune götürecegiz. Bu numuneleri bedelsiz ihracat olarak yapacagız. havalimanında bize sorun cıkarmamaları sizden yardımınızı istiyoruz. Fatura, ceki listesi gibi belgelerin yanında tam olarak hangi belgelerimiz olmalı. lütfen yardım
Saygılar Ibrahim
RE: [ihracatklubu] Acil: Bedelsiz ihracat
Merhaba İbrahim Bey, AHL'den hangi ülkeye gideceksiniz ve ne numunesidir?Konuyu biraz daha açarsanız belki yardımcı olabilirim. İyi Çalışmalar
Ayşe Çalışkan
Re: [ihracatklubu] yardim ricasi
Merhaba Muge Hn,
sanirim sizin ve sipariş veren müşterileriniz için en iyi yol bankaniz ile anlaşip Kredi Karti ile odeme sorunu (tabii gönderi bedelini de) halletmeniz. Bu tür, POS makinasindan karti gecirmeden yada slip imzalatmadan (tam adini hatirlayamadim) da Kredi Karti ile odeme yapilamsina ,bankalar müşterileri ile ilişkilerine gore cozum uretabiliyorlar. Tabii bir sure bloke edilmesi (hem herhangi bir itiraza karşi,hem de komisyon vermemek icin) olagan olacak.Dikkat etmeniz gereken onemli nokta ise muhatabinizin kesinlikle FIRMA olmasinin ogrenilip emin olunduktan sonra ürünün gonderilmesi. Eger kurye firmalari ile yaparsaniz ve alici mali almaz ise bu sefer hem gidiş hem iade (dönüş) bedelini de odemeyi taahhut etmeniz gerekir ama bu sorun Kredi karti ile odemelerde de karşiniz çikma ihtimali yuksek tabi.
Karşi taraf havale yapmaya kalksa meblag kucuk(gonderi parasi da dahil olacak ama yine de $.100.- /$.150.- tutsa bankalari en azinda USD.30.- alacaktir) oldugu icin onlara cazip gelmeyebilir,ama yinede bu şekil en sağlami sizin için çünki size cek gonderse hem en az 1 hafta surer cekin gelmesi hem de tahsili size masrafli olur (ayrica 1 ayda tahisl edebilirsiniz ve karsiligi cikmayabilir de cekin).
Saygilarimla
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Merhabalar,
Webcam ithalatı yapacağız.Gtip : 8471.80.00.00.19 Yaptığım araştırmaya göre herhangi bir güömrük vergisi yok. Ve sadece CE belgesi gerekiyor.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Saygılar

Re: [ihracatklubu] webcam
Merhaba Osman Bey,
Webcam için halen yürürlükte olan iki adet BTB (bağlayıcı tarife bilgisi) var. BTB no'ları TR.02.0211 ve TR.02.0120. Tarifesi 8525.30.90.00.11 Ülke Çin ise % 4,9 vergi. Ayrıca % 18 KDV ve % 20 ÖTV sözkonusu. CE de var.
İyi çalışmalar,
Şükrü Kaya
İnanç Grup
Ayakkabı Ithalatçılarımızın dikkatine!
Sayın Ithalatçılarımız,Başımızda önemli bir sorun var, Bir müşterimizin malını ambarlı gümrügünden Tuzla gümrügüne çekerken tırımız çalındı ve mal bedelini bizim ödememiz gerekiyor (taşıma sigortası yoktu). yaptığımız hesaplar sonucu çinden gelen ithalatcının patentli markası diline ve yan yüzüne basılmıs ayakkabıların birim fiyatı bugunun kuru ile 13.4 YTL ediyor (vergiler, nakliye dahil). bu fiyat bana pek mantıklı gelmedi, siz ne dusunuyorsunuz konu hakkında. degerli goruslerinizi bekliyorumSadık Kocabaşa
Bilgisayar parcalari ithalati
Merhabalar,
Bilgisayar parcalari ithalatiyla ilgili birkac cevaba ihtiyacim var. Ithalini gerceklestirecegimiz urun Ram,harddisk ve islemci. Bunlarin onarimi olmaz yani herhangi birsorun ciktiginda bunlari iade edersiniz veya atarsiniz. Ama gumruk mevzuatlarina baktigimdas garanti belgesi yeterlilik ve bakim onarim agi ile birlikte CE sertifikasi istiyor. Acaba bu konuda bilgisi olan varmi, bu urunler bu yeterlilik kapsamina giriyormu? Tesekkuler...
Re: [ihracatklubu] Ayakkabı Ithalatçılarımızın dikkat
SADIK BEY,AYAKKABIDA DA DIGER URUN GRUPLARINDA OLDUGU GIBI, COK FARKLI FIYATLAR SOZKONUSU. AYAKKABININ DERI/ PLASTIK/ KUMASTAN MAMUL OLMASI, MARKA OLUP OLMAMASI GIBI KONULARA GORE DEGISKENLIK GOSTERIR. ORNEGIN SOYLEDIGINIZ RAKAM DEDIGINIZ GIBI MALIYET FIYATIYSA BANA GORE OLDUKCA DUSUK. ANCAK SIZE YUKSEK GELMIS SANIRIM:) GORDUGUNUZ GIBI BELIRLEYICI OLAN AYAKKABININ MALZEME VEKALITESI. EGER G.T.I.P VEREBILIRSENIZ SIZE TAHMINI MALIYETI KONUSUNDA YARDIMCI OLABILIRIM.SAYGILARIMLAYESIM GEDIZREEBOK TURKEY

rezervli akreditif evrağı
Merhaba Arkadaşlar,
Farklı bankalardan farklı yorumlar aldım, net bir mevzuat bulamadım. Teyitli (ve vadeli) bir akreditif kapsamında rezervli evrağı alıcıya göndersek, alıcı rezervleri kabul edip evrağı ( ve malı) teslim alsa, Türkiye'deki bankanın vermiş olduğu teyit geçerli olur mu, değerlendirmeleriniz nedir?
Saygılar,
Seçkin AKINCI
Oerlikon / Turkey
Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif evrağı
Olur tabii.Alicinin bankasi ,alici rezervi kabul etmeden vesaiki vermez.Rezervin kabul edilmesi de bir nevi akr. sartlarinin degismesi sayilir ve sorun ortadan kalkar.sorun da yoksa TEYIT devam ederAMAAA;
ya alici rezervi kabul etmez,vesaiki(ve malı) almaz ise? Ne teyit kalır,ne akreditif.Malınızın hem gidiş hem de geri getirme navlununu odemek zorunda kalırsınız. .(TABİİ AKREDITIF VADESI BİTMİŞ İSE NE TEYİR KALIR NE BANKA) ONEMLI NOT. rezerv nedir? tarafinizden duzeltilebilecek rezerv ise duzeltilmis evraki bankaniza verip rezerve girmeyin. ok duzelmeyecek bir rezerv ise o zaman da alicidan, akreditifi,size uyacak sekilde degistirmesini isteyip ondan sonra evraki rezervsiz olarak ibraz etmeniz cok daha iyi olmazmi?
Saygılar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
RE: [ihracatklubu] rezervli akreditif evrağı
Merhaba,
Burada bir konu gözden kaçıyor sanırım. Evrakları Türkiye'deki bankaya verdiğiniz zaman talimat ekinde veriyorsunuz. Evrakları verdiğinizi varsayalım ve Türkiye'deki banka rezerv buldu, rezervli evrakın rezervler giderilmeden alıcının bankasına gönderilmesi talep edildiğinde, Türkiye'deki banka firmanızdan Rezervli Evrakların gönderilmesi nedeniyle hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğini veya teyidinin kalmış olduğunu onayladığınızı belirten bir yazı almadıkça bu vesaiki göndermez. Bu yazıyı vermeniz durumunda teyit zaten otomatik olarak kalmış olmaktadır.
Saygılarımla,
Osman Saygı
RE: Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif e
Niyazi Bey ve Osman Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili ICC'yi ve muhtelif dökümanları tabiii ki inceledim, net bir mevzuat bulamadım derken bu soruya ait net bir cevap bulamadım. Bankalar da bunu temin edemedi. Bahsettiğim ikilem, kulübe yazılan ilk 2 mesajda ortaya çıktı bile. Çalıştığımız muhtelif bankalardan iki yorumu da duydum:
1. Yorum Niyazi Bey'in dediği gibi, ki ben de böyle düşünüyorum, rezervli olarak ve Türkiye'deki bankamıza rezervleri bilerek gönderdiğimize dair bir talimat eşliğinde verdiğimiz evraklar, alıcı bankası tarafından alıcıya sunulduğunda, alıcı "rezervleri kabul ediyorum ve vadesinde ödeme yapacağım" deyip evrakları alırsa, Türkiye'deki bankamızın vermiş olduğu teyit geçerli olur ve bizim bankamız vade bitiminde ödeme yapmakla mükelleftir.
2. Yorum, aynen Osman Bey'in yazdığı gibi:
" Evrakları Türkiye'deki bankaya verdiğiniz zaman talimat ekinde veriyorsunuz. Evrakları verdiğinizi varsayalım ve Türkiye'deki banka rezerv buldu, rezervli evrakın rezervler giderilmeden alıcının bankasına gönderilmesi talep edildiğinde, Türkiye'deki banka firmanızdan Rezervli Evrakların gönderilmesi nedeniyle hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğini (veya teyidinin kalmış olduğunu onayladığınızı ) belirten bir yazı almadıkça bu vesaiki göndermez. Bu yazıyı vermeniz durumunda teyit zaten otomatik olarak kalmış olmaktadır."
Örneğin Koçbank bu durumda teyidin geçerli olacağını, İş Bankası ve HSBC ise geçersiz olacağını söylüyor, ama kimse yazılı bir belge sunamıyor. Acaba elinde bu sorunun cevabını veren yazılı bir döküman bulunan arkadaş var mı?
Saygılar,
Seçkin Akıncı
seckin.akinci@...

RE: Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif e
Konunun cevabi icin ICC500 md.14 e) ye bakalim.
Amir banka ve/veya varsa Teyit Bankasi bu madde hukumlerine uygun hareket etmedikleri ve/veya vesaiki ibraz edenin emrine hazir tutmadıklari veya ona iade etmedikleri takdirde vesaikin Akreditif şartlarina uygun olmadigini iddia etmelerine olanak kalmayacaktir.
Seckin Bey,
(rezervin ne oldugunu bilmiyoruz) Osman Bey ile ben ZIT şeyler soylemiyoruz.ancak 2 ayri adimdan bahsediyoruz.Osman bey,vesaiki ibraz edip rezerv bulunduktan sonra,bankanizin ,sadece talimatınıza istinaden uygunsuz vesaiki muhabire gondermiyecegini, ancak firmanizin,sorumlulugun size ait olduguna dair yazı vermesi ile gonderecegini,Vesaik uygun olmadigi icin TEYIT (yani odeme garantisi verir mi banka?) söz konusu olmayacagini soyluyor.(ki dogru)Bu rezervleri duzeltmeden gonderilmesini isteyeceginiz vesaik her ne kadar L/C referansi altinde gonderilse de TAHSIL vesaiki gibi işlem gorecektir.
Vesaikin gonderilmesine kadar bunlar dogru.
B en de sizin sorunuzda ki olayların oluşması halinde ne olur (ki sorunuzun amaci da bu dogru anladıysam) onun cevabını vermeye calisiyorum.
"yani rezervli gonderdiniz,alici bankadan vesaiki aldi"
yani vesaiki bankadan illegal almadigi muddetce yukardaki madde devrededir.
(Siz bankaya bir cek verdiniz-tahsil yada teminata),banka da parasini tahsil etmeden ceki keşidecisine teslim ettiginde ne olursa ,o olur sizin dediginiz durumda.)
Yani Alıcı(amir) kabul edip vesaiki alırsa akreditif şartlarını değiştirmiş gibi düşünülecektir.Ki sight L/C ise amir banka parasini tahsil etmeden vermez ki verirse de onun sorunu olur yukardaki madde geregi.
Vadeli ya police kabullu ise de,akreditif şartlari sizin ibraz ettiginiz vesaikin şartlarina uygun hale getirilmiş sayılıp,vadesinde odenecegine dair TEYIT yine devreye girer.yani bu durumda akreditif yine CANLI (ve gecerli) hale gelir.Sizin sorunuzun cevabı da madde14e. dir.bunun icin ayri bir yaziya gerek yoktur.
Ben konuya kısa cevap vermek yerine biraz acip diger arkadaşlara da olayı daha net hale getirmeye calistim ama bu sefer de galiba yanlis yonlendirmiş gibi oldum.(NOT.Osman beyin yazisinda bir tek "k" harfinin yanlişlıkla olmadigini ve cumlesnin manasinin degistigini herhalde farketmiştir arkadaşlar "....veya teyidinin kalmiş oldugunu......" tabiiki yazarken basit bir eksiklik manayi nasil değişitiriyor?).

Bu arada,uygunsuz vesaik karşiliginda bankaniz size "odeme" bile yapabilir.Kredibiliteniz vardir,sizden bu vesaikin alici tarafindan kabul edilmemesi durumunda ana parayi faizi ve gecikme cezalari ile birlikte odeyeceginize dair taahhutnameyi alir ve belli bir sure icinde (ornegin 30 gun) odenmezse yani rezervli vesaik kabul edilmez ve Amir kendilinden (veya talimatiniz ile) komple vesaikinizi size iade ederse ,siz de
taahhutunuz geregi bankaniza geri odeme yaparsiniz. Konuyla ilsili son bir bakis acisi daha getireyim.
ibrazda odemeli anlaştiniz diyelim. Bu evraki L/C tahtinda ibraz etmediniz,alici ile yazistiniz ve TAHSIL VESAIKI olarak gonderdiniz bankaniz araciligi ile aynı yada başka bankaya (ihracat akr. kullanmamaktan dogacak vergi harc vs odemeyi de goze aldiniz) tahsile gonderdiniz.Alici PARAYI ODEMEDIKCE vesaiki bankadan alabilir mi? parayi oder vesaikini alır, sizde bankanizdan alirsiniz, yok VADELI ODEMEDE anlaştiniz,Banka kabullu yada avalli bir police ile tahsile gonderdiniz,police bankaca kabul(ve aval) edildi,alici mallari aldi,siz vadede paranizi almayacakmisiniz(yada muhabir banka bu police bedelini odemek zorunda degil mi?) SİZİN SORUNUZUN CEVABI DA AYNI. Aliciya guveniyorsaniz,bankanin istedigi gerekli talimatlari (kalkip bedelsiz teslim edin talimati da isteyecek degiller,degil mi?)da verin vesaikinizi gondersinler vede alici VESAIKI amir bankadan alsin ve parayi da Teyit Bankasina odemesin, bakalim gerek Amir Banka gerek Teyit bankasi teyitten ,nasil kurtulurmuş görelim. Aslinda cok kisa ve net cevap ilk paragraf,digerleri ,konuyu biraz daha detaylandirmak icin yazilmiş ama inşallah yine yanliş anlamalara meyden vermem.
Saygilar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif evrağı musteriden rezervi kabul ettıgıne dair yazı ilede sorun cozulebilir diye dusunuyorum.Bu sekilde karsı taraftan degisiklik yapılması ıcın beklenen sure kazanılmıs olur.
RE: RE: Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif e
Niyazi Bey, Madde 14 e ve f soruma cevap veriyor. Dediğiniz gibi, "rezervlerin sorumluluğu bana aittir" şeklinde bankaya taahhütname versem bile, alıcı rezervli evrakları kabul edip bankasından çektiği takdirde, vadesi geldiğinde paramızı ödemekle Türkiye'de bize teyit veren lehdar bankası mükellef oluyor. Verdiğim taahhütname, ancak alıcı evrakları (rezervleri) kabul etmediği takdirde devreye giriyor.
Vakit ayırıp böyle detaylı bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Saygılar,
Re: Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif e 
merhabalar,
ihracat ta turkiye de ki vesaikleri gondermekle yukumlu olan bankamız ne için teyit ekliyor? malı gonderecegi içi,n mi ? yok sa amir banka da ödemez ise ben ödemeyi yaparım gııbısınden mı ?
Re: Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif e
AKREDITIFI ACAN AMIR BANKA ,AKREDITIFI IHBAR EDERKEN LEHDARIN BANKASINA "TEYIDINI EKLEMESINI ISTERSE VE BU BANKALARIN ARASINDA GEREKLI KREDI İLİŞKİSİ VARSA" EKLERLER. without adding your confirmation derse TEYIT VERMEZ IHBAR EDEN BANKA
Dubai Sanayi ve Ticaret Odasi tarafindan hazirlanmis ve icinde imalatci Dubai firmalarinin ad ve adreslerinin kayitli oldugu "DUBAI Industrial Directory 2006" Bilgi ve Belge Merkezi'mizde istifadenizearz edilmistir. Avrasya firmalarinin ad ve adreslerini havi Kompass- Concord veri tabanimizi da yeniledik. Enformasyon taleplerinizi bekliyoruz. Saygilarimizla,Murat Aygen (TiKA)
Re: [ihracatklubu] rezervli akreditif evrağı Merhaba Arkadaslar,rezervli akreditif evragi konusunda bazi arkadaslar yorumlarini tecrübelerini paylasmislar...benimnacizane yorumum söyledir; rezervli akreditif vesaiki ithalatci kabul etmis ve bankasindan alip malini gumrukten cekmis....gayet güzel ...teyit hususunda benim merak ettigim rezervi hangi bankanin buldugudur....teyit bankasi mi? Yoksa ithalatcinin bankasi olan amir banka mi? 2 durum sozkonusudur;1 --eger teyit bankaniz rezervi bulmus ve siz rezervli evragi duzeltmeyip o sekilde gonderin diye bankaniza talimat verdiyseniz artik teyit bankasinin teyidinden soz edemeyiz.teyit kalkmistir.zaten bu durumda teyid bankası sizden evragin rezervli olarak gondermek icin talimat isteyecektir.fakat rezerv kalksa bile buyuk ihtimalle banka sizden teyit masrafi tahsil edecektir.uygulamada boyledir.2--eger teyit bankaniz vesaikde herhangi bir rezerv bulmamis ve amir bankaya göndermis fakat amir banka evrakta rezerv bulmus ise bu teyit bankanizin size vermis oldugu teyidi etkilemeyecektir cunku teyitbankasinin sorumlulugu amir bankadan bagimsizdir.teyit bankasi ile ihracatci arasindaki bir iliskidir.amirbankanin buldugu rezervden dolayi teyidi ortadan kalkmaz.herkese kolay gelsin.
Re: rezervli akreditif evrağı
Değerli gurup üyeleri,ICC Bankacılık komisyonu' nun 14 Nisan 1978 tarihli toplantısında, komisyona intikal eden bir vakıa üzerindeki çalışması neticesinde almış olduğu kararda, teyit bankasının, süresi içinde rezervli vesaiki "onay için" (ve tabiiki lehdarın talebiyle) amir bankaya göndermesini, teyit bankasının (ve doğal olarak lehdarın) , akreditifi değişiklik talebi olarak değerlendirmiş, uygunsuzlukların amir bankaca kabul edilmesihalinde, akreditifin sunulan vesaiki rezervsiz hale getirecek şartlarla değiştirilmiş olacağından hareketle, teyit bankasının ödeme yükümlülüğünün devam etmesi gerektiği sonucuna varmıştır. Buradan daanlaşılacağı üzere, sözkonusu sorumluluğun ortadan kalkması, teyit bankasının vesaiki "inkasso-basis" (tahsil kaydıyla) amir bankaya göndermesi durumunda vaki olur.Dolayısıyla vakıamızda teyidin devamedip etmediği, teyit bankasının rezervli vesaiki amir bankaya "onay için" mi yoksa "tahsil kaydıyla" mı gönderdiğine ve lehdarın bu yönde talimatını alıp almadığına bağlıdır. Sonuç olarak, * Lehdar talimatı olmadan ("onay için" ya da "tahsil kaydıyla" olup olmamasından bağımsız olarak) vesaiki amir bankaya göndermiş olması ve makul süre içinde lehdara rezerv bildiriminde bulunmaması durumunda,amir bankanın kabulunden bağımsız olarak ve lehdar ile aralarındaki akde istinaden teyit bankasının ödeme sorumluluğu devam edecektir. * Lehdar talimatı ile ve "onay için" göndermiş olması durumunda, amir bankanın kabulune istinaden teyit bankasının ödeme sorumluluğu devam edecektir. * Lehdar talimatı ile ve "tahsil kaydıyla" göndermiş olması durumunda, amir bankanın kabulu halinde dahi teyit bankasının herhangi bir ödeme sorumluluğu olmayacaktır..SaygılarımlaBülent Baş
Re: [ihracatklubu] Re: rezervli akreditif evrağı
Değerli arkadaşlar,
Lehimize açılmış bir akreditif kapsamında teyid bankasına belirtilen süreler içerisinde ibraz edilmiş evrakların teyid bankasınca incelenmesinden sonra rezerv tespiti durumunda UCP 500 madde 14 d (i)(ii) göre teyid bankası rezervin ne olduğunu ve bu evrakları lehtarın emrinde ve riskinde tuttuğuna dair bir bildirimde bulunmak zorundadır, teyid bankasının bu bildirimi yapması durumunda teyidi otomatik olarak düşmektedir böyle bir bildirimde bulunduktan sonra lehtardan almış olduğu talimat doğrultusunda vesaiki rezervli olarak gönderir ve Amir banka almış olduğu rezervli evrağı kendi insiyatifinde yada amirin onayını alarak kabul etse dahi teyid bankasının teyidi hükmünü yitirmişliğini korur.
Ancak sunulan vesaiki inceleyen teyid bankası herhangi bir rezerv bulmadan amir bankaya gönderir ve sonrasında amir banka rezerv tespit eder ise bu durumda teyid bankasının sorumluluğu devam eder ve böyle bir durum o vakitten itibaren Amir ve teyid bankası arasındaki bir ilişki hüviyeti kazanır ve eğer vesaik kabulu ile peşin ödeme veya vadeli ödeme yükümlülüğü altına girmiş ise teyid bankası bu sorumluluğundan kurtulamaz.
Ancak uygulamanın dışında, teorik olarak rezervli vesaik karşılığı teyidini devam ettirme insiyatifi teyid bankasının elindedir, eğer amir bankanın bu rezervi bulamayacağı kanaatinde ise banka teyidini kaldırmayıp devam ettirebilir ve bunu size bildirir ancak böyle bir durum teoriden öteye gitmemektedir.
Diğer bir durum; amir banka belirtilen ibraz süresi içerisinde teslim aldığı vesaikte rezerv tespit eder ve bunu lehtara bildirir ve eğer ibraz süresi henüz devam ederken lehtar amirden rezervlere dair değişiklik talebinde bulunur ve eğer bu ibraz süresi dolmadan amir bankadan değişiklik bildirimi gelir ve aynı zamanda teyid bankası konumundaki advisisng bank da değişikliği kabul eder ise bu değişiklikler kapsamında rezervli evraklarlar rezervden arınıyor ise teyid bankasının teyidi düşmez devam eder.
Ancak burada ibraz süresinin geçirilemesi gerekmektedir.Çünkü ibraz süresinin dolmasından sonra değişiklik mesajı gelir ise teyid bankasının bunu kabul etmeme ve teyidini kaldırma hakkı gizlidir.

Diğer bir durum, Teyid bankası vesaik ibrazından itibaren yedi gün içerisinde bulmuş olduğu rezervi ve bu rezerv karşılığında vesaiki lehtarın emrinde ve riskinde tutuğunu belirten bir bildirimde bulunmamış veya böyle bir bildirimde bulunmadan evrağı amir bankaya göndermiş ise ve amir banka rezerv tespit etmiş olsa dahi teyid bankasının teyidi düşmez devam eder.

Şunu da ayrıca belirtmek isterim ki yukarıda belirtiklerim kesin bilgilerdir yoruma açık değildir.Bu sebeple tereddüde gerek yoktur.

Saygılarımla,
Hamit Akçay
Re: [ihracatklubu] Re: rezervli akreditif evrağı
Değerli arkadaşlar,
Beyfendinin bahsetmiş olduğu "onay için" ve " tahsil kaydı ile" ifadeler akreditifle alakası olmayan tabirlerdir. Bu ifadeler "documentary collection" şekli ödeme şekline ait ifadelerdir.Şöyleki, akreditifte değişiklik talepleri rezervli evrakların amir bankaya gönderilmesi ile talep edilmez, değişiklik işleminin kendine has bir işleyişi vardır; yapılması istenilen değişikliği her tarafın kabul etmesi gerekmektedir; Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi beyfendinin anlatmaya çalıştığı olay şöyle olur; lehtar teyid bankasına evrakları ibrazından sonra teyid bankasınca bir rezerv tespit edilirse lehtar ibraz süresi dolmadan amirden değişiklik talebinde bulunur ve yine süre dolmadan bu değişiklik amir banka aracılığı ile teyid bankasına ulaşır ve teyid bankası da bu değişiklikler karşısında teyidini devam ettirmeyi tercih eder ise değişiklikler rezervleri ortadan kaldıracağı için teyid bankasının teyidi devam etmiş olur ancak bu durum, yapılan değişikliğe rağmen teyid bankasının teyidini devam ettirme isteğine ve bu değişikliklerin ibraz süresi dolmadan gerçekleşmesine bağlıdır.Çünkü bir akreditife teyidini koymuş olan bir teyid bankası aynı akreditife ilişkin yapılan değişikliklere teyid koymak veya bu değişikliklere rağmen teyidini sürdürmek zorunda değildir.
Ayrıca akreditif vesaikinin teyid bankasınca ibraz edildikten sonra amir bankaya gönderilmesi şunu ifade eder; teyid bankası ödeme yükümlülüğüne girmiştir ve evrakları göndermiştir yada rezerv tespit ettiği vesaiki lehtara bildirimden sonra ondan aldığı talimat ( teyidini kaldırarak tabiki) doğrultusunda hiç bir sorumluluk almadan amir bankaya göndermiştir.
Üzerinde konuşulan olayın ICC 14 Nisan 1978 tarihli toplantısında alınan kararla alakası yoktur.Ayrıca ICC akreditife ilişkin sorunlar 1993 tarihli UCP 500' E rücu edilerek çözülmeye çalışılır ve bizim üzerinde konuştuğumuz duruma UCP 500 tüm hatları ile açıklık kazandırmaktadır.Bu açıklamalar tartışmahya açık değildir.Tereddüde gerek yoktur, tereddüd edenler bana güvensinler, hala yanlış olduğunu idda edenler bu işi gerçekten bilmiyor demektir.

Saygılarımla,
Hamit Akçay
· Yazımda belirtmiş olduğum “İnkasso” almanca bir kelime olup tam karşılığı “ahzükabz” dır. Akreditifin ödeme karşılığı ya da vadeli ödemeli olmasına göre “tahsil” ya da “ödeme kabulu” şeklinde yorumlamak uygun olacaktır. Yazımda “tahsil için” ibaresini kullanmam sadece konuyu uzatmama isteğim ve sayın arkadaşlarımın anlayışlarına olan güvenimdi (Eksik anlatım var ise tabiki özür diliyorum, anlatamamış olma ihtimaline karşı bu ifadenin ögretideki ve doğal olarak akreditifli işlemlerdeki (olmadığı iddia edilen) yeri için: Bkz. Wolfgang Gacho “Das Akkreditif, Praktische Erlaeuterung für Banken, Handel und Industrie Wiesbaden 1985, )
· ICC broşürleri ile ilgilinen herkes çok iyi bilir ki, bir akreditifin ICC 500 hükümlerine göre açılması, örneğin o akreditif ile ilgili vesaikin incelenmesinde ICC 645 yayın no’lu “Akreditifler altında ibraz edilen belgelerin incelenmesine ilişkin uluslararası standart bankacılık uygulaması (ISBP)” hükümlerinin amir olduğunu gerçeğini değiştirmez ve birçok işlemde vaki olduğu üzere bildirilen rezerv açıklamaları bankalarca ICC 500' e değil ISBP'ye atıfla yapılır. (Bu yayının önsözünde şu şekilde bir tanımlama mevcuttur:”Daha çok bilinen ismi ile ISBP, ICC ‘nin global düzeyde kullanılan, akreditif kurallarını içeren UCP 500’ün uygulama alanındaki bir tamamlayıcısı niteliğindedir.”) Buradan da anlaşılacağı üzere, hiçbir akreditif işlemi sadece ICC 500 hükümlerine göre yorumlanamaz ve sonuçlandırılamaz. Bu da bizi “Durum Notları (Position Papers)” ve “Sorunlu olaylara çözümler” de dahil olmak üzere ilgili broşürlere ve bu broşürlerde deklere edilen uzman görüşlerine mecbur bırakır. Tabiki yayım tarihinin ICC 500’den önce veya sonra olmasının önemli olmadığını söylemeye gerek yoktur.
· Milletlerarası Ticaret Odasının akreditifler için hazırladığı bütün broşürlerde ( 500 sayılı broşür yerine hazırlanan ve büyük ihtimalle 2007'de yayımlanacak 600 sayılı broşür de dahil olmak üzere) ki yazımda bahsettiğim komisyonlara ulaşan olaylara çözümler de broşür olarak yayımlanır, bankalar açısından hep bir korumacı yaklaşım sözkonusudur. Dolayısıyla ICC 500'ün 14. maddesinin teyit bankalarına sağladığı yararı, bir emredici hükümden çok sorumluluktan kurtarma noktasında değerlendirmek lazımdır. Sayın arkadaşımızın da belirttiği gibi sözkonusu madde kapsamında teyit bankasının sorumluluğundan kurtulabilmesi hakkı, birçok vakıada ihracatçı lehine kullanılmaktadır. Çünkü bir finansman enstrümanı olarak kullanılabilmesinde akreditifin teyitli olması belirleyici unsurlardandır. Vakıamıza verdiğimiz cevapta konuyu lehdar açısından değerlendirme yaklaşımımız da bunun bir sonucudur.
· Akreditif, Yargıtay'ın 11.HD.28.2.1980 642/941 sayılı kararında da tanımlandığı üzere bir "akit"tir. Malumunuz akitler icap ve kabul rükünlerinin tamamlanması ile gerçekleşir ki bu husus Borçlar kanunun 1 maddesinde şu şekilde tanımlanmıştır: “Madde 1 – İki taraf karşılıklı ve birbirine uygun surette rızalarını beyan ettikleri takdirde, akit tamam olur. “ Bu maddeden hareketle, akitlerin değiştirilmesi de, bir tarafın bu yöndeki talebinin diğer tarafca kabulu neticesinde elde edilir ki bu noktada değişiklik talebinin kimden geldiğinin önemi yoktur. Elbetteki, hem ICC 500’e ve hem de MTO eksperler gurubunun görüşüne göre , “Bir akreditif akreditif bankasınca değiştirilmedikçe değişmemiş olarak kalır”. Ancak bu demek değil ki değişiklik talebi (yani icap) amir bankadan gelmelidir (Bakınız Prof.Dr.Seza Reisoğlu (Türkiye Bankalar Birliği Danışmanı - Türk hukukunda ve bankacılık uygulamasında AKREDİTİF 1995).Her ne kadar uygulamada değişiklik talepleri genelde amir bankadan geliyor olsa da, aksi vakıaların varlığını teyit edebilirim. Bu da demektir ki, teyit bankasının, lehdarın değişiklik talebi olarak değerlendirilebilecek herhangi bir edimini (talimat, evrak ibrazı v.b.) herhangi bir itiraz ileri sürmeksizin amir bankaya iletmesi, ( ki bankacılık uygulamasında amir bankaya vesaiki ibraz etmeden MT 750 SWIFT formatı ile başvurma alternatifi de vardır) akreditifin bir tarafı olarak icaba rıza gösterdiği manasına gelir.(Tekrar etmek gerekirse yukarıda belirttiğimiz ICC 500’ün kendisine sağladığı sorumluluktan feragat hakkını kullanıp kullanmamak teyit bankasının inisiyatifindedir). Teyit bankası ile lehdar arasındaki akde ve teyit bankasının bu hakkını kullanmamasının sözkonusu akde ne şekilde tesir edeceğine de sanırım girmeye gerek yoktur. Son tahlilde akreditifin değiştirilmiş sayılacağı ile ilgili sözlerimin bu meyanda değerlendirilmesi uygun olacaktır.
ben biliyorum başkası bilmiyor" iddiasında bulunmak değildir. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki bütün akreditifler " UCP 500"'e tabidir ve bu standartlara göre yorumlanır ayrıca akreditif taraflarının sorumlulukları da ayrıca bu standartlarla belirlenmiştir.Bu sebeple akreditiflerdeki işleyişin ve sorumlulukların tesbitinde bu maddelerin dikkate alınması gerekmektedir.Ayrıca dünyada Türk hukuku da dahil olmak üzere akreditifi tamamı ile tanımlayan ve şartlarını tespit eden veya yorumlayan herhangi bir hukuk yoktur ve bu sebep ile ICC akreditif ile ilgili olarak yeknesak kurallar belirtmiş ve akreditiflerin bu standartlara uygun olması gerekmektedir. Ayrıca, dava konusu olmuş akreditiflerde aynı konularda verilmiş farklı karalar vakidir bununsebebi dava konusu olmuş akreditiflerin, alıcı ve satıcı arasında yapılmış akitte(satış akdi) ( amir ve lehtar( ithalatçı ve ihracatçı)) belirtilen hukuk sistemine uygun olarak, davanın görüldüğü ülkenin tabi olduğu borçlar hukukuna göre yorumlanmasıdır.Ayrıca böyle bir olay tahkim yerine ülke hukukuna taşınır ise zaten olay akreditif şartlarının ötesinde satış sözleşmesine ve akreditife konu olan tarafların birbiri ile olan akitleri dikkate alınarak ilgili hukuk kapsamında yorumlanır.Şöyle ki, aynı olay ile ilgili olarak Türk mahkemelerinin verdiği karar ile Fransa mahkemelerinin vermiş olduğu kararın farklı olduğu vakalar vardır.Ayrıca UCP 500'ün ülke hukukları üzerinde herhangi bir bağlayıcılığı da yoktur.UCP 500 akreditifin tüm dünyada aynı yorumlanmasını sağlamak amacı ile oluşturlmuş standartlar bütünüdür ve tüm akreditifler bu standartlara bağlıdır ve bankalar tarafından kabul edilmektedir.Bu sebep ile akreditiflerde bu standartlara uygun hareket edilmesi gerekmektedir.UCP 600 çıktığı zaman ise bu standartlara uyulacağı gerçeği kaçınılmazdır.Ayrıca, uyuşmazlık doğan akreditiflerin tahkime taşınması durumunda tabiki diğer görüşlere de başvurulması doğaldır ancak standartlarla belirlenmiş açık sorunlarda UCP 500 standartları dikkate alınır.Eğer uyuşmazlık akreditifin ötesinde taraflar arasındaki satış akdi ile ilgili bir konu ihtiva ediyor ise karar bu satış akdi dikkate alınarak teamüller ve bilirkişi yorumları dikkate alınarak alınır yada akdin tabi olduğu hukuk mahkemelerinde ilgili hukuk sistemine göre değerlendirilir.Ben bir önceki yazımda değişiklik talebinin amir bankadan gelmesi gerektiğini belirtmedim; dönülemez akreditifte lehtar ve amir tarafından ve ayrıca amir banka tarafından kabul edilmiş olan değişikliğin lehtara ihbar edilmek üzere ihbar bankasına yada teyid bankasına gönderilmesinden bahsettim ve değişiklikleri işleyişi de bu şekilde gerçekleşmektedir.Ama bu değişiklik tarafların kabulüne bağlıdır.Ayrıca rezervli evrağın teyid bankası tarafından teyidi kaldırarak amir bankaya gönderilmesi durumunda eğer izin verilen ibraz süresi çerçevesinde değişiklik talebi kabul edilmiş ve değişiklik yapılmış ise ve bu değişikliği teyid bankası da kabul ediyor ise teyid devam eder.
Saygılarımla,
Hamit Akçay
Sayın arkdaşlar, Yaklaşık 10 gündür ithal ettiğimiz mallar geldi, ödeme şekli %10 peşin geri kalanı vesaik mukabilidir ve %10u ödemeyi mallar çıkmadan önce yapmışık . Mallar 10 günden beri antreodadır. Vesaikler bankamızagelmiş, ihrcatçi firma ile aramızda bir anlaşmazlık var,bizim haberimiz olmadan malları geri çekme hakkına sahip mıdır acaba? Hemen yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar.
Re: [ihracatklubu] İthalatla ilgili bi sorunumuz var
merhabalarvesaik mukabili ödeme seklinde tabiki ihracatci malini geri cekebilir ya da baskasina satar vs vs..siz bankaya ödemeyi yapip vesaiki teslim almadiginiz sürece istedigini yapar. ayrica ihracatci ile aranizdaki sorunu halletmekte gec kalmayin cunku 10 gundur mallar gumrukte bekliyormus...karayolu ile geldiyse ozet beyan verildikten itibaren 20 gun icinde size gelen emtiayi herhangi bir gumruk rejimine sokmak durumundasiniz aksi halde tasfiye rejimine tabi olur.Yusuf BASTURK

24 Comments:

At 3:37 PM, Blogger moses said...

Merhaba,

Biz kayıtlı onaylı para borç veren meşru ve saygın Hükümet, biz bireysel krediler, işletme kredileri, montaj kredi ve her türlü kredi bireylere sunmak ve şirket kötü kredi kayıt veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı var, çok az, iş yatırım % 3 düşük faiz oranı. Biz $ 2,000.000 Usd En fazla aralığına $ 1,000.00 Usd bir dizi arasında fon veriyoruz. Bir kredi, e-posta almak istiyorsanız. ile (clara_morgan@outlook.com) de

Aşağıdaki formu doldurun ve devam etmek bana geri almak:

1) Tam adı: .....
2) Cinsiyet: ........
3) Tutar gerekli .........
4) Kredi Süresi ...........
5) Ana Adresi ............
6) Mobil Numara: .....
7) Meslek: ....
8) Aylık Geliri: .........
9) Ödeme Tarihi: ....
10) kredi Amacı ...

Ben almak için adım bilmek için acil yanıt bekliyor:

Teşekkür:

Bayan Clara Morgan

E-posta = (clara_morgan@outlook.com)

 
At 3:38 PM, Blogger moses said...

Merhaba,

Eğer borç var mı? Eğer Bankası'ndan kredi reddedildi? Ya da ihtiyacım var
faturaları ödemek için kredi? artık endişe, Sizin yardım şimdi geliyor, Bayan Clara Kredi Şirketi
, insanlara kredi her türlü sunan bir kredi kredi şirketi
% 3 gibi düşük bir faiz oranı ile kredi ihtiyacı bize kim ile irtibata edilir
E-posta: (clara_morgan@outlook.com)
KREDİ BAŞVURU FORMU (DOLUM VE GERİ DÖNÜŞ)
İLK ADI ______________________
SOYADI _______________________
YAŞ ______________________________
SEX _______________________________
POSTA KODU _________________________
ÜLKE __________________________
DEVLET .. ____________________________
CITY _____________________________
CEP NUMARASI _____________________
MESLEK ________________________
Aylık Geliri ____________________
MİKTARI NEEDED_____________________
KREDİ AMACI ____________________
KREDİ SÜRESİ _____________________
Biz acil yanıt bekliyor.
Selamlar
Bayan Clara Morgan

 
At 3:38 PM, Blogger moses said...

Merhaba,

Eğer borç var mı? Eğer Bankası'ndan kredi reddedildi? Ya da ihtiyacım var
faturaları ödemek için kredi? artık endişe, Sizin yardım şimdi geliyor, Bayan Clara Kredi Şirketi
, insanlara kredi her türlü sunan bir kredi kredi şirketi
% 3 gibi düşük bir faiz oranı ile kredi ihtiyacı bize kim ile irtibata edilir
E-posta: (clara_morgan@outlook.com)
KREDİ BAŞVURU FORMU (DOLUM VE GERİ DÖNÜŞ)
İLK ADI ______________________
SOYADI _______________________
YAŞ ______________________________
SEX _______________________________
POSTA KODU _________________________
ÜLKE __________________________
DEVLET .. ____________________________
CITY _____________________________
CEP NUMARASI _____________________
MESLEK ________________________
Aylık Geliri ____________________
MİKTARI NEEDED_____________________
KREDİ AMACI ____________________
KREDİ SÜRESİ _____________________
Biz acil yanıt bekliyor.
Selamlar
Bayan Clara Morgan

 
At 10:34 AM, Blogger Mr Claral said...

Hizli firsat!

Biz uluslararasi islem iyi güvenilir, güvenilir. Bu firsati kaçirmayin lütfen, buraya gelecek 2014 yili dogru yatirim baslatmak için bir firsattir. % 100 emin ol daha fazla bilgi için e-posta MMV (vandamariana111@gmail.com) Sen garanti. Banka havalesi için çevrimiçi banka çok hizli ve güvenligidir, önümüzdeki 2014 yili dogru yatirim için bu firsati kaçirmayin. (Bir kelime bilge için yeterlidir)

Eger tarim için bir kredi ihtiyacim var mi? Is için kredi? yapimi için kredi? Yatirim kredisi? Ögrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Bu bir firsattir, kullanimi ve yeni bir hayata baslamak. Daha fazla bilgi (mrsvandamariana@yahoo.co.uk) için e-posta MMV.

Allah lonca tüm.

M.M.V LTD.

 
At 5:23 PM, Blogger Unknown said...

Bay Dürüstlük Igein Izevbekhai, Aiicco sigorta Ltd temsilcisi degilim, biz güven ve onur ile bireysel farkliliklara kredi vermek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu sirket e-posta bize ulasin: Simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) sizin kredi doküman transferi ok ile devam etmek. Eger kendilerini kurmak için kredi gerekiyorsa, bir sirket veya okul Aiicco sigorta plc son derece açiktir.
Kisisel is kredisi
Insaat kredi.
Proje kredisi.
Çocuklar ve büyükler için egitim kredisi.
araç kredisi
Biz kredi basvurunuzu bekliyor.

 
At 3:31 PM, Blogger Unknown said...

Biz kredisi bireysel kredi borç konsolidasyonu, girişim sermayesi, iş kredileri sunmak,% 3 bir kredi ve kredi onay almak yardımcı olmak için buradayız
eğitim kredileri, mortgage kredisi veya “herhangi bir nedenle kredi.” Ancak, bizim yöntem gerekli kredi miktarını belirtmek için imkanı sunuyor ve süresi sen gelemez. (libertyloaninvestment@ymail.com).

 
At 9:25 PM, Blogger loan said...

Merhaba.
Stres ettik Hızlı Onayi Olmadan personal VEYA İŞLETME Kredi ihtiyacınız var mı? Eger öyleyse biz simdi Başbakan interest rate Kredi sunuyoruz Olarak, lütfen Bize ulasIn. Bizim Kredi guvenli DAHA FAZLA Bilgi'de Uygulamalar Click Here For ettik ettik, guvenli oldugunu, met e-postayı yanıtlayın lütfen. (moscowlans031@gmail.com) Adi, gegbekli rı A.Ş.

 
At 9:25 PM, Blogger loan said...

Merhaba.
Stres ettik Hızlı Onayi Olmadan personal VEYA İŞLETME Kredi ihtiyacınız var mı? Eger öyleyse biz simdi Başbakan interest rate Kredi sunuyoruz Olarak, lütfen Bize ulasIn. Bizim Kredi guvenli DAHA FAZLA Bilgi'de Uygulamalar Click Here For ettik ettik, guvenli oldugunu, met e-postayı yanıtlayın lütfen. (moscowlans031@gmail.com) Adi, gegbekli rı A.Ş.

 
At 7:01 PM, Blogger Unknown said...

Iyi günler,

Bireysel meşru bir internet iş sevgilisi, ya da bir yatırımcı mısınız? burada SGR Pazarlamacılar bir kredi almak için bir fırsattır. Biz otomobil satın alma ve yeni mobilya satın alma, rüya mesleki ya da akademik peşinde, inşaat ve yeni ev ve ofis binaları yapmak gibi pek çok farklı amaçlar için müşterilerinin çok çeşitli kredilerin çeşitli yapmak. 3% gibi çok düşük bir faiz oranı Tüm bu. SGR Pazarlamacılar, güvenilir, verimli ve en harika olan, insani yardım Worldwide olarak hizmet olduğunu.

Biz sıkıntı dışarı çözümünde size yardımcı olabilir Peki Neden (Sgrmarketers@outlook.com) adresinden bizimle irtibata değil.

içtenlikle
yönetim

 
At 3:51 AM, Blogger Davicine Williams said...

Gönderen: LIBERTY KREDİ ŞİRKET
E-posta: libertyloanconsultant@gmail.com
VEYA E-posta: llibertyloanconsultant@gmail.com

Eğer bankalar Veya herhangi bir diğer mali kurum tarafından kapatmak edilmiştir?
Iş?, Yatırım amaçlı ?, Home kredi veya finansal yardıma mı ihtiyacınız var? Araba kullanmak ?, ya da kişisel sorunlar? Eğer acil bir kredi ihtiyacınız var mı?
Biz% 3 25,000.000.00 milyon euro İÇİN 5000 € krediler her türlü teklif, sadece
Sadece daha fazla bilgi için E-mail: (libertyloanconsultant@gmail.com) artık daha fazla bilgi ve işlem için acilen kredi var
Saygılarımızla,
LIBERTY KREDİ FİRMA
(senin sitisfation bizim arzu)
E-posta: libertyloanconsultant@gmail.com
VEYA E-posta: llibertyloanconsultant@gmail.com
, teşekkürler
Mc Davicine

 
At 2:55 AM, Blogger Unknown said...

Ben Sadik Yaşar meşru ve Saygın kredi Sahibinden duyuyorum. Biz mali yardım ile dinamik bir şirketiz. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı iş yatırım, faturaları ödemek için maddi desteğe ihtiyacı olan bireylere, dışarı para kredi. Sana bir kredi sunmak için memnuniyet duyarız biz güvenilir ve yararlanıcı yardımda sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. E-posta ile bize ulaşın: sadikmoneyorg@gmail.com

Ben 05:00 Pasifik saati 8:00 ofis içi duyuyorum.

Saygılarımla
Sayın Sadık Yaşar
Ağ Sistemleri Ajan, SPN
(866) 770.6386, Ext. 25

 
At 11:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Eğer temas sonra ucuz 2 olarak% için dr steven borçlarını ve kredi iş için, Noel kredileri, bireysel kredi, öğrenci kredisi vb ödemek için acil kredi gerekiyor mu

E-posta: loanlender@outlook.com

 
At 3:32 PM, Anonymous Anonymous said...

İyi gün herkes, benim adım ben Türkiye'nin vatandaşlarını duyuyorum Yarcan Aysun olduğunu. Ben bir ev satın almak ve iş kurmak için kredi ile bana yardımcı Sky Finans Şirketi Bay Morgan Robert takdir istiyorum.
Eğer bir iş başlatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eğer faturalarınızı ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Tıbbi kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer kişisel kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer kredi ile herhangi bir mali yardım ihtiyacınız var mı?

Cevabınız evet iletişim stone.b.f.ltd@gmail.com bugün ise
Onlar düşük faiz oranıyla size kredi verebilir.
E-: stone.b.f.ltd@gmail.com

 
At 12:31 AM, Blogger Unknown said...

Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

 
At 2:07 PM, Blogger Unknown said...

BAŞKA FIRSAT YİNE, BİR İŞ ADAMI / KADIN, BİR ÖRGÜT BİR İŞÇİ, serbest meslek? Eğer öyleyse, biz% 2 düşük faiz oranıyla bir yeni yıl kredisi sunuyoruz bugün bize ulaşın, stres olmadan bir iş için kişisel kredi gerektirir, Eğer yüzünüzü, güvenlik, mutluluk bir gülümseme ile yeni yıl başlayabilirsiniz bizim müşterilerin bizim gücümüzdür. ilginizi Eğer altında bir kredi başvuru formu doldurun:
Borçlu Bilgi:

Ad Soyad: _______________
Ülke: __________________
Cinsiyet: ______________________
Yaş: ______________________
Kredi Miktarı Gerekli: _______
Kredi süresi: ____________
Kredinin amacı: _____________
Cep telefonu numarası: ________

Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın: gloryloanfirm@gmail.com

 
At 8:10 PM, Blogger Unknown said...

Como vai você hoje? Am senhor harbat e eu devo dizer-lhe como deleitado para informá-lo que nós damos agora para fora o empréstimo em uma taxa de interesse muito baixa de 2% Entre em contato com o orbitfinanceloancompany@gmail.com.we dá o empréstimo da oportunidade do tempo da vida a indivíduos, negócio Empresas, seguros, etc.Are você em qualquer dificuldade financeira ou na necessidade de empréstimo para investir ou você precisa de um empréstimo para pagar suas contas não procure mais como estamos aqui para fazer todos os seus problemas financeiros uma coisa do passado. Envie-nos um email: orbitfinanceloancompany@gmail.com

 
At 4:25 AM, Blogger Unknown said...

Banka tarafından onaylanmayan uygun ve hızlı bir kredi mi arıyorsunuz? Sizin için çözümümüz var.

Teklif, yükümlülüklerini yerine getirmek için hızlı nakit isteyen tüm müşteriler için tasarlanmıştır. Sizin için çözümümüz var. Doğrudan yatırımcıların kredileri, banka kapanış kapısındaysanız, yalnızca seçenekler arasındadır. Herhangi bir zamanda geri dönme veya kesinti ödemeleri için Fırsat Fırsatı olan her türlü kredi desteğine ihtiyacınız var mı? Bizden para, ihtiyacınız olan şey için bir sebep vermeden her şey için kullanılabilir. Finansınızı şekillendirmenize yardım edeceğiz, 24 saat 7 gün boyunca ve haftada 7 gün orada bulunuyoruz. Kredi anlaşmasıyla bağlantılı katı davranışlarla ilgileniyorsanız, bu nedenle şu adresten istediğiniz zaman bize ulaşın: campbellfinancialfirm@gmail.com

Bay David Campbell
Campbellfinancialfirm@gmail.com

 
At 10:52 AM, Blogger Murat Acar said...

Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen her çeşit kredi başvurusunda bulunun
Ve acilen paranı al!

Bize e-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

5,000 dolardan 5,000,000,00 dolara * Randevu kredisinin tutarı
* Faiz oranı% 2
* 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
* Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* Kredi esneklik şart ve koşulları.
Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

içtenlikle
yönetim

 
At 2:48 PM, Blogger Unknown said...

İş kurmak için acil bir borca ihtiyacın var mı, borç kredisi? Araba mı satacaksın Evet daha fazla endişe yoksa, teminat ve kredi kontrolü olmadan,% 3'lük düşük ve hesaplı bir faiz oranıyla her türlü krediyi sunuyoruz. Aşağıdaki bilgilere sahip bir krediye ihtiyacınız varsa bize geri dönün. Şimdi e-posta ile bize ulaşın: firstloanfinanceservice@yahoo.com

 
At 8:56 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba dünya çapında bir yılda 50 yıla kadar geri ödeme döneminde% 3 gibi düşük bir yıllık faiz oranlarına sahip özel, ticari ve kişisel krediler sunuyoruz. 5000 $ ile 100million arasında değişen krediler sunuyoruz.
Maksimum güvenlik için öncelikli önceliklerimiz kredilerimizdir. Eğer meşru bir kredi verenin nasıl temin edileceğini düşünerek gece uyuyorsun? Çivilerinizi o kadar çabuk ısırdın? Sizi yenmek yerine SUSAN JAMES, Agency (Kredi Hizmetleri) ile temasa geçin, zafer misyonumuz olan bir çözüm bulmak için kredi kötü kredi geçmişi durdurmaya yardımcı uzmanlar. Bu ilgilenen e-posta yoluyla bana ulaşın:
Borç veren: Bayan SUSAN JAMES.Müşteri Kredisi E-posta: susanjamesloanfirml07@gmail.com veya susanjamesloanfirml07@outlook.com veya web sitesi aracılığıyla: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer

 
At 6:59 AM, Blogger Credit Financier Home said...

*% 3 faiz kredisi sunmaktadır
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

İyi kredi notu ile, Credit Financier Home, bireylere veya şirketlere veya kooperatif kuruluşlarına, endüstriyel ve kişisel faydalar amacıyla, teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi: creditfinancierhome@gmail.com

 
At 7:16 AM, Blogger Unknown said...

XMAS SWIFT LOAN OFFER
We are authorized Financial consulting firm that work directly with
A rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank,ABSA,FNB etc

We provide BG, SBLC, LC, LOAN and lots more for clients all over the world.

We are equally ready to work with Brokers and financial
consultants/consulting firms in their respective countries.

Our procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned

We hope to establish a long term business relationship with you even after this first trial

Regards
email : ( halifaxfinanceloan@dr.com)

 
At 4:37 PM, Blogger CBT KREDİ (PTY) LTD said...

Merhaba arkadaşlar, borçlarımı CBT LOANS (PTY) LTD ile bir araya getirdim, hayatımda neler olduğunu kanıtlamak için buradayım. Hayatımın ve ailemin lütfundan dolayı Tanrı'ya şükürlerimi iletiyorum çünkü son 3 aydır borçluyum ve bankamla başvurdum ama reddedildim ve gittiğim tüm finans kurumları da reddedildi. . iyi bir arkadaşım beni bu CBT LOANS (PTY) LTD'e yönlendirene kadar (Email: cbtloansptyltd@gmail.com). Tüm borçlarımı birleştirmek için bana 950.000 dolar kredi verdiklerinde gözlerime inanamadım ve işim gelişti .. Bu ifadeyi bugün verdiğim için onlara söz veriyorum, eğer bana kredi teklif ettiyseler ki her yere gidiyorum İnternet, yüz kitabı ve iyi çalışmalarını paylaşın, eğer varsa, herhangi bir kredi türü arıyorsanız onlarla temasa geçmenizi tavsiye ederim, Kredi kontrolü yok, Kara listeye alındıysanız, ihtiyacınız olan her şey, itaat etmeli ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır Belge, kredi almak güvenli ve kredi fonları 48 saatten kısa sürede hesabınıza aktarılacaktır. Email: cbtloansptyltd@gmail.com
CBT LOANS (PTY) LTD, aşağıdaki türden kredileri sunmaktadır.
* R5 Milyona kadar Borç Konsolidasyonu Kredisi
* R5 Milyona Kadar İş Kredisi
* R5 Milyona Kadar Kişisel Kredi
* Çiftlik Kredisi R5 Milyona Kadar
* Ev Kredisi R10 Milyona Kadar
* R10 Milyona kadar Ticari Krediler
* R10 Milyona kadar Yatırım Kredileri

Kredi almakla ilgileniyorsanız kredinizi geri ödemek için% 5'lik düşük faiz oranı ve 1 ila 20 yıl kredi süresi ile kredi verir
Onlarla şimdi e-posta yoluyla iletişime geçin: cbtloansptyltd@gmail.com
WhatsApp: +27786771515
Mr. Michael Donald

 
At 4:05 AM, Anonymous Anonymous said...

Bu Mayo Clinic tarafından yapılan genel bir kamu duyurusudur ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen daha fazla bilgi için bize bir e-posta mesajı gönderin.

 

Post a Comment

<< Home