ihracatklubusorulari

Friday, September 22, 2006

16

Re: [ihracatklubu] Bilgi Talebi - Nijerya'daki Ticaret Ateşeliği
İnci Hanım,Nijerya'dan gelen taleplerde çok dikkatli olun. Bu tür bazı ülkelerden iltica etmek için ticari ilişki kurma yöntemleri ayyuka çıkmıştır. Sizin adınıza ihalelere girmek isterler. Bunun için para isterler. Malları görmek ve karşılıklı görüşmek için toplantı talep ederler. Biz geliyoruz deyip sizden davet mektubu isterler. Bu mektupda davet edilmesi istenen kişi sayısı 4-5 in üzerinde olur. Bize bu konuda Nijerya'daki konsolosluğumuzdan gelen çok bilgilendirici ve hayretlere düşüren senaryolardan bahseden bir mektup var. Eğer arzu ederseniz size tarar gönderirim. Özellikle tüm bunlara rağmen müşterinizi inandırıcı buluyorsanız ve ticarete niyetiniz varsa size bu mektubu göndereyim. Lütfen çok dikkatli olun.Bilgilerinize
Arkadaslar
Tunusa yapacagimiz bir ihracatta karsi firma bizden Eur-1 sertifikasi talep etmektedir. Kendisi Turkiye den yaptigi ithalatlar icin Turk firmalarindan Eur-1 aldigi konusunda israrli. Bu konuda bilgisi olan varmi acaba? Tunus icin Eur-1 duzenlenmesi icin her hangi bir anslasma/yonetmelik vs.. mevcut mudur ? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Uygar
ıyı gunler uygar bey
tunus'a artık 2005 yılından sonra eur-1 belgesı duzenlenmektedır.musterınızden gelen bılgı dogrudur.
ıyı calısmalar
Re: [ihracatklubu] EUR-1 Sertifikasi
Sn.Uygar Bey,Türkiye ile Tunus arasında yapılan ve 1 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasına istinaden Tunusa yapacağınız ihracatlarda EUR 1 belgesi düzenleyebilirsiniz.daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.http://www.dtm.gov.tr/ab/SonGelismeler/Not.docSaygılarımla,Yusuf
Re: [ihracatklubu] Bilgi Talebi - Nijerya'daki Ticaret Ateşeli
Kayhan Bey'in bahsettiği nedenlerden ötürü geçen yıl internet üzerinden gelen bir talebe çok sıcak bakmamıştım. Davet Mektubu talebi gibi gelmişti bana ve reddetmiştim. Malın ödemesinin de T/T Transfer şeklinde olduğunu, ancak bu şekilde satabileceğimi söylemiştim. Ama gerçekten de adam parayı nakit olarak transfer etti ve bende malı yolladım. Ama her halükarda yinede çok dikkatli davranmak lazım...
Mehmet Akif Özyurt
Yanıt: [ihracatklubu] EUR-1 Sertifikasi
Uygar Bey
Euro 1 Serbest Ticaret Anlasmasi yaptigimiz ulkeler ile yapilan ticarette ve AB ye sattigimiz tarim urunlaerinde kullanilir. Eger Tunus STA bir ulke ise EURO 1 kullanılı. Bu belge ile mal gumruk vergisi odemekten kurtulur.
Bilglerinize, daha farkli konularda yardimci olmaktan memnunluk duyarim.
RE: [ihracatklubu] Bilgi Talebi - Nijerya'daki Ticaret Ateşeliği
kayhan bey o mektubu hepimizle paylaşırsanız memnun olurum.
iyi çalışmalar

GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu : Kara sınır kapılarından yapılan giriş ve çıkışlar.

GENELGE
2006/11

Ülkemiz ile sınır komşularımız arasında kara sınır kapılarından yapılan giriş ve çıkış işlemlerindeki bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması; giriş ve çıkışların güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

A. Özel Kullanıma Mahsus Kara Taşıtları

Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilerin, geçici ithalat rejimi kapsamında turistik kolaylıklardan istifade ile gümrük vergilerinden tam muafiyet uygulanmak suretiyle Türkiye’ye getirdikleri özel kullanıma mahsus kara taşıtlarının geçici ithaline ilişkin işlemler aşağıdaki şekilde yürütülecektir.
1 - Gümrük muhafaza görevlileri, kara sınır kapısından giriş yapan taşıtların harici kontrolünü yaparak ve yolcuları herhangi bir kayıt yapmaksızın pasaport polisine yönlendirecektir.
2 - Pasaport polisi, yurda giriş yapan kişilere ait kimlik bilgilerini kaydettikten sonra taşıtı gümrük işlemi yapılmak üzere gümrük memuruna sevk edecektir.
3 - Gümrük memuru, pasaport polisi tarafından bilgisayar ortamında yapılan kayıtlardan kendisine ulaşan kısma ilave olarak taşıta ilişkin bilgileri taşıt takip programına kaydettikten sonra pasaporta taşıtın yurtta kalma süresini de işleyerek kayıt işlemini tamamlayacaktır.
4 - Yurda geçici olarak getirilen özel kullanıma mahsus kara taşıtlarının geçici ithaline ilişkin bilgiler, taşıt takip programı üzerinden izlenecek ve taşıt giriş-çıkış formu uygulamasına son verilecektir.
İlgili idareler arasında taşıt takip programının kurulmasına ilişkin koordinasyon Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından sağlanacak ve uygulamaya 1/6/2006 tarihine kadar geçilecektir.

B. İhracat ve İthalat İşlemlerinin İç Gümrüklerde Yapılması

İhracat ve ithalata ilişkin gümrük işlemlerini kolaylaştırmak ve kara sınır kapılarında yaşanan yoğunluk ve gecikmeleri önlemek amacıyla aşağıda belirtilen tedbirler alınacaktır.
1 - 1/5/2006 tarihinden itibaren kara sınır kapılarında sadece transit işlemleri yapılacak, ithalat ve ihracata ilişkin gümrük işlemleri ise iç gümrüklerde gerçekleştirilecektir.
2 - En yakın iç gümrüğe uzaklığı 100 kilometreden fazla olan sınır kapılarında, ihracat ve ithalata ilişkin gümrük işlemleri 31/12/2006 tarihine kadar yapılmaya devam edilecektir.
3 - Gümrük Müsteşarlığı, Türkiye genelinde ithalat ve ihracat işlemlerinin iç gümrüklerde yapılmasını sağlayacak düzenlemeleri 31/12/2006 tarihine kadar tamamlayacaktır.

C. Kara Sınır Kapılarında Sağlık Hizmetleri

Ülkemizin bulaşıcı ve salgın hastalıklardan korunması amacıyla kara sınır kapılarında verilecek sağlık hizmetleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yürütülecektir.
1 - Dünya Sağlık Örgütü tarafından riskli ülke ilan edilen ülkeler dışındaki yerlerden gelen yolculara yönelik olarak sağlık kontrolü yapılmaması esastır. Riskli ülkelerden gelen yolcular ise sağlık kontrolünden geçirilecek, bulaşıcı ve salgın hastalık taşıdığı tespit edilenler geldikleri ülkelere geri gönderilecektir.
2 - Acil ve koruyucu sağlık hizmetleri valilikler tarafından görevlendirilecek sağlık birimleri tarafından yürütülecektir.
3 - Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün kara sınır kapılarında bulunan birimleri Sağlık Bakanlığı tarafından 1/7/2006 tarihine kadar tasfiye edilecektir.

D. Dezenfeksiyon

Gümrük iş ve işlemlerinin basitleştirilmesi, giriş ve çıkışların kolaylaştırılması amacıyla dezenfeksiyon uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki tedbirler alınacaktır.
1 - Dezenfeksiyon, sadece salgın ve bulaşıcı hastalık riski bulunan ülkelerden, bitki ve bitkisel ürünler ile canlı hayvan ve hayvansal ürün taşıyan ticari kara taşıtlarına uygulanacak, insan taşımaya mahsus kara taşıtları ile diğer taşıtlara uygulanmayacaktır.
2 - Salgın ve bulaşıcı hastalık bulunan ülkelere açılan sınır kapılarında, salgın süresiyle sınırlı olmak üzere sınırın kapatılması ve karantina dahil her türlü tedbir alınacaktır.
3 - Dezenfeksiyon ücreti, maliyeti aşmayacak şekilde belirlenecek ve elde edilecek gelir dezenfeksiyon amacı dışında kullanılmayacaktır.
4 - Dezenfeksiyonun gümrük sahasında iş ve işlem süreçlerini uzatmayacak ve yığılmalara yol açmayacak şekilde uygulanması konusunda hudut mülki idare amirleri gerekli tedbirleri alacaklardır.

E. Transit Geçen Araçlarda Muafiyet

Üçüncü bir ülkeden bir başka ülkeye eşya taşımak amacıyla ülkemiz üzerinden transit geçiş yapan Türk ve yabancı plakalı TIR araçlarının standart depolarında bulunan akaryakıta uygulanacak muafiyet miktarında, Türk ve yabancı plakalı araçlar arasında ayrım yapılmayacaktır.
Söz konusu araçların depoları, giriş kapısında mühürlenecek ve çıkış kapısında kontrol edilerek çıkışlarına izin verilecektir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Recep TayyipERDOĞAN
Başbakan
merhaba arkadaşlar
dışticaret firması sahibiyim. çin de bulunan bir firmayla ticari ilişki kurma yolunda büyük yol kattettim.yanlız bazı tereddütlerim var.çinde bulunan bufirmadan çince içerikli çeşitli dökumanlar var elimde bunları tercüme ettiremedim ayrıca firma hakkındada bilgiye ihtiyacımvar.aranızda bana yardımcı olacakarkadaşlarımız varsa çok memnun olurum.
Sayin Sarp Alp,
Yurtdisindaki cesitli kaynaklardan Turkiye Odalar ve Borsalar Birligi'ne gonderilen teknik, mali ve ticari isbirligi tekliflerini Turkce'ye tercume ettikten sonra, Internet sitemizde ve aylik "TOBB Ekonomik Forum" adli dergimizde firmalarimiza duyurmaktayiz.
Soz konusu duyurularimiza web sitemizdeki (http://www.tobb.org.tr) "Yurtdisi Isbirligi Teklifleri" dugmesini tiklayarak ya da dogrudan "http://isbirilan.tobb.org.tr/gen_index2.php" adresinden erisilmektedir. Bu servisimizde, cesitli olcutlere gore sorgulama yapma ve ayrica ucretsiz abonelik yoluyla otomatik bilgilendirme olanagi da sunmaktayiz. Sizin talebinizi de elimizdeki araclarla duyurabiliriz. Ancak, duyuru icin temas bilgilerinizi tarafimiza bildirmeniz gerekmektedir. Ayrica liman verilmeden CIF fiyati verme olanagi var midir? Lutfen yazinizda bunu da aciklayiniz.
Saygilarimla,
Burhanettin Bey merhaba,
Çin'de yaşıyorum. Şirketim vasıtasıyla, firmaların Çin - Türkiye arasındaki ticari işlemlerine aracılık ediyorum. Çin'de herşey değişkendir. Kurduğunuz ilişki, bu haliyle size bazı riskleri de beraberinde getirebilir. O nedenle, sizin konunuzla ilgisi olan , Çin'de yerleşik bir firmanın profesyonel desteğini almanızı öneririm.
Hoşçakalın,-
C.Kadir Gönüldaş
Re: [ihracatklubu] lütfen yardımcı olurmusunuz?
Sayın Burhanettın Bey
Ben Seker İc ve Dıs tıc ın sahıbıyım .Bu bır aıle fırmasıdır . Yıllardır Cınle ve Taıwan ıle ıs yaparız . Istanbul da yemınlı Cınce tercuman var arzu edersenız telefonlarını verebılırım . Fakat bunlar ıle tıcaret yapmak ıstıyor ısenız ozetle alın cantanızı gıdın bakın derım. Bız daıma ıs yapmadan gıder tanısırız . Yuzyuze gorusmek , yerlerını görmek bır baskadır.
Selamlar /sevgıler
Aysun Karbayrak Demırer
Yunanistan transit ticaret
Arkadaşlar merhaba,
Çin-Shanghai'dan yüklenecek bir malımızı Yunanistan-Selanik'e sattık. Daha önce mal İstanbul gümrüğüne gelecek ve burada yeni evraklar düzenleyerek Selanik'e gönderecektik. Fakat gemi hatlarında oluşan bir problem sebebiyle konteyner Shanghai'dan direkt Selanik'e gidecek.
Çin'deki firmaya açmış olduğumuz akreditif şartları gereği konişmento bankamız adına düzenlenecek ve notify bölümünde şirketimiz yer aldığı için bize cirolanacak.
Benim sormak istediğim şirketimiz adına cirolanan konşimentoyu biz Yunanistan'daki bankaya veya firmaya cirolayabilir miyiz ve bu ciroyla Yunanistan gümrüğünde mal çekilebilir mi? Yoksa akreditif ile ilgili değişiklik göndererek konişmentonun direkt Yunanistan'daki banka veya firma adına düzenlenmesini mi sağlamamız gerekir?
Bu şartlarda Çin'deki ihracatçı firmanın bilgileri son alıcıya ulaşmış olacak, fakat mal İstanbul'a inmeyeceği için bu şartlarda başka bir alternatif de aklıma gelmiyor.
Bunların haricinde menşe şehadetnamesi olarak Çin'deki ihracatçının düzenlediği belgeyi mi direkt göndereceğiz ve bu belgede consignee olarak firmamızın ünvanının yer alması problem yaratmaz mı?

Özellikle Yunanistan'daki gümrük prosedürü hakkında tecrübeli arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim...

Süleyman Karasoy
Re: [ihracatklubu] Yunanistan transit ticaret
Merhaba,
Transit ticarete tabi mallarin Turkiye gumruklerine gelip vasita degismesi şart degil.Bu bakimdan sıkıntı yok.Konsimentoyu cirolamaniz bir şey ifade etmeyecek sanirim. Acentaniz ile gorusun ,mal dogrudan Selanik'e inse dahi,sizin adiniza yeniden B/L duzenlemesini talep edin (ama bunun mal yuklenmeden araştirsadiniz daha iyi olurdu).ONEMLI.Bu iş için Transit Ticaret formu aldiniz mi bankanizdan? aldiysaniz bilgileri degistirin son şekline uygun olarak.Akreditifte gerekli duzeltmeleri yapabilirsiniz de yapmazsiniz da.Sonuca ta Cin deki banka rezerv koyar ve siz de bunu kabul edersiniz ama degisiklik yapmak Cin deki firmayi rahatlatir tabi.Ama degisiklikten kastim sadece "malin gidecegi yer" maddesi
olsun ve tum evraklar size gelsin ki siz buradaki acentadan gonderen firmaniz ve order: alicinizin bankasi (onlar da size akreditif acti degil mi?) ve Notify da Yunanli firma olarak ve kendi faturalariniz esliginde ,diger evraklarla gonderin.Mense sehadetnamesinin sorun olacagini sanmam ama degistirebiliyorsaniz (gumrukcunuz ile gorusun olabilirligini) ilk saticinin gorunmemesi acisindan faydali olur.
Saygilar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Sevgili Arkadaşlar,

DTM İhracat Genel Müdürlüğü'nün son 1-1,5 aydır aldığı şifahi bir karar neticesinde firmamın da arasında bulunduğu, D3 Belgesi kullanarak ithalatını yaptığı aramalı maliyetlerini bir nebze dahi olsun azaltmaya çalışan biz firmaların önüne yeni bir engel çıkarılıyor.Yeni alınacak D3 Belgelerine ve revizeye gidecek D3 Belgelerine "Gümrük Vergisinden Muaf Eşyanın ithaline belge kapsamında izin verilmez" şerhi düşülüyor. Ancak konuya yönelik herhangi bir yazılı düzenleme olmamakla birlikte konunun yasal dayanağı da bulunmamaktadır.Yukarıdaki konudan dolayı problem yaşayan arkadaşların bir sinerji oluşturması amacıyla, aşağıdaki mail adresinden bana ulaşmalarını rica ederim.İlgili problemin çözülmesine yönelik olarak DTM, TİM, İMMİB, TAYSAD nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak, toplu olarak yapılacak girişimlerin daha fazla ses getirerek bu haksız uygulamanın iptal edilmesi yönünde yararlı olacağı kanaatindeyim.

DEGERLİ ÜYELER;

DAHILDE ISLEME IZIN BELGESI ALMAK ICIN ELEKTRONIK IMZA KULLANARAK BASVURU YAPMANIZ GEREKTIGINI BILIYOR MUSUNUZ ???
DETAYLI BILGI ICIN LUTFEN EKLI DOSYAYI INCELENINIZ ...
SAYGILARIMLA
YASEMIN IPEK
DEGISIM DANISMANLIK
PERPA TIC. MERKEZI
A BLOK KAT:12 NO:1767
SISLI ISTANBUL
Re: [ihracatklubu] Yunanistan transit ticaret
Niyazi Bey,
Malımız zaten henüz yüklenmedi, 6 Nisan'da yüklenecek. Nakliye firmasının acentesi ile görüştüm. Bankadan bizim adımıza gelecek olan orijinal konişmentoları kendilerine getirdiğimde bizim talebimiz doğrultusunda yeni konişmento düzenleyebileceklerini belirttiler. Transit ticaret formunu da bu doğrultuda düzenleyeceğiz. Konişmento hallolduktan sonra diğer evraklarla birlikte son alıcının bankasına göndereceğiz. Menşe şehadetnamesi olayını da gümrükçüm ile görüştüm. Ürünlerin üzerinde "Made in China" ibaresi yer aldığı için malın çekilmesinde gümrükte istemiyorlar dediler.
İlginize teşekkürler…
Re: [ihracatklubu] Yunanistan transit ticaret
Suleyman Bey, Mense ye kadar olan islem tamam. Ama hem gumrukcu ile hem de Yunanistan'daki alici ile gorusup konuyu netlestirin ltf. Alici Cin de duzenlenmis orjinal menşe mi istiyor? yoksa Sizin duzenlediginizi mi? Ben Transit işlemlerde Turkiye de duzenlenmiyor biliyorum (Cunki sizin maliniz zaten bizim gumruklere inmiyor,velev ki inse bile Transit olacagindan bizim gumruklerin illa Turkiye de duzenlenmis Mense isteyeceklerini sanmiyorum) ancak sizin Cindeki saticinizin ismini nihai alicidan saklamak istemeniz dogal ve bunu saglamak acisindan Cin de duzenlenmis C/O nun yerine bizde duzenlenmis,uzerinde cin mali oldugunu belirtir bir C/O duzenliyorlar mi? bunu ogrenip ,eger olabiliyorsa sorun yok ama olmuyor ise durumu Yunan musterinizden teyit ettirmenizde fayda var gibi geliyor.
Kolay gelsin
MERHABA ARKADASLAR,
AKREDITIFLE ILGILI DOGAN REZERVLER VE METINDE GECEN CUMLELERI ALT ALTA YAZIP YORUMLARINIZI BEKLEYECEGIM:
1-) SHIPMENT ADVICE BENEFICIARY CERTIFICATE SUNULMAMISTIR
(BENEFICIARY CERTIFICATE NEDIR???)
Beneficiary's certficate addressed to issuing bank confirming their acceptance and or non-acceptance of all amendments made under this credit quoting relevant amendment has not been amendment, such certificate is not required.

copy of shipment advise sent by beneficiary to applicant by fax two days before shipment of the goods containing all shipment details for insurance purposes.

simdi bu iki metinde shipment advice ve Beneficiary certificate in bankaya sunulmasi ile ilgili bir sey var mi?
2-) B/L to order olmali (yorumlariniz??)
+full set of originals clean signed shipped on board B/L issued to order , endorsed in blank, notify ....
buradaki to order olmaliydi kelimesi notify kastediyorsa zaten o sekilde yapilmisti???

1.
"SHIPMENT ADVICE " demek, antetli kağıdınıza yüklemenizin bilgilerini gösteren bir yazıdır.(Konteyner no, konşimento n, kap adedi, mal cinsi, ETS, ETA, ALICI, gibi genel bilgileri içeren bir yazı).Yüklemeden 2 gün önce bunu alıcıya faxlamanız lazımmış.

"BENEFICIARY CERTIFICATE" ise bu l/c deki değişiklikleri kabul ettiğinizin teyidini gösteren bir yazı. yine antetli kağıdınıza.bunu da diğer evraklarla bankaya vereceksiniz.

bu 2 evrak bankaya sunulmalı.

2. "to order", alıcı consignee kısmına sadece TO ORDER yazıp bırakacaksınız.Notify kısmı ise ne yazılcaka l/c de o yazılcak.
CLEAN SHIPPED ON BOARD ibaresi BL de olacak.CLEAN kelimesi biraz tehlikelidir.Yani, özellikle hat konşimentosu almakta zorlanabilirsiniz.Hatlar CLEAN BL vermeyebilirler genelde.

saygılar,

bülent karaman
HSB

AKREDITIF (date and place of expiry)
selam
akreditife gore son yukleme tarihi 20. mart ama ben mali 6 nisanda yukleyecegim. ve akreditif te de soyle bir ibare var " date and place of expiry : 10 nisan 2006 Turkiye."

şimdi 10 nisandan sonraki tum işlemler hukumsuz mu olacaktır bir islevi kalmayacak midir? ve de bitiş yeri Turkiye yerine Almanya olsaydi ne olurdu?

Saygilar
Re: [ihracatklubu] AKREDITIF (date and place of expiry)

Aman sakin yuklemeyin malı ta ki yeni yukleme tarihinize uygun YUKLEME ve AKREDITIF VADESINI UZATMADAN. Date and place of expiry: Akreditif vesaikinin ibraz edilecegi yer ve vesaiklerin bu yerde (issuing bank yada confirming bank ki sizde Turkiye diyor demek ki confirming yani size teyit ve ihbar eden bankadir. Mali 6 Nisan da yukleyecekseniz ,gemi ne zaman hareket edecek? Clean B/L istiyorsa Konşimento you Clean ibareli olarak Gemi hareket etmeden alamaz ve dolayisi ile bankaya tevdi edemezsiniz. Once Aliciya acil mail atip: AMENDMENT isteyin. Latest Shipping date : 10 April (acenta ile geminin kalkiş tarihini ve size Clean B/L ne zaman verebileceklerini sorup ona gore tarihi 12-13 vs Nisan olarak yazin. Ayrica son yukleme tarihini temditi sebebiyle "date of expiry" de yeni " son yukleme tarihinden 15 un kadar sonra olacak sekilde tarih belirleyip Date and place of expiry: (ornek ) 25 Nisan yada 28 Nisan (hafta sonlarina dikkat edin) Bitis yeri Almanya olsaydi.; evraklarin hazirlanip bankaniza verilmesi ,onlarin kontrol edip Almanya daki banka gondermesi (DHL vs ile) suresini de hesaba katarak son yukleme tarihi ile bu tarih arasinda yeterli gun sayisi istemeniz gerek.YALNIZ bu sorulari gruba yazin da ben olmasam da birisi cevap verir daha kisa zamanada ve daha onemlisi;diger arkadaslar da bilgilenir. acil durumda zaten telefon ile ulasabilirsin her zaman
Selamlar,hayirli isler
Yanıt: Re: [ihracatklubu] AKREDITIF (date and place of expiry)
niyazi bey,
oncelikle tesekkurler yorumlar ıcın bu arada ben mailleri gruba atıyorum zaten ???
pekı eger musteri guvendiğimiz, iyi niyetli ve rezer falan hepsini bir kenara atıp malı alacaksa tekrar ugrasmaya gerek var mı?
AKREDITIF (date and place of expiry)
Cumali Bey
Aynı durumda kaldığımda yaptığım şey ;
BL üzerindeki tarihi 20 Mart olarak yazdırıyorum.
Mal 6 Nisan da yüklenmiş oluyor ama BL e Gore mal 20 Martta yüklenmiş gözükecek ve
Siz de rezervden kurtulacaksınız.
Geriye akreditifin vadesi dolmadan evrakları vermek kalır.
Tabi bunu yapmak için acentenizle aranızın iyi olması gerek
Ama en temizi bir değişiklikle uzatma istemektir.

Kolay gelsin
Re: Yanıt: Re: [ihracatklubu] AKREDITIF (date and place of expiry)
rica ederim ne demek .
Gelelim en ONEMLI KONUYA.
Sakin ha,madem o kadar guneniyorsunuz neden pesin gondermiyor mal bedelini?
yada neden siz mal mukabili gondermiyorsunuz ? da akreditif calisiliyor??
Alicinin yapacagi 2 satir talimat yazip bankasina verecek hepsi o. Karsiliginda 3-5 kurus masraf verecek,ondan da imtina ediyorsa;
a) kotu niyet ararim
b) gercekten iyi niyetlilerse masraf tutatrini (ki gec kalan satici oldugu icin) faturadan indirecegim derim ve RAHAT UYURUM.
tavsiyem sizin de boyle yapmaniz.
Saygilar
Niyazi
Cumali Bey,dediginiz gibi eger musteri guvendiginiz biri ve rezervi kabul edecegine eminseniz..son yukleme tarihinden sonra hatta benim birkac defa yaptigim gibi L/C expiry date tarihinden sonra bile yukleme yapabilirsiniz. musteri kabul ettigi surece sorun yasamazsinizodemeyi 3-4 gun gec alabilirsiniz o kadar.ama musterinizin kendi bankasina gidip tarihleri uzatmasini soylerseniz iciniz rahat olurdu.sakincasi yoksa L/C hangi ulkeden acildi size?kolay gelsin.
Değerli grup üyeleri,Güney Kıbrıs Rum kesimine satış yapabilmek için transit ticaret kullanılabilecek bir yöntem midir? Eğer yapılabiliyorsa konu hakkında aydınlatıcı bilgi verebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.Selda Arslan
Arkadaslar yurtdisindan gelen bir talep dogrultusunda yuklu miktarda kiraz cekirdegine ihtiyac duymaktayım. Türkiye capında arastırma yaptım fakat sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda ilgilenenler benimle kontaga gecebilirlerse sevinirim.
Saygılarımla
Re: [ihracatklubu] Güney Kıbrıs Rum kesimine ihracat
Sayın Selda HanımBen de bundan bikaç ay önce G.kıbrısa ihracat yapmak için uğraşmıştım. Yalnız müşterimiz Türkiyeye para göndermenin G.Kıbrıs Bankaları tarafından onaylanmadığını söyledi. Neticede ; bildiğim kadarıile Paypal hesabınız varsa para transferi yapılabilir.SaygılarımlaMuhammet Atinc
SASO Belgesi Hakkında
İlk olarak bütün grub üyelerimize iyi çalışmalar diliyorum. Suudi Arabistan ile yeni bir iş bağlantısı kurmuş bulunmaktayız. Fakat firma bizden SASO belgesi istemektedir. Ürünlerimize SASObelgesi nasıl alınır, danısman firmalar kimlerdir, gibi konularda değerli bilgilerinizi paylasırsanız memnun olurum.Saygılarımla
RE: [ihracatklubu] SASO Belgesi Hakkında
Cenk Bey,Turkiyedeki temsilcisi Avrasya Gozetim Funda Hnm la irtibata gecebilirsiniz.0212 232 0880.Funda Hnm.ne yapmaniz gerektigi konusunda sizi yonlendirecektir.Iyi calismalarSinem Ozsan Demir

Akreditif Transferi
Arkadaşlar,
Yurtdışındaki müşterilerimizin bize açmış olduğu kimi akreditifleri, yine yurtdışındaki tedarikçilerimize transfer etmek istiyoruz.
Bankamızla yapmış olduğumuz görüşmede, bu işlemi gerçekleştirebilmek için, yurtdışındaki tedarikçimizle aramızda bir protokol yapmamız gerektiğini ve bu protokolü bankamıza ibraz etmemiz durumunda, akreditifi temlik edebileceklerini bildirdiler.
Durumu tedarikçimize bildirdim ve bankası ile irtibata geçmesini söyledim fakat yurtıdşındaki tedarikçimizden aşağıdaki şekilde bir cevap geldi:
(ZITROMAN Tedarikçinin adı)
The L/C attached cannot be transferred with the current text attached. We have checked with our bank.
We only can accept L/C whose beneficiary is ZITROMAN industrial. We have explain your suggestion to our bank, but they can't accept. Please revised beneficiary of the L/C to ZITROMAN industrial co.,ltd soon.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese kolay gelsin….
Cemal EKER
Re: [ihracatklubu] Akreditif Transferi
Cemal Bey,
İşi karıştırmışsınız,inşallah aliciniz bu durumdan rahatsiz olmaz.Cok kisa ve net cozumu var bu sorunuzun.Akreditif transferable vs olmayacak,diger hususlari ayni kalacak.Transferable akreditiflerinizi TURKIYEdeki tedarikci/imalatci vs firmalara TRANSFER edebilirsiniz,yurt disindaki saticilara degil.!Sizin ihtiyaciniz icin Bankaniz sizin adiniza ayri akreditif acabilir ancak.Bunun icin de bankaniz size Gayri nakdi İth Akr kredisi(vadesine gore detayi belirlenir) acmalidir.BUNUN TEMINATI bir cok sey olabilir.ANCAAAK,sizinle iyi iliskisi varsa ve ozellikle adi gecen krediniz yoksa veya dolu ise,size acilan ihracat akreditifini teminat olarak kabul edip limit tahsis edilir ve boyle acilan AKREDITIFE DE "back to back" akreditif denir.Sizin ihtiyacinziin cevabi budur.
Saygilar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
RE: [ihracatklubu] Akreditif Transferi
Niyazi Bey,
Çok güzel izah etmişsiniz.Acil İhtiyacı olan arkadaş kadar listeyi takip eden benim gibi olanlar da yararlanmıştır eminim gelecek projelerine yönelik.
Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Arkadaşlar
Öncelikle herkese hayırlı işler ve bol bereketli kazançlar diliyorum.
Grup içersinde FORFAITING li ihracat yapan bir arkadaş varmı? Nasıl yapılıyor? Türkiye de yada yurtdışında iyi iskonto yapabilen bir firma biliyormusunuz? yardımcı olursanız sevinirim.
Mrb.Alaattin Bey
Biz Factoring ile ihracat yapıyoruz yanlız bunun mevzuatı biraz karışık gelebilir size bence sormak istedikleriniz nelerse belirtin ben size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Mehmet YILDIZ
RE: [ihracatklubu] Akreditif Transferi
Merhaba Cemal Bey,
Bankalarda Kambiyo servisleri kaldirilip merkezileşti, şubelerde de pazarlamacilar belli kaliplarda bilgi sahibi. Boyle olunca merkezlerine ulasmak da zor oluyor sizin gibi mudiler icin, maalesef onlarda gerekli ilgiyi gostermiyorlar bazen. Ayrica yazinizda bahsettiginiz TEMLIK (alacagin devri) işlemi de yurt dişina olabilirmi? Banka yurt dişindaki firmaya nasil temlik edecek ve uygulamasi nasil olacak.
TEMLIK işlemi de boyle akreditif vs ugrasmak istemeyen,YURT İÇİ tedarikçilerinize ,sizden alacaklarini garantiye almak istediklerinde (cek,senet veremezseniz yada kabul etmezlerse,vs) ALACAGINIZIN BORCLU OLDUGUNUZBAŞKA BIRINE DEVRIDIR. Baklara bunu ancak cok az olarak kendilerine verlien talimatla yaparlar AMA normali NOTER den yapilmasidir.
Neyse siz sorunu nasil cozdunuz? sonuc nedir? bunlari da aktarirsaniz seviniriz.
Saygilar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Merhabalar;
D3 Kodlu Belgenin Rejim Tanımı 24.12.2002 tarih ve 29040 nolu gümrükler genel müdürlüğünün genelgesine göre;
D3 KODLU DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ KAPSAMINDA İTHALİ YAPILAN EŞYA, İHRACAT SAYILAN SATIŞ VE TESLİMLERE İLİŞKİN HÜKÜMLER ÇERÇEVESİNDE KATİ İTHALAT HÜKMÜNDEDİR. Demektedir. Bu anlamda uygulamalarda D3 belge kapsamında yapılan ithalatlarda gümrük vergilerinin (tüm vergiler) tahsil edilmesi gerekmektedir. Bu tanımlamaya göre yapılacak işlem normal ithalat kurallarının geçerli olmasıdır. Teşvik sistemi son gelişmelerle alıcı satışı ilişkisinden ziyade imalat ve ihracat yönelimindedir. Bu sistemi de D1 kodlu belge kapsamına almaktadır. Tavsiyem D3 kodlu belge kapsamında vergi ödeyerek ithalat yapmak istemiyorsanız imalatçı iseniz (herhangi bir mamül üreticisi iseniz, belgeli) D1 kodlu belge kullanmanızdır.
D1 belgesi kapsamında direkt ihracat yapabilceğiniz gibi, başka aracı ihracatçılarada mamül satarak ihracatlarını gerçekleştirebilirsiniz. Yada sizin üretmiş olduğunuz mamüller birilerinin ara-mamülü ise gene bu sistemden istifade etmeniz mümkündür. Sonuç itibari ile herhalükarda ihracat olacağı için D1 kodlu belge kullanmanız avantajınıza görünüyor. Tabiki imalatçı iseniz....

Saygılarımızla
Re: [ihracatklubu] Re: D3 Kodlu Dahilde Isleme Izin Belgelerinde "Gümrük Vergisinden Muaf Esyanin DIIB Kapsami disinda birakilmasi"
Sayın Ali Bey,
Sanırım konu hakkında yanlış bir bilgiye sahipsiniz.
2005/2 Tebliğ ile düzenlenen D3 Kodlu Dahilde İşleme İzin Belgelerinde, İhracat Sayın Yurtiçi Satış ve Teslimler ile ilgili olarak yapılacak D3 kapsamındaki ithalatlarda Gümrük vergileri ve KKDF teminata bağlanarak ithalata izin verilir. Kdv Nakit olarak ödenir. Ancak TSE gibi standartlardan gelen malzemeler muaf olmaz.
D3 Kodlu DİİB'lerde DTM'nin uyguladığı ve aşağıda belirttiğim bir karar var ve KKDF muafiyetini önemli ölçüde etkiliyor. Bu nedenle konu hakkında kamuoyu oluşturulması gerekiyor. Eğer ilgili kod da belge kullanılıyorsa benimle irtibata geçilmesi için bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.
Saygılarımla, Adem Yüksel
Re: [ihracatklubu] gorusleriniz lutfen
Ayrıca bankacılar çok kötü pazarlamacılardır. Bürokratik bir ortamda çalıştıkları için pazarlama ortamınn gerektirdiği iesnekliği zor gösteriyrolar
Re: Yanıt: [ihracatklubu] gorusleriniz lutfen
Merhaba Arkadaslar,dis ticaret icin oncelikle iyi bir egitim alinmasi gerekiyor. deneyim ise olmazsa olmazi..insanlar dis ticaret egitimleri olsa bile..bazi seyleri basa geldigi zaman..zorda kaldigimiz zaman ogreniyoruz.Ali Bey latife yapiyor olsa gerek 4-5 dil dilmek lazim derken...yazim hatasida olabilir belki..aksihalde dikkate almamak gerekir. dis ticaretin dili ingilizcedir..hedef pazariniz belli bir dilin konusuldugu bir bolge veya ulke ise ve buranin konustugu dil ingizce degil ise o dilide ogrenmek tabiki faydalidir ama sart degildir.
Değerli arkadaşlarım,Hepinize kolay gelsin. Ben yurt dışından bir ürün ithal etmmek istiyorum. Bu ürünle ilgili gümrük vergileri ve diğer yükümlülükleri öğrenebileceğim bir kaynak ya da web sitesi var mıdır? Teşekkür ederim Ahmet İnan
Ahmet Bey,Bu konuda en saglikli bilgiyi size gümrük müsaviriniz verebilir.
Re: [ihracatklubu] ithalat vergileri
Ahmet bey sürekli ithalat yapmayi düsünüyorsaniz size mevzuat.net i tavsiye ederim. Uygun bir ücretle üye olabilir istediginiz hertürlü dis tücaret bilgisine ulasabilirsiniz.www.mevzuat.net
selamlar
yurt dışındaki firma bizden BCL diye bir belge istedi. ne olduğunu ve hukuki durumu hakkında bilgi olanlar paylaşırsa sevinirim.
selamlar

RE: [ihracatklubu]
Bankanızdan alacağınız ve sizn bu işi yapmaya yeterli paranız yada krediniz olduğunu gösterir belge... Bu belgeyi adama sunmazsanız sizinle muahtap olmazlar...
Re: [ihracatklubu] SALES CONTRACT
Selam arkadaşlar,
Hakan Bey'e tesekkur ediyorum,elindeki ornegi paylaştiklari için.SORUN.1: MADDE 11-First Major fegil FORCE MAJOR dur dogrusu.Bu şöyle bir baktigimda ilk gozume batan yanlişlikti,başka varmidir bilemem.SORUN 2:Aman arkadaşlar bu ornegi aynen alip ta sonradan arkadaşimiza serzenişte bulunmayin,çünki hepimizin degisik konu ve uygulama şekilleri var ve alicilarimizin da çok degişik özellikleri var ve hepimiz için değişik şekillerde Satiş Kontratina (Sales Contract) ihtiyaci vardir.
SORUN 3:Bu kontratlarda kullanilan dil İngilizce olabilir ama İngilizce deki hukuksal/ticari terimlerin kabul gormus olanlarininin kullanilmasi gereklidir.Basit bir kelime hatasini karşi taraf kotu niyetli ise duzelttirmeden imzalar/imzalatir ve ilk firsatta bunu kullanir. SORUN 4:Bu konularda hasislik yapmamalarini tavsiye edin patronlariniza (patron sizseniz de ona gore karar verin) ve Uluslararasi Ticarette bilgili ve lisan bilen bir avukata durumunuza uygun ve genel kabul gormus maddeleri ihtiva eden bir kontrat hazirlatin ki ilerde aleyhine olabilecek gelismeler onceden bertaraf edilebilsin.
SORUN 5:ICC Turkiye ofisindn bu konu ile ilgili kitabi temin edin ltf (şu an ellerinde yok amaen kisa zamanda gelir sanirim). Buradaki ornek vs leri inceleyip size uygun olanlari secin ve/veya birden fazla ornekten kendinize dogrusunu cikarin. SORUN 6:Her aliciniz, sizin isteyeceginiz (bulundugunuz şehirdeki) mahkemeleri yetkili tayin etmeyi kabul etmeyebilir.Boyle olursa ICC hakemligini kabul etmeniz en dogru ve hizli karar olabilir (tabi bizim mahkemelerde karar alabilmeniz ve bunun nihai karara donusmesi ve uygulamasinin alacagi zamani dusunursek).
Saygılarımla,
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Günaydın arkadaşlar;
Niger'deki bir müşterim için süt tozu arıyorum miktar oldukça yüksek olup ödeme konusunda sıkıntısı olmayan aynı zamanda kendisi niger parlemantoda iki dönemdir milletvekilliği yapan gerekli istihbaratı yapılmış sağlam bir kişidir. Konuyla ilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum
teşekkürler
Re: [ihracatklubu] ÖNEMLİ DUYURULAR
Merhabalar Sukru Bey,
Ben Advance Uluslararası Tasımacılık adlı nakliye firmasında pazarlamacı olarak calısıyorum. Bu egitimin surekli ihracatcılarla temasta oldugumuzdan, dıs ticaret konusunda da en azından bakıs perspektifimi artırmak ve musterilerimi daha iyi anlayabilmek amacıyla katılmak istiyorum..
Sizce bu egitimin bana ve benim gibi dusunenlere faydası olur mu ??
Gorus ve yorumlarınızı almak isterim..
RE: [ihracatklubu] Akredifli malın ayıplı olması halinde
Merhaba;
Hindistan’dan Türkiye’ye getirilen mallarda ayıplar var. Bu mallara ilişkin akredetifin durdurulması, ödemenin yapılmaması için neler yapılabilir? Bilgisi olan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. İlginize teşekkür ederim.
RE: [ihracatklubu] Akredifli malın ayıplı olması halinde
slm
Mallarda sorun olduğunu nasıl anladınız? Yükleme esnasında orada mıydınız? Mal gelip ödeme yapıldıktan sonra mı sorunları fark ettiniz? Akreditifin cinsi nedir? Sight mı deferred mi? Bunları bilmeden bir şey söylemek zor.
RE: [ihracatklubu] Akredifli malın ayıplı olması halinde
Mallar Türkiye’ye geldiğinde anlaşıldı. Yükleme tamamen satıcı tarafından yapıldığı için orada herhangi bir yetkilimiz yoktu. Akreditif 2 aylık confirme imiş. Mallar geldikten 2 ay sonra ödeme yapılacak. Ayıp olayını gözle gören herkes anlayabiliyormuş. Ayrıca ayıp olayını şimdi uluslararası denetim şirketinden ve Istanbul ticaret odasından tespit ettireceğiz. Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Oncelikle baslikta ki "avlama" kelimesi icin ozur dilerim. Kaba gibi durdu. Ama aslinda gunumuz de buna bundan daha iyi bir kelime de yakistirilamazdi herhalde.

Neyse sizlerden almak istedigim fikir ve yorumlarda tam da bununla ilgili. Su an calistigim firmaya 4 ay once girdim ve bu 4 ay ihracatin cok yogun oldugu bir donemdi. Simdi sektor itibariyle (terlik) sezon sonuna yaklasmis oldugumuzdan dolayı bos bos masa basinda pinekliyorum ve acikcasi aldıgım maasi haketmedigimi cunku oturmaktan baska bisey yapmadigimi dusunuyorum. Bu durum beni rahatsiz ve husursuz ediyor. Internet uzerinden B2B sitelerine kayit olmayi falan deniyorum ama kimi parali kimi de pek bir ise yaramiyor.

Sanirim bu durum 4 ay falan devam edecek. Ne yapabilecegimi dusunuyorum. Zamani dolu dolu gecirmek , aksam isten cikip eve giderken bisyeler yapmis ve mutlu olarak gitmek istiyorum.

Bu durumda siz olsaydiniz NELER YAPARDINIZ ?

Simdiden Tesekkurler
Cumali
Bir Soru Merhabalar Sevgili Grup UyeleriOzellikle Gumruk Komisyonculugu ile ugrasan arkadaslarin uzmanligina giren bir sorum olacakti.Hava Yolu ile gelen ve ithalati yapilan urunlerde gumruk vergisi ve KDV hesaplanirken vergilere eklenmesi gereken Navlun Tutari Fiilen odenen rakammidir yoksa farkli uygulamalar varmidir? Yardimci olabilecek arkadaslarin acilen cevaplarini bekliyorum. Bu tur konular gumruk kanunuyada gumruk yonetmeliginin hangi hukumlerine gore yapilmaktadir. Yardimlariniz icin tesekkur eder iyi calismalar dilerim.SaygilarimlaZekeriya SOLAK
Zekeriya bey uygulama olarak İth işlemi sırasında malın navlununu siz ödedi iseniz navlun faturanız üstündeki tutar navlun olarak beyan edilir fakat navlun faturası olmadığı durumlarda KDV in üstüne Navlun Toplam CIF ustunden %10 olarak emsal alınır ve o sekılde hesaplanır saygılarımla..
Re: [ihracatklubu] Bir Soru
awb üzerindeki miktar esas alınıyor....
Re: [ihracatklubu] Bir Soru
Sn. Zekeriya bey,
2005/7 genelgenin 1 maddesi gereğince "fiilen ödenen veya ödenecek " ibaresi geçmektedir. Dolayısı ile uçay yolu ile gelen malzemelerde Konşimento üzerinde belirtilen ödenecek tutarlar yer almaktadır. Fiilen ödemeseniz bile Navlun tutarı bu rakamlar üzerinden hesaplanır. Eşyanız CIF gelse dahi eğer Faturanızda CIF fatura dökümü yer almıyor ise Direk Ana veya Ara konşimentodaki (hangisi yüksek ise) tutar navlun farkı olarak beyannamenin yurt dışı giderine yazılır.

Saygılarımla,
merhaba,
öncelikli olarak bankalar mallarla ilgilenmez vesaiklerle ilgilenir. vesaikler uygunsa ICC ye göre ödeme yapmakla yükümlüdür. ödemeyi durdurmak için öncelikle türk mahkemelerine ihtiyatı tedbir kararı koydurarak ödemeyi geciktirebilirsiniz. fakat türk mahkemelerinin verdiği karar yurt dışında geçerli olmayacağı için aynı zamanda uluslararası dava açmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla. bunula ilgili bir mahkeme kararı vardı, lehdar parayı almak için önce teyit bankasına, o ödeme yapmazsa amir bankaya rucu eder diye. metin yazılı isterseniz faxlayabilirim.
Re: [ihracatklubu] Bir Soru
Merhaba Mahmut BeyIlginize ve cevabiniza tesekkur ederim Navlun henuz odenmedi ama asil konu burda ortaya cikiyor sanirim Simdi bizim odeyecegimiz rakam normalde 5000 dolar civarinda ama ana konismento uzerinde IATAnin belirledigi rakam yazili bu durumda navlun faturasi kestirirsek o fatura uzerindenmi islem yapilir Bu konuda beni aydinlatirsaniz sevinirim Tesekkurler iyi calismalarZekeriya SOLAK
Merhaba,Akretifli mallarin ayipli olmasi durumundabanka akretif sartlarinin icerisinde belirtilmis olmasi gereken madde devreye girer ve odeme durdurulup akretif iptal edilir.Bunun icin ilk once ayipli mallarin fotograflari cekilerek bununla ilgili yasal olmasi gereken bir tutanak duzenlenir.Bu tutanaktagumruk muayene memurlerinin,gumrukleme yapan firma yetkilisinin ve yuku getiren acente yetkilisininimzalari bulunmalidir.Daha sonra turkiyeden akretif acan bankanin konuya mudahalesi gerekmektedir.Acente yetkilileri ve banka konu hakkinda sizlere daha aciklayici bilgi sunabilir. Saygi ve sevgilerimizle,Mehmet GUNEY
Re: YNT: [ihracatklubu] Akredifli malın ayıplı olması halinde neler yapılabilir

Akreditif (documentary credit) isminden de anlaşılacağı üzere evrak üzerinde tarafların uzlaştığı ve bankaların da aracı olduğu bir anlaşma metni olduğu için mallardaki ayıptan dolayı ödeme yapılamaması gibi bir durum söz konusu değildir . Malların ayıplı olmasını engellemek için uluslar arası denetleme kuruluşlardan alınacak gözetim ve denetim raporları ile yükleme esnasında bunun önüne geçilebilirdi ancak yükleme öncesi böyle bir rapor da mevcut değil anlattığınız kadarıyla.
Akredifte ödemeyi durdurmak için bankanızın vesaikte bulacağı rezerv yeterlidir. Ancak rezerv ICC broşüründe yer alan rezerv olmadığı sürece daha sonra Uluslar arası mahkemelere de gidebilir bu durum.
Ayrıca mal cinsi nedir? yüklemeden sonra ayıbı oluşacak bir mal mıdır? örneğin cam bardaktır yüklemede sağlamdır ancak ulaştığında kırılmıştır, mal cinsi gıda maddesidir de yolda mı çürümüştür v.s. bunu da bilmek gerekir. Yani bu malların sağlam olarak yüklenmediğine dair elinizde herhangi bir kanıt var mıdır???

Ümit CENGİZ
RE : BIR SORU
Elden ödeme
Merhaba,
Azeri müşterimiz mal mukabili gönderdiğimiz bir ihracatın bedelini tarafımıza elden ulaştırdı. Bu durumda bankadan DAB vb. alamadığımız için muhasebe bölümü hesabın nasıl kapatılacağı konusunda kararsız kaldı. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını beklerim.
saygılarımla,
Cankat YILDIZ
Re: [ihracatklubu] Elden ?
Sayın Cankat Bey/Hanım,Azeri müşteriniz elden getirdiği mal bedeli ile ilgili olarak Türkiye girişinde Döviz Deklarasyonu yapmalıydı. Eğer bu deklerasyonu yaptıysa, ilgili deklerasyonla bankaya gidilere DAB kestirilebilir. Böylece dosya kapanmış olur. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.Saygılarımızla,Cankat YILDIZ yazmış:
Sayın Zekeriya Bey,

Ekte size, söz konusu tebliği gönderiyorum orada incelemeyi yaparsınız, ayrıca bildiğiniz üzere ana konşimentoda belirlenen navlun tutarı IATA 'nın belirlemiş olduğu fiyatların altında olamaz. Dolayısı ile söz konusu ödenecek navlun konşimento tutarının altında olur ise navlun faturasını ibraz etseniz dahi gümrükce kabul görmeyecektir. Malesef Hava Limanı gümrüklerindeki uygulama bu şekildedir.
RE: [ihracatklubu] Elden ödeme
Selam
Yaptığınız ihracat 100.000 $’ın altında ise kapatma zorunluluğunuz yok.
Saygılarımla
Re: [ihracatklubu] Elden ödeme
Sayın Serkan Bey,Doğrudur. 100.000 Usd'nin altındaki hesaplar Kambiyo Mevzuatı açısından takibe tabii değildir. Ancak kapatılmayan ihracat dosyaları Muhasebe defterlerinde devamlı açık kalmakta ve boşu boşuna Bilançonun alacak tarafı şişmektedir.Saygılarımızla,Adem Yüksel
Merhaba,
Eğer girişte deklare etmedi ise yani ben bu parayı ithalat bedeli olarak kullanacağım demedi ise parayı yurtdışında hesabı olan bir yöneticinizin hesabına gönderin.Daha sonra o da size havale etsin.Banka yolu ile gelen bu parayı ihracat bedeli olarak saydırabilirsiniz.
Erdem
Re: [ihracatklubu] Elden odeme
Arkadaşlar - ben 50.000 USD diye biliyorum - bir hata olmasın – Bende Gürcistan üzerinden öyle bir işleme kalkıştım - ama bizim muhasebe yanaşmadı - dolayısı ile iş yattı
Re: [ihracatklubu] Elden ödeme
50.000 USD limiti 2005 yılında arttırılarak 100.000 Usd'ye çıkarılmıştır. Muhasebenin bu kadar yüksek bir meblağ için yanaşmaması gayet doğal. Zira muhasebe hesaplarının kapatılması sorun olmaktadır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.Saygılarımızla,
RE: [ihracatklubu] Elden odeme
Yanlışlık yok. Yeni düzenleme ile 100.000 USD oldu.Serkan ORALExport & Logistics Department
Re: [ihracatklubu] Elden odeme
Teşekkürler bir soru daha , 100.000 USD kaç işlemi kapsar - tek mi çok mu ?
Re: [ihracatklubu] Elden odeme
Merhabalar;Herbir ihracat beyannamesiniSaygılarımızla
akreditifteki malin ayıpli olmasi
Oncelikle bankaniz 7 is gunu icerisinde (bulmus oldugu rezerv varsa) bunu lehdarin bankasina bildirdimi? Ayni sey bizim basimiza gelmisti.Yuksek montanli bir akreditif isleminde lehdarin bankasi parayi odedigi halde cok kucuk bir rezerv sayesinde ithalatci odeme yapmaktan kurtuldu.Karsi banka bu minor rezerv vs. diyerek karsi cikti ama sonucta odeme yapılmadi. Ayrica bildigim kadariyla yerel mahkemeden mallarin zarariyla ilgili alinan odemeyi durdurma karari ile odeme vadesi gelmis olsa dahi odeme yapmak zorunda degilsiniz.kolay gelsinserpil
İhracatta arkdaşaımızın dediği gibi 50.000 ,Usd altında , DAB yapma zorunluluğu yok.Parayı elden aldığınıza göre bankanıza gidip resmi heabınıza SANKİ müşteriniz yatırıyormuş gibi , müşterinizin adıyla yatırın . Onu göstererek ödemenizi muhasebede kapatabilirsiniz. Biz şu ana kadar birçok işlemi bu şekilde yaptık. Tekstilde olduğumuz için müşterilerimizin siparişleri büyük rakamlıolmuyor ve genelde Türkiyeye geldiklerinde elden ödeme yapıyorlar.İyi çalışmalar
Arkadaşlar DAB için üst limit 100.000 dolardır. 100.000 dolar kadar DAB a bağlamak zorunda değilsiniz lakin exim kredileri kullanacaksanız 1 dolarlık bile ihrcat yapsanız DAB a bağlayın çünkü eximdeki performansınız DAB a bağladığınız paralara göre belirlenmektedir.

Saygılarımla
ICC 500
Herkese Merhaba,ICC 500 , turkcesini nerden bulabilirim, veya olan arkadaslar acil gonderebilir mi ?Tesekkurler ve iyi calismalarMesut
RE: [ihracatklubu] ICC 500
ICC 500 ü komitemizden temin edebilirsiniz ayrıntılı bilgi için lütfen http://icc.tobb.org.tr adresini ziyaret ediniz.
Herkese Slmlar ;
italya ' dan yaptigimiz ithalatlarda tasima sirketi ile yasadigimiz teslim suresi problemleri sebebiyle bir arayistayiz.Bu konuda yardimci olabileceklerin ozel email' ime yazmalarini rica ederim.
MERHABALAR,
BEYANNAME VE GURMRUK ISLEMLERI 100 FICI OLARAK BASLAMIS VE BITMISTIR. SONRADAN FARKINA VARILIYOR KI 1 FICI ATILMAMIS . YANI ASLINDA GIDEN 100 DEGIL 99 AMA GUMRUK ISLEMLERI 100 UZERINDEN YAPILMISTIR. VE ARACTA BU SEKILDE YOLA CIKMISTIR. BU DURUMDA OLABILECEK VE YAPILABILECEK SEYLER NELERDIR ??
saygilar
RE: [ihracatklubu] BILGI TALEBI.. IHRACAT GUMRUK !!
Merhaba,
Müşteriniz size bir fıçının bedelini faturalandırdığında problem çözülmüş olur. Saygılarımla Murad Demirkesenler
Merhaba,Ukrayna gümrüklerinde tekstil iharacatçılarının karşılaştiği zorluklar konsunda bilgisi olan varmı
Sayın arkadaslar merhaba
Ben Çindeki bir bankaya bir eşyanın numunesini Türkiyeye getirtmek için kargo ücretini transfer istiyorum. Ancak bunu en kısa zamanda gerçekleştirmem gerek. Bana bunu nasıl yapabileceğimde yardımcı olursanız cok sevinirim. Tesekkürler...
Re: [ihracatklubu] Güney Kıbrıs Rum kesimine ihracat
Selda Hnm,
geçen sene bizde g.kıbrısa mal sattık ama para transferi ve teslimattaki sorunları aşamadığımızdan malı gönderemedik. Yetkililer bu konuda da kesinlikle taviz vermiyor ve net bir şekilde "sorun çıkarsa arkanızda durmayız" veya "ticaret odaları evrağınızı onaylamayabilir" dediler. Para transferide bildiğim kadarı ile mümkün değil bunun bildiğim kadarı ile en kolay yolu Yunanistan da veya Mısır da bir firma ile anlaşarak çözmek, yada bizim yaptığımız gibi mal satmaktan vazgeçmek olabilir. Çünkü rumlar hala mal almak isteler bile en ufak bir açığınızda her türlü problemi çıkartabilirler. Saygılar
Re: SPAM Filter Re: [ihracatklubu] Güney Kıbrıs Rum kesim
Yaklaşık bir sene önce dış işleri bakanı Abdullah Gül' ün Hürriyet gazetesinde çıkan TÜRK İŞ ADAMLARI ÇANTALARINI ALIP KIBRIS RUM KESİMİNE GİTSİNLER çağrısına uyarak kıbrısa gittim. Bu çağrıyı hatırlayanlar olacaktır. Önce ledra pasalta 2 saatten fazla bekledim. Sonra baktım olmayacak, oradan inşaat işleri yapan bir firma buldum ve anlaştım. Ürünlerimizin satışı için. Atinadaki rum konsolosluğuna vize için başvurdum. Sonuç... Müşterimiz telefon etti ve rum yönetiminin kendisi hakkında soruşturma başlattığını, bu yüzden çalışamayacağını üzülerek söyledi. Rum kesimi ile ticaret kolay değil. O yüzden Anlaşsanız dahi... Ya rum hükümeti bir sorun çıkaracaktır. Yada ticaret odaları, Bankaları...
RE: [ihracatklubu] Güney Kýbrýs Rum kesimine ihracat

Her iki ülke de bir birbirlerini resmi olarak tanımadıkları için ticaret yapamazsınız. Oraya gidecek ve oradan gelecek mallar için menşe problemi çıkacaktır. Her iki ülke bir birleri için yok hükmündedir. Dış işleri bakanı bir konuşmasında Rum kesimi ile ticarette bir sorun yok demişti ve ben buna dayanarak küçük bir parça ithal ettim ama malı çekemedim ve şimdi üç yıldır Istanbul gümrüğünde çürüyor.
Merhaba, moneygram ile numune ücreti gönderdim daha önce. İsme havale yapıyorsunuz, geçerli bir kimlik kartıyla o ülkedeki muhabir kurumlardan aynı gün içinde çekilebiliyor. 900 dolara kadar hiç bir ek işlem gerekmiyordu hatırladığım kadarıyla. Ayrıca western union gibi benzerleri de var. Komisyon ücreti yüksek gelebilir.
İyi çalışmalar,
Şükrü Kaya
Merhabalar,www.musavirlikler.gov.tr adresinde Ukrayna'yı seçtiğinizde Müşavirlik raporları bölümünde Tekstil sektörü ile ilgili bir rapor var ama indirip incelemiş değilim. Belki işinize yarar. Bu soruya en iyi cevabı o bölgeye ihracat yapanlar bilir herhalde.Ek olarak, İhracat Klubü üyeleri için düzenlediğimiz eğitimin ikinci bölümü yarın gerçekleştirilecek. Kayıt yaptıran üyelerimizi bekliyoruz.İyi çalışmalar,Şükrü Kaya
Sayın Ertaş,
halen Yunanistan ile son derece yoğun bir ticaretim var ve G.Kıbrısada mal veriyoruz. Selanikte kendi depomuzu oluşturduk ve yunanlı ortağım G.Kıbrısta bir firma kurdu. Malı önce ATR1 ile Yunanistana çıkıyoruz orada malı millileştiriyoruz daha sonra dahili fatura ile G.kıbrıstaki kendi firmamıza çıkıyoruz ve oradaki malın satışını yapıyor. Para Selaniğe geliyor oradanda Türkiyeye dolayısı ile hiçbir sorun yaşamıyoruz. Arzu ederseniz eğer G.kıbrısla yapacağınız ithalat ve ihracatlarda yardımcı olabiliriz.
Saygılarımla
Fatih Orakçıoğlu
Re: Para transferi
MerhabaNumunenizin kargo parasını transferden kastınız,- Kurye Ücreti ise Türkiyede bulunan ulusalararası kurye firması müşteri temsilcisiile görüşerek cari hesap açtırabilirmalınızın nakliye bedeli Türkiyede ödewyebilirsiniz.- Hacimde büyük Konteynır - gemi veya Uçak ile gelecek ise de uluslararası forwarding firmaları malı sizin adınıza alır Türkiyeye getirir. Nakliye parasını onlara ödeyebilirsiniz.Bir de dikkat etmenizi istediğim nokta vardır. - Düzenlenecek Fatura üzerinde malın ( bedelli )bedelsiz olduğu yazılmalı Numune olduğu yazılmalı,- CIF veya CF teslim şeklinde olursa Fatura üzeri COST INSUARENCETRANSPORT mutlaka ayrı ayrı gösterilmeli,Bilgilerinize,
Re: BILGI TALEBI.. IHRACAT GUMRUK !!

Merhaba,Bir ve fazlası hatırlatma yapabilirmiyim100 kap beyan ile 99 kap çıkışı yaptıysanız- Gümrük sahası giriş kayıtları 100- Gemi- araç , Yükleme Evrakları 100- GB ön yüzü beyan ve arkası kolcu şerhi 100- Taşıma senedi üzerinde 100- Evraklarınızın tümü 100adet olarak görülmeli,Eğer bu aşamalardan birinde 99 adet görülürse, gümrük kontrolörleri ve müfettişleri sizlere 5 yıl içinde olabilecek tespitlerinde inceleme yapabilir Varış gümrüğü manifesto kaydı taşıma senedinde 100 ise varış gümrük sahasına girişi 99 ise rezerveve eksiklik zaptı eşdeğeri belgeyi o ülkede tutarlar. Eksik Mal bedeli ödenebilmesi Alıcınız bu durumu ödeme şeklinizi bilemiyoruz ama,vesaik mukabili at sight lc ise ; ise sizden 1 fıçı bedeli düşümlü ödenmesi için onayınızı aracı bankanız aracılığı ile talep eder, fatura değerini eksik ödeme yapar. Mal mukabili ise sizin bu durumu farkettğiniz anda yeni faturanızı alıcısına göndermeniz 100 fıçılık olanında iptali talebinizi iletmeniz doğru olandır.Bunları yapmazsanız Her bir aşamada 100 yazdı iseniz Nakliyeci de belgesinde 100 yazdı ise ve 99 vardı ise bedeli de eksik ödeniyorsa;
CIF - CF teslim ile mal sattı iseniz varış yerinde alıcınızın malın eksikliğini belgelediği evrakların suretlerini getirtin nakliyecinizden sigorta talebi yapabilirsiniz ETİK Görülmese de Muhasebe Mali Kayıt açısından Mali Müşavirinizle görüşmenizi öneririmFOB teslim iseAlıcınız Sigorta şirketine müracaatını yapmalıdır. yukarıdaki notum kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Bu durumda sizin eksik ödemenin kabulü için bankalara yazı yazmanızada gerek kalmaz, bedeli size eğer istenirse önce 99 kap , Alıcı sigortadan parasını tahsil ile de 1 kap bedelini ödeyebilir veya tam faturayı bir kerede ödeyebilr.Başka bir sorun varEğer Yükleme limanına gümrük alanı içine girişi 99 ise gemi yükleme 99 ise gümrük müdürlüğüne hatayı sehven yaptığınızı doğrusunun 99 olduğu gerekli kayıtların yapılabilmesi için durumu belgeleyici bir yazının tarafınıza verilmesini isteyebilirsiniz.Bu durumda hatalı beyandan sizin firmanız ve Gümrük Müşavirliği firması hakkında gerekli not gümrükler genel müdürlüğü birimince alınabilir.Gümrükler genel müdürlüğü kriter ve değerlendirme şubesi firmanızın ithalat ve ihracatlarının tümünde kırmızı hat - fiziki kontrol olması için gerekli talebi üst makamdan talep edebilir.Bir başka nokta 100 fıcılık malınızın İrsaliyesi, alım satım yaptıysanız satın alınan mal giriş çıkış kayıtları, 1 fıçı fazlanın deponuzda bulunması, bunlarında kayıtları için sizin gümrük müdürlüğünden alacağınız yazı mesnet teşkil edebilir. Ancak yinede bu konuyu Mali Müşavirinize sormanızda yarar vardır.Kolay gelsin

Sevgilir arkadaşlar...
Biz imalat ve ihracat yapan bir firmayız, geçen cuma yüklemesini yaptığımız yüklemede uzadı ve o akşam ki gemiye yetişebilmesi için yazılı doğru düzgün bişey hazırlayadan gümrük işlemi gerçekleştirilmiş oldu (hiç bir talimatı yetiştiremedim çeki listeleri tam hazır olmadığı için ) Herşeyi sözlü olarak acilen yaptık ki akşam 8 gibi işlemleri bitti.
Malesef ki ihraç kayıtlı faturaları acelemden unuttum ve beyannameye işlenmedi.
Şimdi ben ne yaparsam bu derdime çözüm olur.
Yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.
Zor durumdayım...
İyi çalışmalar
kolay gelsin,
2003/12 sayılı tebliğe istinaden gumrukler imalatcı hanelerıne hıcbırsekılde olumlu yada olumsuz mudahale edemıyor.cunku onları ılgılendırmıyor. işbu sebeple malı bır sorun olan kdv uygulaması ıle ılgılı oldugundan cozum yerınız vergı daırelerıdır.bunu da yemınlı malı musavırınızın ıncelemesı sonucu sehven yanlıs yazıldıgını belırten bır raporla cozebılırsınız. ancak yemınlıler bu tur raporlar ıcın yuksek rakamlar ısteyebılıyorlar.tek sorununuz bu olacaktır.
bılgılerınıze,
serdar serttas
İlgili gümrük müdürlüğüne hitaben yazacağınız bir dilekçe ile beyanname üzerinde değişiklik alıp
gerekli düzeltmeleri yapabilirisiniz. Yalnız düzeltme için gümrüğe bir miktar ceza ödemeniz gerekecektir.
arkadaslar,
gumrukten bunu 241 usulsuzluk cezası odeyerek cozmek mumkun degıldır.
Tesekkurler
Arkadaşlar merhabalar ,Bir konuda bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Bizim iki şirketimiz var birisi üretim yapmakta olduğumuz fabrikamız ve diğeri de pazarlama şirketimiz. İhracatımızı sürekli ÜRETİCİ olarakgözüktüğümüz fabrikamız üzerinden yapıyoruz. Hem prestij açısından bakıyoruz hem de devlet desteklerinden maximum derecede faydalanmak istiyoruz. Fakat bu aşamada doğru bir şey mi yapıyoruz tereddüte düştük. Yani direk ihracat mı İHRAÇ KAYITLI SATIŞ mı bizim açımızdandaha karlı bilemiyorum ( KDV İadeleri ve ödemeleri açısından bakıyoruz ) ve ayrıca desteklerden de tam olarak yararlandığımızı söyleyemem.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılarımla ,
Merhabalar Ufuk Bey,Doğru bir işlem yapıyorsunuz, Devam edin, sorun yok.Saygılarımızla
merhabalar,
vadeli banka avalli vesaik mukabili ihracatlar da evraklar bankayaa gidecek burada konsimento nun consignee ve notify kismina ne yazilmali ? notify belirtilmisse ne yazilmali ? notify yoksa ne olmali ? banka ismi hangi durumlarda consignee ye yazilmali ?
saygilar
cumali
Sn. Cumali
Notity te alıcek şirketın isim Consignee te sizin banka yada karişde banka deki isim olabir ( ama biz her zaman kendi bankaın isimi kullaniyoruz)
sohail
Re: [ihracatklubu] RE: YURT DIŞINDA SATIN ALINAN MAKİNE VE TAÇ.KESİN İTHALI
Tarik Bey,
Önce yurt dişinda bir proje daha bitirdiginiz icin (diger ciddi ve başarili muteahhit firmalar gibi) tebrikler.
Kullanilmiş makine ithali cok problem ve eminim sizin gibi bir firmanin bu konuda deneyimli , size detayli bilgi verecek iyi bir gumruk müşaviri vardir.Mallar gumruge gelecek,sonra ITU veya benzer bir kurumda YAŞ tespiti yapilacak,vs (tabi beyan ettiginiz yaştan fazla çıkarsa cezaya düşersiniz vs). Buda herhalde 4-6 ay sürer bilemiyorum ama Benim aklıma şöyle degişik fikirler geldi;
Turkiye sınırlarımız içindeki Serbest Bolgelerde firmaniz var mı? var ise bu malzemelerin alimi satimi sorun olmazsa önce buraya getirin ve sonra ithaline başlayinki ,yaş tespiti suresince korunakli bir yerde kalsin.Yada Turkiye de kullanmayacaksaniz yine S.B . muhafaza edip ,inşallah en kısa zamanda alacaginiz başka bir yurt dişi ihalaesinde kullanilmak (yada başka firmalarca kazandıklari yurt
dişi ihalelerinde kullanilmak üzere S.B. den onlara satar tekrar yurt dişi edersiniz. Aslinda sizin gibi onlarca buyuk müteahhit bir araya gelip devletten bu tur makinalari tutabileceginiz ortak bir bolge yada sadece firmanizin sorununu çözebilmek için fiktif depo izni alip orada tutabilirsiniz (tabi hemen Turkiyedeki işlernizde kullanmayacaksaniz).Butun bunlari da firmaniz kararları ve gumruk müşavirlerinizle çözmenizi ve ona gore karar verip hareket etmenizi salık veririm Saygılarımla
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Re: [ihracatklubu] bilgi talebi !! vesaik mukabili,,,
merhaba,
consignee kısmına ithalatçının bankası, notify kısmına da ithalatçı yazılmalı.
akreditiflerde ve vesaik mukabili işlemlerde consignee kısmına ithalatçının bankası yazılmalı.

47 Comments:

At 1:17 PM, Anonymous Anonymous said...

Merhaba!

Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Arama artık tüm mali sorunları geçmişte bir şey yapmak için geldik. Biz dışarı krediler iş yatırım yapmak, şirketler ve bireyler kötü kredi sahip mali yardıma muhtaç veya para ihtiyacı faturaları ödemek için.

Şimdi kredi her türlü uygulamak ve acilen al!

* Randevu 50,000,000.00 $ $5,000.00 maksimum miktar değişen kredi
* Faiz oranı % 3 var
* Geri ödeme 1 ile 30 yıl arasında seçin.
* Aylık ve yıllık bir geri ödeme planı arasında seçin.
* Şartlar ve koşullar kredi esneklik.

Tüm bu planları ve daha fazla, lütfen bize ulaşın.

Saygılarımla
Yönetim

 
At 1:17 AM, Blogger BARBARA SANUSI said...


Merhaba,
Eğer bir kredi acil ihtiyacı var mı? Eğer banka veya finansal firmadan bir kredi olan ise reddedilir? Sen finansal yardıma ihtiyacınız? Faturalarınızı ödemek veya bir ev satın almak için kredi ihtiyacım var mı? Kendi iş istiyorum ve kredi yardıma ihtiyacım var? Eğer bir öğrenci kredi ihtiyacınız var mı? % 3 düşük faiz oranı ile mali yardım için Bize bugün. BİZE ULAŞIN. BUGÜN.

barbara_sanusi@outlook.com

 
At 1:17 AM, Blogger BARBARA SANUSI said...


Merhaba,
Eğer bir kredi acil ihtiyacı var mı? Eğer banka veya finansal firmadan bir kredi olan ise reddedilir? Sen finansal yardıma ihtiyacınız? Faturalarınızı ödemek veya bir ev satın almak için kredi ihtiyacım var mı? Kendi iş istiyorum ve kredi yardıma ihtiyacım var? Eğer bir öğrenci kredi ihtiyacınız var mı? % 3 düşük faiz oranı ile mali yardım için Bize bugün. BİZE ULAŞIN. BUGÜN.

barbara_sanusi@outlook.com

 
At 6:04 PM, Blogger durell said...


Bir kredi ihtiyacınız var mı? Bireyler, işletmeler, sigorta, kredi fırsatlar Brezilya Karargahı veriyoruz ve Durellpetersonloanfirm vb Biz ömrünü başvurun. Eğer finansal zorluklar içinde daha fazla veya kim arıyor burada faturalarınızı ödemek yoksa geçmişte tüm mali sıkıntılar yapmak için bir kredi ihtiyacınız varsa yatırım kredisi gerekir. Biz% 2 herhangi bir para birimi mezhebinin faizli kredilerin her türlü sunuyoruz. Çünkü ben bu büyük orta kullanmak istediğiniz herhangi bir finansal sorunu çözmeye yardımcı olmak için hazır kredi sizi bilgilendirmek zorunda. İletişim e-posta: Durellpetersonloanfirm@hotmail.com
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle irtibata geçin veya finans departmanı iş kredi ihtiyaçlarına bağlı ziyaret çekinmeyin.
Müşteriler ilgi sadece danışmalıdır
O, bu mektubun alındığını kabul etti ve bize geri döner.
Sayın DurellPetersonloanfirm
Sayın DurellPetersonloanfirm Kredi Şirketi || İletişim ve KSS
E-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz: Durellpetersonloanfirm@hotmail.com

 
At 5:14 PM, Blogger  Amanda Peters said...

Merhaba
Stres ve hızlı onayı olmadan kişisel veya işletme kredisi ihtiyacınız var mı? Eğer öyleyse biz şimdi% 3 asal faiz oranı üzerinden kredi sunuyoruz olarak, lütfen bize ulaşın. Bizim kredi güvenli ve daha fazla bilgi ve uygulamalar için, güvenli bir bu e-postayı yanıtlayın. {kabelocashloan@gmail.com}

 
At 3:10 PM, Blogger luis said...

Att:

Firmamız 210 milyon abonesi oluşan bir çoğunlukla ABD / Kanada çevrimiçi ağı kontrol eder. Kullandığımız teknoloji bize insanlar herhangi birini veya ana arama motorlarında arıyor en iyi, tercih edilen seçenek göstermek için yeteneği sağlar. Biz ABD, Kanada, Avrupa krediler ve çevresindeki pazarlarda arıyor halkımızı ve arkadaşlarınıza göndermek için en iyi tercih seçim arıyoruz. Tüm kredilerin% 1 faiz oranıyla yalnızca mevcuttur. Ciddi Başvuran sadece daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz yukarıda $ 10,000.00 için $ 500,000,000.00 ve değişen krediler sunuyoruz. Biz dahil kredi her türlü sunuyoruz: E-posta: (luisfinanciallsev@gmail.com)


Bireysel krediler:
Finansal illuminati yardım
İşletme Kredileri:
Öğrenci borçları:
İnşaat krediler:
Ev kredileri:
İş genişletme kredileri:
Borç konsolidasyonu kredileri:

Biz test edilmiş ve güvenilir, hızlı ve dinamik olur. Kendine bugün mali sıkıntı gelen serbest ve bu yaşam içinde bırakmak çok tatlı olduğu için gülümsemek olsun. Biz de (illuminati) yol ve kuşaklar boyunca daha ünlü olmak.


1 ila 25 yıl SÜRE DÖNEMİNE GELEN $ 500,000.000.00 USD İÇİN * BİZ KREDİ UP *


Daha fazla bilgi için (luisfinanciallsev@gmail.com): ilgilenen Yanıtla Email edin.
Bilge.
Sayın Boak Koma.

 
At 3:12 PM, Blogger luis said...

Att:

Firmamız 210 milyon abonesi oluşan bir çoğunlukla ABD / Kanada çevrimiçi ağı kontrol eder. Kullandığımız teknoloji bize insanlar herhangi birini veya ana arama motorlarında arıyor en iyi, tercih edilen seçenek göstermek için yeteneği sağlar. Biz ABD, Kanada, Avrupa krediler ve çevresindeki pazarlarda arıyor halkımızı ve arkadaşlarınıza göndermek için en iyi tercih seçim arıyoruz. Tüm kredilerin% 1 faiz oranıyla yalnızca mevcuttur. Ciddi Başvuran sadece daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz yukarıda $ 10,000.00 için $ 500,000,000.00 ve değişen krediler sunuyoruz. Biz dahil kredi her türlü sunuyoruz: E-posta: (luisfinanciallsev@gmail.com)


Bireysel krediler:
Finansal illuminati yardım
İşletme Kredileri:
Öğrenci borçları:
İnşaat krediler:
Ev kredileri:
İş genişletme kredileri:
Borç konsolidasyonu kredileri:

Biz test edilmiş ve güvenilir, hızlı ve dinamik olur. Kendine bugün mali sıkıntı gelen serbest ve bu yaşam içinde bırakmak çok tatlı olduğu için gülümsemek olsun. Biz de (illuminati) yol ve kuşaklar boyunca daha ünlü olmak.


1 ila 25 yıl SÜRE DÖNEMİNE GELEN $ 500,000.000.00 USD İÇİN * BİZ KREDİ UP *


Daha fazla bilgi için (luisfinanciallsev@gmail.com): ilgilenen Yanıtla Email edin.
Bilge.
Sayın Boak Koma.

 
At 11:09 PM, Anonymous Anonymous said...

Eğer herhangi bir amaçla işinizi veya desteklemek için acil kredi ihtiyacınız var mı? Biz sertifikalı ve meşru ve uluslararası lisanslı kredi borç veren Biz% 2 uygun bir faiz oranı iş firmaları, şirketler ve bireyler için krediler sunuyoruz, bir kısa veya uzun vadeli kredi olabilir ya da kötü kredi var olsa bile, biz işlemek zorundadır sizin kredi en kısa sürede başvurunuzu aldıktan. Biz bağımsız bir finans kurumu vardır. Müşterilerimizin binlerce kredilerin çeşitli sağlanmasında yılda mükemmel bir üne kadar inşa etmişlerdir. Biz tüm vatandaşlar ve sivil için kolay x-mas krediler bireysel kredi, ticari / iş kredisi, araç kredisi, leasing / ekipman finansmanı, borç konsolidasyonu kredi, ev kredisi sunan vatandaşlar ve sivil vatandaşlara herhangi bir miktarın garantili kredi hizmetleri sunun ya iyi ya da kötü kredi geçmişi olan vatandaşlar. Eğer varsa firmamız e-posta (loanlender@outlook.com) bilgilerinizle bize e-posta gönderebilirsiniz gerekir.

 
At 5:50 PM, Blogger Unknown said...

Sayın Bay / Bayan,
Bay Vadde Reddy bir, saygın meşru ve akredite para borç veren duyuyorum. Ben bireysel dışarı ödünç para ve mali yardım ihtiyacı olan organları işbirliği. Eğer kötü bir kredi var ya da faturaları ödemek için paraya ihtiyacı vardır? Eğer i düşük faiz oranıyla size kredi sunmak mutluluk duyacağız i güvenilir yararlanıcı yardımda sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istediğiniz herhangi bir nedenle bir kredi veya finansman ihtiyacınız var. render hizmet şunlardır:
Refinance
Inventor kredileri
Otomatik kredisi
borç konsolidasyonu
İş krediler
bireysel krediler
Eğer ilgileniyorsanız lütfen (sosyal güvenlik ve hiçbir kredi kontrolü,% 100 garantili). bunun üzerine doldurmak için kredi başvuru formu gönderilecektir tepki, geri yazma i ileri Sana hizmet etmek izin bakmak. Eğer e-posta yoluyla bize ulaşabilirsiniz: vaddeloans@gmail.com
ben ileriye size hizmet olmamı izin bakmak olarak teşekkür ederiz ...
Bay Vadde Reddy
E-posta: vaddeloans@gmail.com

 
At 10:03 AM, Blogger Unknown said...

Biz bütün bireyler "İş Kişisel Kredi, dünya çapında yatırım Kredi, ev konsolidasyon Kredi, borç Kredi ve şirket kredi mali yardım her türlü sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür. Biz de var bizim clients.if finansal danışmanlık vermek herhangi bir iyi bir proje ya da bir iş kurmak istiyorum ve bunu finanse biz tartışmak anlaşma imzalamak ve sonra sizin için proje veya işletme finansmanı böylece sadece hemen bize ulaşın. Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize kredi ihtiyaç .
E-mail: oxford_loanfinances@hotmail.com

Wilson Jones

 
At 12:55 PM, Blogger sonia tucker said...

Biz herhangi bir nedenle, bireysel krediler, borç konsolidasyonu kredileri, girişim sermayesi, işletme kredileri, eğitim kredileri, ipotek veya kredi teklifi için biz düşük% 2 faizli krediler sunuyoruz vardır.

Ama yöntemin kredi ihtiyaçlarını size gerekli fonları almak için gerçek bir şans verir, aynı zamanda gözün miktarını ve süresini belirlemek için izin verir!

e-mail yoluyla bize ulaşın: Ben omegacreditcompany@gmail.com

 
At 10:21 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba, iş kredileri, kişisel krediler, konut kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, borç konsolidasyon kredileri, teminatsız krediler vb. Arayan hızlı bir kredi başvurusu yapın: (muratacarfinancialservice@gmail.com). Veya bir veya daha fazla banka veya Bir kredi reddetti finansal konfigüre etme daha var mıydı. Veya kredi çözümleri! E-posta @: (muratacarfinancialservice@gmail.com) ile bize ulaşın.

 
At 11:58 PM, Blogger Unknown said...

ünaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve akredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle. E-posta yoluyla bize ulaşın: (creditsolutioncompany@gmail.com)

 
At 1:19 AM, Anonymous Anonymous said...

DİKKAT! DİKKAT!! DİKKAT!!! 2017/2018 BÖLÜMLERİ İÇİN ILLUMINATI KARDEŞLİĞİ ŞİMDİ GEÇERLİDİR. Zenginlik istersiniz, iktidar ister hayatınızda ünlü olmak istiyorsanız, bu, Illuminati Kardeşler Vakfı'na katılmanız, aşağıdaki bilgi notu ile bize geri dönmeniz için bir fırsattır.
 Ad Soyad_________________

 Country______________________

Menşei durumu _________________

Doğum tarihi_____________________

Seks_________________________________

Adres______________________________

Telefon_________________________________

Email_________________________________


 TAHMİNLER önceden! Bugün çevrimiçi ILLUMINATI KARDEŞLİĞİ'ne katılın ve dünyadaki konumunuza bakılmaksızın tüm arzularınızı kabul edin. Bugün bize katılın ve anlık toplam 100.000 ABD Doları ödüllendirileceksiniz. Yeni bir üye olarak aylık olarak üç bin beş yüz ABD Doları ($ 3,500) maaş olarak verileceğini unutmayın. Toplumda ne kadar büyürseniz maaşınız o kadar büyük olur. Katılmak için bugün bize ulaşın. lütfen aşağıdaki bilgileri doldurun ve e-posta yoluyla bize iletin veya aşağıdaki telefon numaralarını arayın. İLETİŞİM AJANSI ABD'DE AÇIK. TELEFON: +2349054872959 WHATAPP: +2349054872959 veya E-posta ::: bize franklinilluminatitemple7@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Konuşma oturumu sona erdi
Bir mesaj yazın ...

 
At 5:46 AM, Blogger Credit Financier Home said...

Günaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve kredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle.

İletişim Adresi:
WhatsApp: +15184181390
E-posta adresi:
creditfinancierhome@gmail.com

 
At 6:13 AM, Blogger Unknown said...

Bugün İlluminati dünya düzeni üyesi olmak istiyor musunuz? Biz sadece eğer proverty dışarı getting karar aldı ve dünya bilinen bir yıldız olmak, iyi bir iş almak, seçim kazanmak ve bir politik güç içine almak size tüm zenginleştirmek için gidiyoruz Eğer dünyanın en iyi ve ünlü insanlar bilmek yapacağız Senin çaba güçlendirme ve seçtiğiniz ünlüler buluşacak ya da hiç, size yüksek yerlerde seçim sizin tüm bu yararları sadece bir üye olduğunda gelir sizin insanlar kontrol etmek için güçler olacak. Want a üye e-posta bize illuminatiworldwideorder@gmail.com veya whatsap üzerinden + 19292811087

Not yalnızca whatsap çağrıları iletisini kabul etmiyoruz.

Saygılar İlluminati dünya çapında sipariş.

 
At 2:35 AM, Anonymous Anonymous said...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi...

 
At 8:05 AM, Blogger Unknown said...

Sadece ışığı arayan kişi için. Para, güç, Şöhret ve zenginlik, tüm jenerasyonunuzdaki başlığınız haline gelir ve hayallerinizin gerçekleştiğini görürsünüz. (ABD) 'de illuminati dünya merkezi ile ilgileniyorsanız, bugün bize e-posta gönderin: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Ya da neyin bizi .. + 19292811087

Çevrimiçi başlatmanız için.
Nerede olduğunun bir önemi yok. Baphometimizin çalışmasını hiçbir mesafe etkilemez.


Not .. Sadece whatsapp'un çağrı mesajını kabul ediyoruz.

 
At 3:18 PM, Blogger Unknown said...

Aydınlatmanın büyük düzeninden birleşik devlete ve tüm dünyaya selamlar, bu aydınlanmanın kardeşliğine katılmak için açık bir fırsattır.
Kayıp rüyalar ve ayrıca herhangi bir kan kurbanı olmadan zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz yerler. Ayrıca, yeni üyelerimize, kardeşliğe katılmaları ve aynı zamanda da tercih ettikleri bir hayat için bu fırsatla birlikte, yatırımları ile tercih ettikleri bir yer ve evlerine katılmaları için 550.000 ABD Doları ödüyoruz.

ILLUMINATE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 550.000 USD USD nakit ödül.
2. 150.000 USD USD değerinde yeni bir Şık Rüya ARABA
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldı.
Dünyadaki en iyi 5 ile randevu ayı.
Liderler ve dünyanın en önemli 5 ünlüleri. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresi ile iletişime geçin = greatilluminate99@gmail.com



NOT; Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, dünyanın herhangi bir yerinden katılabileceğiniz bu İlluminati kardeşliği
Dubai, Kuveyt, İngiltere, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 10:57 AM, Blogger Unknown said...

dünyada birleşik devlet ve herkese yanmaz büyük sipariş selamlar, bu kurtarabilirsiniz nerede Illuminate kardeşliği katılım için açık bir fırsattır senin
Kayıp rüyalar ve ayrıca herhangi bir kan kurbanı olmadan zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz yerler. Ayrıca, yeni üyelerimize, kardeşliğe katılmaları ve aynı zamanda da tercih ettikleri bir hayat için bu fırsatla birlikte, yatırımları ile tercih ettikleri bir yer ve evlerine katılmaları için 550.000 ABD Doları ödüyoruz.

ILLUMINATE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 550.000 USD USD nakit ödül.
2. 150.000 USD USD değerinde yeni bir Şık Rüya ARABA
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldı.
Dünyadaki en iyi 5 ile randevu ayı.
Liderler ve dünyanın en önemli 5 ünlüleri. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresi ile iletişime geçin = greatilluminate99@gmail.com



NOT; Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, dünyanın herhangi bir yerinden katılabileceğiniz bu İlluminati kardeşliği
Dubai, Kuveyt, İngiltere, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 12:17 AM, Anonymous Anonymous said...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, 1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

 
At 2:25 AM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

Politik ve ekonomik güç, servet ve manevi güç için Illuminati'ye katılın. E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914, +1(361)384-5724.
İLLUMİNATİYE KATILAN ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 20.500.000 USD tutarındaki Nakit Ödül.
2. Yeni Şık Bir Rüya ARABASI, 700.000 ABD Doları değerindedir.
3. Kendi seçtiğiniz ülkede satın aldığınız bir Rüya Evi.
4. Her ay üye olarak banka hesabınıza 3.000.000 USD tutarında aylık ödeme.
Bize katılmak isterseniz, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914, +1(361)384-5724.

 
At 3:39 AM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

Politik, ekonomik güç, zenginlik ve manevi güç için Illuminati'ye katılın. E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914.
İLLUMİNATİYE KATILAN ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 2,500,000 USD tutarındaki Nakit Ödül.
2. Yeni Şık Bir Rüya ARABASI, 370.000 USD değerindedir.
3. Kendi seçtiğiniz ülkede satın aldığınız bir Rüya Evi.
4. Her ay üye olarak banka hesabınıza 8,000 ABD Doları tutarında aylık ödeme.
5. 3 gün içinde Işığı, parayı ve gücü görmekte başarısız olun.
Bize katılmak isterseniz, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914.

 
At 8:35 AM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

Ekonomik güç, servet ve manevi güç için Illuminati'ye katılın. E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914.
İLLUMİNATİYE KATILAN ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 2,500,000 USD tutarındaki Nakit Ödül.
2. Yeni Şık Bir Rüya ARABASI, 370.000 USD değerindedir.
3. Kendi seçtiğiniz ülkede satın aldığınız bir Rüya Evi.
4. Her ay üye olarak banka hesabınıza 8,000 ABD Doları tutarında aylık ödeme.
5. 3 gün içinde Işığı, parayı ve gücü görmekte başarısız olun.
Bize katılmak isterseniz, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(806)305-9914.

 
At 5:47 AM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 12:54 PM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 12:54 PM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsat Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 3:41 PM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 12:26 PM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsat Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 4:44 AM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 8:09 AM, Blogger Unknown said...

ILLUMİNATİ'NİN SİPARİSİNDEN HEDEFLERE DÜNYANIN SEVGİSİ, MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, bilim insanı, dünya yıldızları ve dünyayı kontrol eden dünya liderlerinin şöhretlerini ve ideallerini elde ettikleri ILLUMINATI BROTHERHOOD'una katılmak için bu açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan zenginlik ve mutluluğun ışığını görebilirsiniz. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com
Not: lütfen dininiz ve dünyanın neresinde olursanız olun üye olabileceğinizi unutmayın.

Selamlar TEMPLE ILLUMINATI YENİ DÜNYA SİPARİŞ.

 
At 3:08 AM, Blogger Unknown said...

CONTACT Domnul William sună (+2348078351159 sau WhatsApp el prin acest număr +2348078351159 sau e-mail: Williamroberhail666@gmail.com / Bună ziua tuturor Numele meu este Nin Shuffs din Uganda Sunt aici pentru a da o mărturie despre modul în care m-am alăturat frăției illuminati, eu Încercam să mă alătur acestei organizații de atâția ani încoace, am fost înșelat de falsul agent din Africa de Sud și Nigeria, eram jos, nu mai puteam să mă hrănesc pe mine și pe familia mea și am încercat să câștig bani cu toate dorurile, dar toate există , Mi-a fost teamă să contactez orice agent illuminati pentru că mi-au mâncat banii, într-o zi am întâlnit o postare a cuiva care dă mărturie, mulțumind unui bărbat numit domnul William că l-a ajutat să se alăture frăției illuminati, apoi mă uit la e-mail bărbat și numărul de telefon care a fost scris acolo, era un număr Nigeria îmi era teamă să-l contactez pentru că un agent nigerian mănâncă 2000 $.

 
At 9:34 PM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

Para, güç ve güvenlik için Illuminati Kardeşliği'ne katılın. E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.
ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR VE ÖDÜLLER.
1. 5.060.000 ABD Doları tutarında Nakit Ödül.
2. USD 370,000 USD değerinde Yeni Şık Rüya ARABA.
3. İstediğiniz ülkede bir Rüya Evi satın aldı.
4. Her ay üye olarak banka hesabınıza 80.000 USD tutarında aylık ödeme. 3 gün içinde Işığı, parayı ve gücü göremezsiniz. İnsan fedakarlığı yok 7. Milyoner Olun
Bize katılmak istiyorsanız, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.

 
At 7:58 PM, Blogger Unknown said...

Birleşik devlet ve tüm dünya için büyük aydınlanma düzeninden selamlar, bu, kayıp hayallerinizi geri kazanabileceğiniz ve aynı zamanda zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz Aydınlanmış Olanların bursuna katılmak için açık bir fırsattır. kan kurban etmeden. Ayrıca, tüm yeni üyelere kardeşliğe katıldıklarında ve aynı zamanda ünlü olmaları için hayattaki bu fırsatın yanı sıra yatırımları ile seçtikleri ve konumlarının bulunduğu bir eve ulaşmak için 550.000 $ ödüyoruz.

AYDINLATMAYA KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
1. 550.000 $ nakit ödül.
2. USD 150,000 USD değerinde yeni bir Şık Rüya ARABA
3. Seçtiğiniz ülkede satın alınan bir rüya ev.
Dünyanın en iyi 5 ile bir aylık istişare.
Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresi = illuminatiworldwideorder@gmail.com veya wahtsapp +15184145254



NOT; dünyanın her yerinden birleşebileceğiniz Illuminati'nin kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya,
Dubai, Kuveyt, İngiltere, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.

 
At 7:38 PM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

İlluminati Büyük Kardeşliği'ne hoş geldiniz. Sonsuza kadar zengin, ünlü ve insanları kontrol etme gücüne sahip olacak Illuminati'nin bir üyesi olmak ister misiniz? E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.
ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR VE ÖDÜLLER.
1. USD $ 2,666,000,00 USD Nakit Ödül
2. USD 966,000.00 USD değerinde Yeni Şık Bir Rüya ARABA
3. İstediğiniz ülkede bir Rüya Evi satın aldı.
4. Dünyadaki tüm Havalimanlarında V.I.P tedavisi
5. Her ay üye olarak banka hesabınıza 100.000,00 USD tutarında aylık ödeme.
6. 3 gün içinde Işık, para ve güç göremiyorum.
7. İnsan kurban edilmez.
8. Milyoner Olun, sonsuza dek zengin olun.
Bize katılmak istiyorsanız, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.

 
At 2:25 AM, Blogger Micheal Jason said...

MERHABA
izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, o kadar korktum ki davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyecekti ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
Whats-app: (+ 3197005034579)


Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

 
At 2:25 AM, Blogger Micheal Jason said...

MERHABA
izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, o kadar korktum ki davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyecekti ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
Whats-app: (+ 3197005034579)


Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

 
At 2:46 AM, Blogger Micheal Jason said...

MERHABA
izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, o kadar korktum ki davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyecekti ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
Whats-app: (+ 3197005034579)


Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

 
At 6:15 AM, Blogger Unknown said...

HOŞGELDİNİZ, Zenginler ve Ünlüler Kulübü; Üye olmak 3 milyon üyeden oluşan dünyanın en eski ve en büyük kardeşidir. Biz Yüce Varlık olan bir babanın altında bir aileyiz. Illuminati'de cennette doğduğumuza inanıyoruz ve hiçbir üye bu dünyada mücadele etmemeli. Dolayısıyla tüm yeni üyelerimize, yaşam tarzlarını yükseltmek için katıldıklarında Para Ödülleri verilir .; ilgilenen izleyiciler benimle iletişime geçmelidir, bu yüzden sizi başarıya götüreceğim, sadece cesur ve güçlü olursunuz ve bize bir yol olarak gülümseyeceksiniz. ve ben bekliyorum 'e-posta, chrishertzog110@gmail.com "arayın +12536550068 veya WhatsApp +19177739190 daha fazla bilgi için teşekkürler Teşekkürler

 
At 6:08 AM, Blogger Great Illuminati Brotherhood members said...

Para, güç ve güvenlik için Illuminati Kardeşliği'ne katılın. E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.
ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR VE ÖDÜLLER.
1. 10.060.000 ABD Doları Nakit Ödül.
2. USD 370,000 USD değerinde Yeni Şık Rüya ARABA.
3. İstediğiniz ülkede bir Rüya Evi satın aldı.
4. Her ay üye olarak banka hesabınıza $ 80,000USD aylık ödeme.
5. 3 gün içinde Işık, para ve güç göremiyorum.
6. İnsan kurban edilmez.
7. Milyoner Olun
Bize katılmak istiyorsanız, E-posta: illuminatistar6666@gmail.com veya WhatsApp +1(631)215-3778.

 
At 5:41 PM, Blogger Yılmaz Özgür said...

Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

 
At 3:00 PM, Blogger Unknown said...

Büyük İlluminati Düzeninden birleşik devlete ve tüm dünyaya selamlar, bu, kayıp hayallerinizi geri kazanabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz İlluminati kardeşliğine katılmak için açık bir fırsattır. herhangi bir kan feda etmeden. Ayrıca, kardeşliğe katılan tüm yeni üyeleri karşılamak için 650.000 USD ödüyoruz, ayrıca kendi seçtikleri bir evi ve yatırımları olan bir evi ve onların ünlü olmaları için hayattaki bu fırsatı sunuyoruz.

ILLUMINATI'YE KATILAN YENİ ÜYELERE SAĞLANAN FAYDALAR.
1. 650.000 ABD Doları tutarında nakit ödül.
2. 250.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
3. Seçtiğiniz ülkede satın alınmış bir rüya evi.
Dünyanın en iyi 5'iyle bir aylık randevu Bohemian Grove'a üye olarak her ay banka hesabınıza 1.000.000 USD tutarında aylık ödeme
Dünyanın liderleri ve en önemli 5 ünlüsü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresi ile iletişime geçin: greatilluminate99@gmail.com



NOT; Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği,
Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya vb.


Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 
At 1:16 PM, Blogger Scott Smith said...

BU DÜNYAYA AYDINLATILMIŞ RESMİ BİR MESAJDIR
NOT: HİÇBİR İNSAN KURBETİ MEVCUT DEĞİLDİR VE İLLÜMİNATİ AYRICA KAYIT zenginETİ TALEP MEB
Tapınak temsilcisiyle WhatsApp için bizimle geçebilirsiniz: +1(708)942-7262 Girişimci, politikacı, müzisyen misiniz? Zengin, ünlü, güçlü olmak, bugün İlluminati kardeşlik kültüne katılmak ve güncel olmak istiyorsun. Haftada 1 milyon $ 1.000.000 $ ve ücretsiz bir araba ile paranızın karşılığını alın. Ortaklarımızla iletişime geçmeden önce en az 25 yaş olmalısınız
Eposta: illuminatiwordorder1995@gmail.com
Whatsapp: +1(708)942-7262

 
At 2:54 PM, Blogger Solution said...

Hello viewers all over the world, There is good news for you all today get your Blank ATM card that works in all ATM machines all over the world. We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at stores and POS. We give out this cards to all interested clients worldwide, We give out THE Blank ATM Card. Do you want to live a good life thought its illegal, its the easiest way to be a millionaire. it also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you and you can only withdraw a total amount of $5,000 Dollars in a day on ATM Machine also avaialbel at cash delivery. We give up to $10,000.00 to $1,000,000.00 Dollars With our network hacking services. We can Recover all your lost money to Bitcoin and other Crypto currency, mortgage/realestate scams and fake ICOs within 48 hours or less. (Thomas Freddie Hackers) working together as a team to track down & to recover funds back from the most difficult internet SCAMMERS. NOTE!! We've received countless heartbreaking reports of notorious scammers and we’ve successful recovery them back via contact thomasunlimitedhackers@gmail.com

Do contact us on ((Binary Recovery. University Grades.Wiping Criminal Records, FB & IG Hack, Telegram, Loads & Phone Hacking)) border us with your jobs & allow us give you positive result with our hacking skills. We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your financial problems, If you are in need of any other cyber hack services, we are here for you anytime, any day so contact us via our Email Address: thomasunlimitedhackers@gmail.com

Regards
THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS
Email thomasunlimitedhackers@gmail.com
Call/Text: +1 (985)465-8370
Motto: We offer the fastest and reliable services

 
At 10:44 PM, Blogger Leonard Tyler said...

Işığı görmeyi kaçırmayın. Sosyal medyada Illuminati'nin temsilcisi olduğunu iddia eden çok sayıda insan olduğunun farkındayız. Dikkatli olun, gördüğünüz herkes gerçek değil. Bu organizasyon barış, zenginlik, güç ve şöhret içindir. Organizasyon herhangi bir insan veya kan fedakarlığı gerektirmez. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen WhatsApp +2349061781632. veya _ Leonardtaylorr666@gmail.com adresine e-posta gönderin
Eğer ilgilenirsen bana mesaj at

 
At 10:44 PM, Blogger Leonard Tyler said...

Işığı görmeyi kaçırmayın. Sosyal medyada Illuminati'nin temsilcisi olduğunu iddia eden çok sayıda insan olduğunun farkındayız. Dikkatli olun, gördüğünüz herkes gerçek değil. Bu organizasyon barış, zenginlik, güç ve şöhret içindir. Organizasyon herhangi bir insan veya kan fedakarlığı gerektirmez. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen WhatsApp +2349061781632. veya _ Leonardtaylorr666@gmail.com adresine e-posta gönderin
Eğer ilgilenirsen bana mesaj at

 
At 2:33 PM, Blogger Solution said...

Merhaba, dünyanın her yerinden izleyiciler. Bugün dünyadaki herhangi bir ATM'de kullanılabilecek boş bir ATM kartı satın alan herkes için iyi haber. ATM'leri hacklemek için kullanılabilecek özel programlanmış ATM kartlarımız var. ATM kartları, mağazalarda ve şubelerde ATM'lerden nakit çekmek veya kart çekmek için kullanılabilir. Bu kartları dünyanın her yerinden ilgilenen tüm müşterilere sunuyoruz. Bir ATM kartını çekmek için günlük limit 5.000 $ ve mağaza içi harcama limiti, aradığınız kartın türüne ve ihtiyacınız olan ATM kartı sayısına (en az 5.000 AA aralığında) bağlı olarak 55.000 $ 'dır. ) 15 milyon ... USD SINIRSIZ THOMAS HACKERS'ımızla mali sorunlardan kaçının, borç yöneticisi veya mali sıkıntı içinde olan biri olmayın. Bu nedenle finansal sorunlarınıza hızlı bir çözüm bulmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Mali açıdan istikrarlı olduğunuzda onur duyacağız. Sertifikalıyız ve gizliliğiniz bizim için% 100 güvenlidir. Mali sorunlarınız için endişelenmeyin. Diğer çevrimiçi bilgisayar korsanlığı hizmetlerine ihtiyacınız varsa, bunları her zaman, her yerde sunuyoruz. E-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşın: thomasunlimitedhackers@gmail.com

Merhaba
THOMAS FREDDIE HACKER kısıtlama olmaksızın
E-posta thomasunlimitedhackers@gmail.com
Çağrı / SMS: +1 (985) 465-8370
Slogan: En hızlı ve en güvenilir hizmeti sunuyoruz.

 

Post a Comment

<< Home