ihracatklubusorulari

Friday, September 22, 2006

14

Sayin ilgili;
Ek ile gonderdigim yurtdisindan direkt tarafima gelen talepleri karsilayabilecek kisiler lutfen yine ekte bulunan TEKLIF VERME MEKTUBU nu doldurarak geri gondersinler...
Liste devamli guncellenecektir. Listenin guncel halini asagidaki groups adresimden takip edebilirsiniz.
Not: Vereceginiz teklif uzerinden pazarlik yapilmayacaktir. Gelen teklifler arasindaki en uygun bulunan teklif degerlendirmeye alinacak ve temas kurulacaktir. Yurtdisindan talep edilen urun / malzeme de bahsedilen kriterlere uymasi durumunda satin alma faaliyeti baslanacak, gerekli gorusmeler saglanacaktir. Aksi durumda en yakin fiyatli 2. teklifi degerlendirmeye alinacaktir. Bu cercevede degerlendirmenizi ve geri donmenizi bekliyorum...
Uyari: Tedarik edebileceginiz urun / malzeme ile ilgili ilgili ilk teklifinizi nakliye, gumruk vb. gibi masraflar dahil olmadan, kapidan teslim alinacak gibi vermenizi rica ederim. Tarafimizdan yapilacak degerlendirme neticesinde, talepte bulunan firmanin istegi dogrultusunda 2. teklifi nakliye ve gumruk gibi diger unsurlar ile talep edebiliriz.
Aciklama: Ekteki listede yer almayan ancak bu tarz talepleri karsilayabilecek uretici veya pazarlamaci gibi firmalar yurtdisitalepler-subscribe@yahoogroups.com a bos mail atarak groups a uye olabilirsiniz devamli guncellenen listeleri takip edebilirsiniz.
Lutfen aciklamalari okumadan uye olmayiniz
http://groups.yahoo.com/group/yurtdisitalepler/
arkadaşlar merhaba,
Daha bu hafta UCP'ni revizyon çalışamaları için Paris'te bulunuyordum. UCP 500 revize edilip yerine UCP 600 yayınlanacak. Bu konuda diğer ülkelerden gelen temsilciler ile konu tekrar tartışıldı. rezerv konusu ISBP ile büyük ölçüde çözümlendiği için bu konu üzerinde pek fazla durulmuyor. Öyle harf hataları vs.anlamı ciddi bir şekilde bozmadığı sürece rezerv konusu yapılamaz. aşağıdaki konu hiç rezerv konusu olamaz. Fatura gerçek yüklemeyi göstermelidir. Tam aksine siz 50 ton'luk yüklemeyi faturda 300 olarak gösterirseniz o rezerv olur.
Burada ihracatçıların yapması gereken ISBP ve ilgili resmi görüşleri bulup okumalarıdır, kısaca bu konuda bilgili olmalarıdır. Bankaların bazıları konuya yeteri kadar hakim olamadıkları için herşeyi rezerv konusu yaparak ihracatçıdan "rezerv kabul talimatı" alarak riski üzerlerinden atmaya çalışırlar. bankanın görevi belgeleri akreditif şartları ve uluslararası kurallara göre incelemek ve belgeler uygunsa ödeme yapmaktır. neyin rezerv olup olmadığı ISBP ve icc'nin resmi görüşlerinde vardır. bence bankanın koyduğu rezervi tartışmalı ve rezerv haklı değilse bankanın taahhüdüne uymasını sağlamalısınız. Bunun içinde bu konudaki eğitimlere katılmalı, yayınlara abone olmalı ve yayınlanmış kitapları okumalısınız. Bu konuda elimden geldiği kadar grup üyelerine yardımcı olmaya çalışıyorum ve çalışmayada devam edeceğim.
Tel.05322073330, e-mail: a_ozalp@... ve abdurrahman.ozalp@...
saygılarımla,
abdurrahman özalp
ICC Milli Komite Üyesi
Sayın Özalp ve Niyazi Bey
Değerli cevaplarınız için tesekkurler. Bu tip konuları buraya yazmamdaki amacıma baya baya ulaştığımı düşünüyorum. Yazmamdaki sebeb sadece sizin gibi konuya hakim ve tecrubeli insanlardan eksta bir seyler alabilmektir. Su anda onumde 4 adet parsiyel yukleme olan LC var. Kimisinde rezerv olusak kimisinde oluşmayacak. (bu arada rezerv koyan taraf amir bankadır.)
Net bir sekilde faturada yaptıgımı yazayım. Standart bir faturada mal tanımında malın genel adı,
fiili yuklenen miktarı ve turarı yazıp faturayı hazırlıyorum
Yani kabaca
Mal cinsi ...................miktarı fiyatı ................. . toplam ...........
Parafin.......... 50 ton.............. 679 usd ...........33.950 usd
Bunun haricinde faturada alt kısımda bos bir alana mal tanımı LC de 45 A dakinin aynısını hic değiştirmeden ekliyorum.
Yani bu boş ve bagımsız alana
“desctr. of the goods : Parafin 300 Tons 679 USD CIF ” yazıyorum..
Sorun burada belirtilen 300 ton. Buradaki 300 ton yerine fiili olarak sevk edilen miktar mı yazılmalı yoksa LC de 45 A belirtilen miktarmı?ISBP (sayfa 26 madde 63)e göre fatura ile ilgili kısımda mal tanımları hanesinde söyle bir ibare mevcut.
LC de belirtilen mal tanımı tamamen gösterildikten ¦nbsp;sonra fiili olarak sevk edilmiş olan malları gösteren bir fatura da kabul edilir.
Bende bu maddeye dayanarak itirazda bulundum...Ama yinede bir kılıfını bulup bu rezervi kaldırmayacaklarından da adım gibi eminim. Zaten bankalarda ve ihracatcılarda 50 usd kesinti icin pek ugrasma taraftarı olmuyor biliyorsunuz. 30 bin USD almıssın 50 usd nin hesabını yapıyorsun tavrı.
Her halde bir yılda bu şekilde rezervlere ödenen miktar milyonlarca doları buluyordur.
Niyazi bey in değindiği mal tanımı için neden ayrı bir hane açma konusuna gelince
Bazen mal tanımları o kadar uzun oluyor ki mal tanımı yoksa başka bir seymi belli değil. miktarından tanımından tutunda proforma numarası yükleme limanı boşaltma limanı, ambalaj sekline kadar ¦nbsp;her bir şeyi yazıyorlar buraya. Lc açan banka da müşteriye demiyor ki “kardeşim boşaltma limanı, tutarı zaten yukarıda ayrı hanelerde belirtildi buraya da koymayalım.” ¦nbsp;O zamanda bu mal tanımını faturaya sığdırma olanağı olmadığından ayrı bir hane açmak zorunda kalıyorum.
bu konuda baya bir bilgi edindim sayenizde, emekleriniz icin ve zaman ayrıdıgınız için teşekkürler.
Tekrar teşekkürler.
Uygar
Arkadaslar,
Asagidaki link'te Dubai Dunya Ticaret Merkezi'ndeki bu sene sonuna kadar gerceklesecek fuarlarin listesi var.Ozellikle Big 5, insaat sektorunde faaliyet gosteren firmalara ilginc gelebilecek bir fuar.
Bilginize
http://www.dwtc.com/events/calendar.htm
vietnam hanoi'ye navlun
Değerli grup üyeleri Vietnam Hanoi'deki noibai airport'a CIP 2 adet 60 kg'lık Kodein gönderimi için
uzun bir süredir taşıma firmaları ile yazışmamıza rağmen bir sonuç alamadık,Acaba bu şehirdeki bu hava alanına türkiyeden kodein (narkotik ilaç hammaddesi) taşınabilir mi?
Saygılar

Merhabalar,
Asagidaki kumaslarin ithal vergileri ile ilgili nerden bilgi alabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim.
Tesekkurler
1-Mesh (Tul)
Dyed
Width:150cm
Weight:80G/M2
90% Polyamide 10% Elastan
2-Micro Polyamide
Width:153cm
Weight:180G/M2
90% Polyamide 10% Elastan / 80% Polyamide 20% Elasten
Merhaba arkadaşlar,

Firmamızın yukleri konteynerlerle Kumport limanından gonderilmektedir.

Konteynerlerimizi taşıyan denizcilik firması liman masraflarında meydana gelen artışlardan oturu tasima ucretlerine zam yapmak zorunda kaldiklarini soylediler. Liman masraflarinda boyle bir artisin meydana gelip gelmedigini nerden ogrenebilirim?
Basarili calismalar dilerim.

Saygilarimla
Berkant Kolcu
Evet şu an fiyatlara zam geldi. Bazen de indirim gelir. Bunu en iyi ogrenmek icin bircok taşıma firmasından fiyat alabilirsin. Hem fiyatları da karşılaştırmış olursun.
Hacer KURUImport Executive
Re: [ihracatklubu] Liman Masraflari
Yalnız benim soyledigim TAŞIMA masrafı idi. Liman Masraflarına zam gelmedi.
Hacer KURUImport Executive
Re: [ihracatklubu] Liman Masraflari
Merhabalar,
Bilgim dahilinde cevap vermem gerekirse; taşıma masraflarında ( Navlun, Baf, Caf vs ) artış olabilir ama şimdiye kadar liman masraflarında artış olduğuna rastlamadım.
İyi çalışmalar dilerim.

Re: [ihracatklubu] Liman Masraflari
iyi günler,
Fiyat artışlarıda, indirimlerde olabilir zaten baf primaj vs. masraflar liman masraflarıdır.kumport
haliyle arkasın tekelinde bir yer olduğu için şimdiye kadar indirim yaptığını sanmıyorum.
Saygılarımla,
Meloni Sarı Mam.AS.
Münir KARACABEY
Re: navlun teklifi
Mal cinsi makina (çöp imha makinası INCINERATOR) ağırlık 2*20 ton,teklif verdiğimiz bir iş kesinleşme yok tahimin yükleme zamanı 90 gün sonra, yükleme yeri ankara ostimİlginize teşekkürler
Merhaba,Ofis malzemeleri konusunda 26 yillik ithalat gecmisi olan, sektöründe öncü firmamiza, asagidaki özelliklerde eleman arayisi icindeyiz.
merhaba arkadaslar,k.k.t.c. ye girne ye nakliye ve beyanname isim var.bu konuda teklif verecek arkadaslara simdiden tesekkürler.,
Erkan Bey ,Bahse konu istemis oldugunuz destinasyon navlunlari , CIS toplulugu ulkelerdeki demiryollarinin fiyatlarini her ay tekrar gozden gecirip revize ettiklerinden , verebilecegimiz rakamlar her aybasinda belirlenirve aysonuna kadar gecerlidir. Diyecegim su ki , sayet size verdigimiz fiyata artis gelirse siz bunu nasilyansitacaksiniz.? Ayrica bansedilen yerin tam adini verebilirseniz fiyatlama yapariz.saygiylaturgut mozakMass Logistics
Merhaba arkadaşlar,ÇÖZÜMÜ BELKİDE OLDUKÇA BASİT AMA EMİZ OLMAKSIZIN HAREKET ETMEK İSTEMEDİK. TOPLAMI 15.000 EURO OLAN BİR PROFORMAMIZIN 25% LİK KISMI AVANS OLARAK ÖDENECEK VE BUNUN İÇİ BENDEN BELÇİKALI MÜŞTERİMİZ BU 25% LİK KISIM İÇİN AYRICA BİR FATURA İSTİYOR, NASIL HAREKET ETMEM GEREKİR? BU 25%LİK KISIM İÇİN AYRICA BİR FATURA DÜZENLENEBİLİRMİ? DAHASI İHRACAT GERÇEKLEŞECEĞİ DÖNEMDE DÜZENLENECEK NİHAYİ FATURADA BUNU NASIL BELİRTEBİLİRİM?TEŞEKKÜRLER,
Selamlar
Yapmayı düşündüğümüz bir ithalat için fiyat araştırması yaparken firmalar fiyat vermek için bile LOI istemeye başladılar. Bu belge hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş var mı? Nedir, nasıl hazırlanır, bağlayıcılığı nedir vs.?
Saygılar
İyi günler
Letter of intend in kısa yazılışıdır, banka niyet mektubu olarak çevrilir, kısaca sizin çalıştığınız bankalardan firmanızın başta kredibiletesi olmak üzere genel olarak bilgi talep ettikleri bir form.
Her banka bunu kolay kolay vermez uzun süredir çalıştığınız ve sizin firmanızın genel durumunu bilen bir banka varsa ondan isteyebilirsiniz ama banka bunun için sizden ücret talep edebilir, dedğim gibi kolay kolayda vermez çünkü bu belge bankayı bir kefalet altına sokar. En iyisi siz sizden LOI istemeyen bir firma ile çalışın.
Saygılarımla
Fatih
Basit şekli ile LOI (Letter of Interest) ilk adimda bir ürüne ilginiz olduğunu, satın almak istediğinizi resmi olarak satıcıya bildirmek için kullanılan bir formdur. Antetli kağıdada yazılabileceği gibi altta imza ve mühürde yeterli olabilmektedir. Birde BCL istenebilir buda (Bank Commodity Letter) yada Bank Credit Letter, yada Bank Capability Letter, buda bankada malı alacak kadar paranızın olduğuna dair banka tarafından verilen bir mektupdur. Ekte her ikisi içinde birer örnek gönderiyorum.
Re: [ihracatklubu] ÖDEMESİ AVANS VE VADELİ OLMAK ÜZERE 2 DEFADA OLACAK PROFORMA
Merhaba Yalçın Bey,
Bu konuda şöyle yapmak daha uygun olur;
% 25lik paranız geldiğinde tek bir fatura düzenlersiniz ve faturada down payment şeklinde totaldan önce yazarsanız gelen meblağı konu hallolmuş olur diye düşünüyorum.

Re: [ihracatklubu] ÖDEMESİ AVANS VE VADELİ OLMAK ÜZERE 2 DEFADA OLACAK PROFORMA

Merhaba,
Dedidginiz gibi cozumu basit ama alicilar bazen boyle takiliyorlar.Siz satacaginiz malin tamami icin sadece 1 adet Proforma duzenleyip Odeme sekli kismina;"25% of sum of Prof.Inv. will be paid cash in advance and balance before shipment"yapmaniz yeterli.Ben de bircok firmaya aynisini yapiyorum.Daha sonra dayukleyecegim malin tam miktari ve tutari kesin belli oldugunda da Org.Faturayi (Ingilizce)
bile tanzim etmeden bakiyeyi istiyorum ve geliyor (ellerindeki mevcut Proforma ile).Yıllarca yaptigim ithalatlari da ayni sekilde yaptim.Siz de ayni sekilde yapilmasini isteyin. Bizim ulkemizde ithalat mevzuati boyle ,EU da da oyle biliyoruz diye hafiften hem nal hem de mıh olayina da dokunabilirsiniz:)
Eger 25% lik kısmına ayri,75% lik kısma ayrı keserseniz(sanirim ihrac edeceginiz urun bulunebilirdir) vede size 25%lik kısmı odendiginde,diger mallari almaktan vazgecip sadece odedigi kismin kendilerine gostermelerini de isteme sanslari olur bence.Yoksa onlarin istedigi de kesilebilir.Gumruk faturanizi tek kesip,onlara ister tek ister odedikleri rakamlar kadar birden fazla Org.Ingilizce fatura kesip gonderebilirsiniz de.
Saygilarimla,
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Hüseyin bey,
LOI =Letter of Intent=Niyet mektubu
Almak istediğiniz mal ile ilgili tüm detayları (ürün spektleri,nakliye,ödeme,teslim şekli,zamanı vs.) içeren ve resmi dil ile ve mümkünse sizin antetli kağıdınıza yazılan bir mektuptur.
Lütfen ekteki LOI 'i inceleyim umarım işinize yarar...
İyi çalışmalar,
Re: [ihracatklubu] ÖDEMESİ AVANS VE VADELİ OLMAK ÜZERE 2 DEFADA OLACAK PROFORMA
Sn.Yalcin Bey,
Musteri odemesini belgelemek icin buyuk ihtimalle sizden fatura istiyor. Siz bu faturayi bilgisayardan ingilizce olarak hazirlayip gonderebilirsiniz burada sorun yok. Avansi da pesin odeme gostererek hesabiniza gecirebilirsiniz. Turkce faturayi keserken tum meblag icin keseceksiniz, gumruk beyannamesinde de onceden aldiginiz pesin odemeyi gostereceksiniz. %75 lik kisim icin musteriye kalan faturayi gonderecek ve odemeyi alinca ihracat hesaplarini tamamen kapatacaksiniz. Umarim sorunuzu dogru anlayip gerekli cevabi verebilmisimdir.
Selamlar,
Serkan KABAKCI
Merhabalar,Benim sorum yurtdışından laptop ithalatıyla ilgili : Malumunuz Sony notebookların fiyatları Singapore da uygun fiyata bulunabiliyor. Bizde Firmamızda çalışanlara vermek üzere ithal etmek istiyoruz. Sony ninTürkiye temsilcisi ile bizim bir problemimiz olur mu? 2. sorumda Laptop bilgisayarların gümrük vergisi oranı nedir ve özel bir prosedürü var mıdır?Herkese saygılar.
Bu kendi adını koyan kuruluşun tercihine göre değişen bir isim. Science Park (bilim parkı), teknopolish'de kullanılan diğer isimlerdir. İsmi doğru kullanmak için, ilgili kuruluşun kendisini nasıl çağrılmasını istediğinibilmek lazım.
Re: ÖDEMESİ AVANS VE VADELİ OLMAK ÜZERE 2 DEFADA OLACAK PROFORMA
Değerli arkadaşlar merhaba,Öncelikle ilgili konudaki değerli yorumlarınız için teşekkürler.-Konuya ilişkin şunu belirtmek isterimki; söz konusu ihrac malını %25 ve %75 olmak üzere bölebilme şansım yok.(söz konusu mamül çeliksanitasyon ünitesidir). -Proformamızın ödemeye ilişkin hanesinde Niyazi Bey'inde tarif ettiğiüzere 25% cash in advance ve %75 balance payment ibareleri yer almasına rahmen, ithalatçı 25% lik avans ödemesini yapabilmek için proforma tutarımızın sadece bu 25% lik kısmının ifade edildiği ayrıbir fatura istiyor, bununla ilgili olarak sadece 25%lik meblagın yer alacağı ingilizce bir fatura düzenleyip üzerine şu no ve tarihli proformamızın 25%' dir gibi bir yola gidilebilirmi acaba? - Buna ek olarak; ihracat fiilen gerçekleştiğinde düzenleyeceğimiz 2. ve nihayi ingilizce faturamız bu durumda nasıl şekillenecek? Ödenmiş olan 25% bakiyenin toplamdan düşülmesi ve sadece kalan 75% lik kısmın mı faturalandırılması gerekecek?TEŞEKKÜRLER,YALÇIN ÖZGÜN
Re: [ihracatklubu] Re: ÖDEMESİ AVANS VE VADELİ OLMAK ÜZERE 2 DEFADA OLACAK PROFORMA

Tekrar Merhaba,
-Aciklamalariniza gore sadece 1 ad ve malin tum degerini gosteren bir proforma keseceksiniz sadece.Avans odeme ile ilgili aciklama da var ustunde zaten. kesinlikle boyle yapilacak ve alici da buna uyacak,bsaka sekillere de girmeyin bence. -Bu proforma fatura bir tur on anlasmadir ve isin tamamini gosterir. Bu TEK proforma ile isterse %25'i pesin odenecek AKREDITIF bile acilabilir.Hatta orn.%25 pesin,%65 sight be bakiye %10 urun yerine monte edilip calistirildiginda odenecek seklinde bile akr acilabilir. SIZ ONLARA ULUSLARARASI TICARETTE TEK PROFORMA FATURA YAPILIP
ONUNLA ODEMELER YAPILIR DEYIN onlar size uyacaktir. -Ihrac asamasinda da hem gumruge ibraz edeceginiz Maliye tasdikli fatura da,URUN TEK oldugu icin tek olacak,ORG Fatura (Ingilizce) da.Org Faturaya Normal degerini yazıp,odeme ksımına: %25 USD.... paid in advance.Balance USD... will be paid only yazarsiniz,baska seye gerek yok. %25 lik fatura yaparsaniz mal adedini ne yazacaksınız?ya da 75% ye? hem 25%fatura yaparsaniz ve adamlar sonra bize paramizin karsiligi mali gonderin derlerse
neyi gonderecek ve tesisin geri kalan kısmını ne yapacaksiniz (tabi bu her iki tarafinda isine yaramaz ama yine de olumsuz olasiliklari da dusunmekte fayda var). Saygılar
Niyazi
merhabalar hakan bey ve diğer grup üyeleri antep te bulunan firmamız, ABD'den bir malın ithalatı için L/C açtı fakat geçerliliği olan L/C'nin 7 işgünü içerisinde ithalatçı şirket tarafından öngörülen şartlar zamanında yerine getirilmeyip 23. günde işlem başlatıldı. Buna rağmen ithalatçı firma L/C'deki şartları kabul etti. fakat daha sonra ABD deki firmanın istanbuldaki acentası kurların düşüşü sebebiyle L/Cdeki belirtilen fiyattan (P/I) satı şın gerçekleşemeyeceğini söylediler. bu durumda biz firma olarak TAHKİMebaşvurabilir miyiz? başvuru şartları nedir? bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılarımla Ahmet KÖPRÜBAŞI PRO-DA İTH VE İHRACAT LTD.ŞTİ.
Merhabalar
www.distalepler.com ve www.foreignoffer.com olarak yurtdisinidan gelen alim , satim ve isbirligi taleplerini formumuzda ucretsiz olarak yayinlamaktayiz.Sizler de formumuza ucretsiz uye olup ; talepleri girebilir ve kendi urettiginiz ve sattiginiz urunlerin reklamlarini ucretsiz olarak yayinlayabilirsiniz.
SAYGILARIMIZLA

Re: [ihracatklubu] Tahkim hakkında
Merhaba Ahmet Bey,
Uyusmazligin tahkime goturulebilmesi icin taraflar arasinda bir tahkim sozlesmesi olmasi veya imzalanan satis sozlesmesinde tahkim sarti (klozu) bulunmasi gerekir. Soz konusu tahkim sozlesmesinde veya tahkim sartinda hangi tahkim merciinin ihtilafi cozecegi acik bir bicimde belirlenmelidir. Eger anlattiginiz olayda bu sartlar yoksa uyusmazlik tahkime goturulemez.
Anlattiginiz kadari ile satici firmanin L/C'deki sartlari kabul etmesi ile aranizda bir sozlesme kurulmus durumda. ABD'ndeki firma anlastiginiz fiyattan size satisi yapmakla yukumlu. Sizin muhatabiniz acenta degil ABD'ndeki firma. Dolayisi ile satisin yapilmayacagini acenta degil satici firma size bildirmeli. Baktigim davalarda genellikle satici firmalar Turkiye'deki acentalarinin yetkili olmadiklarini ve acentanin davranislarinin kendilerini baglamayacagini ifade ediyorlar.
Tabi burada atilacak adimlara karar verilirken bakilmasi gereken onemli bir husus satisin yapilmamasi dolayisiyla firmanizin ugradigi zarar miktaridir. Zarar miktarina gore, alici firmaya ihtarname gonderilmesinden, alacak davasi acmaya kadar suren bir dizi onlemden hangisinin devreye alinacagina karar verilmesi gereklidir. Tavsiyem, ilk asamada hukukcularinizin satici firmayi uyarmasi ve akreditifte kabul edilen sartlari hatirlatarak mallarin sevkini talep etmeleridir. Saticinin tepkisine gore diger adimlara karar verirsiniz.
Saygilarimla,
urun talebi ACILLLL
Arkadaslar Merhabalar
Asagida belirtilen urunlerle tedarik bilgilerine ihtiyacim var. Yurtdisindan gelecek bir heyete teklif vermek uzere bu mallarla ilgili imalatci firmalarin bana ulasmasini acilen rica ederim.
* Cimento (Dokme veya 50 kg.lik paket halinde, 400 doz 42,5 ph ozeliginde) aylik kapasite yaklasik 3000 ton
* Insaat demiri (8 likten baslayarak her boy ve her cesit)
* Nescafe ve urunleri (ozellikle bu Nescafe markasi olacak ve ingilizce etiket olmasi oncelikli)
* Cukulata (Avrupa pazarinda bulunan markalardan)
Zelal Yalcin
0535 952 25 30
Re: [ihracatklubu] urun talebi ACILLLL
Sayın Zelal Yalçın,
Benim yurtdışına göndermeden evvel araştırıp uygun fiyatlarla bulduğum 2 firma önerebilirim.
Çimento için Özer Ticaretten Mustafa bey, 0216 352 30 32 İnşaat demiri için ; ÖZDİLEK Metal ; ihsan bey 0212 510 73 09 ismimi verebilirsiniz Aydınlar Hırdavat AŞ.den Münir bey diye yardımcı olurlar size.
Saygılarımla,
Münir KARACABEY
Fransadan bir firma bize kablo için akreditif açmıştı. Biz imalata başlamada geç kaldık. Bu arada, Kablo imalatında en önemli kalem olan bakırın fiyatı anormal yükseldi ve biz düşer diye bekledik ama daha çok yükseldi şimdi akreditifteki proforma teklifimize göre 30.000 EURO zarardayız. İthalatçıya durumu kısmen izah ettik ama olmaz diye sitem etti ve bizi zarara uğradığı vesilesi ile mahmemeye vereceğini belirtiyor.
Akreditifin son yükleme vadesine 10 gün var. Bakır fiyatı düşmedi. Zararımız 30.000 euro. Mahkemeye verse bizden daha fazla alabilirmi ? birde hukuki süreç nedir. nasıl bir prosedür uygulanır. ICC 500 kurallarını ve yükümlülüklerini gösterir türkçe kitapçığı nasıl bulabiliriz? Nerede satılır ? veya nette sitesi varmıdır ? Bilgi verirseniz seviniriz.
teşekkürler
sezgin ataoğlıu
Kısaca , Gelen akreditife karşın yükümlülüklerinizi gerçekleştireceğinize dair karşı tarafa herhangi bir teminat mektubu ( performance bond ) vermediyseniz hiç bir şey olmaz.
RE: [ihracatklubu] bir ihracatın ağır yenilgisi
Dürüstçe konuşmak gerekirse;
1- Ağır yenilgi falan diye bir şey yok. Ticaretin az çok içinde olan herkes bilir ki, riskler içersinde çalışırsınız. Ve bazı işlerde para kazanmadığınız gibi, bazılarında da zarar edersiniz.
2- Akreditif açıldığı gün hammaddenizi almalıydınız. İmalata geç başlamak sadece ve sadece sizin hatanız. Ortada mücbir bir sebep yok. Zararınız karşı tarafı ilgilendirmez. İthalatçı Fransız firma haklı. Ben olsam, ben de mahkemeye verirdim. Siz Ahlaken ve hukuken haksızsınız. Ama ahlaksız bir çıkış yolu var mıdır? onu bilmiyorum. Bilsem de söylemem.
3- Yakın geçmişte çelik fiyatlarının %100’ün üzerinde yükselmesinden dolayı aynı problemi tencere imalatı işinde bizler de yaşamıştık. Zararımız sizin bahsettiğiniz rakamın çok ama çok üstünde oldu (300 milyar TL civarı). Ama biz zararımıza da olsa taahhütlerimizi yerine getirmiştik. O günlerde zarar ettik ama dün zararına mal verdiğimiz müşterilerimizle eski çalıştığım firmam hala iş yapmayı sürdürüyor. Çünkü en kötü günlerde bile itibarını korudu..
4- El sıkıştıktan sonra bozuşmak olmaz.
Teminat mektubu vermedik.
ilginize teşekkürler.
Re: [ihracatklubu] bir ihracatın ağır yenilgisi
Hüseyin bey,
haklısınız ama karşı tarafında fırsatçılık yapma durumunu bilseniz ve ilk akreditifi açarken şartlar bizim proformamıza uygun değildi bu arada temditler yani akreditif üzerinde değişiklikleri beklemek bize zaman kaybettirdi elbette hammaddeyi zamanınında bağlamamak firmamımızın hatası bunu kabul ediyoruz ama karşı tarafla olan görüşmelerimizde de bize tolereli davranmamaları işi çok iyi bildiklerinden ticari atraksiyonlarla bizi yahudi tuzağına düşürmek çabasında olma gayretleri ihtimalinide göz önünde bulundurmanızı istirham eder, böylelerine fazla fırsat vermeden çalışmalarımızı düzen sokup daha dikkatli olmamız için verdiğiniz olumlu tavsiyelere çok teşekkür ederiz.
Bu arada, firmamamızın genel ticari ahlak kurallarına göre çalışmak ve faaliyet göstermek üzere bir kurum olduğunu fırsatçılık yada zulüm esasına dayalı bir ticari kuruluş olmadığımızı bilglierinize arz ederiz.
Selamlar
Sezgin ATAOĞLU
RE: [ihracatklubu] bir ihracatın ağır yenilgisi

Sayın Sezgin Bey,
Eğer burada belirteceğim şeylerde bir hata varsa ben yanlış biliyorum demektir ve doğrusunu belirtenlere minnettar kalırım. Her şeyden önce akreditif, tarafları koruyan bir ödeme şeklidir ve asıl işlevi ödemeyi garantiye almaktır. Getirilecek bazı özel şartlarla kaliteyi de kontrol edebilse de, işlemler ve ödeme hazırlanacak olan dokümanlara istinaden yapılacağından, asıl işlevi ödemeyi garanti altına alarak ihracatçıyı korumaktır.
İthalatçı, akreditifin üzerindeki en ufak oluşabilecek rezerv nedeniyle evrakları kabul etmeyebiliyor ve size ödemenin yapılmasını önleyebiliyor. Malınızı reddediyor ve siz resmen ortada kalıyorsunuz ve yapabileceğiniz hiç bir şey olmuyor.
Şimdi siz bu malı zamanında yükleyemeseniz ne olur. Eğer geç yüklerseniz, ithalatçı gözünüzün yaşına bakmaz sizi süründürür (en azından bunu yapmak için bahanesi olur.) hiç yüklemeseniz ne olur? Hiç bir şey!!!! Akreditif son yükleme tarihinden, yine akreditifte belirtilen bir süre sonra (genellikle 21 gündür), iptal olur ve hükmü kalmaz.
Bu akreditif sizi bir yükleme veya satış taahhüdüne sokmaz, alıcıyı, her şey akreditifte belirtildiği gibi olursa, ödeme taahhüdüne sokar.
Kusura bakmayın kafanızı şişirdim. Yani kısacası, malı yüklemezsiniz ve süre sonunda akreditif iptal olur size de müşterinizi kaybetmekten başka bir zararı dokunmaz.
Saygılarımla
RE: [ihracatklubu] bir ihracatın ağır yenilgisi
Ama bu durumda da uygunsuzluk gerekçesiyle akreditifi reddetmeliydiniz. Bilmediğim diğer bazı noktalar varsa ona bir şey diyemem elbette.
İyi çalışmalar
Merhaba Sezgin Bey,Akreditifin sartlarinin yerine getirilmemesi yani mali yuklememeniz sizi zor durumda birakmaz. Aliciya, temditlerde gec kaldiklarindan dolayi hammadde fiyatlarinda artis oldugunu ve bu neden ilemallari teslim etmeyeceginizi bildirin ki bosuna zaman kaybetmelerini onleyin. Sizi daha cok bu firma ile yaptiginiz kontrat veya proforma fatura baglayabilir,onun icin dediginiz gibi sizi oyalamalarindan dolayihammaddeyi zamaninda alamadiginizive bu nedenle mali temin edemediginizi ve proformadakiopsiyon suresi ile de baglanti kurarak kendilerine yazili (email ve fax) ile bildirip baskaca bir sey yapmayin. Tabi bu arada bankaniz akreditifin hitaminda sizden gecikme faizi ile DamgaVergisini tahsil edecektir (sanirim bu kanun degismedi hala).Bu zararinizi da,bankaya odediginiz diger kom.vs ile birlikte kendilerine bildiriniz. Isterlerse yeni fiyatlara gore proforma da gonderebileceginizi bildirin bence.Kolay gelsinNiyazi SOYDAN
Yanıt: Re: [ihracatklubu] bir ihracatın ağır yenilgisi
Merhabalar,
İtina ile okudugum mailleriniz ve yazılarınız için teşekkürü borç biliyorum ve inanın burdan çok faydalanıyorum.Sezgin Bey in durumunu anlıyorum gerçekten üzücü bir durum. Hele de fimada ihracatla sorumlu kişiyse ve patron onu sorumlu tutuyorsa gercekten zor bir durum. İşin uzmanı arkadaşlar yorumlar yapmışlar aslında dış ticaret sektörüne yeni giren biri olarak bu tip olaylar benim gözümü korkutur ve bu tip yanlışlar yaparmıyım yaparsam ne olur düşüncesi alır beni. Ama bu riskler ve bu yanlışlıklar sanırım işin özün de var. Bir dahaki sefere yapılmasına engel olur en azından.
Her neyse pek haddim olmayarak yorumlarda bulundum.
Degerli paylaşımlarımızın devam etmesi dilekleriyle....
Re: Spam:RE: [ihracatklubu] zeytinyagy
MERHABALAR,
ACABA KURU MEYVE IHRACATI KONUSUNDA BILGI ALABILECEGIM BIR YER(WEB SITE, GRUP, KURULUS..VS) TAVSIYESI OLAN GRUP UYELERI VAR MIDIR?
TESEKKUR EDER IYI CALISMALAR DILERIM,
YESIM GEDIZ
merhabalar,
Bu olaya ben de elimden geldiği kadar katkıda bulunmak istiyorum. Niyazi beyin dediği gibi akreditifi kullanmazsanız bir şey olmaz. zaten bu tür endişesi olan ithalatçılar genelde %15-20 performance bond (kesin teminat mektubu) alırlar. siz böyle bir p/b verdiniz mi? yoksa yine niyazi bey'in dediği gibi ancak kontrat ve proformaya istinaden sizi dava edebilirlerki dediğinize göre sizinde haklı gerekçeleriniz var. zararınız ihbar ve varsa teyit masrafları olur. en iyisi müşterinize yeni teklifinizi verin ve akreditifi buna göre tadil etsinler veya yeni akreditif açsınlar. kontrat ve tekliflerinizi ayrıca hukukçunuzun incelemesini sağlayınız, biz dışarıdan genel bilgilere göre yardımcı olmaya çalışıyoruz.kontrat veya teklifte yazılı olan bazı detaylar çok önemli olabilir. kolay gelsin. saygılarımla, a.özalp



Günaydın Arkadaşlar;
Yunanistanda katılacağımız fuarla ilgili olarak numunelerimizi yanımızda bavulda götüreceğiz
Numunelerimizle ilgili olarak PROFORMA FATURA hazırladım bütün numunelerim birbirinden farklı ve tek tip. Konuyla ilgili farklı bir prosedür var mıdır? Yada yanımda Proforma Fatura ile götürüp getirmemde bir sakınca var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkürler ve iyi çalışmalar.
RE: [ihracatklubu] Numune tartismasi hakkinda

En az 3 kopya proforma fatura hazirlayin. Gumruk cikisinda "Goods to Declare" yazan bolume girin ve gumruk gorevlisine proformalarinizi sunarak yaninizdaki urunleri gosterin. Buyuk olasilikla gorevli bir kopyayi alarak sizi cikisa yonlendirir. Bu sekilde tum AT ve batili gelismis ulke gumruklerinden sorunsuz gecebilirsiniz. Yesil kapidan cikarsaniz gorevli bagajlarinizi kontrol ettigi takdirde ceza alabilirsiniz. Mutlaka kirmizi bolumden cikis yapin.

Basarilar.
Ahmet Berkman
MERHABALAR,

YURT DISINDAN SAMPLE GETIRIRKEN DE PROBLEMSIZ TURKIYE'YE GIREBILMESI ICIN AYNI DURUM SOZKONUSU MUDUR? YANI TURKIYE'YE 200 ADET GIBI ( HER BIRI AYRI MODEL-TEK) NUMUNE PROFORMA FATURASI OLAN BIR MALI AVRUPADAN ANLATTIGINIZ SEKILDE CIKIS YAPIP SORUNSUZ TURKIYE 'YE DE GETIREBILIRIZ DEGIL MI? ASLINDA BU SORUYU PROSEDUR NEDIR DIYE SORMANIN YANI SIRA TECRUBE EDENLER VAR MI DIYE DE OGRENMEK ISTIYORUM. BIZIM GUMRUGUMUZDE MAALESEF YAZILI KURALLARIN DISINDA GUMRUK MEMURLARIN KENDI KURALLARI DA GECERLI OLDUGU ICIN.. ACABA HAVA LIMANINDA ZORLUK YASAYAN VAR MI?
AYRICA AVRUPA'DAN GELIRKEN PROBLEM OLMASA BILE UZAK DOGU'DAN AYNI SEKILDE GETIRILEN NUMUNELERDE DE PROBLEM YASANIYOR MU?
BILGI VE TECRUBESINI PAYLASAN ARKADASLARA SIMDIDEN COK TESEKKUR EDERIM.
SAYGILAR,
YESIM GEDIZ

Merhaba ArkadaşlarBir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.İlk defa bu destinasyonda çalışacağımdan, Amerika'dan bir müşteriye toplam 3 parça için DDU teklif vermem gerekiyor. Parçalar otomotiv parçası ve aylık gönderilecek toplam parça ağırlığı 1500-2000kg. Amerikaya daha önce sevk gerçekleştirmiş ve/veya halen çalışan arkadaşlarımdan istirhamım; Bu malzemenin taşımasını nasıl yapmalı( neye göre organize etmeliyim? Gemi? Tır-Gemi? Uçak?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Re: [ihracatklubu] Amerika İhracat bilgisi

alparslan bey
ekonomik olması açısından istanbuldan Amerika'nın belirli limanlarına her hafta çıkan ve grupaj olarak açılmış deniz konteyner taşımacılığı şirketleri size bu konuda yardımcı olacaktır ...Fakat bu arada malınızın nihahi vurudunu belirterek mutlaka Transit süresi hakkında bilgi alın ve mutlaka all in taşıma fiatını yazılı olarak alın Transit süresini belçika veya hollanda limanlarından Transit yaparak kısaltabilirsiniz (TIR-GEMİ) ama operasyonel olarak daha yorucu ve pahalı olabilir.
Tabii bu arada uçakta bir alternatif ama navlun maliyetlerini değerlendirmek lazım

kolay gelsin
haluk örgün
slm arkadaşlar
şöyle bir sorum var.
dubaideki bir firma ile türkiyedeki bir firmanın ortak olması mevzuat açısından bir avantaj sağlarmı?
türkiyedeki firmamız dış ticaret ve üretim yapıyor yine duaidede dış ticaret üzerine bir firmamız var.
bu iki firmayı birbirine ortak etsek, ortaklığından bir fayda sağlayabilirmiyiz. mesela dubaiden gümrüksüz araç gereç getirebilirmiyiz ortaklık nezdinde veya vergisel bir avantajı olup olmadığını bilen varmı ?
bu bilgileri nereden alabliriz ?

Selamlar
sezgin
Meraba arkadaşlar,

Bir müşterimiz için acil olarak soya ve mısır yağı lazım .Tedarik edebilecek ve acil fiyat verebilecek arkadaşlar özelime mesaj geçerse seviniim.Uzun dönemi kapsayabilecek bir iş.En yakın zamanda haber bekliyorum. Kolaylıklar bol kazançlar

Utku Alakuş
05369898525
exobis@...
çikolata ihracatı
Herkeze Merhabalar,
Bu aralar filistin, ürdün, suriye ve arap ülkerine çikolata ihracatları yapan bir imalatçı-ihracatçı firma olarak avrupa ülkerinede malımızı pazarlamak istiyoruz. Gıda sektöründe pazar ilgili müşterileri bulmak için bize tavsiye edeceğiniz müşteri arama motoru var mı? -Çikolataların avrupa ülkelerine İhracatı esnasında gümrük prosedürü olarak uygulanması gereken aşamalar nelerdir?
Saygılarımla,
Aylin AYDIN
çin'den porselen bardak ithal etmek istiyoruz ancak anti-damping uygulumulurı olduğu söyleniyor, bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Selam Arkadaşlar !
Türkiye 'de Tensyland veya benzeri kesintisiz ve kalıpsız önceden gerilmiş kapatma levhaları üretim hattı (kendisi) üretilmekte midir? İspanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde Tensyland ve benzeri hatların üretimi var, ama pahalılığından dolayı her rus fabrikasının göze alacağı bir yatırım değil. Siparişçi rus şirketi.
Merhaba Sn Grup Üyeleri,Bir arkadaşım kendi yazmış olduğu oyun için telif hakkı almak istiyor.Bu konuda hangi makama müracaat etmesi gerekiyor? Bilgisi olanlar özelime cevap yazabilirlerse sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
Degerli Grup Arkadaslarim,Asagida bahsi gecen sektorde faaliyet gosteren bir arkadasim icin bilgisi olan arkadaslardan yardimistiyorum.. Konu soyle .. " son 5 senenin Rulman ithalat istatistikleri raporu veya bilgileri...hangi ülkelerden hangi tip rulmanlar(bilyalar-yataklar-bilyalı ve masuralı rulmanlar....) adet ve toplam fiyat tutarları...yani rulman konusundaayrıntılı dış ticaret bilgilerine nasil ulasabiliriz?"Simdiden herkese tesekkurler.. Iyi Calismalar, Ozgur TURKMEN
akreditif kodları
Sayın Grup Üyeleri,
Akreditifte bulunan kodların ne anlama geldiğini içeren bilgiye nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler
Şehabettin Basyan
Merhabalar,Bizim bir tekstil firmamız var, bir çok tekstil ürününü üretip ihraç ediyoruz. Çin'e ihracat yapabilir miyiz sizin aracılığınızla veya Çin'den ne ithal edebiliriz?Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Saygılarımla
degerli arkadaslar,ganali bir firma ile temas halindeyim.bu firma hakkinda bilgi alabilmek icin o ulkedeki turkiye elcilik veya konsolosluk ariyorum ama bulamadim.var mi yok mu acaba.bilgisi olan varsa benimle paylasirsa sevinirim.ayrica gana ile ticaret yapanlarin tavsiyelerine ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim...
halilhalici@...bu arkadastan bilgi alabilirsiniz.
Gana'da Forum Fuarcılık 2006 Mayısında fuar yapıyor. Fuarla ilgili bilgiyi Forum Fuarcılık İstanbul Ofis'ten Nüvit Becan'dan alabilirsiniz.Telefonu, 0 212 275 42 48 e-mail: nuvitbecan@...Ayrıca, www.forumfuar.com adresli siteden Gana ülke bilgisinibulabilirsiniz. Gümrük mevzuatı da var.
Merhabalar,

Ganali musterim Turkiyeye gelmek icin vize almak istiyor ancak Gana'da Turkiye konsoloslugu yok. Bu durumda Nijerya'ya giderek vize almasi gerekiyor. Bu isin daha kolay bir yolu var mi? Ganadan bu isi halletmek mumkun mu? Daha onceden Ganadan bir musterisi gelen arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.
Selamlar,
Serkan KABAKCI
RE: [ihracatklubu] Gana vize
Serkan Bey Genel de bu ülkelerden bu tür irtibatlar kurularak vize için türk firmalarını kullandıklarını biliyoruz. Bence işin bu yönünü akıldan çıkarmamakta fayda var.
Abdullah Zerrar
Re: [ihracatklubu] Gana vize
Bence Vize almak için kendisinin gitmesi şart değil. Evraklarını Nijerya'ya göndermesi yeterli. Gana'da Türkiye'nin fahri konsolosluğu olabilir müşterinizin araştırması ve ordan ayrıntılı bir bilgi alması yararlı olacaktır.
Fatma Uzer
Re: Gana vize
Aynı sey bizimde basımıza geldi ,cok teknik bir malzeme icin yaklasik 6 ay boyunca yazistik ve musterinin sordugu sorular ve verdigi bilgiler, gercekten onların bu malzemeye ihtiyaci oldugu ve isi bilen ciddi firma goruntusunde idi ve urettigimiz malzemeyi kesin alacagi yonunde kanaat getirdik is siparise geldi ancak oranın (NIJERYA) bakanliklarindan bir teknik heyetin Turkiyedeki fabrikamizi ziyaret etmesi gerektigini soylediler ve davet mektubu istediler. 5 isme davet mektubu orjinal firma antetli yolladik daha sonra bakanlik tarafindan bunlarin baska isleri oldugu icin baska isimler adina yollamamizi istediler onuda yolladik, yine isim degisikligi istediler o zaman yeter dedik....... Bugune kadar cok ayrıntılı ,satin almasartnamesi olusmus ,proje adi olan teklif isteme yazıları aldık ama hepsi daha sonra vize icin gerekli davet mektubuna yoneldi sonuc olarak buraya gelmek isteyen firma insallah bizim musteri gibi degildir.Kolay Gelsin
RE: [ihracatklubu] Gana vize

Abdullah Bey ilginize tesekkur ederim.
Soz konusu musteri ile Avrupa'da bir kac kez gorustuk. 1 senedir de ticaret yapiyoruz ve bir cok defa bizden mal aldi. Boyle bir durum oldugunu zannetmiyorum. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.Serkan KABAKCI
NIJERYA YA MAL SATIMI ICIN NAFDAC SERTIFIKASI HAKKINDA BILGI DEGERLI ARKADASLAR, NIJERYA YA MAL SATIMI ICIN NAFDAC SERTIFIKASI HAKKINDA BILGISI OLAN ARKADASLAR PAYLASIRLARSA SEVINIRIM....
MUSTAFA UYSAL
naftac
nijeryaya gida maddesi satacaksaniz eger naftac belgesi aslinda amerika icin isteniyor ayni belgeyi nijerjalilarda istiyor. sanirim dis ticaret yonetmelikleri ayni nijeryaya mal satma konusunda soyleyeceğim onlar sizin adiniza aliriz, bize su kadar odeyin vs. derlerse gondermeyin orda bu isin dolandiriciligini yaptiklari cok konusuluyor. ayni sekilde paranizi pesin alin kesin onlara uymayin... naftac belgesini amerakli sirketlerden alsak olurmu vs. deyin.
kolay gelsin.
sakir uysal
Mustafa Bey,
Gıda, Kimyasal maddeler gibi bazı ürünler Nijerya'ya NAFDAC tarafından verilecek izin belgesiyle(sertifika) giriş yapabiliyor. Bu belgenin alınması zor değil. Bir başvuru formu var, muhtemelen ALICInız bu formu küçük bir meblağ ödeyerek temin ediyor ve ürün numunenizle beraber(numune sayısı 3, maksimum 5) formu NAFDACa teslim ediyorlar ve izin belgesini bekliyorlar. Süreç konusunda net birşey söyleyemem, çünkü ürünü bilmiyorum.Bu belge ile ilgili başvuruları muhtemelen Alıcınız yapacaktır, bölgenin güvensizliği, dolandırıcılık olaylarının oldukça fazla olmasını ve naylon şirket sayısının çokluğunu dikkate alarak, NAFDAC ile firmanızın da irtibat halinde olmasında fayda var.
Size kesin ve net bilgiler bölgedeki elçiliğimizden verilecektir, tavsiyem elçilikle irtibata geçmeniz.

İyi çalışmalar dilerim.
Yasemin Taş Yüksel
Mrb.Arkadaşlar,
Yunanistanda bir firma hakkında nerden bilgi alabilirim acabafirma bizimle çalışmak istiyor ama firmayı tanımıyoruz nasıl bilgi sahibi olabilirim yada bu bilgileri alabileceğimiz bir yer varmıdır ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mehmet YILDIZ

Özşah Örme San.A.Ş.
Re: [ihracatklubu] Bilgi talebi
Yunanistanda bir firma hakkında gerçek bir bilgiye erişmeniz çok zor... bunu hiçbir aracı kurumda yapamaz. sizin yapmanız gereken, tamamen resmi işlemler yapmak.
aslında yurtdışı ticareti için bu herzaman böyledir. özel tanıdıklarımız hariç tüm firmaları aynı kategoride düşünmek lazım. dönülmez agreditif... sağlam banka...
kolay gelsin efendim
www.ifuar.com / Türkiyenin en kapsamlı ihracat portalı
RE: [ihracatklubu] Bilgi talebi
Yunanistanda firma bilgisi hakkında 0212-233 29 87 Metin Bey yardımcı olabilir,
RE: [ihracatklubu] Bilgi talebi

Yunanistan ticaert ateşeliğini ararsanız yardımcı oluyorlar.
+30 2107222196

çimento ithalatıo referans fiyatı Değerli arkadaşlar,Son aylarda Avrupa veya diger ulkelerden ithal edilen çimento'da gumruklerin baz aldığı referans fiyat (vergilerin uygulandıgı fiyat) hakkında bilgisi olan varmı.selam ve saygılarımla
Yunanistandaki yerleşik firmalar ile daha detaylı bilgi alabileceğinizi umduğum ve üyeliği de paralı olan bir siteyi ve gerekli bilgilerini aşağıda gönderiyorum bütün arkadaşlarıma faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar.
Not: Site ve gerekli kullanıcı bilgileri Yunanistan Ticaret Ateşemiz tarafından verilmiştir.

www.icap.gr/financial

USER ID : PEL05139
PASSW : ICAP05139
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yaşadığım kötü bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim. 2 seneyi aşkın süredir çalıştığım mavi trans uluslar arası nakliyat a.ş firması (0216 499 14 54 ali çetin) ile iş ilişkilerimizi çok yüksek navlun uyguladığından dolayı ağustos ayı içerisinde bitirdik.Ağustos ayındaki bir faturanın yüksek kesilmesine itiraz etmiştim.Ben faturayı iptal edemem siz iade faturası kesin diye talimat vermişti mavi trans. Ben de faturanın üzerine not alıp muhasebe servisine vermiştim.Arkadaşlar atlamışlar ve geçen gün tesadüfen üzerine not alınmış fatura denetimde ortaya çıkmış. Muhasebe departmanı iade faturasını kesip mavi transa göndermiş. Bugün de telefonda çok ayın ali çetin bey biz sizinle 1 yıldır çalışmıyoruz bu ne faturası diye çıkıştı.ben de olur mu öyle şey en son ağustos ayı içinde yükleme oldu ne bir senesi dedim. O da benle çalışmayan müşteri bitmiştir. Benim için fark etmez dedi. Sözün özü şu ki nakliye sektörünü benimsememiş nakliye de müşteri memnuniyetinin ne olduğunu bilmeyen bu nakliye şirketine karşı sizi uyarmak istiyorum.ben iade faturasını ödemiyorum. Ben buradayım sıkı ise gelin alın diyebilen bir şirket yöneticisinden siz ne beklersiniz bilemem ama ben hiçbir şey beklemem. Sonuçta açıklaması basitçe” özlem hn. üzerinden 4 ay geçmiş bir faturayı muhasebe kayıtlarına işleyemem size yardımcı olmak tabi ki isterim ama elimden inanın bir şey gelmez gibi bir yaklaşım yerine biz ödemiyoruz sıkıysa gel al bizimle çalışmayı bırakan müşteri bizim için bitmiştir artık “zihniyetin değerlendirmesini size bırakıyorum.
Best regards.
OZLEM LIMAN
FOREIGN TRADE
fuar tesvigi
degerli arkadaslar,
fuar tesvigi icin kosgeb mi daha iyi yoksa ihracatci birlikleri mi??
İgeme
İhracatci birlikleri


Re: [ihracatklubu] mum üreticileri
slm sn.altıntop bulmak istediğiniz mum şirketlerini www.turkiyesanayirehberi.com da bulabilirsiniz ii günler saygılarımla
MerhabalarCezayir ve Tunus Hakkında ithalatçı firma bilgilerine ihtiyacım var. Özellikle İnşaat Malzemeleri sektörüden.Herkese iyi çalışmalarKolay gelsinzengrup
ARKADAŞLAR SELAM,
COMMERCIAL INVOICE Yİ DÜZENLERKEN ALICI İSMİNİ AKRTEDİTFİŞTEKİ NE GÖRE 1-2 HARF YANLIŞ YADA FAZLA OLDUGU ZAMAN NASIL BİR YAPTIRIMA MARUZ KALIRIM? MÜŞTERİ NASIL DAVRANIR? NASIL ÇMÖZEBİLİRİM? (YÜKLEME YAPILDI EVRAKLAR BU ŞEKİLDE GÜMRÜKLENDİ)
SAYGILARLA...
RE: [ihracatklubu] fuar tesvigi
Devlet desteğinden yararlanmanız hem işlem açısından daha iyi (eğer bir organizatör kuruluş arcılığı ile yapıyorsanız zaten işlemlerinizi onlar yapıyorlar), hem de İhracatçı Birlilerinin teşvikler konusundaki organizasyonu daha iyi.
RE: [ihracatklubu] AKREDİTİF YARDIM!!
Com inv. Mallarla birlikte mi gitti? Hangi ulke?
Re: [ihracatklubu] RE: [disticaretteyaklasimlar] AKREDYITIF YARDIM!!
ALICININ PROBLEM COZME TEKNIKLERINE VE SIZE VERDIGI DEGERE DE BAGLI BIRAZ. AYNI SORUN TURK GUMRUKLERINDE VE BANKALARINDA ASILABILIR BIRKACYUZ ACABA ORADAKI BIR ACENTA YENI BIR BILL OF LADING DUZENLEYEMEZ MI?SELAMLAR
RE: [ihracatklubu] AKREDİTİF YARDIM!!
Cumaali bey
Konsimentoyu bankanızdan geri alın (tabi evraklar yurt dışı edilmediyse) acentanızdan yeni bir konsimento bastırtın yada duzeltme yatırtın. Masrafı yaklasık 15 usd.
Kendi faturanızıda zaten kendiniz duzeltirsiniz.
RE: [ihracatklubu] AKREDİTİF YARDIM!!
Cumali Bey;
üKonşimentoyu gönderdilerse bile müşterinize söleyin konşimentoyu geri göndersin. Bankanız aracılığıyla konşimentoyu müşterinize geri gönderin. Tonajda bir değişiklik yoksa cok problem olmaz, eğer tonajda bir problem var ise gümrük işlemlerinizi de düzeltmeniz gerekir
Kolay gelsin

** Müşterinizle konuşup bu durumun önemsiz olduğu hakkında size bir faks mesajı gönderirse de sorunu aranızda halledebilirsiniz.
Re: [ihracatklubu] dubai nakliye fiyati
mustafa bey bursa-dubai nakliye fiyatını daha dogrusu gemlik-dubai uyesı bulundugunuz ınancgroup cınar gumruk musavırlıgı ltd.şti.nden 0212 630 40 50 dahılı 234 selım beyden yada sıze yakın sube olarak Cınar gumruk musavırlıgı bursa subesınden 0224 211 25 91 Tarık beyden naklıye, sıgorta, ıthalat, ıhracat gumrukleme konusunda bılgı alabılrısınız.

Cınar gumruk musavırlıgı
Bursa subesı

Bilgi Talebi
A ve B firması konsorsiyum olarak yurtdışında bir devlet kuruluşundan fabrika inşası işi alıyor. Afirması kendi yükümlülüğünü C firmasına taşere ediyor. Şartlar gereği oluşan iş akışına göre A firması yabancı kuruluşa satışı doğrudan gerçekleştirmeyecek olup, Türkiyeden yabancı ülkedeki B firmasının şubesine ihracat yapacaktır. Ancak, A'nın taşeronu C bazı malzemeleri 3. bir ülkeden doğrudan yatırım yapılan ülkeye göndermek istemektedir.Bu durmunda C taşeron firmanın, (satıcısında) satın aldığı ekipmanı doğrudan yatırım ülkesindeki Bfirmasının şubesine ve fakat A Şubesi adına göndermesi gerekmektedir. Bu durumda faturalama ve gümrükleme kurgusu nasıl olacaktır.En pratik çözüm, C firmasının B firmasına transit ticaret yoluyla satış yapması gibi gözüküyor, ancak,bu durum ek anlaşmalar gerektirdiğinden tercih edilmiyor. Bunun başka bir çözümü olabilir mi?Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler.SaygılarımlaMetin ERGEN
merhabalar ,
ıraka kablo ihracatı yapıyoruz. ihracat faturamızı türk lirası cinsinden kestik. ama vergi dairesi gümrük beyannamesi tl düzenlemez diyor böyle bir şey varmı ?
yada ıraka özel bir kambiyo uygulaması var mı ?
bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşalım lütfen
tecil terkin ile ilgili yeni resmi gazete lazım. 50.000 USD 100.000 hangi tarihte oldu. bunu belgeleyebilirmiyiz.
Re: [ihracatklubu] Bilgi Talebi

Merhabalar, Karisik bir durum. Oncelikle gumruk ile bir işiniz yok. jOİNT VENTURE VE/VEYA kONSORSİYUM oluşturulmuş ise bu ortakliklar adina yapilabilir dogrudan veya bu olmadiysa;
C firmasi ;
Mali X ulkesinden alip (Turkiye uzerinden veya degil farketmez) Y ulkesine sevkettirip sevk evrakini Forwarder'inizin Turkiye acentasinda/şubesinden tanzim ettirin. Bunu yapabilecek bir acenta(tercihen uluslararasi nakliyecilerin Turkiye şubeleri ile) bulun.Turkiye de aktarma olacaksa bile farketmez sevk evrakinda son teslim yeri yazar zaten. Mali ithal etmeyeceksiniz cunki. Sevk gercekleştirilince C firmasi ,A firmasina ihracat faturasi kesip nakliyeciye "malin A firmasi na devredildigini dolayisi ile malin gondericisi A firmasi olan konşimento duzenleyerek kendilerine teslimi isteyin (ki bu noktayi da baştan konuşup anlaşmaniz gerekir ki sonradan problem çikmasin) ve bu B/L ile A firmasinin kendisinin duzenleyecegi ihracat faturasi ve alicinin istedigi diger belgelerle B firmasinin subesine gondersin. Bu isler icin transfer gerekiyorsa hem C firmasi hemde A firmasi Transit Ticaret formu duzenlemesi gerekir. Boylece, B firmasi C firmasina transit yapmadigindan tekrar anlaşma yapmak da gerekmez. Ekte Trans.Tic Formundan da anlasilacagi uzere(ki son halini bankanizdan alabilirsiniz) kime degil hangi ulkeye satildigi soruluyor ki hem B firmasi dolduracak (aldigi ve sattigi fiyatlarla) hemde ayrica A firmasi doldurup hem bankaya hem de gumruge verecek KI BU İŞLEM SÜRECİ İÇİN GÜMRÜK MÜŞAVİRİNİZLE DE KONUŞMADAN İŞE BAŞLAMAYINIZ.
Ama anladigim kadari ile siz zaten mallari Turkiye gumruklerinde aktarma olmadan dogrudan ihrac ulkesinden ,gidecegi ulkeye gondereceksiniz.
Eger bu islerde DTH i kullanirsaniz (ya da tutar USD.100.000- in altinda ise ,sadece yapilan kar'in beyani icin, islem sonunda TTF doldurup bankaya onaylatmaniz gerekir.
Yok DTH kullanmayip banka kaynagindan transfer ettirecekseniz veya USD.100.000.-
uzerind ise TTF nu baştan lamaniz gerekecek.
YOK bu şekilde yapamazsaniz o zaman Diş Tic Müst başvurup ,her iki firmaninda
(biri araci gozukebilir) uygun bir teşvik belgesi alinmasi gerekebilir.
Umarim açıkalayabilmişimdir de faydali olabilirim.
Saygilar
Niyazi SOYDAN
www.elis.com.tr
Re: [ihracatklubu]
Sezgın bey Vergı daıresıne Gb nın Tl duzenlenmeyecegıne daır bır yazı varsa bunu sıze vermesını ısteyın yada lutfen bu ısı tl den yapın deyın tl den ıhracat yapılmıssa bu ıslem kapanacak 2006 yılııcınde de yıne yenı tl den ıslem yapılabılır bılgınıze.
FOB Bedelleri elimde bulunan kablo bagi (Cable Tie) Ithal etmek istiyorum. Fakat gumruk vergileriyle beraber toplam maliyetini ogrenmem gerekiyor. Gtip numarasını da tam olarak bilmiyorum. Yardimciolabilcek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.Iyi calismalar.Erdi Bozdag
RE: [ihracatklubu] cok acil bilgi talebi
Merhabalar Yabancı ortaklı bır ltd nın yerlı ortaklı bır ltd ıle farkı yoktur.sadece yabancı ortak bılgılerının ortaklıktan sonra dıs tıcaret mustesarlıgına bılgı verılmesı gerekmektedır.Onun dısında bır fark yoktur. Ilgılerınıze ve bılgılerınıze
Yenı bır yabancı ortaklık yaptıgımdan yazıyorum
Saygılarımla
Rustem umman
[ihracatklubu] cok acil bilgi talebi

SISLI/ISTANBUL DA DIS TICARET MUSTESARLIGI HER TURLU YARDIMI YAPIYOR. AMAN YANLIS YAPMAYIN/
YABANCI ORTAK SERMAYE GETIRIYOR MU
JOINT VENTURE YAPILIYOR MU
MERHABA HERKESE,
SİGORTA KONUSUNDA BİR SORUM OLACAKTI ARKADAŞLAR?
İHRACATÇI FİRMA TESLİM ŞEKLİ NE OLURSA OLSUN TÜM YÜKLEMELERİN SİGORTASINI KENDİSİ YAPIYOR. BU NORMAL BİŞEY MİDİR VE DE ALICI İÇİN ALICININ GÜMRÜGÜ BAKIMINDAN SAKINCASI YOK MUDUR ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Cumali Bey,

Sigorta yaptırmanın alıcının gümrüğü açısından hiçbir sakıncası yoktur.Ancak sorumluluk kapsamı
dışındaki mala sigorta yaptırmanın hiçbir anlamıda yoktur.

Erdem Abalıoğlu
Dış Ticaret Uzmanı
RE: yabancı ortaklı şirket feshi için acil bilgi

Merhabalar,

Yabancı ortaklı olarak 3 kişi ltd şirketi kurduk.Şirket işlemleri tamamlanadı fakat şirket anlamında faaliyete girilemedi. Daha sonrada arada çıkan bazı anlaşmazlıklardan dolayı yabancı ortağımız kendi ülkesine döndü. .Yabancı ortağa ulaşamıyoruz.Bu durumda şirketi nasıl fes edebiliriz.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Zeynep
Re: [ihracatklubu] new orleans navlun?
Merhaba ,Amerika New Orleans'dan İzmir limanına soya fasulyesi getirmek istiyoruz. Bununla ilgili maliyet çalısması yapıyorum. Size sormak istediğim minimum ne kadar tonaj getirilebilir ve navlunu ne kadar tutar? Ögrendiğime göre gemiler USD'den min 20.000 tonluk olarak geliyormus, eger daha az bir miktar yüklemek istersek , 1000-1500 ton gibi, gemilerde bu miktar için yer ayarlamak mümkün olabilir mi? sorun yaratır mı?Teşekkürler,EMİNE
KOSGEB onaly dış ticaret danışmanlığı hakkında bilgi talebi
Selamlar,KOSGEB onaylı dış ticaret danışmanlarının çalışma şekli nasıldır? Firmalara ne gibi hizmetler sunarlar? Ücretlerini neye göre belirlerler? Firmalara nasıl teklif verirler? Çalışacakları firmalara ne gibi belgeler sunarlar? KSOGEB'e rapor verirler mi? Aramızda bu türden danışman olarak çalışan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?Saygılar
Selamlar, Cin' den bir ithalatimiz olacak. Karsi taraf odemeyi TT olarak istiyor. Bu odeme sekli hakkinda tam olarak bilgim yok. Lutfen bu odeme sekli hakkinda detayli bilgilendirir misin? Turkiye'den hangi kurulus kanali ile yapilir? Ne kadar surede karsi tarafa ulasir? Ayni gunde ulasir mi?Ne kadar masraf odenir?Karsi tarafin hangi bilgilerine ihtiyacimiz var? Ad-soyad ve Adres yada hesap no gibi.
Yanıt: [ihracatklubu] TT odeme

telegrafik transfer , yani pesin odeme gibi dusunun , bizim tabirimizle on-line odeme yani
Re: [ihracatklubu] TT odeme
Telegrafik Transfer
Peşin ödeme demek..
Bildiginiz pesin odeme ... (( ya da benim bildigim .. pesin odeme ))
Banka hesap nosu ve firma bilgileriyle halledebilirsiniz.

İyi Çalışmalar,
Betul
RE: Yan??[ihracatklubu] TT odeme

Muhtemelen Western Union gibi bir kurumla odemeyi isteyeceklerdir. Turkiye’den Cin’e para gondermenin benim bildigim en kolay yolu da bu zaten. Western Union’la transfer yapn herhangi bir bankayla (orn. Denizbank) halledebilirsiniz. Tabii once havale komisyonlarini iyice ogrenin. Bankalarin internet sitelerinde bu bilgiyi bulabilirsiniz. Saygilarimla,
Re: [ihracatklubu] TT odeme
Merhaba,
Çinle çalışıyoruz. Ödemelerimizi TT payment yani peşin ödeme olarak yapıyoruz.
Çindeki firmadan çalıştığı bankanın bütün detaylarını isteyin. Sonra size en iyi kur veren çalıştığınız bankalardan biriyle ödemenizi yapın. Bankaya ödeme talimatınızı geçerken ödeme şeklini " peşin " olarak belirtmeyi unutmayın. Kendi bankanızdan transferiniz için aynı gün valör isteyebilirsiniz. Genelde 2 gün valörlü yapıyorlar sizin aksi bir talebiniz olmazsa.
Masraf konusuna gelince; o sizin bankanızla aranızda yaptığınız pazarlığa bağlı. Dosya ve swift masrafı adı altında bir meblağ alıyorlar. Eğer bir miktar öğrenmek isterseniz benim ödediğim bankadan bankaya 15YTL - 35 YTL arasında değişiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar,
Nevşen Güler
TEKINER KIRTASIYE
Dış Ticaret Sorumlusu
RE: Yanıt: [ihracatklubu] TT odeme

Yaw ne peşin ödemesi ne western union'u. Nereden çıkarıyorsunuz bunları? TT bildiğimiz banka havalesidir.

40.000 USD için valörüne bağlı olarak değişebilecek 20 ile 50 USD civarında bir komisyonu vardır o kadar. Peşin yada taksitli olması TT 'ye değil iki tarafın anlaşmasına bağlı bir olaydır. Adam akreditifle evrakla falan filan uğraşmak istemiyor. Bana paramı doğrudan gönderin arkadaş diyor. Bunu işter peşin öder TT yaparsınız isterseniz vadeli anlaşır vadeleri TT ile yani banka havalesi ile gönderirsiniz, yada isterseniz siparişte belli bir kısmını peşin öder kalanını iş tesliminde ödersiniz. Bu ödemeleri de TT ile yani banka havalesi ile yaparsınız. Çekle, akreditifle, kağıtla kürekle değil..

İtiyacınız olan şey; karşıdaki firmanın ismi, baka ismi, banka SWIFT kodu, ve banka hesap numarasıdır. O kadar...

Hüseyin Ertaş

Telegrafik transfer, görünmeyen kalemler veya ithalata dair ödemelerin yapılması için kullanılan bir ödeme tekniğidir. Eğer transfer yazısı ile malı çekmek istiyorsanız Western Union vs gibi kurumlar vasıtasıyla ödemeyin. Zaten onlar ticari ödeme kabul etmezler ve bir ödeme limiti vardır. Ticari ödemeler için yeterli bir limitleri olmamakla birlikte, transfer yazısı vermeleri de söz konusu olmadığı için ödediğiniz para boşa gider. Çünkü transfer yazısı alamazsınız. Bence, bir bankanın kambiyo servisine giderek talimatınızla birlikte proforma fatura veya faturanızı ibraz ederek transferinizi talep edin. Lehtar bankası, hesap numarası ve lehtar adı ve adresi gerekmektedir. Onlar gerekeni yapacaklardır.

İsa Necat ALDOĞAN
Kambiyo Operasyon Yönetmeni
Kuveyt Türk AŞ

13 Comments:

At 10:24 PM, Anonymous Anonymous said...

, Bay / Bayan Merhaba
Sonunda kredi dosyaları başvurunun reddine yoluyla çıkmazı bankalar, kırmak için mali zorluklar ile başa çıkmak için, bireyler arasındaki nakdi kredi ihtiyacınız var? Sana ihtiyacım var tutarında bir kredi yapmak mümkün bireysel finans uzmanları ve hayatınızı kolaylaştırmak koşullar duyuyorum. Bunlar Mali size yardımcı olabilir hangi alanlardır

ev borcu
bireysel Krediler
Yatırım Kredileri
Borç konsolidasyonu kredi
Kredi Toplama

biz çok nazik kredi ihtiyacı olan herhangi bir vücut için 1000 € dan 100.000.000 € kredi sunuyoruz adresinden acil kredi için bugün bize bizim

E-posta: privatelanders12@outlook.com

http://privatelanders12.wix.com/loan-offer

 
At 11:25 PM, Anonymous Anonymous said...

Merhaba Bay / Bayan,
Bunlardan çünkü İngiltere Bayan Jessica lopes Ben bana rune var sahte kredi ile aldatmaca 6 kez kurbanları oldu birkaç yıl için para kredi arıyorum, ben girişimi intihar yaptım. Ben ödemek için borç ve faturaları vardı çünkü. Bunu ben artık yaşam duygusuna sahip benim için bitti sanıyordum.
Ama neyse ki WIN GÜVEN ipotek Bay RONALD Faris birçok kişi tarafından yapılan tanıklık gördüm, bu yüzden benim borçlarını yerleşmek ve benim proje yürütmek için benim kredi elde etmek kendisiyle temas. Hayat yine gülümsedi basit ve çok kapsamlı bir gönül Kraliçe o WIN GÜVEN Mortgage DAN Bay RONALD Faris ile.
Eğer finansman ihtiyacınız varsa; para kredi ya da bu adam bunu gerçekleştirmek için yardımcı ve mali size destek olacaktır herhangi proje.
İletişim: dporterwintrustmortgage@outlook.com
Teşekkür ederim

 
At 3:44 PM, Blogger luis said...

Merhaba, bankalar ya da diğer herhangi bir finans kurumu tarafından kapatmak ve hala kredi veya kişisel finansal yardıma ihtiyaç Have Been? Daha fazla bilgi için (freedomloanconsultant@gmail.com): E-posta
teşekkürler

 
At 12:32 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba
  Bir finans ihtiyacı var mı? evet hızlı ve uygun fiyatlı kredi için bugün bize ulaşın Eğer şimdi mali yardıma ihtiyacı bireysel ve şirketlere% 3 faiz oranı ile dünyanın herhangi bir kredi sunuyoruz. Şimdi bize ulaşın

E-Posta: marketinghermesinvestment@outlook.com

Hermes Yatırım Yönetimi
Lloyds Chambers
1 Portsok Straße
Londra E1 8HZ

 
At 6:35 AM, Blogger Unknown said...

Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa
Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz
Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.
Dolgu ve dönüs
(1) Tam adi: ………………..
(2) Kredi Tutari: ……………
(3) Kredi Süre: …………..
(4) Cinsiyet: …………………….
(5) Cinsiyet: ……………
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: ………
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ………..
Bay Evis Philip

 
At 5:24 PM, Blogger Unknown said...

İyi Günler, Aranıyor Krediler ve İpotekler için sıkıldınız mı? Bankalar ve Diğer Mali Kuruluşlar tarafından sürekli devreden çıktın mı, bir iş adamı ya da kadın mısın? Herhangi bir mali karışıklığa mı sahipsiniz yoksa kendi işini başlatmak için para gerekiyor mu? Borcunuzu ödemek veya faturalarınızı ödemek ya da güzel bir iş kurmak için borç almaya ihtiyacınız var mı? Düşük bir kredi puanı var mı? Her dönem için% 2 faiz oranı ile 1.000.00 Minimum ile 10 Milyon Maksimum arasında değişen krediler sunuyoruz. Iş geliştirme için krediler rekabet avantajı / iş genişleme. Biz sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik. Gayrimenkul ve her çeşit iş finansmanı için bir işbirliği finansmanı yaparak, maksimum beş ila elli yıla kadar uzun vadeli kredi vermekteyiz. Sadece borçlunun bilgilerini doldurun ve hemen evansjackloanfirm1101@gmail.com adresinden bize geri dönün.

Adınız:_________
Senin adresin:______
Senin ülken:______
Kredi miktarı:_______
Yaş:_______________
Seks:_______________
Kredi Süresi: __________
Aylık gelir:_________
Cep telefonu numarası:____

Lütfen ilgileniyorsanız, hızlı yanıtınızı bekliyoruz.
Bayan Karin Lucas

 
At 2:29 PM, Blogger Unknown said...

Bugün acilen bir krediye ihtiyacınız varsa Andrew Scott adında bu kişiye başvurun, size yardımcı olabilir. Şimdi onunla onunla temas kurun E-posta Andrewloanfirm800@hotmail.com

Bay David evet, Meksika'da ailemle birlikte yaşıyorum.

 
At 5:57 PM, Blogger HOW TO GET YOUR EX BACK FAST said...

Selamlar sana.

Direct Access Online Finans Hizmetleri,% 2 çok düşük bir faiz oranı ile teminatlı ve teminatsız kredi imkanı sunuyoruz. Kişisel Krediler, Borç Konsolidasyon Kredisi, Girişim Sermayesi, İşletme Kredisi, Eğitim Kredisi, Ev Kredisi veya "Herhangi bir nedenle Krediniz! Kötü Krediniz Var mı? Hâlâ başvurabilirsiniz: jamesmooreloanfirm@gmail.com
Uygulamalarınız için bugün bizimle iletişime geçiniz! + 18457315643

Saygılarımla,
Müşteri servisi
Doğrudan Erişim Online Finans Servisleri

 
At 5:57 PM, Blogger HOW TO GET YOUR EX BACK FAST said...

Selamlar sana.

Direct Access Online Finans Hizmetleri,% 2 çok düşük bir faiz oranı ile teminatlı ve teminatsız kredi imkanı sunuyoruz. Kişisel Krediler, Borç Konsolidasyon Kredisi, Girişim Sermayesi, İşletme Kredisi, Eğitim Kredisi, Ev Kredisi veya "Herhangi bir nedenle Krediniz! Kötü Krediniz Var mı? Hâlâ başvurabilirsiniz: jamesmooreloanfirm@gmail.com
Uygulamalarınız için bugün bizimle iletişime geçiniz! + 18457315643

Saygılarımla,
Müşteri servisi
Doğrudan Erişim Online Finans Servisleri

 
At 4:06 AM, Blogger Robert Downey said...

Merhaba, Her tür krediyi almakla mı ilgileniyorsun? Ben yönetmen Kelvin Kent Loans Limited, Kevin Kent kredi hizmet ve lisanslı bir yasal kredi yatırım, bireylerin ve şirketlerin bireysel krediler yanı sıra müşterilerine çeşitli / potansiyel düzeyde güvenilir ve yatırım hizmetleri sunmak için uygun bir faiz oranı ile sunuyoruz 1 yıldan 25 yıla kadar bir maksimum kredi tutarı için ($ 300,000,000 / €) minimum kredi tutarı (% 3,000 / €) ile% 3'tür. Şirket aracılığıyla bize ulaşın E-posta adresi: kelvinkentloanfirm83@gmail.com İletişim: kelvinkentloanfirm83@gmail.com: Bugünkü krediniz için hizmetinizdeyiz. Acil yanıtınızı beklediğiniz için teşekkür ederiz. Kevin Kent.

 
At 3:26 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba,

Adım Türkiye'den Muhammed, bu medyayı, herkese burada bir borç almak için dikkatli olmalarını tavsiye etmek için kullanmak istiyorum, o kadar çok kredi verici burada dolaşıcıdır ve onlar sadece paranızı aldatmak için buradalar, bir borç için başvurmuştum. yaklaşık 200 milyon Dubai'li bir kadından ve kredi almadan yaklaşık 10 milyon kaybettim, defalarca bir ücret talep etti, krediyi almamam için yaklaşık 10 milyon para ödedi,

Tanrıya şan olsun, sadece bir kredi talebinde bulunmuş bir arkadaşıyla tanıştım ve borçsuz kaldı, bu yüzden Bayan Fred Larryl'i tanıştırdı ve 400 milyon önermiştim, bence şaka ve dolandırıcılık , ancak teminat vermeden 24 saatten az bir sürede sadece% 2 kredi aldım. Çok mutluyum, çünkü fakirlikten kurtuldum.

 Bu yüzden, burada temasa geçilmesi gereken bir krediye ihtiyacı olan herkese tavsiyelerde bulunuyorum.
 Bayan Fred Larryl, e-posta yoluyla: (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

 E-posta ile daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız bana yine de ulaşabilirsiniz: (muhammadjajuli8@gmail.com)

 Tanıklığını okudum için bir kez daha teşekkürler, Tanrı bizi kutsasın ve bize uzun ömür ve refah vermeye devam edin.

 
At 7:33 PM, Blogger Solution said...

Merhaba, dünyanın her yerinden izleyiciler. Bugün dünyanın herhangi bir ATM'sinde kullanılabilecek boş bir ATM kartı alan herkes için iyi bir haber. ATM'leri hacklemek için kullanılabilecek özel programlanmış ATM kartlarımız var. ATM kartları, mağazalarda ve şubelerde ATM'lerden para çekmek veya kart çekmek için kullanılabilir. Bu kartları dünyanın her yerinden ilgilenen tüm müşterilere veriyoruz. Bir ATM kartını çekmek için günlük limit 5.000 $ ve mağaza içi harcama limiti, aradığınız kartın türüne ve ihtiyacınız olan ATM kartı sayısına (en az 5.000 AA aralığında) bağlı olarak 55.000 $ 'dır. 15 milyon ... USD SINIRSIZ THOMAS HACKER'larımız ile mali sorunlardan kaçınır, borç yöneticisi veya mali sıkıntı içinde olan kişi olmayın. Bu nedenle finansal sorunlarınıza hızlı bir şekilde çözüm bulmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Mali açıdan istikrarlı olduğunuzda onur duyacağız. Sertifikalıyız ve gizliliğiniz bizim için% 100 güvenlidir. Mali sorunlarınız için endişelenmeyin. Diğer çevrimiçi bilgisayar korsanlığı hizmetlerine ihtiyacınız varsa, bunları her zaman, her yerde sunuyoruz. E-posta adresimizden bize ulaşın: thomasunlimitedhackers@gmail.com

Merhaba
THOMAS FREDDIE HACKER kısıtlama olmaksızın
E-posta thomasunlimitedhackers@gmail.com
Çağrı / SMS: +1 (985) 465-8370
Slogan: En hızlı ve en güvenilir hizmeti sunuyoruz.

 
At 4:55 AM, Blogger Roberto john said...

Merhaba, buradaki kelime etrafındaki görüşler, kredimi nasıl aldığıma dair tanıklığımdır.
İnternette iyi bir Borç Veren olmadığını düşündüm çünkü başvurdum
İnternette bir kaç kredi şirketinden kredi aldım ama Dolandırıldım
oraya nasıl geldiklerine dair binlerce müşteri görüşü aldım
Robetto John Private Loan Company'de kredi verdim, bu yüzden ona şüpheli bir trier verdim
Tüm umutlarım bittiğinde yakın zamanda bir kaza geçirdim ve bir arabaya ihtiyacım vardı.
hızlı! Gerçekten beklemiyordum, Robetto John Private kredi şirketi ile temasa geçtim
normal hizmet dışında bir şey, ama İşçilerle tamamen şok oldum
Ofiste! İyi bir şey aldığımdan emin olmak için kendi yollarından çıktılar.
anlaşma ve iyi bir araba. ve inanamadığım başarılı bir Kredi İşlemi
aldığım mükemmel hizmet! İşçiler o kadar bilgiliydi ki,
nazik, yardımsever ve yeryüzüne inen. Daha önce hiç bu kadar iyi muamele görmemiştim
bir kredi şirketinde. Bundan sonra hepiniz benim işim var ve biz gitmeyeceğiz.
başka herhangi bir yer! Robetto John Private ile tanıştırdığım tüm arkadaşlarım
kredi şirketinin hepsi iyi ve mutlu yaşıyor, yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim
ve destek. Sağladığınız hizmeti gerçekten takdir edin. Büyük ölçüde
şu anda herhangi bir kötü durumdaysanız, tüm finansal acil durumlar için önerilir
durum sadece oradaki Robetto John Private kredi şirketiyle iletişime geçin.
Doğrudan Şirket E-postası: (robettojohn0147@gmail.com) veya whatsApp numarası +2347045670032 Teşekkürler

 

Post a Comment

<< Home