ihracatklubusorulari

Friday, September 22, 2006

11

Re: [ihracatklubu] YARDIM
özlem hn.
merhaba...
biz de freight forwarder lık yapmaktayız.ama büyük bir firma değiliz. aslında karşılaştığınız problem ile ilgili olarak yasal olarak yapacağınız birşey yok.konteyner taşımalarında genelde bu tür problemler olabilir ama izah edilmeye muhtaç durumlardır ve müşteriye çıkan problem izah edilir.konteyner işlerinde size tavsiyem "BEN ŞU KADAR GÜNDE GETİRİRİM YADA GÖTÜRÜRÜM" diyen firmalara itimat etmemeniz.Genelde piyasada bu şekilde müşterileri yönlendiriyorlar.
NOT:YASAL BİR YOLA BAŞVURSANIZ DAHİ, TRANSIT TIME İLE İLGİLİ ETA (ESTIMATED TIME OF ARRIVAL) DURUMUNDAN DOLAYI BİR NETİCE ALAMAYABİLİRSİNİZ.
saygılar,
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Özlem hanım selamlar,
Ben de bir nakliyeciyimİngiltereden kumaş ithal eden firmanın yüklerini cekiyoruz. Zaman zaman benim basima da bu olay gibi olmasa da gecikmeler geliyor.Sınır kapilari cok kalabalık olabiliyorYa da gümrük elemanları sampiyonşar ligi maclarini izlemek icin mesai yapmayabiliyorlar,tabii bunlarin hicbiri tasimayi 20 gunde yapmanin mazareti olamaz. Tüm aksiliklere ragmen en uzak tasima noktasini İngilter olarak ele alacak olursak maksimum süre 8 gunu gecmez.Demek ki ciddi aksilikler olmus.
Bence yapabileceginiz en iyi sey nakliyecinizi degistirmek,en buyuk ceza bu olur herhalde
Saygılarımızla,
Özgür Yılmaz
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Ozlem Hanım bu durumu UND ye bildirebilirsiniz. www.und.org.tr nakliyecinizle aranızda bir tasıma sozleşmeside varsa onuda ekleyebilirsiniz. Tasıma sozlesmenizde zamanında yapılamayan tasıma icin bir cezai sart koyduysanız onun uygulanmasını talep edebilirsiniz. Yapılan terbiyesizlik icin muhakkak sozleşmede bir sart yoktur bence amirlerine bu durumu hemde en ust seviyede bildirim. Birde baksa bir tavsiye maillerinizde firma yada kişi ismi belirtmeyin cunku aleyhinize kullanabilirler. Firmamızın adını karalıyor diye. Ama hic bir e-mail mahkedede delil olarak da kabul edilmiyor bildiğim kadarıyla. Nakliyeciler (TIR) parsiyel yuklemelerde mal bulamadıkları surece genelde araclarını cıkarmazlar mallarını depolarında tutarlar. Cunku zararına aracın geri donmesini istemezler en azından mazot parasını kurtarmak isterler. Sizde de boyle bir durum olmus olabilir. Ama bu kişiye verilecek en guzel cevap direk o kişiyi adı gecen firmanın en ust yetkililerine sikayet etmeniz olacaktır. Eminimki sozlesmedeki varıs tarihi ETA dır. Yani yaklasık varıs zamanı. Dolayısısyla nakliyeci size kesin bir tarih verip kendisini yukumluluk altına sokmamıs
Uygar
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Bu ciddi aksiliklerin içinde, tırlar kullanan ve bazen nakliyecilerin direk elamanı olmayabilen şoförlerin, yolda kafalarına göre mola vermeleri, tatil yapmaları olabilirmi? Yada yük parsiyel olduğundan yolda 3-5 ülke her ülkede 3-5 müşteriye sevkiyat yaparak para kazanma isteği, ama bu arada yeni müşteriyi de kaçırmamak için sözlenen, ithalatçının veya ihracatçının günlerini kabusa çeviren, nakliyeci için ise beyaz olan bir yalan olabilir mi?Eğer yaptığımız anlaşma sadece bizi bağlıyorsa, ben neden anlaşma yapıyorum. Biz yüklediğim arabadan bazen daha değerli olan malımızı kimlerin insafına bırakıyoruz. Benim attığımı boş verin atacağımı düşündüğü adımımı kontrol etmeye çalışan sistem herhalde bu nakliyecilerin orman kanunları ile iş yapmasına müsaade etmeyecektir.
Emin değilim ama iki nakliyeci derneğinin (UND, RODER) bu konuda yapabilecekleri bir şey olabilir.
Bu arada biz burada doğruyu ve sorunlarımıza olabilecek en makul çözümü arıyoruz sanıyordum. Eğer sanım doğru ise lütfen yanlışın arkasında durmayın ve mesleki dayanışma ile yanlışı savunmayın. (nakliyeci arkadaşlardan naçizane ricam.)

Sevgili Arkadaşlar,

Perşembe günü, TSE Genel Müdürü Kenan Malatyalı bey ile bir toplantıda bir araya geleceğiz. Karşılaştığınız sorunları, kısaca, çözüm önerileriniz ile birlikte bana mail olarak yollayabilirseniz kendisine iletebilirim.
RE: [ihracatklubu] YARDIM

Sanırım Özlem hanımın derdi, malın sadece 20 gün gecikmesi değil.1.si kendini kandırılıyor gibi hissetmiş (ben böyle hissederdim) 2.si aracın ne durumda olduğu, nerede olduğu, ne zaman varacağı konusunda kendisine hiç bilgi verilmemiş. (ETA- tahmini varış zamanı, evet ve bu yüzden tahminler daima yenilenebilir. ) 3. ve en kötüsü saygısızlığa ve terbiyesizliğe maruz kalmış. Aşağıda belirttiğiniz mazeretlerin hiç birisi bunlara mazeret olamaz ve ticaret kuralları içerisinde açıklanamaz.
Saygılarımla
Soner
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Soner Bey Aşağıdaki mailinizi benim e-mailime cevap olarak yazdıysanız acıkcası ne kast etmek veya nereye varmak istediğiniz anlayamadım. Selamlar
Uygar
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Selam uygar Bey, Maili size cevap olarak değil, mailinizden dolayı bazı yanlış anlaşılmaları önlemek için yazdım. Fikirlerinizi ve sorunun çözümünde paylaştığım düşüncelerimi daha önceki maillerimde bildirmiştim. Ama nakliyecinin aşırı yoğunluğa bağladığı gecikmeyi, belki de asıl dorun gecikme olmamasına rağmen, siz “yük bulunamaması da bu gecikmeye sebep olmuş olabilir” gibi bir açıklama getirince, arkadaşlara bence asıl sorunun kaynağını göstermek istedim.
Sonuç olarak hepimiz makul ve kabul edilebilir bir çözüm arıyoruz. Değil mi?
Re: [Spam] Re: [ihracatklubu] Yükleme Adresi
Sayin Mehmet Bey,Bu islemde , mal alim-satimi ile ilgili Italyan firma ile bir baglantiniz yok gibi oluyor.Paranin Italya'dangelmesi de muhasebesel acidan size sikinti yaratabilir. Italyan firmasinin da boyle bir durumdasize akreditif acabilme olanagi gozukmuyor. Ancak soyle bir islem yapilabilir diye dusunuyorum (sayetillaki akreditifli bir odeme seklinde israr ediyorsaniz);Italyan firmasi, sizin mali teslim etmenizi istedigiTurkiye icindeki firmaya transferable bir akreditif acar, ve akreditifin lehdari sizin mali teslimedeceginiz firma olur. O firma da transferable akreditife istinaden, lehdari siz olmak uzere birakreditif acar. Boylece sartlari yerine getirdiginiz surece satacaginiz mallarin odemesini garanti altinaalmis olursunuz. Iyi Calismalar, Ozgur TURKMENUrban Insaat A.S.
RE: [ihracatklubu] YARDIM
Soner Bey tekrar selam Bu şekilde yazmam daki amaç nadir de olsa numune olarak parsiyel yük gönderdiğim oluyor. Ama aynı şekilde malların denilen tarihlerde sevk edilemiyor. Sebebi Tır `ın dolmasını beklemeleri. Belki de gecikmenin bundan kaynaklanmış olabileceğini belirttim sadece bir örnekti. Neyse bu konuyu uzatmanın Ozlem hn a bir faydası yok umarım makul bir sonuç elde eder ve basına bundan böyle bu talihsizlikler gelmez. Selamlar ve iyi akşamlar
Uygar
Re: [ihracatklubu] soru
X-RAY film gümrük vergisi ve diğer detaylar aşağıdaki gibi olup ithalatında herhangi bir ekstra izin gerekmemektedir. Bilgi edinilmesini rica ederim
Röntgen filmi (X-RAY film) ithalatında gümrükte istenen belgeler
Röntgen filmi (X-RAY film) ithalatında gümrükte istenen belgeler ATOM ENERJI KURUMUNDAN IZIN ALINMALISINIZ.
merhaba arkadaşlar,
avustralya-sydney için parisyel yükleme ile ilğili gemi ve fiyat teklifi araştırması yapıyorum.
yardımlarınız için tesekkürler..
Firmamız bebek(0-3 yaş) ve çocuk(3-12 yaş) tekstil ürünleri perakende satış mağazası açacaktır.Bu mağazada markalı ürünleri tercih etmekteyiz.Chicco,mothercare,kanz,joker gibi... Bu ürünleri teminedebileceğimiz yerler nerelerdir ve bize yardımcı olabilirmisiniz.
SELAM ARKADAŞLARAVRUPA DIŞI ÜLKELERDEN PC PARÇALARI GETİRİYORUZ.BİLİNDİĞİ GİBİ CE İŞARETİTAŞIMASI GEREKİYOR.ŞAYET YENİ ÇIKAN BİR ÜRÜNDE,HENÜZ CE BELGESİ CE İŞARETLEMESİ HAZIRLANMA AŞAMASINDAYKEN BİZ MALI GÜMRÜĞE GETİRİP İŞLEMLERE BAŞLIYABİLİRMİYİZ ? TSE AŞAMASINDA VE GÜMRÜK İŞLEMLERİ AŞAMASINDA NELER YAPMAMIZGEREKİR.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Selamlar herkese kolay gelsin,
Elinde hazır akreditif açılış formu yada formatı örneği olan varsa gönderebilirmi?Müşterimiz bizden onun sürekli bankaya gidip gelmemesi için
bize uygun akreditifi açması için bunu istiyor.Bir de "İskonto Edilebilir Akreditif" nasıl tam anlamıyla ifade edilir ingilizce de.Bankacı arkadaşlar varsa
yardımcı olursa sevinirim.
AKREDİTİF AÇILIŞ FORMUNU ÇALIŞMIŞ OLDUĞUNUZ HERHANGİ BİR BANKADAN ALABİLİRSİNİZ
Sirküler No : DTAM-2005/531
Konu : Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği Tebliğ No: (2005/23)
İlgi : Şirket Sahibi, Dış Ticaret Sorumlusu
Tarih : 09.06.2005
Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği Tebliğ No: (2005/23)
(R.G.:02/06/2005)
Madde 1 — İthal edilecek kozmetik ürünlerinin 23/5/2005 tarihli ve 25823 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kozmetik Yönetmeliğine uygun ve güvenli olması zorunludur.
Madde 2 — İthalatçı veya temsilcisi, piyasaya ilk kez arz edilecek ekli listede (Ek 1) yer alan kozmetik ürünleri ve ithalatçısı hakkında söz konusu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak bildirimde bulunmak üzere Sağlık Bakanlığına ya da Bakanlığın İl Sağlık Müdürlüklerine başvurur.
Madde 3 — Bildirimin yapıldığına dair Bakanlıkça düzenlenen ve ithalatçının unvanı ile vergi numarasının bulunduğu yazının bir örneği, aslına uygunluğu ithalatçı veya temsilcisi tarafından firma kaşesi ve imzasıyla onaylandıktan sonra, her ithalat işlemi için gümrük idaresine ibraz edilir.
Söz konusu yazının ibraz edilmemesi halinde ürünün ithalatına gümrük idarelerince izin verilmez.
Madde 4 — İthalatçı, ithal ettiği ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun ve/veya güvenli olmasından 11/7/2001 tarihli ve 24459 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümlerince sorumludur.
Madde 5 — Bu Tebliğde yer alan hususlarla ilgili olarak uygulamaya yönelik önlemleri almaya ve gerekli düzenlemeleri yapmaya Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü) yetkilidir.
Madde 6 — Bu Tebliğde yer almayan hususlarda ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.
Madde 7 — Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 8 — Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.
İNANÇ DIŞ TİCARET ARAŞTIRMALARI MERKEZİ
KONU İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN : Şükrü KAYA Bey (D:191) – Sernur YASSIKAYA Bey (D:109)
EVREN MAHALLESİ GÜLBAHAR CADDESİ TUFAN SOKAK NO:14 GÜNEŞLİ/İSTANBUL
TEL : (0212) 630 40 50 (PBX) FAX : (0212) 630 92 73
www.inancgroup.com inancduyuru@...
SAYIN IHRACATCI ARKADASLARIN DIKKATINE

HER HAFTA ARALIKSIZ ÇARŞAMBA VE CUMA GÜNLERİ
ALMANYA BELÇİKA HOLLANDA İTALYA KAPIDAN KAPIYA TESLİM
KOMPLE VE GRUPAJ ÇIKIŞLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR
INANCTRANSPORT
TELF 0212 424 04 00
FAX 0212 540 30 99
E MAIL serdarturkay@...

RE: [ihracatklubu] Yurt Dışı Tekstil Fuarlarini bulma konusu
Suriye’nin başkenti Şam’da, 26-30 Eylül 2005 tarihleri arasında SINTEX-Suriye Uluslararası Tekstil Fuarı yapılmaktadır. Detaylı bilgi www.forumfuar.com
Kurumumuz 2004 yılında Brüksel'de ilaç eczacılık fuarına katıldı ve bu sene fuar için yapılan ödemelerin vergi iadesini almak için uğraşıyoruz. Ama tam olarak ne yapılacağını bilmiyoruz. Fuarakatıldıktan sonra vergi iadesi almak için tam olarak nasıl bir yol ileniyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
RE: [ihracatklubu] VAT Refund www.vatit.comBu firma bir çok ukeden KDV iadesi alinmasi da hizmet veriyor. Bilginize sunulur.
Re: VAT Refund
Sn. Mehmet Ali BeyDaha önceki senelerde aracı kurumlar bize bu hizmeti veriyormuş ama bu sene yöneticiler bu işi bize bırakmış o yüzden zor durumda kaldık cunku ben ve arkadaslarımın bu konuda tecrubesi yok, bu yüzden konuyla ilgili bilgisi olan arkadasların yardımlarını bekliyorumTesekkurler
Merhaba değerli arkadaşlar,
50.000$ altında gerçekleştirilen ihracatlarımız için, bankaya bilgi yazısı ve/ veya ihracatın gerçekleştirildiğine dair bilgi yazısı( ihracat beyanname tarih ve nosu vs...) göndermemiz gerekir mi?

Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.
RE: [ihracatklubu] Re: VAT Refund
Yapilacak is www.vatit.com adresinden irtibat icin mail adresini bulmak ve durumunuzu bu firmaya iletmek. Onlar sizden gerekli evraklari isteyeceklerdir.Bilginize sunulur. Mehmet Ali Dincer
alparslan bey,bildiğiniz gibi dediğiniz miktar kambiyo takibine tabii değil..bu yüzden herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur..kimse de sizden döviz alım belgesi gibi gereksiz şeylerde sormayacaktır...
LEVENT ŞEN
HALLEY D.O.O.
BOSNA-HERSEK
RE: [ihracatklubu] Banka yazıları
Alparslan bey,
50.000 $ kambiyo mevzuatına tabii degil... Iciniz rahat etsin.. Iyi calısmalar dilerim..
Saygılar..
Mrb.Arkadaşlar
Benim ricam Rusya - Odesa bölgesine ihracat yapan arkadaşlar varsa kullandıkları nakliyeci bilgilerini verirlerse çok sevinirim.Parsiyel yükleme yapılıyormu bu bölgeye bana söylenen pek yapılmadığı doğrumudur bilmiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Mehmet YILDIZ
İngilizce olarak “customs tariff number “ ı bulabileceğim bildiğiniz bir site var mı?
Ozlem hn www.Mevzuat.net İngilizce gtip leri veriyordu zannedersem ama uyelik gerekebilir.
Ingilizce distributorluk anlasmasi ornegine ihtiyacim var. Bilgisi olan arkadaslarin yardimini rica ederim.



YUZLERCE ANLASMA ORNEGi VE KONTRAT...
Değerli Arkadaslarım, Bir Danışmanlık şirketinin müdürü olarak istifade ettiğimiz ve beğeni ile inceleyip kendimize uyarladığımız anlaşmaların olduğu siteyi sizlere önermek istiyorum. Umarım işinize yarar. http://www.onecle.com/ bu siteyi inceleyin
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır,
Merhabalar;Çin'den daha önce ithalat yapmış olanlara bir sorum olacak. Çinden ( Tianjin ) getecek olan 20'lik bir containerın Türkiye'ye geliş fiyatı ne kadar olur.İstanbul ve Mersin limanı arasında bir fiyat farkıoluşur mu? Şimdiden teşekkürler.Herkese İyi Çalışmalar.
Size sürekli karşılaştığım ama hala sebebini bulup açıklayamadığım bir hususta fikirlerinizi sormak istiyorum.Kimyasal madde yüklü gemiler ( solvent,hexan.. ) de bu hasarla çok sık karşılaşıyoruz.
Örnek vermek gerekirse Konşimentoda yükleme limanında 10.000 MT alındığı yazılıyor ancak kaptan yüklemenin tamamlanmasının akabinde 9.950 MT aldığına dair yükleme limanına yaptırdığı ölçüm raporunu ekte sunarak protesto mektubu gönderiyor, herhangi bir şerh düşülmüyor
Tahliye limanında boşaltmadan önce yeni bir ölçüm yaptırılıyor ve tanktaki yük 9.950 MT bulunuyor tahliye akabinde sahil tanklarında ise yapılan ölçümde 9.930 MT bulunuyor sonuçta konşimentoya göre bir eksiklik var işin ilginç yanı aynı gözetim şirketleri gemi tanklarına tahliye sonrası boş tank sertifikası veriyor.Borularında boş olduğunu belirterek eksikliği belgeliyor.
Şimdi eksiklik sabit ama malın nereye gittiğini anlamak mümkün olmuyor? Tankta mı kaldı ? Boruda mı kaldı ? Menşeinden eksik mi yüklendi ? Fire payı teamüller gereği %0,5 ancak karşılaştığım olaylar her zaman bunun üzerine çıkıyor %1 , 2 hatta %3 olduğu durumlardan bahsediyorum.
Sonuçta kanaatimce kaptanın konşimentoya eksik yük aldığını şerh düşürmesi gerekmiyor mu? T.T.K hükümleri gereği protesto mektubu yeterli değil diye düşünüyorum ve eksiklikten gemiyi sorumlu tutuyorum.Şimdi buna benzer tecrübe yaşamış olanlardan fikir almak istiyorum bu eksiklik kimden kaynaklanıyor ?

Saygılarımla,
Av. Fatih ÜÇRücu Departmanı
RE: [ihracatklubu] Çin'den ( Tianjin ) Gelecek 20'lik Container
Fiyatlar liner'dan liner'a degisir. Yaklasik olarak 1600 - 1800 usd arasindadir.Forwarder ile pazarlik yapacaksiniz.Saygilar
FFDLC Ödeme Şekli Konusunda Acil bilgi talep ediyorum. Bilgisi olan arkadaşların yanıt yazmasını rica ediyorum.
Not: Şayet bu tür kısaltmaların bulunduğu bir metne sahip olan arkadaşımız grupla paylaşırlarsa herkesin yararına olacağı kanaatindeyim.
RE: Kimyasal emtia hasarlari
HİC BİR SORUN OLMAZ. Zaten usd.50.000 in altinde ne ihracat ne de ithalat icin kambiyo kapama sorunu var ama daha onemlisi zaten bu mali transit yapacaksiniz.Turkiyede gumrukleyip sonra tekrar ihrac etmenin hic geregi ve anlami yok.Once gumrukcunuz ile gorusun (yasak bir madde olmasin) sonra Bankanizdan Transit Tic Formu alin, isleminizi rahatca yapinSaygilarNiyazi SOYDAN
STRATEJIK YOL HARITASI
Herkese Merabalar ve iyi çalışmalar , arkadaşlar , bildiğiniz üzere kosgeb'in kobilere uyguladığı destek kapsamında uyguladığı stratejik yol haritası için düzenlediği kurslar var . bu kurslardan birine katılmış olan varsa elinde tutmuş olduğu notlardan veya aldığı bilgilerden bizi faydalandırırsa çok sevinirim .
saygılar
Herkese Merhabalar;Uzun süren piyasa araştırmalarından sonra Çin'den bir firma ile anlaşma noktasına geldik. Numune getirteceğiz. Tabiki Çin'li satıcı numuneyi ücreti bize ait olmak şartıyla göndereceğini bildirdi.Yaklaşık 20 cm uzunluğunda ve 200 gram ağırlığındaki bir paket için ne kadar bir ücret öderim? Bunun için Fedex, TNT, gibi şirketlerle mi konuşmalıyım. Gümrük nasıl oluyor? Daha önce böyle bir tecrübe yaşamış olanlar tecrübelerini belirtirse çok memnun olurum. ŞimdidenTeşekkürlerHerkese İyi Çalışmalar.
Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
Soylediginiz gibi TNT Fedex gibi sirketlerle goruşun. 200 gramlık paketin gumrukle bir baglantısı olmaz genelde.
Betul
MARSTEKS TEKSTIL AS
DHL,FEDEX,TNT gibi firmalar diğer bazı firmalara göre pahalı olur.size tavsiyem onların haricindeki firmalarla getirmeniz. OCS,PTS gibi firmalar var.Bunlardan fiyat alınabilir.
Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
Günaydınlar,Sizin dediğiniz gibi Fedex, TNT gibi firmalarla görüşebilirsiniz. Eğer herhangibirinde aboneliğiniz varsa onu tercih edin derim ben. 0,5kg'a kadar hepsi min ücret alır. Burda getireceğiniz malzemenin ağırlığı kadar m3 hesabıda önemli. Hangisi daha fazla ise kurye şirketleri onu baz alıyorlar.Ücret olarak 25-50 EUR arasında değişebilir. Çin'deki firma size karşı ödemeli gönderebilir, ya da siz burdan seçtiğiniz kuryeye malı alması için talimat verebilirsiniz.Numune olduğu için proforma fatura düzenlenmek zorunda. Gümrük için küçük bir meblağ fatura üzerinde görülmeli. " Samples without commercial value. Value only for customs purposes only " vb. gibi ibareler proforma faturanın üzerinde olduğu müddetçe gümrükde bir sorun yaşamazsınız.Eksiğim varsa diğer arkadaşlar tamamlasın lütfen.Herkese iyi çalışmalar dilerim.Best Regards,Miss Nevsen GulerImport Assistant
RE: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
Ahmet Bey,Aynı sizin tarif ettiğiniz şekilde Çin’den bir keman numunesi getirttik. Kendilerinin istediği para transferini yaptık ve yaklaşık 2 hafta kadar bekledikten sonra (teslim yeri Trabzon), keman elimize ulaştı. Biz transferden sonra beklemekten başka hiçbir şey yapmadık. TNT ile geldi, yaklaşık 100 dolar ödedik, ve keman yaklaşık kutusu ile beraber 1 kg. civarında idi. Kargo verdiğimiz posta adresine ulaştı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sayın Güler,Bu faturalar mutlaka çok küçük rakamlarda düzenlenmeli. Geçenlerde Taiwan'dan bana numune yollayan bir firma, üzerinde "Samples without commercial value" yazmasına rağmen 100 USD nin üstünde bir fatura düzenlediği için gümrüğe takıldı ve geri gitti. Mehmet Akif ÖZYURTHASSAS Mühendislik Ltd.Şti.
RE: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den ) Sayın Güler Merhaba,Gelecek olan numuneniz için(boyut ve ağırlığına bakarak) en iyi yol bir kurye şirketini kullanmanızdır.Bunun içinde bilinen firmalardan birini kullanmanız alacağınzı hizmet açısından faydalıdır.Yalnız numune alırken firma sizden bir bedel istiyorsa şunu unutmayın ki banka masrafları çok yüksek olduğu için 50-60 USD bir numune için bir o kadar da banka masrafı ödersiniz.Bence numune çok pahalı bir şey değilse bedelsiz(Free Of Charge) olarak almak için elinizden geleni yapın ve kurye masrafını karşılayacağınızı belirtin..Muhakkah her mala proforma fatura düzenlenmek ve bedelsiz gelse dahi bir tutar yazılmak zorundadır.Numune olduğu için gerçek bedeli yazmak zorunlu değildir.Tavisyem adete ve ürüne bağlaı olarakl tabi toplamda 50 Usd aşmamaktır.Onun dışında zaten sizin malınızın değeri düşük ve hafif bir malsa ve gümrük memuru mal bedeli ile ağırlık arasında bir uyumsuzluk bulmazsa gümrükleme işlemi yapılmadan sadece kontrol ile elinize transfer süresi olarak 3-4 günde ulaşır..Yalnız faturaya muhakkak ALL GOODS ARE ONLY SAMPLES,CUSTOMS PURPOSE ONLY VE ALL GOODS ARE FREE OF CHARGE ibaresi koydurmayı unutmayın..Umarım yardımcı olabilmişimdir.İyi Çalışmalar dilerimFeride Gür
DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
ÇİNDEN 100 KG MIKA BANT GETİRMEK İSTİYORUM EN HIZLI VE EN UCUZ ŞEKİLDE NASIL GETİREBİLİRİM, HANGİ ŞEKİLDE ORDİNO VE GÜMRÜK MASRAFI ÖDEMEM. (NUMUNE GİBİ GETİRTEBİLİR MİYİM). ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM:
SAYGILARIMLA
ESER
Ynt: Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
Sn. Ahmet Mete,
Bu konuda yaşadığım birçok deneyim ışığında belirtmek isterim ki ;
- Fatura USD.100.- 'ın altında düzenlenmeli. Zira bu tutarın üstü normal ithalat kapsamına giriyor.
- Gelen numune Gümrükte mutlaka kontrol ediliyor. Yani, malın gerçekten numune vasfına sahip olması gerekiyor.
- Kargo ücreti ise ayrı bir vak'a. Eğer buradaki UPS,Fedex,TNT gibi firmalardan malı getirmesini isterseniz, yani onlardan firmanız için "international account number" alıp Çin'deki firmaya bildirir ve kargonun firmanız ödemeli gelmesini sağlarsanız 2-4 katı ücret ödeyeceğinizi dikkate alın. Çin'den doğrudan yapılan gönderi çok daha ucuz. Çinli firmadan kargo ücretini öğrenerek parayı transfer ederseniz sizin için ekonomik olur. Değmez derseniz, buradaki kargo firmalarından önce fiyatı öğrenmenizi tavsiye ederim. Kargo şirketleri ağırlık veya hacim (hangisi işlerine gelirse) üzerinden fiyatlandırma yapar. Hacim hesaplama yöntemi ;
U x G x Y / 6000 = Boyutsal Ağırlık
Kg. ağırlık üzerinden ise Ör. UPS'nin fiyatı 0.5 kg ' a Çin-Türkiye paket ücreti ; USD.170.80

Not: Çin'den ithalat yapmayı düşünüyorsanız, size bahsetmek istediğim önemli bir husus var.
Ararsanız görüşebiliriz. 0216 466 19 70'den 135, 0532 231 66 96 cekadir@...
Hoşçakalın

C.Kadir Gönüldaş
Re: [ihracatklubu] NUMUNE
Merhaba,
Eğer getireceginiz bant tek parca halinde degilse... en fazla 20 şer kiloluk paketler halinde ve tabii ayrı konşimentolarla getirmenizi tavsiye ederim.. hatta 20 kiloya çıkmasa iyi olur. Bu gümrüge takılmamasını saglayacak en onemli nokta. arkadaşların sabahki olayda bahsettikleri gibi ebat da onemli. Malı getirecek kurye şirketiyle toplam kilo uzerinden bi anlaşma yaparsınız.
İyi Çalışmalar,
Betul
MARSTEKS TEKSTIL AŞ


Re: [ihracatklubu] ÇİNDEN LAMİNAT PARKE İTHALATI
merhaba ahmet byfatura uzerinde (commercial valuo of samples) ibaresini belirtilmelidir ve ayni zamanda karsi firma ile anlasip fatura tutarina 100 $ altinda kesilmesini istersiniz fakat gercek tutarin onlara ödeyeceginizi soyleyin gumruk kapsamina girmemesi icin.
SİRKÜLER ( G-2005/ 141 )
Sayın Üyemiz,
DTM. İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda;
Avrupa Birliği’nin 14.06.2005 tarihli basın bildirisinde; gelişmekte olan ülke ihracatçılarının bilgilendirilmesi amacına yönelik internet üzerinden hizmet veren “İhracat Yardım Masası” sisteminin ilave bilgi imkanları ile geliştirildiğinin duyurulduğu, ve;
Ücretsiz olarak sunulan ve http://export-help.cec.eu.int web adresinden ulaşılabilen yardım servisinde; her bir ürün için AB’nin ortak ve üye ülkelerin münferiden tatbik etmekte olduğu kurallar ile ithalat prosedürleri, katma değer ve özel tüketim vergisi uygulamaları hakkında etraflı bilgilere yer verildiği,
ifade edilmiştir.
Bilgilerini rica ederim.
Mrb.Arkadaşlar

Bu formül bildiğim kadarıyla hava yolu şirketlerinin kullanmış olduğu bir formüldür bunu malın hacmini hesaplarken yaparlar eğer malın hacmi kg büyükse ona göre para alırlar eğer kg fazlaysa kg üzerinden para alırlar.6000 rakamıda hacmini hesaplarken baz aldıkları birimdir.
İnşallah sazanlık yapmamışımdır olaya sonraan dahil oldumda. :)))

Mehmet YILDIZ
Re: [ihracatklubu] Çin'den ( Tianjin ) Gelecek 20'lik Container
Ahmet Bey Merhaba,
Tianjin Çin'in kuzey kısmında olduğundan ordan direk sefer yok ,Seferler Quingdao, Shangai, Ningbo, Xiamen, Chiwan, Hongkong olmakta olup, 20'DC direk İstanbul var ama Mersin için aktarma yapması gerekiyor.
Mersin Aktarmasını ya İzmirdem yada Suriye Damietta'dan yaparsınız sizin içi yi olur, ayrıca petrol fiyatları usd 60 civarında olup, fiatlar aylık olarak değişiyor, hatta GRI denilen ek maliyetler koyuyorlar, bu da fiyatlarda değişiklik arz ediyor. Bunun yanında değişken faktörler de var navlunu etkileyen BAF + CAF + lokal masraflar Konteynır çok maliyetli bir iş dikkat etmeniz gerek, isterseniz bu konuda yardımcı olabilirim.
Selamlar,
Selami GÖK
Tel:0505 6460494

Arkadaşlar,
Çin den direkt hat yok.
Konteyner haricinde başka alternaif HAVA yolu var. Ortalama bir navlun fcl deniz için, BAF+CAF dahil 2000 usd. civarı ayrıca İstanbul yada Mersin liman masrafları varki o da 400-450 dolar arası.GRI artışı henüz olmadı ama olursa 300 dolar gibi. Mersin için de navlun aynıdır.Değişiklik olmaz.Transit süreleri hemen hemen aynıdır.Yani 25-30 gün NŞA.
Saygılar,

Bülent
Re: [Spam] RE: Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
Mehmet bey bu açıklamaların hepsini biliyorum yine de teşekkur ederim... de bu baz alınan rakam nereden geliyor onu merak ediyorum sadece ... var mıdır matematiksel bi açıklaması??
Ben bu soruyla birçok nakliyeciyi çileden çıkardım o yuzden üstelemek istemiyorum... ama yine de.... ???? :) Teşekkurler,
Betul
MARSTEKS TEKSTIL AŞ
Re: [ihracatklubu] Çin'den ( Tianjin ) Gelecek 20'lik Container
BÜLENT BEY MERHABA,
ÇİN'DEN DİREK HAT VAR AMA HER LİMANDAN YOK UZAKDOĞU AVRUPA HATTI VAR.ABE( Asian Black Sea) IST BUNLARIN İÇİNDE AKTARMALARDA İSE SİNGAPUR, PORT SAİD,ALEXANDRIA, DAMIETTA, PİRE, GIOIA TAURO KULLANILIYOR.
BİLGİNİZE.
SELAMLAR,
SG
Re: [Spam] RE: Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )
arkadaşlar,
hava kargo da 1 m3=167 kg. olarak ele alınır.yani siz 1 m3 lük yere 167kiloluk yük koyabilirsiniz.
hesaplamalarda genelde 6000 e bölünmesinde CM3 cinsinden olmaktadır.1/167=0,006 m3/kg.
siz bunu cm3 e çevirirseniz 6000 cm3/kg. olur.şimdi biz kg. cinsinden rakam lazım, onu nasıl bulacaz dersek;

enxboyxyuk / 6000 yapdığımızda cm3 ler birbirini götürür ve elimizde , yükümüxzün kapladığı alanın KG.cinsinden değeri çıkar.buna da VOLUME, HACİM ağırlığı diyoruz.
saygılar,
bülent
Re: [Spam] RE: Re: [ihracatklubu] Ücretli Numune Siparişi ( Çin'den )

Betül hanım
uçağın kargo bölümünün optimal ağırlık kapasitesinin yine hesaplanmış olan volümüyle orantısı sonuç elden edilen sabit sayı 6000 olup; bu karayolu taşımasında yine aynı hesaplamalarla 333 olarak sabitlenmiştir navlun hesaplamalarında volum/kgr hesabı dışında ayrıca metre/kgr sabit sayısıda yine aynı şekilde kara,deniz hava taşımalarında kullanılmaktadır yardımcı olduğum ümidiyle herkese iyi çalışmalar ve başarılar dilerim
haluk örgün
inanç transport
telf 0212 424 04 00
fax 0212 540 30 99
CREDIT NOTE
Kurumumuz ileriki aylarda İspanya'da bir fuara katılacağı için bununla ilgili fuar başvurusunu önceki aylarda CMP United Business adında fuar organizatörü firmaya yapmış ve firma önceki günlerde fuar katılımıyla ilgili fuar stant kirası ve sigortasıyla ilgili iki ayrı faura kurumumuza göndermişti. Sigorta ile ilgili fatura hatalı olarak düzenlenmiş ve normalde tek kalemde 350 € olması gereken sigorta masrafını içeren fatura sigorta masrafı iki kere charge edilerek iki ayrı kalemde 350 + 350, 700 € olarak düzenlenmişti. Bunla ilgili kuruma telefon ettim ve ilgili kişi bana faturanın hatalı olduğunu bunla ilgili Credit Note göndereceğini söyledi ve bir kaç gün önce daha önceki fatura ile aynı tipte ve invoice yazan yerde Credit Note yazan şey geldi. Credit Note da fazladan kesilen 350 € luk sigorta masrafı yazıyor ama bunun daha önce kesilen yanlış fatura ile ilgili olduğu açıklamada yer almıyor. Acaba bu Credit Note bu işlemin düzelmesi için yeterli mi, Arkadaşlardan CREDIT NOTE ile ilgili bilgisi olan ve bu tip uluslararası işlemlerle ilgili bilgisi olan varsa, yardımlarını bekliyorum.Hayrullah EŞİDİRTMO Haşhaş ve Alkaloid Daire Bşk.
RE: [ihracatklubu] CREDIT NOTE hk. ACİL BİLGİ CREDIT NOTE'u kısaca "alacak" olarak isimlendirebiliriz. O gelen fatura ile mükerrer yollamış olduğunuz 350 € sizin hesabınıza alacak olarak kaydedilmiş. Müteakip ödemenizi bu rakamı düşerek yaparsınız.Bilginize sunulur.
Re: [ihracatklubu] CREDIT NOTE hk. ACİL BİLGİ
Hayrullah bey merhabalar,
geçen ay musteriye gonderdigimiz urunun hatalı olması dolayısıyla ben de onların istegi uzerine bir credit note duzenledim. aslını isterseniz benim de yaptıgım invoice benzeri bir evrak hazırlayıp uzerine credit note yazmamdı. bizde mebla bu soylediginizden cok cok daha kucuktu. o yuzden orjinalini musteriye gonderme geregini bile duymadım. Elbette credit note'un ilgili oldugu fatura no vs. belirtmeleri işi saglama almak olurdu. ama bildigim kadarıyla zaten borç ve alacakların trampa edilebilirligi gibi birşey var. yani alacagınız varsa onu borcunuza saydırmak gibi. Elinizdeki belgenin geçerli olacagı kanısındayım. Tabi benim deneyimim tamamiyle yaşadıklarıma dayalı. kanunsal boyutunda gozardı edilmemesi gereken bişey var mı bilemiyorum. İyi Çalışmalar,
Betul
Merhaba Hayrullah Bey,

Yurtdışından çeşitli sebeplerden dolayı firmamız adına Credit Note düzenleniyor. ( Faturanın yanlış düzenlenmesi, ithal edilen mallarda tespit edilmiş herhangi bir üretim hatası ya da pazarlama desteği, vb... sayısını istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. ) Sizinde dediğiniz gibi sadece Invoice yerinde Credit Note yazar. Ve sizin diğer firmadan alacağınızdır.

Almış olduğunuz Credit Note'u illaki o işlemle ilgili transferde kullanmak durumda değilsiniz. ( İhracatçı firma böyle bir kısıt koyabilir. Dikkatli olun. Şu tarihe kadar, şu işlemlerde kullanılabilir gibi... ) O firmanın istediğiniz transferinde kullanabilirsiniz. Benim nacizane tavsiyem Credit Note'u eğer mal mukabili işleminizin ( varsa tabii.. ) transferinde kullanmanızdır. Peşin ithalatlarda Credit Note için 3% KKDF ödemek zorundasınız.

Credit Note üzerinde hangi nedenle düzenlenmiş olduğu, faturaya atıf yapılması çok da önemli değil kanımca. ( Tabi ki olması çok iyi olur ). Şimdiye kadar kullandığım hiçbir Credit Note için böyle bir soruyla/sorunla karşılaşmadım. Hiçbir bankacı arkadaşım bu Credit Note ne ile alakalıdır diye bana geri dönmedi. Başkaca nasıl bir sorun yaratabilir bilemiyorum.

Tabi bütün bunlar siz ithalatçı, karşı tarafta ihracatçı firma ise geçerli olacaktır. Umarım faydalı olabilmişimdir.

Eksiğim varsa tamamlar, yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Ben de öğrenmiş olurum :))

Aşağıdaki mesajıma ek olarak başka bir sorum daha var, bu gelen faturalar imzasız düzenlenmiş. Acaba yurtdışından gelen faturalar imzasız olabiliyor mu? Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum Teşekkürler Hayrullah EŞİDİRTMO Haşhaş ve Alkaloid Dairesi
Kurumumuz ileriki aylarda İspanya'da bir fuara katılacağı için bununla ilgili fuar başvurusunu önceki aylarda CMP United Business adında fuar organizatörü firmaya yapmış ve firma önceki günlerde fuar katılımıyla ilgili fuar stant kirası ve sigortasıyla ilgili iki ayrı faura kurumumuza göndermişti. Sigorta ile ilgili fatura hatalı olarak düzenlenmiş ve normalde tek kalemde 350 € olması gereken sigorta masrafını içeren fatura sigorta masrafı iki kere charge edilerek iki ayrı kalemde 350 + 350, 700 € olarak düzenlenmişti. Bunla ilgili kuruma telefon ettim ve ilgili kişi bana faturanın hatalı olduğunu bunla ilgili Credit Note göndereceğini söyledi ve bir kaç gün önce daha önceki fatura ile aynı tipte ve invoice yazan yerde Credit Note yazan şey geldi. Credit Note da fazladan kesilen 350 € luk sigorta masrafı yazıyor ama bunun daha önce kesilen yanlış fatura ile ilgili olduğu açıklamada yer almıyor. Acaba bu Credit Note bu işlemin düzelmesi için yeterli mi, Arkadaşlardan CREDIT NOTE ile ilgili bilgisi olan ve bu tip uluslararası işlemlerle ilgili bilgisi olan varsa, yardımlarını bekliyorum.Hayrullah EŞİDİRTMO Haşhaş ve Alkaloid Daire Bşk.hayrullah.esidir@...
Re: [ihracatklubu] Rusya Odesa İhracat
Mehmet Bey,
Odessa Rusya degil Ukraynaya baglı bir liman kentidir. Bu bolgeye daha cok Karakoy veya Zport dan gemiler mal taşır.Anladığım kadarıyla siz müşterinize kumaş gondereceksiniz. Müşteriniz bu gemilerden birisi ile anlaşması halinde gemide yer ayarlayıp bu limanlardan ozel fatura ile gonderebiirsiniz.
kolay gelsin
RE: [ihracatklubu] CREDIT NOTE hk
Sn Hayrullah bey,
Bu evraki Credit Note olarak kullanip uzerindeki meblagi odemelerinizden dusebilecek oldugunuzdan sanirim sorun olmayacaktir. Yani mantik olarak Credit Note numarasi ve tarihi ile ayri bir  fatura gibi dusunuldugunden baska bir fatura ile iliskilendirilmeyebilir (iceriginde sebebi yazilsa tabii ki daha iyi olurdu ancak yazilmamis olmasi problem teskil etmez) Bence neticede onemli olan ilgili firma ile olan alacak / borc ekstrenizde mutabik olmanizdir.
Saygilarimla,
RE: [ihracatklubu] CREDIT NOTE hk.
Firma ile ilgili olarak halen borc alacak iliksiniz devam ediyorsa, credit note size verilmis para gibidir. Ama borc alacak iliksiniz bitti ise (yani paranın tamamini odemisseneiz), credit note yerine size para gonderilmeli idi. Aksi takdirde, Mehmet Ali Dincer Bey'in de belittigi gibi sonraki odemeyi beklemekzorunda kalirsiniz.Saygilarimla
Re: [ihracatklubu] İmzasız Fatura Olur Mu?
Hayrullah Bey,Credit Note'u uluslararası ticarette yurtiçinde kullanılan iade faturasının karşılığı olarakdüşünebilirsiniz. Cari hesap mantığı ile baktığımızda size fatura eden kişinin sizdeki cari hesabına eksi kayıt atabilmenize dayanak sağlayan belgedir.Bunun yanısıra Fuar faturaları genellikle matbu ve seri üretilip postaya verildiğinden faturalarda ıslakimza olmayabilir ve yurtdışında birçok ülkede de ıslak imza aranmaz. Faturada firmanın anteti, kontak bilgileri, vergi bilgileri ve banka hesap numaralarının olması yeterlidir. SelamlarSerkan ETLEÇADAHAN NAKLİYAT
Over Invoicing & Kick Back
Arkadaslar,
Oncelikle herkese hayırlı işler diliyorum.
Tekstil makinaları imalatı yapan bir firmayız. Güney Asya’ya ihracatımız oluyor. Ancak son zamanlarda şöyle bir durumla karşılaşıyoruz; Müşterimiz mal bedelinden %30 -35 daha fazla L/C açıp(over invoicing) farkı kendisine geri havale (kick back) yapmamızı istiyor. Bu %30-35 lik meblağı da şirketinin tadilatına vs’ ye kullanıyor. Şöyle bir örnek verebiliriz;
Makinanın bedeli 100,000$. Müşteri 130,000$’lık L/C açıyor. Biz paramızı aldıktan sonra 30,000$’ı iade ediyoruz. Ama resmiyette mal bedeli 130,000 $ olduğu için tabiyatıyla vergimizi vs’yi de bu meblağ üzerinden yapıyoruz. Diğer bir ifadeyle almadığımız bir paranın vergisini veriyoruz. Bu konuyla ilgili bir çözüm önerisi olan varmı?
Yada yurt dışında bir firma kurulup bu tip işlemler oradan takip edilse nasıl olur? Konuyla ilgili bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.
Alaattin Özdemir
RE: [ihracatklubu] Aranıyor: Ucuz telefon görüşmeleri

Merhaba,
Biz ikon telekomünikasyon’dan bir paket aldık, yurt dışı görüşmelerini dakikası 75.000 TL ödüyoruz. Piyasada KOÇ ve SUPERONLINE’nın da böyle uygulamaları var ve epey avantajlı tercih sizin.
Bilgi için Özgür Seven Bey ile görüşebilirsiniz.
İncesu sok. no:72/9 80620 Etiler/İstanbul
T: 0212 263 84 35
F: 0212 263 84 38
Re: [ihracatklubu] Over Invoicing & Kick Back
Gunaydinlar, Alaattin Bey,
Kick back miktari icin iade faturasi kesilmesi bir cozum olabilir mi acaba?
Arkadaslar, Uzun suredir yurt disi gorusmelerimi internet uzerinden VOIP ile yapiyorum. Kocnet, Sabanci vb… dahil bircok firmayi denedim. Kocnet’de birisi benim hesabimdan konustu, parasini benden tahsile kalktilar, Sabanci Bigalo’yu bir turlu kullanamadim. Ornegin Moskova’da calsimiyor. Umarim her ikisi de sistemlerini duzeltmislerdir. Su anda Net2phone ve Skype ile konusuyorum.
Net2phone’un turkiye’de mumessili var. cihaza ihtiyac yok. Fiyatlar ulkeden ulkeye degisiyor ama Telekom ve digerlerine (KOCNET, SABANCI vb..) gore makul. Internette fiyat listeleri mevcut. (Tel. 0212 – 454 26 55 Ahmet bey veya yetkili herhangi bir kisi ile de gorusebilirsiniz.
Su anda internette en ucuz gorusmeyi SKYPE ile yapiyorsunuz. (www.skype.com) eminim bircok arkadas zaten kullaniyordur. Bu MSN messenger gibi bir program internetten insiriyorsunuz, chat, telefon vb gorusmeler yapiyorsunuz. Skype – Skype gorusmeleri BEDAVA. SKYPEOUT ile normal telefonlari da arayabiliyorsunuz. Bunun icin sitedeki talimatalri izleyeceksiniz. Fiyatlar ulkeden ulkeye degisiyor. Internette fiyat listeleri mevcut. Ornegin. Moskova, Paris, New York, Londra 0.017 euro cent/dakika, Cin 0.02 eurocent/dakika.
Bu internet uzerinden konusma yapilan programlarda ozellikle sabit telefon ile mobil telefon arasindaki farklara cok dikkat edin. Ornegin sabit telefon 0.02 ise normal telefon 0.35 talep edebiliyorlar.
Ben SKYPE tavsiye ederim. Ses kalitesi cok guzel.
Ayrica, SKYPE ve NET2PHONE’u notebook’unuza kaydettiginizde, yurtdisindan Turkiye’yi de arayabiliyorsunuz. Bu da yurtdisina cikan arkadaslar icin bir avantaj. Boylece yuksek faturalar gelmiyor.
Yusuf KOCAK
Re: [ihracatklubu] Over Invoicing & Kick Back
Sn. Miray,
ilginiz icin tesekkurler. Zaten, iadeyi fatura (hizmet bedeli vs gibi bir fatura) mukabili yapiyorduk. Ama yine de o bahsetmis oldugum risklerden kurtulamiyoruz.

Re: [ihracatklubu] Over Invoicing & Kick Back
Alladdin bey,Bu sistem dünyanın bütün ülklerinde yapiliyor. Müşterinize şöyle bir teklif götürebiliriniz.Çıkacak olan vergileri müşterinizin ödemesi kaydı ile iade yaparsınız. Hem şirketinizin cirosu vs. açısından, hemde devlete bir vergi katkısı olur. Direk göndeririseniz vergiyi de siz ödersiniz, ağanın koluna vurulmaz......... selamlar adem.
RE: [ihracatklubu] Over Invoicing & Kick Back

Aladdin Ozdemir
musterinizide bu tranferden dogan vergi banka vs.. masraflarI bildirin Ve bunlarin size ek maliyet oldugunu hatirlatarak ve burada ki mevzuatI da kIsaca izah edin 30.000 usd den bu meblagI (masraf ve vergilerinizi) duserek geri kalan kIsmInI kendisine gOnderin. Ne diye mevzuatI kambiyoyu vs…  karIstIrIyorsunuz ki, Madem bu sekilde bir talebi var, bununda bir maliyeti var ise
bunlara o katlanmak zorunda siz degil.
Uygar
DTM’den alınan yazıda; ücretsiz olarak sunulan ve http://export-help.cec.eu.int web adresinden ihracat edilmesi düşünülen her bir ürün için AB’nin ortak ve üye ülkelerinin münferiden tatbik etmekte olduğu kurallar ile ithalat prosedürleri, katma değer ve özel tüketim vergisi uygulamaları hakkında etraflı bilgilere ulaşılabileceği bildirilmektedir
Sayın arkadaşlarım;Daha once ithal ettigimiz bir mal evsafına uygun olmadıgından dolayi mahrecine iade ediyoruz.Benim sorum ; ithal esnasinda odedigim KDV yi ihracat bittikten sonra geri alabilir miyim?Bu islem sirasinda dikkat etmem gereken baska husular da varmidir?Saygilarimla,
Sn. Arkadaşlar,
Fransaya 91160 Champlan'a bir yüküm var komple ve parsiyel olabilir. Teklifinizi istiyorum. Ayrıca Kuzey Galler (North Wales) CH6 5UF, bölgesine 13.5 tonluk bir malın gitme olasılığı var bunun için de parsiyel ve komple acil teklif bekliyorum. NOT: Rekabetçi fiyatlar göz önünde bulundurulacaktır.
Saygılarımla,

Merhaba Arkadaşlar,
Serbest dolaşımda olan bir malzeme için teslim aderesi iç. piyasadaki “ x “ firması fatura adresi yurt dışındaki “y “ firması şeklinde bir faturalandırmanın uygulanabilirliği mümkün olabilmektemidir.Konu hakkında birikimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.Tşk...Saygılarımla
A.Kadir
Sayın arkadaşlar,

Bir iç ve dış ticaret firması için acilen türkçe iş akış planına ihtiyacım var. Bu firma yönetim departmanına bağlı Finansman ve Mali İşler Dept., Satınalma Dept., Satış Dept., İdari İşler Dept, DışTicaret Dept. gibi departmanlardan oluşmaktadır ki her bir departmanın da kendi alt bölümleri var. ISO çalışmaları yapmış firmalarda böyle çalışmalar yapılmıştır. Özellikle her departmanın sorumlulukları, as/üs departmanları, onlara karşı sorumlulukları, departman ve bölümlerin birbirileriyle olan iş akışlarını içeren dökümanlara ihtiyacım var.Bu konuda sayın grup üyelerin acil yardımlarını beklemekteyim. Bir firmanın ISO çalışmalarında hatta departmanların yazışma örnekleri ve yazışmalarında kullanmaları gereken yazı tipine bile rastlamıştım. Buna benzer çalışmaların örneklerini nereden bulabiliriz? İvedi yanıtınızı bekler, işlerinizde başarılarınızın artarak devamını dileriz.
Saygılarımızla,
RE: [ihracatklubu] Mahrece iade - KDV iadesi
sayın Emre bey;işlemlerinizi yani ihracatı tamamladıktan sonra thalat esnasında ödediğiniz kdv yi nakit olarak alamazsınız ancak bağlı bulunduğunuz muhasebe bölge müdürlüğüne gerekli bildirimi yaparak ödeyeceğiniz vergilere mahsup ettirebilirsiniz.saygılar;Levent CAN
Mrb.Arkadaşlar
Biz thailand tan iplik ithaletmek için akreditif açtık yüklemeler iki seferde gerçekleşti ilk gelen malları çektik ve mallarda problem olduğunu gördük bu arada ikinci yüklemenin de vesaikleri bankaya geldiğinde vesaiklerde rezerv olduğunu gördük ve bu mallaı çekmek istemiyoruz ama çekmediğimiz taktirde bir problemle karşılaşırmıyız bilemiyorum bankayla konuştuğumda akreditife istinaden herhangi bir bedel ödemessiniz diyor ama aranızda yapılan satış sözleşmesine istinaden belki tahsil edebilirler diyor lütfen bu konuyla alkalı bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ederim. İmla ve yazım hatalarından dolayı kusura bakmayın :))
İyi çalışmalar
Mehmet YILDIZ
Akreditif
Mehmet Yıldız Bey Yazmış olduğunuz konu gerçekten çok ilgimi çekti umarım daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar hepimizi aydınlatır. Siz bankayla konutsum derken galiba bağlı olduğunuz şube ile görüşmüşsünüz. Bankanızın akreditife istinaden bedel ödemezsiniz görüsü bence çok yanlış…Bankanın merkezi operasyonuyla bir görüsün ve onların görüşünü alın çünkü
Akreditif ayağında bankanız rezervleri karsı tarafa bildirmekle yükümlü.
(Bu konuda ağzım yandı da Singapur dan bir evrakıma rezerv koyup kesinti yapmışlar, rezervi ne bana nede bankama 7 iş günü içinde bildirdiler ve ödemeyi kesintili yaptılar. Rezervi bildirmedikleri için vesaikleri rezervsiz olarak kabul ettikleri görüsüne vardık. Kuveyt Turk te çalışan ve grubumuzun üyesi olan bir dostumuzda bunu teyit etti. Bankam itiraz edip kesintiyi geri isteme aşamasında su anda. Sizin bankanızda rezervleri bildirmezse 7 gün içinde tabi ki --- vesaikler rezervsiz durumuna geçebilir.)Karsı taraf vesaikte ki rezervleri kaldırırsa (yani yeni ve temiz vesaikleri bankanıza iletirse otomatik olarak rezervler kalkacaktır) bankanız karsı tarafa ödemeyi yapacaktır. Artı konulan rezervin ne olduğunu da paylaşırsanız daha detaylı cevaplar alabileceğinizden emin. Malların kusurlu olup olmaması ise bankayı kesinlikle ilgilendirmez onlar sadece vesaike bakarlar. Vesaik tamsa ve rezervler kaldırılırsa ödeme yapılacak gibi geliyor bana….Bildiğim kadarıyla ödemeyi ancak yerel bir mahkemenin kararı durdura biliyor.?????? Ama soru işareti koyuyorum… emin değilim…Yada karsı tarafla anlaşmaya yoluna başvura bilir, mallarda ki kusurlardan dolayı ekstra dan bir indirim talep edebilirsiniz ve malları o şekilde çekersiniz. Tabi en güzel yolu yükleme yapılmadan önce bir gözetim şirketiyle anlaşıp mallarınızı denetlettirmektir fakat bu seçenek için çok geç
Selamlar Uygar
Sirküler No : DTAM-2005/539
Konu : Gümrük Kanununun 56/1. Maddesi – Eşyanın Menşei
İlgi : Şirket Sahibi, Dış Ticaret Sorumlusu
Tarih : 01.07.2005
Gümrük Kanununun 56/1. Maddesi Hakkında Gümrükler Genel Müdürlüğü Genelgesi
4458 sayılı Gümrük Kanununun, gerçekte üretildiği ülkeden başka bir ülkede üretilmiş izlenimi verecek isim veya simgeler taşıyan eşyanın ithalatına izin verilmeyeceğine dair 56/1. maddesi konusunda Gümrük İdarelerinin farklı tasarruflarının önüne geçmek maksadıyla Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge yayınlanmıştır. 2005/12 sayılı genelgede 56/1 kapsamında değerlendirilmesi gereken durumlar ayrıntılı olarak sıralanmıştır.
Ayrıca, bu kapsamda ithaline izin verilmeyen malların 4926 sayılı kaçakçılık kanunu kapsamında değerlendirilmeyeceği de ifade edilmiştir. Ancak, gümrük idaresini yanıltmak amacıyla eşyanın menşeinin farklı beyan edilmesi suretiyle 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamındaki fiillerin işlenmesi halinde bu Kanun hükümleri uyarınca takibata geçileceği belirtilmektedir.
Söz konusu genelge aşağıdadır.
T.C. BAŞBAKANLIKGümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.49-1569- ../06/2005Konu : 4458 Sayılı Kanununun 56/1 inci Maddesi
(17.06.2005 - 2005/12)GENELGE(2005/ 12 )
Bilindiği üzere, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 56 ıncı maddesinin 1 inci fıkrası "Gerek üzerlerinde, gerek iç ve dış ambalajlarında üretildiği ülkeden başka bir ülke ürünü olduğunu gösteren veya böyle bir izlenim uyandıran isim ya da simgeler taşıyan eşyanın Türkiye'ye ithaline izin verilmez. Bu gibi eşyanın Türkiye'den transit geçişine veya antrepo ve benzeri yerlere konulmasına ya da yeniden ihracına Müsteşarlıkça izin verilebilir" hükmünü amirdir.Müsteşarlığımıza intikal eden olaylardan anılan Kanun maddesinin gümrük idarelerince farklı şekillerde yorumlanarak farklı uygulamalarda bulunulduğu ve bunun da mükellef şikayetlerine yol açtığı görülmektedir.Bu itibarla, farklı yorumlara yol açılarak farklı uygulamaların önüne geçilmesi ve uygulamada yeknesaklığın sağlanması amacıyla 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 56/1 inci maddesi kapsamında değerlendirilmesi gereken eşyalara ilişkin başlıca durumlar sıralanmıştır:1 - İç ve dış ambalajlarında ya da eşya üzerinde eşyanın üretildiği ülkeden başka bir ülkede üretildiği izlenimini uyandıran dizayn, kalite, stil ve bunun gibi ibareler bulunması (örneğin; Çin'de üretilen ve Çin menşeli olarak beyan edilen bir eşyanın üzerinde ya da ambalajında Çin'e dair hiçbir ibare yokken "designed in Italy"," styled in Germany" 'Swiss Design" ya da," Japanese quality" gibi ibarelerin yer alması),2 - İç ve dış ambalajlarında ya da eşya üzerinde yer alan tek başına ülke isimlerinin eşyanın üretildiği ülkeden farklı bir ülke olması (örneğin; Çin'de üretilen ve Çin menşeli olarak beyan edilen eşyanın ya da ambalajının üzerinde tek başına "Germany", " Spain", "Europe" gibi ibarelerin bulunması) ,3 - İç ve dış ambalajlarında ya da eşya üzerinde yer alan ve üretici ya da onun temsilcisi olan firmanın adresini (örneğin; Çin'de üretilen ve Çin menşeli olarak beyan edilen eşyanın ya da ambalajının üzerinde "Goldhand Vertriebsgesellsschaft mbH, Schlüterstrabe3, 40235, Germany, GB" ibaresi olması) gösteren ibarelerin olması halinde ayrıca eşyanın üretildiği yerin de belirtilmesi gerektiğinden sadece adres bilgisi olması ,4 - İç ve dış ambalajlarında ya da eşya üzerinde eşyanın üretildiği ülkeden başka bir ülkede üretildiğini gösteren "Made In …….." ibaresinin bulunması (örneğin; Çin'de üretilen ve Çin menşeli olarak beyan edilen bir eşyanın ya da ambalajının üzerinde "Made in England" "Made in Indonesia" gibi ibarelerin bulunması),5 - İç ve dış ambalajlarında ya da eşya üzerinde eşyanın üretildiği ülke ya da herhangi başka bir ülkeye dair hiçbir ibare olmaması ancak üretildiği ülkeden başka bir ülkede üretilmiş olduğu izlenimi yaratacak bir dilde isim ya da marka olması (örneğin; Çin'de üretilmesine rağmen üzerinde ne Çin'e dair ne de başka bir ülkeye dair hiçbir ibare olmaması ancak Türkçe ya da Almanca bir isim/marka bulunması)Durumlarında söz konusu eşyanın 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 56/1 inci maddesi kapsamında değerlendirilerek Türkiye'ye ithaline izin verilmeyerek konu hakkında mükellefine tebligatta bulunulması; mükellefince söz konusu eşyalara ilişkin herhangi bir talepte bulunulması halinde konunun Müsteşarlığımıza intikal ettirilmesi gerekmektedir.Diğer taraftan, anılan Kanun maddesi kapsamındaki eşyanın 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine ilişkin gümrük idarelerinde tereddütler yaşandığı anlaşılmaktadır. Bilindiği ve Hukuk Müşavirliğinin konuya ilişkin görüşlerinde de belirtildiği gibi; 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun 3/b maddesi; "Kanunlara veya Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası andlaşma veya sözleşmelere göre ithali veya ihracı yasak olan herhangi bir eşyayı ithal veya ihraç etmek veya bunlara teşebbüs etmek…" hükmünü amirdir. Gümrük Kanunu'nun 56/1 inci maddesi kapsamındaki eşya ise Gümrük Yönetmeliğinin 32 nolu ekinde "ithaline izin verilmeyen eşya" olarak nitelendirilmiştir. Ayrıca, kaçakçılık kastının oluşabilmesi için ithali veya ihracı yasak eşyanın gümrüğe beyan edilmemiş olması gerekmektedir. Gümrüğe beyan edilmiş eşya, ithali veya ihracı yasak eşyalardan olsa bile kaçakçılık kastı oluşmadığından 4926 sayılı Kanuna göre işlem yapılmayacak, yalnızca bu eşyaların yurda girmesine izin verilmeyecektir. Bunun yanı sıra her olayın kendi içinde değerlendirilmesi gerekmektedir.Ancak, gümrük idaresini yanıltmak amacıyla eşyanın menşeinin farklı beyan edilmesi suretiyle 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamındaki fiillerin işlenmesi halinde bu Kanun hükümleri uyarınca takibata geçilmesi gerekmektedir.Bilgi ve gereğini rica ederim.
Müsteşar a.


Mrb.Uygar Bey
Sizin söylediğiniz gibi bankamızın operasyon bölümüyle görüştük ve bu blgileri oradan aldım.Akreditifteki rezervlerde düzeltebilinecek gibi değil zaten Akreditif vadesi geçmiş,yükleme zamanında yapılmamış vb.rezervler bulunmaktadır buna istineden ödemeye biliriz dediler galiba.İlginiz için teşekkürler.

Mehmet Yıldız
RE: [ihracatklubu] Akreditif
Sevgili Mehmet bey,
Akreditif de bir sözleşmedir ve satıcı için, alıcının kurallarına uyduğu takdirde para tahsilatını, alıcı için ise koyduğu kurallara uyulmasını, garanti eder. Akreditif şartlarına uymayan bir yükleme veya satış için, mantıki olarak hiçbir anlaşma aksini belirtmemesi gerekir, ödeme yapılmayacağı doğaldır. Akreditif üzerinde rezerv olduğu müddetçe hiçbir banka da bu ödemeyi tapmaz, zira siz bankaya ödeme yapma zorunda değilsiniz.
Burada diğer bir önemli konu rezervlerin kimin tarafından konduğudur. İhracatçının bankası tarafından mı? İthalatçının bankası tarafından mı? Her banka kendi müşterilerine akreditife konulan rezervleri ihbar etmek zorundadır (teyitli akreditiflerde). Teyitsiz akreditifte ise satıcının bankası evrakları alıcının bankasına ulaştırmak ile yükümlü olup, ödemenin yapılacağı tarafından teyit (garanti) edilmediğinden rezerv kontrolü yapmak zorunda değillerdir. Yani satıcıya teyitsiz akreditifte bankası tarafından rezervlerin ildirilmesi zorunlu olmayıp, Türk bankaları yine de rezerv kontrolü yapıp evrakları göndermeden önce satıcıya varsa rezervler konusunda bilgi vermektedirler, bankanın kendi inisiyatifindedir. (bilgilerimde yanlış varsa lütfen bankacı arkadaşlar düzeltsinler.)
Teyitsiz akreditiflerde rezerv koyan bankanın alıcının bankası olması dolayısıyla, ithalatçıdan rezerv kabul yazısı almadan bankanın kendisi zaten ödeme yapmayacak ve durumu muhabirine bildirecektir. Bu konuda bir sorun olması mümkün gözükmemektedir.
Akreditif teyitli ise ve satıcının bankası tarafından rezerv konmadığı halde, alıcı banksı rezerv tespit etmiş ise, iş biraz daha karışmış olur. Çünkü siz halen ödeme yapmak zorunda olmaz iken, teyit bankası vesaike rezerv koymadığı için satıcıya ödeme yapmak zorunda kalabilir ve bu bankalar arasında muhabirlik ilişkisine zarar verecek boyutlara varabilir ve bu duruma gelmemek için bankanız tarafından size rezerv kabul baskısı yapılabilir. Ama hiç bir durumda rezervli bir evrakı, rezervleri siz kabul etmediğiniz takdirde ödemek zorunda değilsiniz. Benim fikrime göre içiniz rahat olsun.
Malda problem olduğunu belirtiyorsunuz. Maldaki problem ekonomik değerini sıfırlıyorsa, mahrece iade edip ödediğiniz parayı geri isteyebilirsiniz (Alamayabilirsiniz veya çok uzun sürebilir). Ama eğer ekonomik değerini azaltıyor ama sıfırlamıyorsa uğradığınız zararın karşılayacak bir indirim karşılığında rezervleri kabul edebilirsiniz.
Yardımcı olabildiğimi umarım

RE: [ihracatklubu] Akreditif
Mehmet Bey, Rezerv varsa koyun rezervi. Hic birsey odemezsiniz.
Re: [ihracatklubu] Akreditif
selamlar,
satış sözleşmesinde ödeme şekli "akreditif" olduğu belirtiliyorsa ve başkaca bir düzenleme yoksa ve rezerv haklı ise yani gerçek rezerv konusu varsa (geç yükleme, eksik belge vs.) ve bu nedenle belgeler zamanında red edilmişse (belgelerin alındığı tarihi izleyen 7 iş günü) ödeme yapmazsınız. vesaik rezervli gelmiş olsa bile yukarıda belirttiğim makul sürede bankanın red bildirisni göndermiş olması gerekir.
saygılarımla,
abdurrahman özalp
0532 2073330
Sayin Grup uyeleri ,

Sigortasız olarak alinan ve yuklemeleri belli olmayan ithalatlarda Flotan Sİgorta yaptirmaktayiz. Bu hususta asagida belirtilen sorularda yardimci olmanizi rica ederim.
1- Flotan sigorta kati sigorta yerini tutarmi? Yani mali 01.01.05 te aldınız ve parayı ödediğiniz gün veya L-C yi actiginiz gün Flotan sigortayı yaptırdınız gemi veya tir yola 07.01.05 tarihinde yola cikti. Yukleyici herhangibir sebepten size malin yola ciktigini bildiremedi, dolayisiyla sigortaniz kati degil ve 10.07.05 gemi batti. Boyle bir durumda sigorta sirketinin odeme yapma zorunlulugu varmidir ?
2- L-C li odeme sekli disinda sigortasiz ve yuklemesi belli olmayan ithalatlarda Flotan sigorta yaptirmak dogrumudur ?
3- Ozellikle konteynirli ithalatlarda aktarma oldugundan Kati sigorta policesinde belirtmis oldugunuz gemi ismi cogu zaman degisebilmektedir ve aktarma limanında yuklenen yeni gemiyi bilmeniz olanaksiz gibi birsey ( bir geminin iki yada uc aktarma yaptigi dusunulurse ). Hasar veya zayi durumda burda ki isleyis nasil olmaktadir *
Ilginize tesekkurler.
Tugsal BELGINAR
NAKPA PLASTIK
Dear Ser,
Thinks four your e-mail
About the last shipment from the ceramic item we have tow problem first our dial with Mr. Omar the baking wood but we resaving carton peaking and the Turkish w/c without any caned of baking -2- we resaving 3pes broking -3- we are not resaving any catalogs so if we need to make wood box in Dubai it wile by cost 2000$ if ok we Can transfer the balance to you
Sayin grup uyeleri ,

Yaklasik 3 ay once dubaiye bir mal gonderdik.Mal bedeli 4.000 $ civarinda..% 40ini mal gondermeden once geriye kalaninida mali teslim aldiktan sonra gondercekti.Meblag ufak oldugu icin fazla uzerine dusmedik ve gecen hafta bakiyeyi istedim karsi taraftan boyle bir mail geldi.Kirik olan urunlerin bedeli 60-70 $ civarinda ama buna karsilik 2.000 $ lik kesinti ile karsilastim.Gondermis oldugum urunlerde paletli ve ispm 15 standardinda limanlarda forklift esnasinda kirilmis olabilir ve biz bu zarari karsilariz problem degil ama bu kadar ufak bir meblagda boyle bir talep dogrusu kabul edilemez.Bu mali mal mukabili gonderdik.Geriye kalan odemeyi ne sekilde tam olarak tanzim edilebilir?? bu konuda fikir verecek arkadaslarimiz varsa yorumlarini bekliyorum..
Saygilarimla ,
Munir KARACABEY
Dis Ticaret Muduru
Meloni Sari Mamulleri A.S.
0212 520 54 63
Arkadaşlar Hepinize selamlar;

Elinde acaba insanları işine motive edici herhangi bir ifade yada yazı şeklinde bir çalışma olan varsa özelime gönderirse çok sevineceğim. Yani "ÇALIŞANI MEGUL ETME yada "İŞE VAKTİNDE GEL" kaba şeyler ama insanları idare etmek için maalesef ihtiyaç duyuyorum bu tarz birş eylere acilen ihtiyacım var. (ayrıca özür diliyorum grubun amacı dışında oldu ama en azından doğru yerden yardım istediğime inanıyorum. Burdaki bütün arkadaşlar yönetici vcasfı ile çalışna kişiler)

Şimdiden hepinize teşekkürler
Değerli Arkadaşlar;
AB 6. Çerçeve programı gidişatından kısaca bahsetmek istiyorum. Bilindiği üzere 6. Çerçeve programına Türkiyenin katılım payı yaklaşık 270 milyon Euro idi. Üzülerek söylemeliyim ki 270 milyon Euro ödeyerek dahil olduğumuz bu çerçeve programdan son çağrıların yapıldığı şu döneme kadar yaklaşık 50 milyon Euro destek alabildik. Yani ödediğimiz katılım payının ancak %20-25 inin geri dönüşünü sağlayabildik. BU sonuç da bizlere proje üretmekte ve sunmakta ne kadar başarısız olduğumuzu göstermektedir. Bir başka örneği de İsrail den vermek istiyorum. 50 Milyon Euro katılım payı ödeyen İsrail, AB den yaklaşık 250 milyon Euro destek sağlamıştır. Böylece 5. Çerçeve programında %100 olan geri dönüşünü 6. Çerçeve Programında %500 ün de üstüne çıkaracağını göstermiştir. Avrupa birliği 7. çerçeve programına Türkiyenin katılım payının yaklaşık 1 milyar Euro olması beklenmektedir. Proje hazırlama ve sunma konusunda bizler kendimizi geliştirmezsek çok daha büyük paraları diğer ülkelere kaptıracağız. AB destekleri konusundaki başarısızlığımızı konuya olan ilgisizliğimize ve proje hazırlarken profesyonel destek almamamıza bağlıyorum. RDS olarak bizler bu konuda tüm enerjimizle çalışmaktayız. Bu konuda uzmanlaşmış danışmanlarımız firma projelerini AB platformuna taşımakta ve çok önemli miktarlara hibe destekler sağlayabilmektedir. Projeleriniz için ya da proje yapma isteğiniz için bizimle temasa geçebilirsiniz. RDS, fikirden projeye geçiş sürecini gerçekleştirebilecek uzman kadroya sahiptir.
Saygılarımla;
Degerli Gurup uyeleri,Size Kurumum TiKA'nin vermekte oldugu Ticari Enformasyon hizmetine iliskin ozet bilgi vermekistiyorum. Basbakanlik Turk isbirligi ve Kalkinma idaresi Baskanligi (TiKA) 2002 yilindan beri ticari enformasyon hizmeti vermektedir. Elimizde 326.000'den fazla Avrasya ulkesi firmasinin adresleri mevcuttur. Sizlere mesela tekstil ve konfeksiyon urunleri ithalatcilarinin, tekstil makinesi imalatcilarinin, v.b. adreslerini verebilirim. Hizmetimizden faydalananlarin memnuniyet orani yuzde 89'dur ve bunlarin yarisindan fazlasi ticari baglanti kurmayi basardiklarini bildirmektedir. Daha fazla bilgi ve muracaat icin http://www.tika.gov.tr/ticari1.asp sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Merhabalar. Sn.Tugsal BELGINAR.
Sormuş olduğunuz soruların cevapları aşagıdadir. Bunun dışında sorularınızda olursa bana ulaşabilirsiniz.
1 - Sadece flotan poliçe tanzim edilmiş durumda iken sevkiyat başlamış ve gemide batmış. Sigortacınıza hemen ulaşmanız halinde, kati poliçeniz tanzim edilir. Bunun akabinde gerekli evraklar temin edilir ve hasarınız ödenir
2 - Evet. Flotan sigortanın amacıda, yükleme detayları kesinleşmeden teminatın başlatılmasıdır.
3 - Kati poliçeniz tanzim olurken aktarmayı belirtmeniz gerekir. Detaylar kesinleşmemiş olsada. Detaylar belli olduğundada örneğin, aktarma geminisinin yaşlı olması durumunda ek bir zeylname tanzim edilir.
İthalat Sigortaları
Merhabalar,
Konu ile ilgili bilgilerimi aşagida sizlere aktariyorum.Umarim başka arkadaşlardan da
cevaplar alip konuya butune yakin hakim olursunuz (Firsat buldum Istanbul a donmeyi bekleyemedim). Her konuya konu ile ilgili maddede cevap veriyorum.
1- Flotan sigorta kati sigorta yerini tutarmi? Yani mali 01.01.05 te aldınız ve parayı ödediğiniz gün veya L-C yi actiginiz gün Flotan sigortayı yaptırdınız gemi veya tir yola 07.01.05 tarihinde yola cikti. Yukleyici herhangibir sebepten size malin yola ciktigini bildiremedi, dolayisiyla sigortaniz kati degil ve 10.01.05 gemi batti. Boyle bir durumda sigorta sirketinin odeme yapma zorunlulugu varmidir ?
Flotan sigorta (eski deyimi ile muvakkat sigorta) Kat'i sigortanin yerini tutmaz ama
Kat'i sigortanin mesnedi olarak,Alici firmanin satici tarafindan gec bilgilendirilmesi
(yani yukleme tarihinden sonra) sonucunda mallarin sigortasiz kalmasini VEDE ithalatcinin GUMRUKLERDE ZOR durumda kalmasini onlemek amaci ile yapilan bir nevi ÖN sigorta anlaşmasidir. Sigorta cesidini(tam ziya,dar kapsam,all risk,..) ,ve diger bilgileri veriyorsunuz ki bunu zaten biliyorsunuz yaptiginiz icin.Burada degisik olabilecek hususlar yukleme tarihi
ile aktarma yeri vede malin miktar ve/veya tutari olabilir vede eksik olan bilgiler de
Sevk vasitasinin (ismi/plaka no/ucus no) bilgileridir. Sizin orneginizde oldugu gibi,satici mali yukledikten sonra da bilgi verse ve sizde ayni şekilde kati sigorta yaptirsaniz da yaptirmasaniz da ZARARI TAZMIN eder sigorta şirketleri.
2- L-C li odeme sekli disinda sigortasiz ve yuklemesi belli olmayan ithalatlarda Flotan sigorta yaptirmak dogrumudur ? Kesinlikle dogrudur hatta gereklidir. 3. maddeden sonra bu konuyu biraz daha acacagim.
3- Ozellikle konteynirli ithalatlarda aktarma oldugundan Kati sigorta policesinde belirtmis oldugunuz gemi ismi cogu zaman degisebilmektedir ve aktarma limanında yuklenen yeni gemiyi bilmeniz olanaksiz gibi birsey ( bir geminin iki yada uc aktarma yaptigi dusunulurse ). Hasar veya zayi durumda burda ki isleyis nasil olmaktadir * dediginiz gibi konteyner(gemi) yuklemelerinde vede ozellikle Uzakdogu veya Amerika gibi kıtalardan yapılan ithlatlarda COK dikkat etmeniz gereken konu AKTARMA YER VE ARACLARIDIR. ORNEGIN; CIN den ara gemi ile Ana limana geliyor maliniz ve sonra herhangi bir yerde de aktarma oluyor (genelde Istanbul a direk geliyor Ana limandan ama ornegin Antalya ya Hayfa-Malta gibi limanlarda aktarma olarak geliyor). Ista tum arkadaslarin dikkatini bu konuyo cekmek istiyorum. Kat'i veya once Flotan sonra Kat'i sigorta yaptirin farketmez, eger sigorta sirketine" xxx limani/Çin-Shenzen-Istanbul" veya "xxx limani/Taywan-Singapur-Hayfa-Antalya" diye bildirmez ve
Cib limanindan Singapura goturecek Gemi adini yazmadan dogrudan Singapurdan yuklenecek Ana Gemi adini yazarsaniz ve de maliniz Singapura gelene kadar hasar gorur yada ara gemi batarsa 5 kurus alamazsiniz. Cunki ara gemiler yaşli ve kucuk gemiler olup primleri yuksek olur ana ve yeni gemilere gore.Siz bu durumda sigorta şirketine eksik ve yaniltici bilgi vermek suretiyle fazla prim odemekten kaçınır durumuna düşersiniz ve sigorta şirketi de bu gerekçe ile ziyaninizi odemekten kurtulur. Burada onemli olan Kat'i sigortanin ilk yapilişinda ilk yuklendiği gemi adi ve bilgileridir. Bundan sonrasini zaten aktarmalardan sonra Gemi Nakliyecinizden ogrenip ilavelerle sigortaya bildirirsiniz onlarda "zeylname" duzenlerler. Ayrica aktarma limanindaki gemiyi bilmeniz imkansiz degil ,mümkün ama aktarma yapildiktan sonra.vede siz bunu nakliyecinizden ogrenip sigortaya bildirebilirseniz.
Ancak Flotani yaptirirken tum yukleme ve aktarma vede boşaltma limanlarini yazdiginizda zaten ilk yukleme bilgisi ile yaptiracaginiz KATİ sigorta poliçesi malin variş yerine gelene kadar olan tum riskini de kapsar otomatikman. Ancak Cin orneginde verdigim gibi eger maliniz Ana Limandan degilde daha kucuk bir limandan yuklenecekse; a) Kesinlikle en yakin Ana Limani nakliyecinizden ogrenip fiyatlamayi FOB.Ana Liman(Shenzen,vs) olarak degistirtin proforma aşamasinda saticiniza.b)Bu mumkun degil veya Taywan gibi diger ulkelerden ornegin Singapur gibi başka ulkelerdeki Ana Limandan gelecekse de kesinlikle Konteynerlarin izleyecegi Limanlari ogrenip(nakliyecinizden) Flotan a yazin vede kesinlikle ilk yuklenilen ara geminin detaylarini isteyip (ki bu aşamada Ana gemi adi da bellidir ve çok nadir ana gemi degisir) bunu ve Ana gemiyi belirtin KATİ sigortada. Daha sonra Ana gemi degişirse zaten zeylname duzenletebilirsiniz.
Şimdi 2. maddeyi biraz açmak istiyorum.
LC lerde bankalar kendilerini garantiye almak için(ki firmalara gayri nakdi kredi tesis ediyorlar Akreditifler için) kat'i sigortayi kendileri yapiyorlar (ama siz de Flotan sigortayi kesinlikle takip edin) ama Peşin odemelerde(mal ve vesaik mukabili de dahil) muhakkak bu onlemi kendiniz almalisiniz.Flotan sigorta (ki gecen sene 40 milyon civarinda idi) sizin iletişim noksanliğindan veya ihmalden veya zamanlamadan dolayi " garantiniz"dir vede bu sigorta poliçesini de daha sonra yaptiracaginiz Kat'i poliçe ile birlikte gumrukcunuze vermelisiniz ki Kat'i sigorta poliçesinin tarihi sevk evrakinin tarihinden sonra ise gumruklerde ceza yememeniz içindir.
Gumrukler sevk evraki tarihinden sonra duzenlenmiş Kat'i sigorta poliçelerini ,daha onceki tarihli Flotan veya Abonman poliçeleri ile ilişkilendirilmemeişlerse,KABUL ETMEZ ve EPEY YUKLU CEZA odemek zorunda kalirsiniz. Sevk tarihinden sonra duzenlenmiş Kati poliçeniz var ama Flotan ve/veya Abonmaniniz yoksa da gumrukcunuzu uyarin (poliçe yaptirin ama vermeyin) ,onlar (sanirim) beyan yaparken FOB+NAVLUN bedelinin %3 ünü beyan ederler. Bu durumda varsa az miktarda GV fazla odersiniz vede biraz daha fala KDV odersiniz ama nasilsa odediginiz KDV ,tahsil ettiklerinizden düşülecegi için bir muddet sonra firmaniza donecektir.
Yani bu durumda(flotan yapilmamiş vede yukleme yapilmiş) Kati sigortayi yine yaptirin (ki dar kapsam yapacaktir sigorta şirketi bu durumda) ama ithal aşamasinda CIF beyaninda bu poliçenin meblağini degilde %3 olarak beyan etmesini Gumrukcunuze hatirlatin (tabii bunu Gumrukculer bizden daha iyi biliyorlar ama siz poliçeyi gonderirseniz ve onlarinda pek olmazsa da gozlerinde kaçarsa onlara da sizlere de gereksiz uzuntu olur.
Bu arada ABONMAN dan bahsedeyim biraz da (NASILSA EPEY BAŞINIZI AĞRITTIM BARİ TAM AGRISIN-UMARIM AKLIMDAKILERI TAM OLARAK IFADE EDEBİLİYOR HATTA RESMEDEBILIYORUMDUR? AMA HER HALUKARDA AKLINIZA TAKILANM BIR SEY OLURSA LUTFEN YAZMAYA ÇEKİNMEYİN) Arkadaşlar toplamdan tam emin degilim ama yillik 1 milyon USD uzerinde ithalat yapanlar lutfen ya sigorta acentalari(ki hepsi bu konuyu bilmeyebilir) ya bankalari(LC cok calişiyor olabilirsiniz) veya sigorta şirketleri dogrudan arayarak (Nakiye sigorta servisleri) hem Abonman hemde yukarda bahsettigim konularda kendilerine başvurabilirsiniz.Ozellikle abonman konusunda size gerekli ilgiyi gostereceklerdir.Bunun faydasi her işlem bazinda Flotana gerek kalmayacak ve herbir Flotan poliçe için odediginiz paralari odemeyeceksiniz ve daha uygun Prim odeyebileceksiniz. Ancak ister Abonman çalişin ister işlem bazinda,sigortayi yaparken dogru teminat seçmeye çalişin.
Ornegin tuketim mallarinda , makina,cihaz gibi degerli ve nakliye sirasinda sarsintidan dolayi kirilmaya veya kismi hasara maruz kalabilecek mallarinizin ithalatinda All risks teminat almaniz gerektigi gibi ,ornegin daha once yaptigim Tabii Kaucuk gibi mallar ithal ediyorsaniz Dar kapsam da teminat alabilirsiniz. Tabii bu sizlerin(yani patronlarin) karar verecegi bir konu ama bilginiz olsun istedim. Umarim (yazi ve ifade hatasi yapmadan) biraz faydali olabilmişimdir.
Saygilarimla,
Niyazi SOYDAN
Herkese Günaydın;
Gümrüklerde Süresi içerisinde kapatılmayan beyannamelerden dolayı yada frklı nedenlerle tasfiye akrarı verilen malalrın satışı nerde ve nasıl yapılmaktadır? Yada bu tasfiyeleri takip edebileceğim bir yer var mıdıır? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız bilgilerniz paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler ve iyi çalışmalar
ARKADAŞLAR MERHABA ,
AŞAĞIDAKİ TARİFELERE AİT EŞYALARIN SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ İŞLEMLERİNİ LİMAN GÜMRÜKLERİNDEN YAPABİLİR MİYİM? YOKSA TEKSTİL İHTİSAS GÜMRÜĞÜNE AKTARIP, ORADAN MI SERBEST DOLAŞIMA SOKMAM GEREK ?

DOKUMA ELDİVEN
6216 0000 0013
ÖRME ELDİVEN
6116 9300 0000


DOKUMA KAŞKOL
6214 3000 0019
ÖRME KAŞKOL
6117 1000 0012

KONU ÖNEMLİ VE ACİLDİR.
selamı bey tarıfelerını verdıgınız malların ıhracatını Ambarlı Haydarpasa gıbı lıman gumruklerı ve Erenkoy gum.mud. Halkalı tekstıl ıhtısas gumruk mudurlugunden yapmanız mumkundur
Re: [ihracatklubu] tarifeler / liman gümrüğü / ihtisas gümrüğü /
sayın selamı bey;bahsettiğiniz eşyalar tamamıyla mamul ürün olması dolayısıyla tekstil ihtisas gümrük müdürlüğünde ithali zorunlu eşyalar listesindedir bu yüzden eşyalarınızın ithalini ancak tekstil ihtisas gümrüklerinden yapabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.Levent CANNAMAL GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ/BURSA
RE: [ihracatklubu] Tasfiye Malların Satışı

Sayın Ahmet Bey;bahsi geçen tasviyelik eşyaların takibini ancak TASİŞ(türkiye ambar-sundurma işletmeleri)nden sorup öğrenebilirsiniz. ancak bilindiği üzere beyannamelerin süresi geçmiş bile olsa mal sahibi tarafından eşyanın CIF değerinin %1 i ceza olarak yatırılmak kaydıyla mal sahibine teslimi sözkonusudur ve ayrıca gümrüğe terk edilen veya herhangi bir sebeple gümrükten ithali süresi içerisinde gerçekleşmeyen ve devlet malı olan işe yarar malzemeler bazı büyükbaşların elinde olup ihaleye girmeniz engellenecektir bilginize:)
Re: [ihracatklubu] İthalat Sigortaları
Sayın Niyazi Bey
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.Ama aşağıda kırmızı ile yazılan kısmı içindeki (FOB+Navlun + %3 noktasını ) anlayamadım. Şimdi gümrükçüler ithal edilen malın fatura+nakliye faturası +sigorta bedeli üzerinden kdv ve gelir vergisi ödüyorlar(FOB Ambarlı veya CIF Ambarlı olacak şekilde yani vardığı limanı baz alınıyor).
Sizin söylediğiniz kati sigortam var ise ama gunu gecmis ise(sevk tarihinden sonra duzenlenmiş ise ) FOB+Navlun + %3 beyan ediyoruz ama yinede bu sigortayı ibraz etmiyormuyuz.Bu noktayı tam olarak anlamadım.Tekrar izah edebilirmisiniz.
Saygılar
Gökhan Saraç
Gumrukler sevk evraki tarihinden sonra duzenlenmiş Kat'i sigorta poliçelerini ,daha onceki tarihli Flotan veya Abonman poliçeleri ile ilişkilendirilmemeişlerse,KABUL ETMEZ ve EPEY YUKLU CEZA odemek zorunda kalirsiniz. Sevk tarihinden sonra duzenlenmiş Kati poliçeniz var ama Flotan ve/veya Abonmaniniz yoksa da gumrukcunuzu uyarin (poliçe yaptirin ama vermeyin) ,onlar (sanirim) beyan yaparken FOB+NAVLUN bedelinin %3 ünü beyan ederler. Bu durumda varsa az miktarda GV fazla odersiniz vede biraz daha fala KDV odersiniz ama nasilsa odediginiz KDV ,tahsil ettiklerinizden düşülecegi için bir muddet sonra firmaniza donecektir.
Yani bu durumda(flotan yapilmamiş vede yukleme yapilmiş) Kati sigortayi yine yaptirin (ki dar kapsam yapacaktir sigorta şirketi bu durumda) ama ithal aşamasinda CIF beyaninda bu poliçenin meblağini degilde %3 olarak beyan etmesini Gumrukcunuze hatirlatin (tabii bunu Gumrukculer bizden daha iyi biliyorlar ama siz poliçeyi gonderirseniz ve onlarinda pek olmazsa da gozlerinde kaçarsa onlara da sizlere de gereksiz uzuntu olur.
Re: [ihracatklubu] tarifeler / liman gümrüğü / ihtisas gümrüğü /
Tarık Bey,
Aşağıda tarifeleri yazılı olan eşyaların İhracat değil de ithalatını Ambarlı Gümrük Müdürlüğü'nden yapmamız mümkün mü İhtisas gümrüğüne katarma yapmadan
Re: [ihracatklubu] tarifeler / liman gümrüğü / ihtisas gümrüğü /
Selamı bey konu ıthalat ıse Halkalı Tekstıl Ihtısas gum.mud.ne getırmenız gerekır ıstanbulda baska gumrukten ıthatını yapma ımkanınız yoktur saygılarımla


Acl Bilgi İhtiyacı
Merhaba sevgili grup üyeleri,Geçen haftalarda deniz yoluyla fob olarak Ambarlı liman sahasından İsrail'e gitmek üzere bir yükleme gerçekleştirdik. Ancak, İsrail'deki müşterimiz mallar eline ulaştığında paletlerin bir kısmında forkliftle yüklemeden kaynaklanan bazı hasarlar olduğunu farketmiştir.Bu durumda sorularım şunlar;1) Ürünlere Ambarlı'da forklift operatörü tarafından yükleme yaparken mallara zarar vermemiş olduğundan nasıl emin olabiliriz?2) Ambarlı'da konteynera liman sahasında yükleme yapılırken gümrükçü veya başka bir ilgili kişinin konteynerın başında durma ve ürünlerin sağlam bir şekilde konteynera yerleştirmesi mecburiyeti var mıdır? Eğer bu kişi gümrükçü değilse kimdir?3) Ambarlı'da konteynera yükleme yaparken ürünlere zarar verildiğini varsayarsak bu durumda hasar bedelimizi kimden tahsil etmeliyiz? Nakliyeciden mi? Gümrükçüden mi yoksa forklift operatörünün bağlı olduğu liman işletmesinden mi? FOB yüklemelerde satıcı firma olaraksorumluluğum hangi noktaya kadardır?
4) Liman isletmeleri tarafindan konteynerlere yapilan yukleme islemleri otomatikman sigortali degil midir?5) Israil'deki firmaya yazacagimiz yazida kendilerinden oradaki bosaltma islemlerine donuk arastirma sonuclarini ve tutanagi rica edecegiz. Bu dogru bir yaklasim midir? Dogru degilse ne yapmamiz gerekir? Biliyorum sorularim cok fazla ama acil yardiminiza ihtiyac duyuyorum.Saygılarımla,

1) Ürünlere Ambarlı'da forklift operatörü tarafından yükleme yaparken mallara zarar vermemiş olduğundan nasıl emin olabiliriz? : Malzeme yuklenirken sizden veya gumrukcu firmanizdan kimse nezaret etmediyse bunu anlama sansiniz yok malesef.
2) Ambarlı'da konteynera liman sahasında yükleme yapılırken gümrükçü veya başka bir ilgili kişinin konteynerın başında durma ve ürünlerin sağlam bir şekilde konteynera yerleştirmesi mecburiyeti var mıdır? Eğer bu kişi gümrükçü değilse kimdir? : Yuklemenizi yapan veya BL veren firmanin liman sorumlusu kimse o durmasi gerekir ki malzeme saglam yuklensin diye.
3) Ambarlı'da konteynera yükleme yaparken ürünlere zarar verildiğini varsayarsak bu durumda hasar bedelimizi kimden tahsil etmeliyiz?Nakliyeciden mi? Gümrükçüden mi yoksa forklift operatörünün bağlı olduğu liman işletmesinden mi? FOB yüklemelerde satıcı firma olarak sorumluluğum hangi noktaya kadardır?
FOB yuklemelerde Cntr gemi bordasina girene kadar sorumluluk size aittir. Hasarin yukleme sirasinda oldugunu kanitlama snsiniz varsa bunu yukleyiciden talep edebilrsiniz. Onlarda bunu liman operasyonla kendi aralarinda hallederler.
4) Liman isletmeleri tarafindan konteynerlere yapilan yukleme islemleri otomatikman sigortali degil midir? : Liman operasyonlarinin tumu sigortalidir ama hasarin yukleme aninda tespit edilmesi gerekmektedir veya yukleyicinin bunu kabul etmesi.
5) Israil'deki firmaya yazacagimiz yazida kendilerinden oradaki bosaltma islemlerine donuk arastirma sonuclarini ve tutanagi rica edecegiz. Bu dogru bir yaklasim midir? Dogru degilse ne yapmamiz gerekir?: Tabiki resmi bir makamin verecegi hasar tesbit raporu size yardimci olacaktir buradaki yukleme sirketine gostermeniz acisindan. Ayrica bu hasar tespit raporu ile sigortanizdan da talep edebilirsiniz.
Biliyorum sorularim cok fazla ama acil yardiminiza ihtiyac duyuyorum.


MERHABALAR...
YURT DIŞINDA BİR ŞİRKETE SERMAYE GİRİŞİ OLARAK GÖNDERİLECEK OLAN BİR MAKİNE PARÇASI İÇİN BİR PROFORMA FATURA DÜZENLİYORUZ...BU DURUMU PROFORMA DA INGILIZCE NASIL İFADE EDEBİLİRİZ......
TEŞEKKÜRLER
Merhaba Havva Hanim
Oncelikle FOB işlemde saticinin yukumlulugu gemiye yuklemede biter.siz temiz konşimentoyuda alip gondermişsinizdir zaten onlara.Aliciya mallarin forkliftle yuklenirken zarar gordugu kanisina nasil vardiklarini ve hem ambalajli hali ile hemde ambalaj açildiktan sonraki malin hasarini gosteren fotolarini isteyin ve aliciya gumrukte zabit tutturup kendi sigorta şirketine başvurmalarini ama yine de iyi niyet gostermek adina makul bir miktarda ise zarar gormus parçalari (tabi malinizi ve ozelliklerini bilemiyorum ama) takip eden siparişlerinde bilabedel gonderebileceginizi de söylerseniz vede bundan sonra FULL KONTEYNER is fabrikanizda yok kismi ise sizden teknik birisini de yuklemeye nezaret etmeye gonderirseniz bir daha sorun cikmaz sanirim.
Saygilarimla
Niyazi SOYDAN
Re: [ihracatklubu] İthalat Sigortaları
MERHABALAR
FOB bedel+Navlun tutarinin %3 u yani (FOB+NAVLUN)X%3 KADAR TUTARİ sigorta bedeli olarak beyan edilerek CIF matrahi bulup ona gore işlem yaparlar. Siz yukleme tarihinden sonra yapilmiş poliçeyi(tabi yuklemeden once tarihli abonman veya Flotan poliçesi olmamasi durumunda) gumrukçunuze verirseniz veya verirken ikaz etmezseniz(yazili olarak) ve onlarda iş yogunlugundan durumu farketmezlerse ceza yersiniz. Bu konuyu gumrukcunuze danişip onlarin istegine gore hareket etmenizi tavsiye edecegim cunki benim bildigim kadari ile poliçenin verilmesi şart degi (fazla KDV ve varsa GV tahsil etmek devletin zararina degil cunki).
Umarim şimdi daha açik olmuştur.
Saygilar
Niyazi
sayın ihracat grubu yetkilileri ve üyelerinin dikkatine...ben tekstil firmasında muhasebe müdürüyüm.ilk kez fransaya ihracat yapıcam.bu konuyla ilgili yardım almak istiyorum.şimdiden teşekkürler.

95 Comments:

At 1:58 PM, Blogger Unknown said...

Glory Mika Firmasinin Turkiye Temsiciligini yapmaktayiz . Istediginiz mika bant in GENISLIK x KALINLIK ve tip bilgisi (phologopite YADA muscovite) iletirseniz yardimci olabiliriz .
info@nwbcor.com

 
At 6:39 AM, Blogger Ibrahim Mustafa said...

Eğer bir kredi ihtiyacı var mı? Olmak istiyor musunuz
maddi açıdan istikrarlı? Yoksa, sizin genişletmek istiyoruz
iş? Biz, şirket kredi, oto kredisi sunuyoruz
çok azaltılmış bir de ticari kredi, ve bireysel kredi
rahat süresi% 3 faiz oranı olan
tartışılabilir. Bu teklif mümkün olacak herkese açık
zamanında geri ödemek için. Lütfen bize geri eğer olsun
Daha fazla bilgi için ilgi, İletişim E-mail:

E Posta:

mustafaloans@shqiptar.eu

 
At 6:39 AM, Blogger Ibrahim Mustafa said...

Eğer bir kredi ihtiyacı var mı? Olmak istiyor musunuz
maddi açıdan istikrarlı? Yoksa, sizin genişletmek istiyoruz
iş? Biz, şirket kredi, oto kredisi sunuyoruz
çok azaltılmış bir de ticari kredi, ve bireysel kredi
rahat süresi% 3 faiz oranı olan
tartışılabilir. Bu teklif mümkün olacak herkese açık
zamanında geri ödemek için. Lütfen bize geri eğer olsun
Daha fazla bilgi için ilgi, İletişim E-mail:

E Posta:

mustafaloans@shqiptar.eu

 
At 2:28 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba,

     Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Biz muhtaç yardim ana amaci ile sertifikali akredite kredi borç verme sirketi vardir. Biz% 2 faiz orani $ 15.000.000,00 azami kredi araligina $ 5,000.00 asgari kredi sunuyoruz. Eger ilgileniyorsaniz Yani, sadece e-posta yoluyla bize ulasin: laurenloanhome@hotmail.com


içtenlikle
yönetim

 
At 5:26 AM, Blogger Global Finance ltd said...

Good Day herkes, benim adım ben Türkiye'nin vatandaşlarını duyuyorum GÜNDÜZ Brodin olduğunu. Ben bir ev satın almak ve iş kurmak için kredi ile bana yardımcı olduğunuz için Global Finance Company Bay Morgan Robert takdir istiyorum, ben Apex kredi şirketi ve 24hours KREDİ Şirketi tarafından hile.

Kredi arayanlar bu e-Global Finance Şirketi başvurmalısınız: glodal.int.ltd@gmail.com

Ben onlar bana bir kredi verirsen, ben herkese tanıklık paylaşacak şirket, Global Finance Şirketi söz veriyorum.

Global Finance Şirketi en iyisidir.

daha düşük faiz oranıyla kredi bugün onları başvurun.

E-posta iletişim: glodal.int.ltd@gmail.com

 
At 9:03 PM, Anonymous Anonymous said...

Eğer şirketler, işletmeler ve kuruluşlar için proje finansmanı ihtiyacı var mı?
Eğer tarımsal kalkınma kredisi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir iş başlatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eğer faturalarınızı ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Tıbbi kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer kişisel kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir araba satın almam gerekiyor mu?
Işinizi genişletir krediyi ihtiyacınız var mı?
Çiftlik ekipmanları kredi gerekiyor mu?

Cevabımız evet e-posta ile bize bugün ise, stone.b.f.ltd@gmail.com
Biz düşük faiz oranıyla size kredi verebilir.

Bizim ana hizmet için şirketler, işletmeler ve kuruluşlar için uluslararası proje finansmanı sağlanmasıdır

eğlence, turizm, eğlence ve inşaat sektörlerinde önemli arazi geliştirme projeleri.

Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alırım İçin: stone.b.f.ltd@gmail.com

 
At 8:43 PM, Blogger Unknown said...

İyi günler Kredi arayanlar

Seni ben 45 milyon dolara 500 dolar kredi vermek olduğunu bildirmek ve% 3'lük bir düşük faiz oranı için buradayım.

Ben bu yüzden sadece ciddi başvuranların bu kredi için geçerli olmalıdır, iyi davrandım adamım.

Kredinin Hakkında i istemek hiç olabilecek kredinin her türlü vermek, yani bugün uygulamak ve iyi bir yaşam tadı. Biz de eğitimli insanlar çünkü Ayrıca, biz aldatmaca müşterilerine hiçbir zaman var ve biz çok iyi bizim işine bak.

Biz hızla size katılmak böylece bizim e-posta yoluyla bizden bugün uygulayın.
Kredinin çok daha iyi ayrıntılar için philloanfirm2@yahoo.com şimdi bize ulaşın.

Ben senin hızlı tepki umut
Phil Howardson

 
At 8:04 PM, Anonymous Anonymous said...

Cevabiniz evet bize bu sirkete basvurun ise, stone.b.f.ltd@gmail.com
Merhaba arkadaslar!!! Ismim Çakir Miralyn Akbas oldugunu. Ben sonra 3 farkli Internet uluslararasi borç veren tarafindan kandirdi bana isik göstermistir iyi Kredi Kreditör taniklik etmek istiyorum, hepsi beni hiçbir verim ve hiçbir olumlu sonuç tutarinda ücret sürü ödeme yaptiktan sonra bana bir kredi vermek için söz veriyorum. benim kazanmak zor para kaybetti ve 4,560USD toplam oldu. Bir gün ben de Sky Finans Kredi Sirketi ve adinda bir okunakli kredi sirkete bagli got sonunda oylayin ve bir kadinin tanikligi rastladim sinirli görünümlü internet üzerinden tarama gibi e-posta (stone.b.f.ltd@gmail.com) Sonunda onu kredi aldik, bu yüzden ayni kredi sirketi ile irtibata karar nerede, ben kredi basvuru formu doldurdu ve bana talep oldugunu tüm ilerledi ve benim sok ben bu Company, Sky tarafindan $ 60,000.00 dolar bir kredi tutari verildi Finans Kredi Sirketi Sayin Morgan tarafindan yönetilen ve burada ben benim kredi var nasil internette taniklik devam edecektir benim öz yemini yüzden bu sirket bana bir kredi verdi, çünkü ben mutlu günümüzde duyuyorum. Eger acilen bir kredi ihtiyaciniz var mi? stone.b.f.ltd@gmail.com: nazik ve hizli bir sekilde e-posta araciligiyla kredi için simdi bu büyük sirkete basvurun.

Eger bir is baslatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eger faturalarinizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Tibbi kredi ihtiyaciniz var mi?
Eger kisisel kredi ihtiyaciniz var mi?
Eger kredi ile herhangi bir mali yardim ihtiyaciniz var mi?

Cevabiniz evet bize bu sirkete basvurun ise, stone.b.f.ltd@gmail.com

 
At 1:48 PM, Anonymous Anonymous said...

Eğer biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif kredi ya da sermayeye ihtiyaç yoktur. Bugün kredi almak (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

 
At 3:15 PM, Blogger luis said...

Merhaba,

Firmamiz 210 milyon abonesi olusan bir çogunlukla ABD / Kanada çevrimiçi agi kontrol eder. Kullandigimiz teknoloji bize insanlar herhangi birini veya ana arama motorlarinda ariyor en iyi, tercih edilen seçenek göstermek için yetenegi saglar. Biz ABD, Kanada, Avrupa krediler ve çevresindeki pazarlarda ariyor halkimizi ve arkadaslariniza göndermek için en iyi tercih seçim ariyoruz. Tüm kredilerin% 1 faiz oraniyla yalnizca mevcuttur. Ciddi Basvuran sadece daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz yukarida $ 10,000.00 için $ 500,000,000.00 ve degisen krediler sunuyoruz. Biz dahil kredi her türlü sunuyoruz: E-posta: (luisfinanciallsev@gmail.com)


Bireysel krediler:
Isletme Kredileri:
Ögrenci borçlari:
Insaat krediler:
Ev kredileri:
Is genisletme kredileri:
Borç konsolidasyonu kredileri:


1 ila 25 yil SÜRE DÖNEMINE GELEN $ 500,000.000.00 USD IÇIN * BIZ KREDI UP *


Daha fazla bilgi için (luisfinanciallsev@gmail.com): ilgilenen Yanitla Email edin.
Bilge.
Sayin Boak Koma.

 
At 8:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Eger kisisel kredi ihtiyaciniz var mi?
Tibbi kredi ihtiyaciniz var mi?
Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alirim Için: stone.b.f.ltd@gmail.com
Eger sirketler, isletmeler ve kuruluslar için proje finansmani ihtiyaci var mi?
Eger tarimsal kalkinma kredisi ihtiyaciniz var mi?
Eger bir is baslatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eger faturalarinizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Eger bir araba satin almam gerekiyor mu?
Isinizi genisletir krediyi ihtiyaciniz var mi?
Çiftlik ekipmanlari kredi gerekiyor mu?

Cevabimiz evet e-posta ile bize bugün ise, stone.b.f.ltd@gmail.com
Biz düsük faiz oraniyla size kredi verebilir.

Bizim ana hizmet için sirketler, isletmeler ve kuruluslar için uluslararasi proje finansmani saglanmasidir

eglence, turizm, eglence ve insaat sektörlerinde önemli arazi gelistirme projeleri.

Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alirim Için: stone.b.f.ltd@gmail.com

 
At 9:52 PM, Anonymous Anonymous said...

win güven mortgage
e-posta adresi̇ - [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
merkez ------ southwell park road camberley, birleşik krallık
-------------------------------------------------- ---
güven i̇potek win hoş geldiniz
biz dünyanın her yerinde bireylere krediler sunuyoruz.
bizim kredi teklif kötü kredi ile insanlar için kullanılabilir
herhangi bir teminat koymadan kredi güvenceye alın.

biz aralığından kredi vermek
1000 $ 'a 90.000.000 $. % 2 oranında bir faizle

biz bireylere kredi çeşitli tip sunuyoruz ---

bireysel krediler
kredileri yeniden finanse
yatırımcı kredileri
oto kredileri
borç konsolidasyonu kredileri
i̇şletme kredileri
uluslararası krediler


saygilarimizla
ronald faris
e-posta adresi̇ ----- [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
win güven mortgage

 
At 8:42 PM, Blogger Unknown said...

Eğer herhangi bir mali zorluklar var mı? İhtiyacın var mı
Bir kredi bir iş başlatmak için veya faturalarınızı ödemek için?
Biz yardıma ihtiyacı olan kişilere kredi sağlamak ve yerel şirketler, uluslararası ve aynı zamanda% 2 gibi çok düşük bir faiz oranı ile borç.
E-posta Via Şimdi uygula: kellywoodloanfirm@gmail.com
Teşekkür ederim
Teşekkür ve Tanrı korusun
Bayan Kelly

 
At 6:20 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba, size bir borçlu olarak, ihtiyacınız olan memnuniyetini alacak gibi burada, bir erkek ya da temas doğru şirketiz herhangi bir amaç için bir kredi ilgilenen bir kadın vardır. renbergborcfirm@gmail.com aracılığıyla Sir Renberg kredi Firma ile irtibata biz hayat süresi vb bireyler, firmalar, sigorta, fırsat krediyi veren herhangi bir mali güçlük içinde veya yatırım kredisi ihtiyacı misin ya da faturaları arama ödemek için bir kredi ihtiyacım var başka burada olduğu gibi tüm mali sorunlar geçmişte yapmak. Biz% 2 faiz oranı ile herhangi bir para birimi mezhep kredinin her türlü sunuyoruz. Ben size mali sorun olduğunu çözmek için kredi her türlü size yardımcı olmak için hazır olduklarını bildirmek için bu büyük orta kullanmak istiyorum. Bize e-posta: renbergborcfirm@gmail.com

 
At 10:18 PM, Blogger Unknown said...

İyi günler hepiniz ben ABD, Texas değilim, Christopher Miles değilim, ben bu kredinin benim kredi var nasıl tanıklık yazma olduğum gibi, ben kandırdı sonra Tanrı, benim için bir planı vardır çok mutlu inanıyorum duyuyorum birçok sözde kredi kredi tarafından paramı, ben aldattı ve neredeyse hayatımı almaya düşündüm, ama sen Mike Johnson firma seçti zorunda herhangi bir şirketten bir kredi almak istiyorsanız ben iken Allah, benim için bir amacı vardır edildi ilk, onunla başladı o geri kalanı gibi olduğunu düşündüm ve benim Greatest sürpriz benim hesabımda $ 69,000.00 bir kredi var ve bu ben onun şirket için uygulanan tam miktarı oldu, ve bunu duygu olduğunu orada sizin için umut ? o benim kredi sonra düşüyor alarak Bay Mike Johnson ile beni mübarek gibi mikejohnsonfirm@yahoo.com, Tanrı sizi korusun: bir yalan kredinin her türlü edinmek isteyen sen, e-posta yoluyla onunla temasa eğer, onun e-posta olduğunu çünkü dolandırıcılığı eller.

Teşekkürler.
Christopher Miles.

 
At 1:04 AM, Anonymous Anonymous said...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

 
At 3:14 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba, ben Bayan Joyce, yaşam süresi fırsat kredi veren özel bir kredi borç veren duyuyorum. acilen borçlarını ödemek ya da işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sorunları geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Biz güvenilir ve yararlanıcı yardımda ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. joycemeyerloanfirm@gmail.com: Yani e-posta ile bize bugün

 
At 3:53 PM, Blogger Unknown said...

Ben tam ben% 2 gibi çok düşük bir faiz oranıyla bireyler ve şirketler teminatlı ve teminatsız krediler sunuyoruz, sertifikalı kredi firması kayıtlı değilim. Herkes bir almakla ilgilenen varsa benim şirket teklif uzun ve kısa vadeli kredi, bu özellikle kredi sendikasyonu ve bireyler ve işletmeler için sermaye karşılığının alanında, müşterilerime birinci sınıf finansal hizmetlerin sunumunda ilerleme çok olmuştur kredi nazik yardım için @ benim e-mail adresi başvurun. Jonathanwilliamloanlender@gmail.com

 
At 2:11 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba!

Eger mali yardima ihtiyaciniz mi var ?? hepimiz mali sorunlar geçmiste yapmak için buradayiz olarak artik arama. Kötü bir kredi var ya, faturalari ödemek için paraya ihtiyaci is yatirim sirketleri ve mali yardim ihtiyaci olan bireylere disari Biz kredileri.

Kredilerin her türlü için hemen basvurun ve acilen olsun!

10,000,000.00tl ve 5,000.00 tl maksimum arasinda degisen * Randevular kredi miktari
* Faiz orani% 3 olan
* Geri ödeme 1 ile 30 yil arasinda seçim yapin.
* Aylik ve yillik ödeme plani arasinda seçim yapin.
* Sartlar ve kredi esneklik kosullari.

reliancetrustfinance1@gmail.com

Bütün bu planlar ve daha, lütfen bize ulasin.

içtenlikle
yönetim

 
At 5:28 AM, Blogger Unknown said...

Biz ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için kurulmuş bir organizasyon
Böyle mali yardım olarak yardım. Yani, finansal geçiyor eğer
Sorun bir finansal karmaşa var ve para gerekiyorsa
kendi iş kurma ya da bir kredi ihtiyacınız borcunu ödemek veya ödemek için
faturaları, güzel bir iş başlatmak, ya da bunu zor
, Yerel bankalardan sermaye kredi almak, e yoluyla bize bugün - posta
joycerolandloancompany@gmail.com
 "Yani, bu fırsatı senden geçmesine izin vermeyin
Tamamlamak ve aşağıda ayrıntıları dönmek için tavsiye edilir ..

Adınız: ______________________
Senin adresin: ____________________
Senin ülken: ____________________
Senin görevin: __________________
ihtiyaç duyulan kredinin miktarı: ______________
Kredinin Süresi: ____________________
Aylık gelir: __________________
Cep numarası: ________________
Daha önce bir kredi için başvuruda mı: ________________
Eğer dürüstçe kabul edilir bir önceki kredi, dava varsa? ...

hızlı hareket ve mali stres, karmaşa ve zorluklar çıkmak
joycerolandloancompany@gmail.com: Posta - E yoluyla bugün temasa

 
At 7:48 PM, Blogger adekunle said...

Merhaba ben benim banka ile ve hiç kocam kalıp şey çok beri sorunlarınız zaman borcumu temizlemek için bir kredi vererek bana bir hibe desteği başardı okunaklı ve

raliable borç veren tavsiye gibi olacak adıyla mrs clara duyuyorum zor ve sert i bir arkadaşım kadar benim geç kocası tarafından sol yetersiz fona daha fazla nedeniyle

ücretini ödemek bile olamaz ve üç çocuk kaldı i ve ailem için benim bir yere beni tanıtmak o bir kredi almak edildi irade i tüm bu benim banka hesap sumit çağrıldı bir

gün sonra ve bir garantör banka ekstresi sonra bazı inspectation ve cevapları için çağrıldı birkaç gün içinde daha sonra prosedür var yok gittim dışarı colateral

davasına colateral orada işaret değildi bu yüzden yaptım iki gün sonra ben çok onlar benim kimlik ve banka deyimi ile birlikte bankaya onay i summited alma talimat

olarak ben bir menüet sonra accordily gitti ben bir bildirim var bankada nakit 150.000 $ bir çek iddia calld edildi 150.000 $ benim hesabımı için akredite edilmiş

bankadan, e-posta, halk biz i güvenilir ve dürüst bir kredi hes Sayın Albert Morgan irtibata hepinize apleadge için bu orta kullanıyorum aramak olsun arayıcı tanrıya

bütün ihtişamını vermek : morgaloanfirm@yahoo.com

 
At 10:40 AM, Blogger Unknown said...

Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa
Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz
Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.
Dolgu ve dönüs
(1) Tam adi: ………………..
(2) Kredi Tutari: ……………
(3) Kredi Süre: …………..
(4) Cinsiyet: …………………….
(5) Cinsiyet: ……………
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: ………
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ………..
Bay Evis Philip

 
At 10:09 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba, ben Bay parker Robert, kredi veren özel bir kredi borç veren. acilen borç ödemek veya işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kuruluşlar tarafından reddedilmiştir? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sıkıntılara geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım için, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Ben güvenilir yardım ve alıcı sağlamak ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. parkerrobertloanfirm@gmail.com: Yani e-posta ile bize bugün

 
At 10:02 PM, Blogger TRIMAK said...

merhaba

burada bir kredi mali sorun olanlar ve onların hayatında mali yükselme isteyenler için bir fırsat gerekiyor mu, biz% 2 çok makul bir faiz oranı ile kredi vermek, biz milleti yardım etmek kredinin her türlü vermek finansal stres.

birçok acı ve ihtiyaçları çok işsiz ve bir iş başlatmak için mali yardıma ihtiyacınız, onların yaşam durumunu iyileştirmek için yardımcı birçok onların faturalarını ve borcu temizlemek için mali yardıma ihtiyacı var. işte sizin için şimdi akıllıca bir karar olduğunu. bizim kredi teklifi dahil hiçbir teminat olmadığı anlamına gelir teminatsız kredidir.

bir kredi arayan olarak kredi başvurabilirler.

borç veren adı: bay robert griffin
e-posta yoluyla bize ulaşın: robertgriffinloanfunds@outlook.com

saygılarımla

 
At 7:51 AM, Blogger sonia tucker said...

Merhaba

Eğer herhangi bir mali zorluklar var mı? Şimdi yardım et. Geceleri uyku kaybetmek bir kredi almak için nasıl endişesi? Hayallerinizi, Haberleşme, kolay ve güvenilir kredi (stevenjonesloanfirm@hotmail.com) izin vermeyin.

 
At 10:41 AM, Anonymous Anonymous said...

Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,

Ben meşru Mr Paul Moritz saygın, ve akredite para borç veren duyuyorum. Ben bireysel dışarı ödünç para ve mali yardım ihtiyacı olan organları işbirliği. Eğer kötü bir kredi var ya da faturaları ödemek için paraya ihtiyacı vardır? Eğer i düşük faiz oranıyla size kredi sunmak mutluluk duyacağız i güvenilir yararlanıcı yardımda sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istediğiniz herhangi bir nedenle bir kredi veya finansman ihtiyacınız var. render hizmet şunlardır:
Refinance
Inventor kredileri
Oto kredisi
borç konsolidasyonu
İş krediler
Bireysel krediler
Eğer ilgileniyorsanız lütfen (sosyal güvenlik ve hiçbir kredi kontrolü,% 100 garantili). bunun üzerine doldurmak için kredi başvuru formu gönderilecektir tepki, geri yazma i ileri Sana hizmet etmek izin bakmak. Eğer e-posta yoluyla bize ulaşabilirsiniz: paulhelpfund@yahoo.com

ben ileriye size hizmet olmamı izin bakmak olarak teşekkür ederiz ...
Mr Paul Moritz
E-mail: paulhelpfund@yahoo.com

 
At 2:15 PM, Blogger Unknown said...

Burada bir kredi mali sorun olanlar ve onların hayatında mali yükselme isteyenler için bir fırsat gerekiyor mu, biz vermek
çok makul bir faiz oranı kredi, finansal stres milleti yardım etmek kredi borç kredi, işletme kredisi, tıbbi kredi, ev kredisi, öğrenci kredi vb her türlü veriyoruz.

mali yardım için e-posta ile bize bugün: robertsmoakloanfunds@gmail.com

Saygılarımla

 
At 1:34 AM, Blogger Unknown said...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? christlainiacompany@gmail.com aracılığıyla Sir Christlainia kredi Firma ile irtibata biz hayat süresi vb bireyler, firmalar, sigorta, fırsat krediyi veren herhangi bir mali güçlük içinde veya yatırım kredisi ihtiyacı misin ya da faturaları arama ödemek için bir kredi ihtiyacım var başka burada olduğu gibi tüm mali sorunlar geçmişte yapmak. Biz% 2 faiz oranı ile herhangi bir para birimi mezhep kredinin her türlü sunuyoruz. Ben size mali sorun olduğunu çözmek için kredi her türlü size yardımcı olmak için hazır olduklarını bildirmek için bu büyük orta kullanmak istiyorum. Bize e-posta: christlainiacompany@gmail.com

 
At 12:29 AM, Blogger Unknown said...

İşte finansal sorunlar için bir kredi, ve biz vermek finansal ömrünü artırmak isteyenler için bir fırsat ihtiyaç
çok makul bir faiz oranı krediler, finansal stres kredi kredileri, işletme kredileri, tıbbi kredileri, ev kredileri, öğrenci kredileri, vb Biz her türlü kaynağı olabilir insanlara yardım etmek.

mali yardım için bugün bize e-posta: muratacarfinancialservice@gmail.com

Saygılarımla

 
At 4:00 PM, Blogger Robert Smoak said...


Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Noel kredisi?
biz kredinin her türlü vermek
Borç kredi, ticari kredi, tibbi kredi, ev kredisi, ögrenci kredisi

mali yardim için e-posta ile bize bugün: richardalicia2@gmail.com

 
At 5:22 AM, Blogger Unknown said...

Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alırım için: Anna.global@financier.com
Eğer kişisel kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer şirketler, işletmeler ve kuruluşlar için proje finansmanı ihtiyacı var mı?
Eğer tarımsal kalkınma kredisi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir iş başlatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eğer faturalarınızı ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Tıbbi kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir araba satın almak için kredi gerekiyor mu?
Eğer consoludation kredi ANABİLİM DALI ihtiyacınız var mı?
işinizi genişletir krediyi gerekiyor?
Eğer tarım aletleri kredi gerekiyor mu?

Cevabınız evet e-posta ile bize bugün ise, global.int.ltd1@gmail.com
Biz düşük faiz oranıyla size kredi verebilir.

Bizim ana hizmet önemli arazi geliştirme şirketleri, işletmeler ve kuruluşlar için uluslararası proje finansmanı sağlanması olduğunu eğlence, turizm, eğlence ve inşaat sektörlerinde finansman projeleri.

Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alırım için: global.int.ltd1@gmail.com

 
At 11:11 PM, Blogger Richard Anderson said...

Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Noel kredisi? biz kredinin her türlü vermek Borç kredi, ticari kredi, tibbi kredi, ev kredisi, ögrenci kredisi mali yardim için e-posta ile bize bugün: richardalicia2@gmail.com

 
At 4:03 PM, Blogger waranfinancialservice@gmail.com said...

Merhaba,
Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da bankalar ve diğer finans kurumları tarafından reddedilen varsa? Sizin iş Artırmak İçin krediye ihtiyacım var? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor mu? Hemen arayın ve hepimiz burada geçen mali sorunlar için.

Bu Amenista Waran kredi şirketleri. Uygun faiz oranı ile ilgilenen kişilere .Amount aralık% 2 teklif kredilerin 5.000,00 $ USD $ 100.000.000,00 dolar maksimum.

Bizim kredilerin azami güvenlik ilk öncelik olarak sigortalıdır.
Yatırımcılar ihtiyaç var.

E-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz:
waranfinancialservice@gmail.com

içtenlikle
Amenista Waran
Dünyanıza bir yolu.

 
At 5:51 AM, Blogger Unknown said...


Merhaba,
Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor,
Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
Her çeşit krediler
Minimum 10,000,00 TL'den 20 milyon TL'ye
Şimdi kredi başvurusunda bulunun.
Iletişim e-posta bağlantısı: kesteronlineservice@gmail.com

Saygılarımızla.
Şirket

 
At 3:01 AM, Blogger Unknown said...

Yatırım ve özel kredi mi arıyorsunuz? Artık arayın, çünkü burada kredi çözümleriniz için doğru yerde olursunuz! Global Finance Limited, şirketlere, özel kuruluşlara ve bireylere% 2'lik düşük ve uygun faiz oranı ile kredi veririz. Artık arayın, çünkü amacımız finansal özgürlük ve istikrarlı bir toplum. Lütfen şu adrese e-posta yoluyla ulaşın: (mariajorgeglobalfinance@gmail.com)

VERİLERİN UYGULANMASI

1) İsim:
2) Ülke:
3) Adres
4) Eyalet:
5) Cinsiyet:
6) Medeni hali:
7) Meslek:
8) Telefon Numarası:
9) İşyerinde güncel pozisyon:
10) aylık gelir:
11) ihtiyaç kredisi tutarı:
12) kredinin süresi:
13) Kredinin amacı:
14) Din:
15) Daha önce başvuru yaptınız mı:
16) Doğum Tarihi:
Teşekkür ederim.

 
At 4:18 PM, Blogger DWAYNE said...


SELAMLAR......

Beyazlama etiketinden.
Beyaz etikette her çeşit krediyi sunuyoruz
(Güvenli ve teminatsız krediler), her çeşit
Her amaç için kredi, ev, araba ve ticari krediler
Ve tüm bunlar anum başına% 3 için gelir, biz de
Beyaz listeye ekliyorsanız, mümkün olan en iyi teklifi sunuyoruz
Bulmak, daha fazla bilgi için bize ulaşın
VIA: whitelabellending@outlook.com

 
At 4:19 PM, Blogger DWAYNE said...


SELAMLAR......

Beyazlama etiketinden.
Beyaz etikette her çeşit krediyi sunuyoruz
(Güvenli ve teminatsız krediler), her çeşit
Her amaç için kredi, ev, araba ve ticari krediler
Ve tüm bunlar anum başına% 3 için gelir, biz de
Beyaz listeye ekliyorsanız, mümkün olan en iyi teklifi sunuyoruz
Bulmak, daha fazla bilgi için bize ulaşın
VIA: whitelabellending@outlook.com

 
At 5:10 AM, Blogger Murat Acar said...

Bir krediye ihtiyacın var mı? İletişim Sir Murat Acar Kredi Şirketi, İşte finansal problemlere bir kredi, finansal yaşantısını artırmak isteyenler için bir fırsata ihtiyacımız var, çok makul faiz kredileri veriyoruz. Finansal stres kredi olan insanlara yardım kredileri, işletme kredileri, Tıbbi krediler, konut kredileri, öğrenci kredileri vb. Biz her çeşit kredi temin edebiliriz.
Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: muratacarfinancialservice@gmail.com

Saygılarımla

 
At 8:44 AM, Blogger Dr Purva Pius said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

 
At 8:49 AM, Blogger Eric financee said...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (Ericfinancee@gmail.com veya ericfinancee@outlook.com) daha fazla bilgi için +1 936-681-9131 numaralı telefonu arayabilir veya kredi alabilirsiniz. bugün.

 
At 4:53 PM, Blogger Durdane said...

Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen her çeşit kredi başvurusunda bulunun
Ve acilen paranı al!

Bize e-posta: muratacarfinancialservice@gmail.com

5,000 dolardan 5,000,000,00 dolara * Randevu kredisinin tutarı
* Faiz oranı% 2
* 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
* Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* Kredi esneklik şart ve koşulları.
Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: muratacarfinancialservice@gmail.com

içtenlikle
Yönetim.

 
At 1:50 PM, Blogger Unknown said...

Sir John Marez Loan Company'ye hoşgeldiniz (johnmarezfinancialservice@gmail.com}% 2 makul bir faiz oranı ile onaylı ve meşru ve uluslararası lisanslı kredi veriyoruz. Biz bağımsız bir finansal kurumuz. 1 yıldan 20 yıla kadar geri ödeme süresi içinde minimum 1.000USD ila 100.000.000 ABD Doları arasında değişen dünya .İyi ya da kötü kredi, ticari / işletme kredileri, araba kredileri, leasing ile tüm vatandaşlar ya da sivil vatandaşlar için kolay kişisel krediler sunuyoruz. / Ekipman finansmanı, borç konsolidasyon kredileri, konut kredileri ve garantili kredi hizmetleri E-posta .. (johnmarezfinancialservice@gmail.com)

 
At 3:53 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba,
Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor,
Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
En az 4,000.00TL ile 20 milyonTL arasında teklifler veriyoruz,
Bugün kredi için başvurun.
Iletişim e-posta bağlantısı: kesteronlineservice@gmail.com

Saygılarımızla.
Şirket

 
At 1:49 AM, Blogger Unknown said...

Bu dürüst ve okunakli kredi sirketinden yeni borcum var, bu nedenle bir krediye ihtiyaciniz varsa, bu yasal kredi sirketine su adresten ulasin: creditkredi@gmail.com

 
At 6:17 AM, Blogger Celina Walker said...

İstediğim Kredi Miktarı Nasıl Güvenilir Kredi Şirketinden Nasıl Elde Edilir (petersonworldloans@outlook.com)

Merhaba millet, adım Celina Walker, Birleşik Devletler Alabama'dayım, başvurduğumda, James Peterson World Loans Company'den {(petersonworldloans@outlook.com) ödediğim krediyi nasıl buldursun diye tanıklık etmek için buradayım. Borç verenler olduklarını iddia eden çeşitli kredi ödünç verenlerin bu forumda borç vermelerinin gerçek olduğunu ve başvurduğumda bana bir arkadaşımla tanışmanı için James Peterson World Loans Company'yi tanıştırana kadar borç vermedi. Arzumun ödünç alındığı ve o herhangi bir gecikme olmaksızın vaat ettiği gibi gerçekten yaptığı gibi, şüphelerim var ama asla inanmak için el koymadım. Kredi ile gerçekten bana yardım eden ve hayatımı daha iyi hale getiren Bay James Peterson'la tanışıncaya kadar hala güvenilir kredi verenlerinin olduğunu düşünmemiştim. Dışarıda hala çok iyi kredi verenin olduğunu biliyorum ama Bay James Peterson World Loans Company'yi, onun bakımını ve anlayışını denemek için güvenilir kredi ödünçleri arayan size tavsiyede bulunacağım. Acil bir krediye ihtiyaç duyup duymadığınızı veya projeleriniz için fon istemeyi düşünmüyorsanız, bugün Bay James Peterson World Loans Company ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Onun e-posta adresi: (petersonworldloans@outlook.com)

 
At 12:09 PM, Blogger durdane guney said...

İyi Günler Bay / Bayan:

Meşru bir kredi almak, her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişe duyduğu şeydir
ödünç veren
. Ama ... kredi endüstrisinde bu fark yarattı. $ 2,500 aralığında bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ 'a kadar düşük faiz oranıyla% 3 faiz

Hizmetlerimiz şunları içerir:
Borç Konsolidasyonu
İkinci İpotek
İş Kredileri
Bireysel Krediler
Uluslararası Krediler
Her çeşit kredi
Aile kredisi
VB
 Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). Bankalarınız "Hayır" dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi temin etme hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın, derhal bu e-postaya yanıt verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

 
At 6:56 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba,
İsmim Endonezya'daki Batan Miroto Semarang kasabasındaki Marcia Retnawati, burada herkese tavsiye vermek için bu aracı kullanmak istiyorum, burada bir kredi almak konusunda dikkatli olmanız gerekiyor, pek çok kredi verenin hepsi de dolandırıcılar ve sadece burada sizi aldatmak için buradalar. Malezya'daki bir kadından yaklaşık 100 milyon kredi aldım ve kredileri almadan yaklaşık 6 milyon kaybettim, tekrar tekrar soru sorduklarını, yaklaşık 6 milyon ödediğimi hala borç alamadım,

Tanrı şereflendi, krediye başvuran bir arkadaşıyla tanıştım ve krediyi stres vermeden aldı; bu yüzden Bayan Alicia Radu'yu tanıştırdı ve 500 milyon başvuruda bulundum, sanırım şaka yaptı ve Bir dolandırıcılık, ancak kredimi 24 saatten az bir sürede teminat almadan sadece% 2 aldım. Zavallı olmaktan kurtulduğum için çok mutluyum.

Öyleyse, burdaki tüm insanlarla bağlantı kuracak kredilere ihtiyacı olanlara tavsiyelerde bulunuyorum
Bayan Alicia Radu, e-posta yoluyla: aliciaradu260@gmail.com

E-posta yoluyla daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, yine de benimle iletişime geçebilirsiniz: Marciaretnawati450@gmail.com

Tanıklıklarımızı okuduğunuz için hepinize tekrar teşekkür eder, Tanrı hepimizi kutsamaya ve bize uzun ömür ve refah sağlamaya devam edebilir

 
At 11:20 PM, Blogger Murat Acar said...

Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen her çeşit kredi başvurusunda bulunun
Ve acilen paranı al!

Bize e-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

* Randevu kredisinin 5.000 TL'den 5.000.000.00 TL'ye kadar tutarı
* Faiz oranı% 2
* 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
* Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* Kredi esneklik şart ve koşulları.
Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

içtenlikle
yönetim

 
At 2:24 PM, Blogger Unknown said...

% 100 Krediye ihtiyacınız var mı? Mali ihtiyaçlarınızı daha az geri dönüş sorunu ile sağlayabilirim, bu nedenle sizi sadece% 2 oranında finanse ederiz. Durumunuz ne olursa olsun, kendi hesabına çalışan, emekli, kredi notunuz var, yardımcı olabiliriz. 1 yıldan 30 yıla kadar esnek ödeme. Bize danışabilirsiniz: comfortfrankloanfirm@gmail.com


Uzun veya kısa vadeli krediler mi arıyorsunuz

1 Tam Adı: ............................
2 İletişim Adresi: .......................

3.Country: .....................

4.Sex: ...............

5. İhtiyaç Kredisi Tutarı: ....................
6. Süre Kredileri: ...................
7. Doğrudan Telefon Numarası: .................

Çok sevgi,

comfortfrankloanfirm@gmail.com


l
mrs: konfor

 
At 7:08 PM, Blogger Unknown said...

Merhaba, Bugün hızlı bir kredi için Mehtap Bay Kredisi Firmasına (mehtapbay244@gmail.com) başvurun
Acil kredi şirketi burada, $ 5000-100 milyon dolarlık kredi teklifi, şimdi borçlar ya da herhangi bir amaç için acil nakit ödemek gerekiyor, eğer biliyorsanız (bireysel, ticaret şirketi) bir kredi bize lütfen nazikçe temasa geçmek istiyor musunuz? Hemen e-posta isteyin :: mehtapbay244@gmail.com: Bugün bir kredi almak için en iyi yer, bize e-posta gönderin.

Bay mütahit
müdür
+1929 200 9234
(MEHTAPBAY244@GMAIL.COM)

 
At 12:52 AM, Blogger Dr Tyson said...

Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin (marizaloanservice@gmail.com)

Herkese merhaba, adım Bayan .Yeter karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 120.000.00TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı üç çocuğu olan tek bir anneyim, hayatımı baştan başlatmak için 120.000.00TL'lik bir kredi ile bana yardım eden kadın kredisi borç vereninden düpedüz ve Tanrı'yı korkutan bir tanıştım, O bir ALLAH korkusu kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri ödeyecekseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökelin bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla yanıtlayın (marizaloanservice@gmail.com) veya 587-774-2788'i arayın.

 
At 1:42 AM, Blogger martins said...

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $400,000 MONTHLY , $20,000 daily for a maximum of 4 MONTHS. I am so happy about this because i got mine last week and I have used it to get $140,000 already. Mr Martins Hackers is giving out the card just to help the poor and needy though it is illegal but it is something nice and he is not like other scam pretending to have the blank ATM cards. And no one gets caught when using the card. Get yours from Mr Martins today! Just send an email to martinshackers22@gmail.com

 
At 11:43 AM, Blogger ALLAN LUCY LOAN COMPANY said...

Projeler, yatırımlar, kişisel krediler, ticari krediler, konut kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon kredileri ve çeşitli projeler için kredilere ihtiyacınız var mı? Bugün şirketimizden kredi almak isteyenlerin (ALLANLUCY6@GMAIL.COM) bize bugün başvurması ve kredi alması gerekiyor.

 
At 4:12 AM, Anonymous Anonymous said...

acil olarak krediye ihtiyacınız var, sunduğumuz% 2 oranındaki her türlü krediyi sunuyoruz

1. ticari krediler
2. gayrimenkul kredileri
3. konut kredileri
4. kişisel krediler
5. öğrenci kredileri

Bugün e-posta yoluyla daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: omegacreditcompany@gmail.com

 
At 2:36 AM, Anonymous Anonymous said...

Gerçekten Ve Güvenilir Kredi Şirketinden Nasıl Krediyim?

Benim adım Bayan RODNEY BRITTANY NICOLE. Birleşik Devletler'de yaşıyorum burada çalışıyorum Filipinler'ten ve bugün mutlu bir kadın mıyım? şirketime ve ailemin durumunu kurtaran herhangi bir borç verenin kendisine borç arayan herkese danışacağını, bana ve aileme mutluluk verdiğini, 300.000 dolarlık bir krediye ihtiyacım olduğunu söyledim; 00 ve bu sahtekar borç verenler tarafından aldatıldı ve bir arkadaşım beni MR IBRAHIM MUSA'ya tanıttı ve bana herhangi bir stres olmadan borcumu ödünç verdi, ona (powerfinance7@gmail.com) dan ulaşabilirsiniz.

KREDİ BAŞVURU FORMU
**********************
Tam adınız:
Ülke devlet:
Kredi miktarı:
süre
Telefon:
Aylık gelir:
Meslek:

Acil yanıt bekliyor.
Allah sizi korusun.
İBRAHİM MUSA
güç Mali Hizmet Pvt.
Him At ile iletişim kurun: powerfinance7@gmail.com
WhatsApp Sayısı +919717357946

 
At 9:19 PM, Blogger Credit Financier Home said...

*% 3 faizli kredi oranı sunar
* Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
* Para için garanti

İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

 
At 12:28 AM, Anonymous Anonymous said...

Merhaba efendim / bayan,

Şili Bayan Jessica GOMEZ'im Ben birkaç yıldır kredi arıyorum, bana rune olan taklitçilerin 6 kat kurbanı olmuştum, onlardan intihar etmeye başladım. Çünkü ödemek için borçlarım ve faturalarım vardı. Artık bittiğini düşünmüştüm, artık yaşama hissim yok.
Ama neyse ki birçok insan tarafından Bay RONALD FARIS'DEN GÜVEN MORGAGE'DAN ŞİMDİYEDEN Şahitlik Yaptığımızı gördüm, bu yüzden borcumu ödemek ve projemi gerçekleştirmek için borç almak için onunla temasa geçtim. Hayatın gülümsediği Bay RONALD FARIS'DEN GÜVEN BORCUSU'NDAN, yalın bir kraliçe basit ve çok kapsamlıdır.
Finansmana ihtiyacınız varsa; Bireysel krediler, Kredilerin yeniden finanse edilmesi, Yatırım kredileri, otomobil kredileri, Borç konsolidasyonu kredileri, İşletme Kredileri, Uluslararası Krediler, herhangi bir projenin bu adamı size mali olarak destek vermenizi ve yürütmenizi sağlayacaktır.

RONALD FARIS
NEFİ SAYISI: +2348159907177
E-POSTA ADRESİ ----- [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
GÜVEN MİNDİRLERİ ALIN

 
At 11:53 PM, Blogger Robert Downey said...

İşletme kredisi mi arıyorsunuz? Kişisel krediler, konut kredileri, otomobil kredileri, öğrenci kredileri, borç konsolidasyon kredileri, teminatsız krediler, girişim sermayesi vs. Veya herhangi bir nedenle bir bankadan veya finansal kuruluştan kredi reddedildi. Bizler özel kredi vericisiyiz, düşük faiz oranlı işyerleri ve bireylere kredi veriyoruz ve ekonomik, cazip% 2 Kredi ile ilgileniyorsanız? Bugün (kelvinkentloanfirm83@gmail.com) ile iletişim kurun ve bugün bir kredi alın. Acilen bir krediye veya başka mali yardıma mı ihtiyacınız var? Şu anda üzerinden% 2'lik (2%) faizli e-postaya her tür kredi teklif ediyoruz: kelvinkentloanfirm83@gmail.com. Aşağıdaki bilgiler: tam adı, doğum :: Ülke: Meslek: Kredi Miktarı: Kredi Süresi: Amaç: aylık gelir: gönderildi. (Kelvinkentloanfirm83@gmail.com)

 
At 5:26 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba arkadaşlar Ben Bayan Richard Alicia'dan bir kredi aldım diye mutluyum, çünkü ben bir kredi almaya çalışırken gördüğüm en iyi bankalardan birisiyle kredi verecekseniz ona e-posta gönderebilirsiniz: creditkredi@hotmail.com

 
At 6:50 AM, Blogger Dr Benson said...

İyi günler,

Mali ihtiyaçlarınızı çözmek için acilen bir krediye ihtiyacınız mı, 3.000.00 $ 'dan 1000.000.00 $' a kadar değişen kredileri sağlayın, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik,% 100 garantili kredi ile de (euro, kilo ve dolar veriyoruz). tüm kredilerin faiz oranı (% 2), eğer ilgileniyorsanız bize geri dönün. through (josephinharroldloanservices@gmail.com): Sağlanan hizmetler şunları içerir:

* Ev İyileştirme
* Inventor Kredileri
* Borç Konsolidasyon Kredisi
* Ticari krediler
* Bireysel Krediler.

Bize bugün ulaşın ve bizimle e-posta ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz: josephinharroldloanservices@gmail.com

 
At 11:44 AM, Blogger Unknown said...

Merhaba ... benim adım Anita Smoak ve bugün çok mutluyum çünkü bu iyi kadından bir kredi aldım, bu yüzden bu mesajı tüm dünyadaki kredi arayanlara paylaşıyorum. kredi ihtiyacınız varsa ve banka ve özel şirket tarafından ayarlanmışsa ve daha sonra artık endişelenmeyen ve iyi girişimci bir kadının bulunduğu bu meşru şirketle iletişim kurduğunuzda, şimdi creditkredi@hotmail.com veya whats-app on + 1 (716) 592 6230

 
At 9:41 PM, Anonymous Anonymous said...

KREDİ KREDİSİ KREDİ !!!!!!
   HERKESE HİÇKİ, MORIS LOAN COMPANY, BURADAN ÖDEME GÜCÜ KREDİNİN İHTİYACINA GİREN HERKESE KARŞILAMIŞTUR, YENİ İŞ BAŞLAT, ANA SAYFA, ÖĞRENCİ KREDİ, KİŞİSEL KREDİ E.T.C. GÜVENLİ KREDİ EMAIL'IN İHTİYACINIZ OLDUĞUNUZ MORIS KREDİ ŞİRKETİ ile İLETİŞİM: (MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM). MORIS KREDİ ŞİRKETİNİN SINIRLI OLDUĞUNU GİBİ SINIRLI OLDUĞUNU ZORLA GİBİ OLAN SICAKLIĞINDAN ÖNCE ALIYORSUNUZ BİR MERKEZ ŞİRKETİ OLDUĞUNU Bilmenizi İSTİYORUM.
MORIS KREDİ ŞİRKETİ, KREDİNİN İHTİYACINDAKİ BORÇLU 2-3 SAAT TIMETO İLE İKİNCİ KREDİSİ TAMAMLADI.
ŞİRKETİN ADI: MORIS KREDİ ŞİRKETİ
ŞİRKET EMAIL: MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM
Hepinize teşekkürler.

 
At 1:12 PM, Blogger graham shirley said...

% 3 faiz oranı ile hızlı ve rahat kredi başvurusunda bulunun. 24 saat online finansal kredi kredisi hizmeti ve 4 saatlik kredi teslimatı hizmeti sunuyoruz. e-posta yoluyla daha fazla bilgi için bugün bizimle iletişime geçin: graham_shirleycredithome@outlook.com

 
At 1:12 PM, Blogger graham shirley said...

% 3 faiz oranı ile hızlı ve rahat kredi başvurusunda bulunun. 24 saat online finansal kredi kredisi hizmeti ve 4 saatlik kredi teslimatı hizmeti sunuyoruz. e-posta yoluyla daha fazla bilgi için bugün bizimle iletişime geçin: graham_shirleycredithome@outlook.com

 
At 12:24 AM, Blogger Credit Financier Home said...

ünaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve akredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle.

İletişim Adresi:
WhatsApp: +15184181390
E-posta adresi:
creditfinancierhome@gmail.com

 
At 12:09 PM, Anonymous Anonymous said...

DEĞERLENDİRMENİZİ, İŞ YARDIMI VEYA KİŞİSEL KREDİ İLETİŞİMİNİZİ ÖDEMEDİĞİNİZ PARA KAZANMAYA DEVAM ETMİYORSANIZ: anitabrenceloanfunds.usa@gmail.com DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN.

 
At 5:48 PM, Blogger Murat Acar said...

Merhaba,
Finansal ihtiyaçlarınızı gidermek için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, 5.000.00 $ ile 10.000.000,00 $ arasında değişen krediyi öneriyoruz,% 100 garantili, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik, biz de (Euro, Pound ve TL) kredi veriyoruz. Tüm kredilere uygulanan faiz oranı, (% 2) bize geri dönmektir.

E-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

Teşekkürler.

 
At 7:57 AM, Blogger Unknown said...

Krediye ihtiyacınız var mı? veya mali desteğe muhtaç? 1.000 ila 5.000.000 arasında bireylere ve
Başvuru sahibine 18 yıldan uzun süredir maddi yardım başvuruları için ihtiyaç duyulan işbirliği organları. Düşük ve uygun fiyatlı hızlı ve kolay bir kredi ile ilgileniyorsanız lütfen bize e-posta ile ulaşın.

İşletme kredisine mi ihtiyacınız var?
Bir kişisel krediye ihtiyacınız var mı?
Yenilemek ister misiniz?
Bir ipotek kredisine mi ihtiyacınız var?
Borcunu ödemek ister misin?

% 2'lik düşük faiz oranlı krediler veriyorum, böylece kolaylaştı.

İlgilenen herhangi bir başvuru sahibi bizimle iletişime geçmelidir.

Email: (mrslindarobertloanfirm@outlook.com)

ana sayfa: http://privatelanders12.wixsite.com/loan

Teşekkürler ve başvurunuzu bekliyorum

Saygılarımla

 
At 1:51 AM, Blogger Timothy Kober said...

Bugün 7/24 çalışma saatleri ile gerçek ve meşru bir kredi teklifi için sadece% 3 faiz oranıyla başvurunuz.
İletişim Ofisi: plutocreditfinancier@gmail.com

 
At 9:15 PM, Blogger Timothy Kober said...

Merhaba,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! e-posta ile bugün bize ulaşın: plutocreditfinancier@gmail.com

 
At 12:34 PM, Blogger Timothy Kober said...

Için daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu yılın bu zamanı.
Şu anda% 3'lük düşük bir oranla 24 saat kredi veriyoruz, ilgilenen müşterilerimiz lütfen bize ulaşın

e-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
Telefon: +442033221063

 
At 1:57 AM, Anonymous Anonymous said...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

 
At 10:30 PM, Anonymous Anonymous said...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

 
At 4:28 PM, Blogger Oakland Capitals. said...

Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

 
At 1:10 AM, Anonymous Anonymous said...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer bizim ilgileniyorsanız E-postamızdır: iowalutheranhospital@gmail.com veya +1 929 281 1248 aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 
At 3:35 PM, Blogger Unknown said...

Ben ismim Scott ve Türkiye vatandaşıyım, son 3 aydır gerçek bir kredi şirketi arıyordum ve tüm sahip olduğum şeyler beni güvende hissettiren dolandırıcılık grubuydu ve günün sonunda bana bir şey vermeden 3000 $ duped beni, tüm umudum kayboldu, ben şaşkın ve sinirli var, ailemi beslemek için çok zor buluyorum, ben asla net olarak kredi şirketleri ile bir şey yapmak istedim, çünkü ben asla Ben bir scammed beri herhangi bir kredi şirkete güvenilen, bu yüzden bir arkadaşımdan bir borç para almaya gittim, tüm bu olduğunu anlattı ve o bana yardımcı olabileceğini söyledi, o bana yardımcı olabilir bir kredi şirketi biliyor, o sadece bir onlardan borç aldım, o bana nasıl kredi başvurusu yapacağını, bana söylediği gibi yaptım, uygulandım, hiç inanmadım ama denedim ve en büyük sürprizime, kredim 24 saat içinde bana verildi, inanıyorum, ben tekrar mutluyum ve zenginim ve Tanrı'ya şükürler olsun ki bu yerlerin her yerinde, hala var, lütfen ben orada kredi ihtiyacı olan herkese tavsiye ve güvenilir, güvenilir ve fon almak için gerekli zaman geri ödeme yeteneğine sahip olabilir Bayan Linda Moore Kredi Şirket E-posta: {lindamooreloans@gmail.com} ve internetteki dolandırıcılıklardan uzak durun. Seni asla hayal kırıklığına uğratmayacaklar. Ve dünya çapında bir kredi WWL Onlar size verilen krediye ihtiyacınız olan herhangi bir para biriminize kredi verir. Şirket adı: Bayan Linda Moore Kredi Şirket E-Posta Adresi: lindamooreloans@gmail.com veya WHATSAPP: +19292227999

 
At 12:29 PM, Blogger Timothy Kober said...

Bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Zayıf kredi geçmişiniz yüzünden bankalar tarafından mı reddedildiniz? Artık endişelenmeyin, pluto kredi finansmanı eviniz,% 3'lük bir ekonomik faiz oranı ile sizin dönüm noktanızdır. Şimdi bize ulaşın

Email: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +1 404 382 6579

 
At 4:30 AM, Anonymous Anonymous said...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

 
At 12:02 AM, Blogger Timothy Kober said...

İyi ve kaliteli müşteri hizmeti ile dünya genelindeki vatandaşlara% 3 düşük faiz oranıyla kredi sunuyoruz. Büromuzda bizimle iletişime geçin: plutocreditfinancier@gmail.com veya whatsapp: +18474539904

 
At 4:26 AM, Blogger Jupiter said...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520

 
At 12:20 AM, Blogger joseph marcelo said...

ACİL KREDİYE İHTİYACINIZ VAR
Bireysel kredi, ipotek kredisi, kurumsal kredi, yatırım kredisi, işletme kredisi, borç konsolidasyon kredisi veya yıllar içinde daha fazla kar ve% 3 daha fazla faiz elde etmek için yatırım gibi çok çeşitli krediler sunuyoruz. Eğer ilgileniyorsanız posta ile bize ulaşın.
Ben josephgreenhelpfunds256@outlook.com

 
At 8:45 PM, Blogger Kareen williams said...

Herkese merhaba, benim adım Ally Financial Group Company'den Kareen Williams. 24 saat içinde onaylanabilecek güvenilir bir kredi alma şansı vermek için buradayım. Başka hiçbir kuruluş hızlı çalışmıyor ve müşterilere kredi aktarmıyor, Ally Financial Group sizin için daha kolay hale getirdi ... E-posta: Kareenwilliams2002@gmail .com WhatsApp: +17204320875 Finansal sorunlarınızı bugün çözmek için ..

 
At 2:34 AM, Blogger Yılmaz Özgür said...

Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

 
At 5:37 AM, Blogger Merissa Ahmed said...

Adı:::::::[Merissa Ahmed]
Ülkeler::::::::[Malezya]
Adres:::::::[Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
Şehir::::::::::::[Kuala Lumpur]
Kredi Tutarı:::::[RM450k. [başarılı]
WhatsApp numarası::::::[+ 601125693785]
e_mail::::::[[[[financialserviceauthority400@gmail.com]]


Benim adım Merissa, Malezya'dan iki çocuğumun annesi ve uzun yıllardır Malezya'dayım ve bugüne kadar hala Malezya'dayım. İşimde karşılaştığım temel sorunlardan biri finansal sorunlar ve yeniden finansman oldu ve bu da bir kredi aramama neden oldu ve sonuç olarak 2 kurgusal borç verenin kurbanı oldum ve bu da beni bir dereceye kadar travma geçirdi ama asla pes etmedim bloglar ve diğer medyalar başta [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] 'yi bulma fırsatım oldu. İlk başta korkmuştum ve bu konuda çok şüpheliydim, ancak sonunda finansal özgürlüğüme yol açan bir risk almak zorunda kaldım. Aslında [RM450k] tutarında bir kredi için başvurdum. Başarılı ödeme sürecinden sonraki 24 saat içinde. Tüm süreç güvenilir ve güvenilirdir, bu nedenle çevrimiçi kredilerden korkmayın, çok düşük faiz oranlarında güvenilir bir kredi almak için [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ile iletişime geçin Aşağıdaki e-posta adresi aracılığıyla onlarla iletişime geçebilirsiniz
[[[[[[[[[[[[financialserviceauthority400@gmail.com]]]

 
At 4:29 PM, Blogger Rebecca Michaelson said...

MERHABA, benim adım Rebecca Michaelson ve Avrupa'da yaşıyorum. İşte ilgilenenler için bazı güzel haberler. Bugün boş bir [ATM KARTI] karşılığında stressiz bir iletişim (THOMAS FREDDIE) kazanabilir ve bu kartlardan yararlanan şanslılardan biri olabilirsiniz. Bu PROGRAMLANMIŞ boş ATM kartı, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir ATM'de oturum açabilir. Anakartımı iyi bir İnternet Hacker'ından aldım, bu ATM kartıyla her gün insanlardan 5000 dolar toplayabilirim:
+1 (676) 964-5156 thomasunlimitedhackers@gmail.com
Çok fakirdim ama bu kart beni zengin ve mutlu etti. Zengin olmak ve işinize başlamak için bir şans istiyorsanız, bu anakart için başvurun, bundan çok memnunum çünkü geçen hafta benimkini aldım ve THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers'tan 240.000,00 $ almak için kullandım. Kart sadece yoksullara ve muhtaçlara yardım ediyor ve AYRICA MALİ YARDIM SUNUYOR. Sizinkini bugün THOMAS FREDDIE SINIRSIZ HACKERS'dan alın. Lütfen e-posta yoluyla thomasunlimitedhackers@gmail.com ile iletişime geçin.

Teşekkür ederim ve tanrı seni korusun

 
At 4:27 PM, Blogger QUICK LOAN said...

Krediye mi ihtiyacınız var? Mali bir krizde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Borcunuzu kapatmak, faturalarınızı ödemek veya güzel bir iş kurmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük ve yerel bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İşte kuruluşumuzdan kredi alma şansınız. Bireylere aşağıdaki amaçlar ve çok daha fazlası için kredi sunuyoruz. Bireysel Kredi, İş Genişletme, İş Kurma, Eğitim, Borç Konsolidasyonu, Sabit Para Kredileri. %3 gibi düşük bir faiz oranıyla kredi sunuyoruz. Bugün bize e-posta yoluyla ulaşın: quickloan2020@hotmail.com

 
At 4:42 PM, Blogger QUICK LOAN said...

Her türlü amaç için Kredi veriyoruz. Minimum 5.000,00 ila 10 milyon arasında ve% 3'lük düşük bir faiz oranıyla sunuyoruz, Kredi Vadesi: İhtiyacınız olan kredi miktarına bağlı olarak maksimum 25 yıl. müşterilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bu kredi işlemi ciddi müşteriler için %100 garantilidir. Kredi hakkında daha fazla bilgi için lütfen e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: quickloan2020@hotmail.com VEYA WHATSAPP +1 (812) 266-9901

 
At 1:01 PM, Blogger QUICK LOAN said...

AŞAĞIDAKİ KREDİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ:.

*Yatırımcı Kredileri..........
*Borç Konsolidasyonu...........
*Mortgage kredileri.......
*Ticari Krediler........
*Bireysel Krediler......................
*Uluslararası Krediler...
*Seyahat Kredileri.........
*Vize Kredileri.........

Mali asistan ihtiyacı olan kişilere %3 gibi düşük bir faiz oranı ile kredi sunuyoruz. Bu firma ile kredi alabilmek için ihtiyacınız olan kredi tutarını ve krediyi ne zaman geri ödeyebileceğinizi söyleyebilirsiniz. bu yüzden ilgileniyorsanız lütfen aşağıdaki ayrıntılarla bizimle iletişime geçin. E-posta : quickloan2020@hotmail.com veya WHATSAPP +1 (812) 266-9901

 
At 8:12 AM, Blogger Unknown said...

Faturalarınızı ödemek, bir ev satın almak, yeniden finanse etmek veya yeni bir iş kurmak, kişisel kredi, araba satın almak için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? vb. Kaybolma korkusu olmadan tanınmış bir borç verene başvurun. finansal krediye ihtiyacı olan kişilere %3 faizle kredi sunuyoruz. Kredi hizmetimiz hakkında hızlı ve uygun kredi oluşumunuz için bugün bize ulaşın. Aşağıdaki ayrıntılardan herhangi biriyle bizimle iletişime geçin. E-posta : protonloan2020@hotmail.com VEYA Mobil/Whatsapp : +1 (204) 410-2623

 
At 2:50 PM, Blogger Unknown said...

Krediye mi ihtiyacınız var? her türlü krediyi %3 faiz oranıyla sunuyoruz. İlgileniyorsanız, daha fazla bilgi için bugün e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin. E-posta : protonloan2020@hotmail.com Mobil/Whatsapp : +1 (204) 410-2623

 
At 2:55 PM, Blogger Unknown said...

Her türlü amaç için Kredi veriyoruz. Minimum 5.000,00 $ ila 10 milyon dolar arasında ve %3 gibi düşük bir faiz oranıyla sunuyoruz. Kredi Vadesi: İhtiyacınız olan kredi miktarına bağlı olarak maksimum 25 yıl. müşteriler 18 yaşından büyük olmalıdır Bu kredi işlemi, ciddi müşteriler için %100 garantilidir, kredi hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizimle e-posta yoluyla iletişime geçin: protonloan2020@hotmail.com

 
At 10:02 AM, Blogger Unknown said...

Mali asistan ihtiyacı olan kişilere %3 gibi düşük bir faiz oranı ile kredi sunuyoruz. Bu firma ile kredi alabilmek için ihtiyacınız olan kredi tutarını ve krediyi ne zaman geri ödeyebileceğinizi söyleyebilirsiniz. bu yüzden ilgileniyorsanız lütfen aşağıdaki ayrıntılarla bizimle iletişime geçin. E-posta : quickloan2020@hotmail.com veya WHATSAPP +1 (812) 266-9901

 
At 10:24 AM, Blogger Unknown said...

%3 gibi düşük bir faiz oranıyla kredi sunuyoruz. Faturaları ödemek ve yeni bir iş kurmak veya projelerini %3 gibi daha ucuz bir faiz oranıyla yeniden finanse etmek için hızlı ve uygun bir kredi başvurusunda bulunun, Kredi puanınız düşük ve yerelden sermaye kredisi almakta zorlanıyorsanız bankalar ve diğer finans kuruluşları? İşte Kurumumuzdan kredi alma şansınız. Bireylere aşağıdaki amaçlar ve çok daha fazlası için kredi sunuyoruz. Bireysel Kredi, İş Genişletme, İş Kurma, Eğitim, Borç Konsolidasyonu, Sabit Para Kredileri. Bugün bize e-posta yoluyla ulaşın: quickloan2020@hotmail.com VEYA WHATSAPP +1 (812) 266-9901

 
At 3:11 PM, Blogger Mariner Finance said...

Deniz Finansmanı!! Mali yardım için başvuran tüm değerli müşterilerimize kısa bir not. Şu anda 3.75% uygun kredi faiz oranıyla kredi teklifimiz var. Bugün bize ulaşın: mariner_financecoop@hotmail.com

 
At 4:31 PM, Blogger Pouyan Broukhim said...

Denizci Finans !! Maddi yardım için başvuran tüm değerli müşterilerimize kısa bir not. Şu anda uygun kredi faiz oranı %3.75 olan bir kredi teklifimiz var. Bugün bize ulaşın:

E-posta: mariner_financecoop@hotmail.com
Whatsapp: +1 (630) 318-1280

 

Post a Comment

<< Home